Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz joysefke #75933 üzenetére
ma reggel 114 kilót mértem
Runner_fxr
És azzal mi van, ha a gumira 2.5 bar minimum van írva? Érdektelen, csak a maximum a lényeges?Hasaggymeg
Bármelyik, az adott sorra illő.
Csak a felületkezelésben vannak különbségek, ahogy drágul.
És igen, Shimano sorral simán működik. Eddig Shimano, SRAM, KMC és Sunrace láncokat próbáltam.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
maximilian4
addikt
nem válasz
Valaki tud ajánlani jóféle térdvédőt? Amiben hosszú távon is kényelmesen lehet tekerni, de véd is és jó minőségű. Ebay-en találtam elég jókat, esetleg itthon lehet valamelyik webshop-ban kapni?
Ilyesmire gondoltam:
Ez a nukeproof pl. nagyon tetszik, de lehet rövidebb is valamivel. Végülis az sem zavar ha hosszabb, feltéve hogy a mozgásban nem korlátoz.másik
Tekerés közben egyszerűen megőrítenek a bowdenek. Elől ahol ugye találkozik a sok bowdenház, göröngyös úton, macskakövön ahogy egymásnak rezonálnak, rezegnek, iszonyat hangos és elég gagyi benyomást kelt, mintha szét akarna esni a bicaj, holott csak a bowdenházaknak van hangja.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #75951 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, de... ez az amit én nem értek. Miért írnak egy terep gumira 3,5-4,5 bar-t, amikor mindenki vígan elvan vele 2,5 alatt?
Milyen gumid van amúgy?maximilian4: esés ellen kell vagy hideg ellen?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
maximilian4
addikt
Esés ellen kéne. Ha végre megjavul a térdem újra mennék terepre, durvább terepekre, ami egy 120as merevfarútól kitelik (a strapát bírja, egyetlen korlátja hogy nem össztelós). De mivel ilyen szar a térdem és ha végre rendbe jön, utána nem szeretnék kockáztatni. Így sem bírom már hogy mindenhova autóval kell járnom. Nem mellesleg ez a mozgásszegény életvitel fizikálisan is nagyon le tudja építeni az embert, szemmel látható hogy tűnnek el az izmok. Elég idegesítő.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
-=RelakS=-
veterán
Hátul Maxxis Dy-No-Mite, vagy Ignitor (mindig elfelejtem, annyira egyformák ), elöl meg egy CST C1383.
A kicsúszásban amúgy némi technikai tréning is tudna segíteni, mert jön egy kis murvás lejtő, és megszorul az a bizonyos zabszem...
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #75951 üzenetére
Mind a kettő érték lényeges, nem véletlenül van feltüntetve. Minél keskenyebb a gumi annál magasabb a minimum nyomás. Ha 2,5 a minimum nyomás akkor gondolom az ilyen 1,75-1.9 körüli cross külső lehet, ez pedig terepezésre alkalmatlan. 2.1-es szélesség a minimum ajánlás terepezéshez. Egy ilyen gumit már simán használhatsz 2 bar-on.
maximilian4: Igazán nem akarom elvenni a kedved előre, de egy merev farú monti, szar térddel, durvább terepen nem igazán okos dolog. nekem is volt gond a térdemmel amit a merev seggű montim csak tovább rontott. Amint áttértem össztelósra rengeteget javult a térdem. Merev seggű gépen tulajdonképpen a térded a hátsó teló, a térdeddel mozogsz ki minden ütést amit a hátsó kereked kap. És egy minőségi merev seggű merevebb is mint az átlag, ami mg inkább igénybe veszi a térded terepezéskor.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
105 -ös szettel, újonnan, melyik a legolcsóbb karbonvázszettes országúti? Az 1750 eurós ROSE XEON CRS-2000 -nél van olcsóbb?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #75956 üzenetére
A Maxxis az 26x2,1 a CST meg 26x1,95
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #75952 üzenetére
Nekem is idegesítően zörög a fékcsövem,ilyent kell vásárolnom.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
geotigris9
tag
válasz joysefke #75937 üzenetére
Arra kel figyelni hogy mekkora az Duna vízszintje még az az a visszanyomott Ipoly, mert volt olyan nem tudtam átmenni mert a Szlovák oldal víz alatt volt teljesen. Bár ez ritkán van, de megeshet. Igen csak akik ott laknak a zsák falukban azok járnak csak ott kocsival tényleg ritkás a forgalom.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
geotigris9
tag
válasz maximilian4 #75954 üzenetére
Sajnos nekem sem jó a térdem van, hogy ha tudom nagyobb (100 + km) távot megyek és vagy nehéz terepet ilyen jelegű térdszorítót használok ami a képen van. Télen is jól véd a hideg ellen lényeg, hogy jó méretben kell venni, ha túl nagy nem jó mert tart elégé ha túl kicsi meg nagyon szorít. Van állítható is nekem tépőzáras neoprén, de tekeréshez már nem jó a hol nagyon be kell hajlítani a lábat. Mert vág a láb hajlatnál.
