Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Apropó kapásjelző.
Akartam már betenni, most eszembe jutott: Világító kapásjelző fillérekbőlMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
gban
Közösségépítő
Ma megvolt az idei első peca, kimentünk a Zoltán és Diyana tóra (a gyerek szerint Zoltán és Erika )
Vegyes a kép, tele van nagy kárásszal, ez tény, nekünk hármunknak jött összesen 14 db, a nagyobbak 30 centi közeliek.
A baj hogy egyrészt ponty senkinek nem jött, másrészt szinte állandó volt a szél, a kapások meg nagyon maszatolósak voltak, csak a szélcsendesebb időben lehetett észrevenni.
Gondolom a hideg víz miatt, de úgy húztak a fél kilósak, mint egy sneci, szinte nem is lehetett érzékelni hogy van-e valami a horgon.
Összességében a család jól érezte magát, de horgászatilag némileg csalódottan jöttem el.Postázást nem vállalok.
-
Janusz001
őstag
Péntektől vasárnap reggelig itt is peca volt, az idő roppant szeles, a holtágon szinte fodrozódtak a hullámok, nem sokszor láttam még itt ilyet. Én is feedereztem, a kapások elég maszatolósak voltak. Végeredmény 4 ponty, 1 kárász, 1 dévér. Ezeken felül 1 valami akadóba ment, 2 ponty pedig leakad.
Kivétel nélkül mindegyiknek csak a fokhagymás lebegő csali kellett.
Persze vasárnap reggel, amikor jönni kellett haza, ahogy ez lenni szokott a szél elállt, ragyogó napsütés.Amúgy itt is sokszor vakriasztást adott a szél és a hullámok, én azt csináltam, hogy a bot hegyét pár centire raktam a víztől, így kevésbé kapott bele a szél, a hullámokkal nem lehetett mit kezdeni.
Péntek éjjelre pedig még jobban elkezdett fújni a szél, szombat reggelre telehordta a vízfelületet valami virágzó növény szemetével, ezzel is meggyűlt a bajom, a damil sokszor ezekre feküdt fel, istennek sem tudott lesüllyedni, ezért a felszínen szépen egyre több ganét szedett össze, úgyhogy közel sem voltak itt sem ideálisak a körülmények.[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz adrian360 #22158 üzenetére
Nálatok is nagy volt a szél vagy csak mi fogtuk ki?
Sima fenekezővel és úszóval horgásztunk - én úszós vagyok, de csak a fenekezővel fogtam, ismerős meg jellemzően csak úszóval.
Nem is értettem hogy látta a kapást ebben a szélben.
Hogy mennyire nem húztak, a srác aki velünk jött, a végén amikor vette ki, észre se vette hogy rajta van egy fél kilós, csak húzta, aztán meglepődött.
Egy volt ami koppantott, az húzott is erősebben, na az volt a legkisebb, kb. 20 centis kárász.Postázást nem vállalok.
-
Janusz001
őstag
Hétvégén eltört a 3.6m Eurostar master class mh feeder botom 3. tagja, tehát nem a spicc, ott ahol a 2. és 3. tag össze van dugva, okát nem tudom, 1 éves bot. Mondjuk sokat volt használva, mióta megvettem szinte minden hétvégén be volt vetve, amíg a tó be nem fagyott.
Az biztos, hogy dobás közben történt. 30 grammos kosarakat használok, olyan bikán se kell megdobnom a kosarat, mert az általam horgászott rész max 40m. Lehet anyagfáradás, hiba.
Viszont már gondolkodtam, hogy mivel elég akadós a terep, jobban járnék heavy feederrel. Olyan 10e magasságában tud valaki ajánlani?
Nem tudom mennyi lesz a cseréje a tagnak, majd osztok szorzok és lehet inkább új botot veszek. -
Zola007
veterán
válasz Janusz001 #22161 üzenetére
tavaly szintén volt valakinek itt törés, keress rá, neki rendeltek új tagot olyan 4e körül
te vagy a 3. akitől hallom, hogy különösebb ok nélkül törött ez a feederbot, ez azért már kissé gyanús.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Janusz001
őstag
válasz adrian360 #22163 üzenetére
Régi szériás,teljes parafa nyeles.
Lehet én írtam be a tavalyi bottörést ennél a típusnál, de az egyértelműen az én hibám volt, akadóba bement a hal és túlerőltettem a botot (kezdő horgász hiba). Azt nem tudom már, hogy ugyanez a bot volt -e, mert 3 db van belőle, de azt is elképzelhetőnek tartom hogy igen és akkor kapott egy nagyobb terhelést és most végeztetett be. A tavalyi törésnél máshol adta meg magát a bot, nem toldásnál.
Kicsit más téma, Prologic zsinórral van valakinek tapasztalata? Konkrétan erről lenne szó:
[link]Ti hogyan oldjátok meg a cserét, tárolását a fent lévő damilnak, hogyha az összes tartalékdob tele van, de a zsinórt még nem szánjátok kidobásra az orsón?
-
Halver
csendes tag
Szervusztok!
Hétvégi, az idei első peca eredménye.
http://prohardver.hu/dl/upc/2016-04/04/527834_owtfhvixipceyydb_img_20160402_154640.thumb.jpgMéret viszonyításhoz háttérben egy diszperzites vödör.