Persze ez nem protektoros kevésbé rázós terepre jó ahol nagyon kicsi eséllyel esel csak. Vagy aszfaltra.Amúgy meg nagyon fokozatosan terheld csak!
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz geotigris9 #75963 üzenetére
Érdekes, nekem a doki nem ajánlotta ezeket a térd szorítókat. Azt mondta, hogy ez hosszútávon inkább csak gyengíti a térd körüli kis izmokat, ami nem tesz jót. Hideg ellen meg szerintem azért nem jó mert ezt átfújja szél. Arra neoprén térdmelegítő kell.
-
Strezi
őstag
Ahogy Runner is īrta a legjobb amit tehetsz a térdeddel az egy hátsó rugózás!
Most hogy vissza kellett ülnöm a merevfarúra érzem mennyivel jobban esett a tekerés az össztelóson. Fáj a hátam fáj a térdem nem esik jól, hiåba javult sokat a kondim. Aszfalton mászok megint erölködés és motor nélkül, de terpen simán rossz tekerni..
Ami a zajt illeti, szerintem ez nekem is probléma most. Erre nem is gondoltam, de cserében emlékszem hogy régebben ezt egy nem túl ráhúzott gyorskötözövel orvosoltam a bovdenek kereszteződésében. Vagy a rajtszåm gyorskötözöi nem engedték őket mozogni, de az most (még!?) nem játszik
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
geotigris9
tag
válasz Runner_fxr #75964 üzenetére
Van egy bélelt bringás őszi/téli "cica" nadrágom arra szoktam felvenni még annak a térd része is eleve bélelt és az egész külső része szélálló. Szóval bevált pont jó.
Amúgy mint írtam nem egyfolytában viselem van, hogy csak berakom a tatyóba és ha érzem sok lesz a térdemnek tekerés (nagyon akar fájni) akkor fölveszem akár útközben is.[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz Hasaggymeg #75968 üzenetére
annyit írnak bringához
-
6030D
Ármester
válasz maximilian4 #75954 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ha nem jó a térded azért elég necces vele terepre menni. Még ha nem is engeded úgy, hogy nagyobb esés legyen belőle, egy egyszerű megcsúszásnál is le tudsz úgy támasztani talppal, hogy olyan erő érje a térded, amit sérülten valószínűleg nem tolerálna. Függetlenül attól, hogy van rajta védő vagy nincs. Nekem az összes térdműtött ismerősömnek a bringázást ajálották, mint rekreációs sport, így lemondanod nem kell róla, de inkább tervezz szerintem aszfalton, hosszabb távú, pörgetős menteket, mint a hegyen durvulást.
geotigris9: a térdszorítóval az a baj, hogy leveszi a terhelést a térdről, így nem fog soha megerősödni körülötte a tartó izom és ugyanúgy fájni fog. Ugyan az a szerepe, mint a súlyemelő övnek. Övvel tudnak emelni 100-200 kg fölött, nélküle nem, mert nem bírná a dereka. (Nem is kell tudnia, mert a sportág szempontjából lényegtelen.) Kisebb terheléssel meg kell erősíteni az izmot. Ugyan ez van a deréknál is sérv esetén a tartóizmokkal.
dbala: 36-26... és ha veszel külön hajtókart és hozzá tányérokat?
-
Strezi
őstag
Nekem is minden eszembe jutott, kivéve az hogy talán nem durvulós terepen kellene térdet kúrálni
Lényeg a lényeg, ha technikás terepen kell leugrani v. lépni a bringáról vagy csak "simán" tekerni fel csörlőn, az bringától függetlenül nem kíméli a térdet Nekem is volt olyan, korábban futó ismerősöm, aki műtét után kezdett velünk tekerni túrzni, már csak visszafogottabb tempóban ...
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
jackbacsi87
senior tag
Valakinek 1500huf-ért egy look 566? (Csak szállítást számol.)
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz jackbacsi87 #75973 üzenetére
Ne nagyon reménykedj, hogy vissza is igazolják:
A webshopunk nem frissít készletet!!!Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
pc360
addikt
Voltál már rendes sportorvosnál? MRI / ultrahang? A röntgent felejtsd el, az csak a csonttörést mutatja. A múltkori párbeszédre visszatérve: ne azt reméld, hogy nem kell műteni! Ez nonszensz. Azt reméld, hogy lehet, mert magától nem fog megjavulni (egy olyan zúzódásnak, aminek nincs hosszabb távú hatása, már el kellett volna múljon... nálad gyanús a nagyobb sérülés, amit akkut tünetekkel hordasz, és tévesen hiszed, hogy magától megjavul, mint egy vágás a bőrön).
Ha végre megjavul a térdem... MITŐL?! Ha ott egy részleges szalagszakadás volt, akkor porcleválás is, ebben biztos lehetsz. Ha te ilyen sérüléssel tekersz, csak rontasz a helyzeten. Nem a térdvédő a probléma megoldása, az már csak rehabilitáció része, és az sem terepen. Ha szeretnél még járni 50 évesen is, remélem, megérted, amit írok.
Ha pedig ilyen szintű a porckopás és nem műthető, akkor viszont a fenti szempont miatt mindenféle terepezést el kellene felejtened, vagy szokj hozzá, hogy idősebb korodra a kerekezés kicsit keményebb karedzéssel fog együtt járni...
Mondom mindezt úgy, hogy van némi közöm a lábsérülésekhez, tekintve, hogy 9 éves koromtól kezdve NB2 szintig versenyszerűen kosaraztam.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
parkr
őstag
válasz anorche1 #75957 üzenetére
még pár hasonló árú bringa:
Specialized Tarmac SL4 Sport
Cube Attain GTC 2016
CUBE Agree C:62 Pro
Giant TCR Advanced LTD -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jackbacsi87 #75973 üzenetére
Rájöttek.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
Még valami: könyörgöm, amíg fáj egy végtagod, addig azt ne használd! Ez olyan szinten alap, amit maximum az olyasmi jellegű tévhit ír felül néha egyesek fejében, miszerint pl. jót tesz az izomlázra rádolgozás. Egyrészt ez rohadtul nem egy izomláz, másfelől pedig az is egy irdatlan nagy baromság (gyulladásban lévő dolgokat nem csesztetünk, míg a gyulladás el nem múlik, különben csak roncsolod a szöveteket). Ezek alól a rehabilitáció nyilván kivétel, ott a fájdalom ellenére kontrollált mértékben muszáj terhelni a dolgokat.
Térdvédőt és mozgásfajtát pedig majd a doki fog neked ajánlani, a segédeszköz bolt pedig adni. Nem mi...
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Nekem konkrétan nem sérült a térdem. Ha nem el van kopva a jobb térdem és azért fáj. Mint kiderült utólag ami sok utánaolvasás után derült ki felnőtt fejel, hogy az eggyik lábam az az a bal rövidebb mint a másik kicsivel. Ennek következtében van némi gerincferdülésem is amit még általános suliban jeleztek is évekig jártam gyógytornára is ez kapcsán persze érdemben nem jött helyre. (Úszás kellett volna meg speciális szakember, hogy helyre legyen hozva most már tudom.) Azt persze senki nem reklámozta nekem, hogy ha ez nem jön helyre addig még a test fejlődik akkor aszimmetrikus marad/válik a testalkatom izomzatom, akkor ennek a nem sokkal későbbi következménye a hát/derékfájás és porckopás. Mivel így állandóan minden egyes megtett lépésnél a jobb lábam nagyobb terhelésnek van/volt kitéve. És gondolj bele sportnál extra terhelésnél mit kapott az a lábam ennek következtében.
Persze a tíz év körüli gyereknek vagy a szülőnek saját kis újából kellene kiszopnia minek mi lesz / lehet a következménye már rövidebb távon is !!! Most már lényegében kialakult testalkattal meg ezek következtében kialakul térdkopással már lényegében cse§zhetem egész hátralévő életembe ...
(Régen jártam futni is 10 km távokat, meg más sportot is/ami nem publikus itt/ űztem rendszeresen, de ezzel is azzal is teljesen felhagytam csak a bringa maradt ott is viszonylag visszafogottan használva.)
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz geotigris9 #75979 üzenetére
Egy magyartanár sem ártott volna annak idején.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz geotigris9 #75979 üzenetére
ami nem publikus itt...itt minden publikus,éted?
-
6030D
Ármester
Szerintem meg ne műttesse addig, amíg nincs olyan panasz, ami elviselhetetlen.