Szombaton 15 és 17 óra között 5 db-ot sikerült fogni, a 6. megtépett. (Én hibám, 2 hal után cserélni kellett volna a horgot.)
H
[ Szerkesztve ]
-
musli26
tag
válasz Janusz001 #22161 üzenetére
Nekem volt bottörésem 2015-ben.
Szerintem túleröltettem kb. 90g dobtam vele.
Elég erőteljesen.
A spicc elötti rész tört el(2.tag)
Rendeltem újat 3500ft volt.Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Zola007
veterán
válasz L_YKing #22169 üzenetére
úgy legyen
persze lehet user error is, elvégre amiből sokat adnak el a nagy számok törvénye alapján több a hiba is,
200 ezres Shimano bot hibáról nem nagyon hallani, mert eladnak évi kettő
mondjuk 8-10 ezres bottól nem lehet várni, hogy örökké tartson és ezeknél végképp illik betartani a dobósúlytartományt. ahogy a kolléga írja, az sem mindegy mekkora erővel küldi meg valakiLehet, hogy én ugyanazt a 90 grammos kosarat fele akkora 20-30%-al kisebb gyorsulással engedem el, de mivel ez négyzetesen hat, eredő erőben az ő dobása kétszer annyi newton
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tween
őstag
Használ valaki Ryobi Zauber orsót? Az új L-es match-el szemezek, kérdés megéri-e azt a raklap pénzt.
-
hcs57
őstag
Személy szerint nem adnék annyit érte... de mindenkinél más az a határ, amit kiad ilyen dolgokra. A halak nem az orsóra jönnek, az a plusz, amit kapsz nem áll arányban a kifizetett összeggel.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Zola007
veterán
"halak nem az orsóra jönnek"
szerintem is mindegyik kategóriában megvan egy egészséges határmatch, úszós 10-14e
bojlis 15-20e
pergető 12-15e
feeder 12-15eszerintem ezekben az árkategóriákban már lehet kapni olyat, ami az emberek 95%-nak több mint elég, ha rendeltetésszerűen használja
-
Emu
őstag
Kellene vennem egy pontymatracot, mert több tó is előírta a használatát. Van lényeges különbség egy 2k-s és egy 5-6k-s matrac között? Van esetleg valami bestbuy ebben az ártartományban?
-
Zola007
veterán
van
a 2 ezer forintos arra jó, hogy ha hideg föld, akkor magad alá tedd6-7 ezres carp expert, carp academy már oké. Ha nem akarsz barkácsolni, ilyet vegyél.
ha tudsz szerezni polisztirol gyöngyöt és méteráruban venni valami vízhatlan anyagot, akkor otthon is meg lehet varrni 3000 Ft-ból egy 100x80-as matracot.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
joe979
aktív tag
Van persze, 2k körül az egyszerű laposat kapod. Talán ami már komolyabb az olyan 5800 környékén található Carp Zoomos. Ez vastagabb pufibb jellegű dolog, ezzel már könnyedén letudod cipelni a vízbe a szebb halakat minden erőfeszítés nélkül. Az hogy melyiket választod, az inkább a várható halak mérete alapján lődd be. Ha sima standard potyeszok vannak, akkor elég a legolcsóbb is , ha élménypark van, sok nagy testűvel, akkor érdemesebb a kicsit komolyabbat venni.
Szissz
-
szuszinho
őstag
Sok helyen nem fogadják el a vékony, olcsóbb akármit.
-
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek! Nagy átlagban 2-5kg közötti halak horogszabadítása zajlana rajta, a kisebbeket szákolás után egyből visszaengedem. Néha előfordul egy-egy 7-10kg körüli példány is, de nem rendszeres.
csZ: a linkelt termék már a kicsit vastagabb anyagból van? Kép alapján elég nehéz megmondani.
-
joe979
aktív tag
Ma sikerült az új Okuma kurblijaimra damilt töltenem, tudom nem nagy dolog, de a Cralusso kalkulációs , alátét töltős rendszere , egyszerűen kikúrtjóó ... Bár a többi cégről is elmondható lenne a méretarányos damil ! Azt lehet tudni melyik cég melyik damilja ilyen még ?
Szissz
-
Zola007
veterán
3m jó lesz
2 méteres nem könnyebb, de cserébe rövid a zsinór és - Isten ments - de nagyobb az esélye, hogy beleesik a vízbe a rövid bottal, mert 2m bottal ahhoz nagyon a víz szélére kell állniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
QSP kalkulátor
sima hengertérfogat számítás dobos zsinóreloszlási mérésekre alapozva
régen is volt ilyen, csak ők igyekeznek méretpontos zsinórt is gyártani hozzáMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
-
veterán
-
Grillo
őstag
Nekem az 5 éves gyerek egy alapolcsó 3 méteres botot kapott, max ha nem bírja hosszabb távon, akkor szúrsz le neki egy tartót, amire rátámaszthatja. 3 éves lányom is bírja.
Nem kell túl vékony zsinór sem, azt hiszem én 16ost raktam fel neki, így nem szakad azonnal, ha valamibe beleakasztja. A horog legyen szakáll nélküli, ha megfogja magát véletlenül, akkor is egyszerűen szabadítható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.