Lehet, hogy már írtam, de nekem gerincsérvem volt/van. Az egyik lábam fájt, semmi más problémát nem okozott. Az edzőm mondta, hogy menjek azért el egy magán dokihoz, majd ő megnézi. Doki elküldött MR-re, ami ugye akkor ingyenes, ha a kórház írja fel, így oda is kellett menni. Onnan majdnem hazaküldtek, hogy nincs bajom, ilyen fiatalon minek akarok műtétet, meg attól se lesz jobb. Gyakorlatilag vitatkoztam a dokinővel, hogy adjon már egy beutalót. Elküldött röntgenre (de érdekes, ugyanaz volt a röntgen főorvos vezetékneve, mint az övé, biztos kellett a credit...), vittem az eredményt, egyből máshogy beszélt, ja, tényleg van ott valami. Menjek úszni, meg lovagolni (sérvvel...), a bicó felejtős, mert görnyedek, meg rossz a beleknek is a testhelyzet. MR megvolt, vissza a magánhoz. Kérdezi hogy vagyok, mondom, hogy úgy mint eddig, rosszabb nem lett. Jó, mert ha csak a leletet nézi, akkor egyből műtét, mert annyira ki van türemkedve, de ha nincs helyi panasz, akkor legyen gyógytorna. Ha nem javul, akkor infúzió, ha attól sem, akkor majd műtét, de az a legutolsó, mivel nem biztos, hogy jobb lesz tőle.
Januárban rohangáltam a kórházakban, februártól jártam gyógytornára, márciustól már súlyokkal edzettem, áprilistól meg mtb-ztem. Azóta tünetmentes vagyok.
Ami segített: ülés pozíció váltás a munkában, íróasztal magasság beállítás, gyógytorna, kis súllyal kettlebell, MSM. Nem vagyok szétvagdalva, mégis "bármit" csinálhatok.
A kórházi dokinéni úgy küldött el MR-re, hogy hozzam az eredményt és akkor nézünk időpontot műtétre...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
pc360
addikt
Az első mondatra: szerintem meg ezt orvos döntse el. Egy normális. Valszeg azért jutott erre a szintre a térdével, mert hasonló megérzésekre hallgathatott, mint amit itt sugallsz.
A többi, amit írtál tök lényegtelen, mert még csak nem is ugyanarról a szervről van szó. Engem nem annyira érdekel egy számomra random topiklakó egészségügyi helyzete. De ha valaki felelőtlen mód "mocsok" nagy fájdalommal teker, és nem megy orvoshoz (ráadásul egy online topikban kér térdvédőre tanácsot ), az vagy valami önfejű tini, vagy ugyanez felnőttben - csak ez utóbbi súlyosabb eset -, és erre muszáj volt reagálnom.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Tegnap volt szerencsém megtekinteni egy trek karbon országútit... Szép járgány, de az ára... 400-ra tippeltem de 8 körül volt... Mondta a srác kerüljek vele egyet, de mondtam inkább nem...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
nagyúr
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Vfékkel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Fékezésnél érzésre inkább csúszik minthogy rendesen fogna és ahhoz, hogy tényleg fogjon eléggé kell tépjem a kart, ráadásul hangos is.Milyen fékpofára lenne érdemes cserélni a gyárit?
Előre is köszi!
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
joysefke
veterán
válasz Strezi #75972 üzenetére
Kicsit ellentmondok itt a konszenzusnak, de nekem pont hogy a terepezés veszi kevésbé igénybe a térdemet az aszfaltozáshoz képest (ugyanaz a bicaj, ugyanakkora időtáv, nyilván jóval kevesebb megtett kilométer mint aszfalton) bár hozzá kell tenni, hogy lefelé én óvatos duhaj vagyok, nem kockáztatok inkább a féket húzom, annyira nem eresztem lefelé, hogy komolyan szükségem lenne arra, hogy lábat (talpat) kanyarban csattanva letegyek.
Nálam nem is csak a max térdterhelésről szól a dolog, ami ugye egy terepes siratófalon fölfele mindenképpen jóval magasabb mint aszfalton, hanem arról, hogy terepen sokféle tekerési helyzet váltja egymást amit könnyebbség a térdnek, míg aszfalton simán megyek hosszabb időket pontosan ugyanabban a testpozícióban, pedálfordulattal, pedálerővel, ami nekem szintén igénybe veszi a térdemet..
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Napfénysüti #75987 üzenetére
Ultegra szett volt rajta... Engem nem vonz annyira az országúti max. Cross - trekking... De szép volt amúgy... Meg azért nem mindennap látok ilyet, főleg parasztfalván...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
joysefke
veterán
válasz Napfénysüti #75987 üzenetére
Egyébként mennyire számít outin -azonos tömeg mellett-, hogy milyen szett van a bicajon?
Nincs tapasztalatom outival, de laikusként azt gondolnám, hogy egyrészt sokkal kevesebbet váltogat az ember mint terepen, másrészt kevésbé kritikus a váltás pontossága és megbízhatósága, mert jóval kisebb terhelés alatt történik a váltás. Montin én kemény terepen fölfelé elég gyakran váltogatok és soha nem csökkentem a pedálozási erőt -hátsó váltóval váltás-. Ha nem megy/akad a váltás akkor annyak gyakran az a következménye, hogy az ember leesik a bicajról hegyen fölfele, mert pillanat alatt elfogy a gyök-kettő lendület is.
Szóval mennyire számít, hogy ultegra vagy sora van az outi bicajon, számít teljesítményben/időben vagy csak a vajsima váltás érzését adja tudatva, hogy minőségi rendszeren ül a kerékpáros?
J.
-
6030D
Ármester
Gondolom követed a topikot, és tudod, hogy tavasszal még tekert, és nem volt panasza. Most is csak folyadékot szívtak le neki, tehát nem biztos, hogy külső behatás miatt lett bármi baja. Azért mert azt írja, ha végre rendbe jön a térde nem azt jelenti, hogy nem tesz érte semmit. Lehet akár egy folyamat is, amitől javulást vár.
Ha téged meg nem érdekel egy online topiklakó élete, akkor mi a f@sznak adsz neki hülye tanácsot, hogy műttesse meg magát? Menjen el orvoshoz, ha eddig nem tette, ez egyértelmű, de ez tipikus hentes hozzáállás, hogy szabdaljunk, mert akkor kivágjuk, ami rossz, és jó lesz. Hát van olyan, hogy nem lesz jó, de ez téged úgysem fog érinteni, mert akkor meg azt írod, hogy miért várt eddig. Ha jó lesz, akkor meg megmondtad.Erre a hozzászólásra már nem muszáj reagálnod, csak fogadd el, hogy van ilyen vélemény is.
-
lsebestyen
addikt
válasz joysefke #75992 üzenetére
Amatőr szinten szerintem sem annyira fontos, múltkor próbáltam a legújabb tiagrát, rendben volt, sőt a clarist is kipróbáltam, abból is a legújabbat, amatőröknek szerintem már az is jó. Viszont aki versenyezni is szeretne annak minimum 105-ös szett. Tudnék mesélni... Egyszer OB-n azért szakadtam le mert a lószban a váltóm nem rakta a fokozatot, csak 2-3mp után aztán utána felérni esélytelen volt. Más kérdés, h 2 körrel később jó váltóval is leszakadtam volna.
Eddig 105-5600-am volt, most 105-5800 és a kettő között is jelentős a különbség, bár hozzá kell tegyem a régin elől FSA hajtómű volt, ezen most full 105 az egész.
A másik, h meg kell tanulni váltani. Valaki nekimegy az emelkedőnek 60-as pedálfordulattal, persze h tönkreteszi a váltót, főleg a belépőszintűeket. Normális fordulatnál teljesen nyugodtan lehet váltani emelkedőn is.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz K_Gabor #75988 üzenetére
Mikor mostad le utoljára a felniről az olajat/koszt? Az is sokat tud javítani rajta. Esetleg bowdencsere, ha már nagyon megnyúlt. A fékpofán általában van kopásjelző vájat, ha az még megvan nem feltétlen kell cserélni. Ha nem valami fullos bringa, akkor elég szerintem rá a sima 800 Ft körüli fékbetét bármelyik boltból.
-
pc360
addikt
Ne forgasd ki a szavaim! Pontosan azt mondom, hogy ezt ne te, én, vagy ő döntse el, hanem doki. De ez utóbbit kikerülni csak azért, mert várja a csodát, na az nagy hülyeség. A még nagyobb pedig így használnia a lábát. De úgy látom, ez nem csak neki nem világos...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz joysefke #75992 üzenetére
Váltás pontossága azért nem elhanyagolható. Amikor terhelés alatt kell mondjuk 15-16%-os emelkedőn váltani vagy épp egy 50km/h feletti sprintnél pakolgatsz akkor jól jön ha nem vacakol a váltó.
Nyilván egy Dura-Ace már fölöslegesen drága szett lehet egy hobbi bringásnak de én azt mondom van egy szint ami alá biztos nem mennék hiába tartozom én is a hobbisták körébe.Ezen kívül a különböző márkák kialakítása más: Shimanonál egyben van a fékváltókar le és felváltó egysége, Campánál az egyikhez hüvelykujjal kell egy kis kart pöckölni a SRAMnál meg ugye a double tap rendszer van. Szóval ez is egyéni preferencia kérdése.
Més que un club!
-
Because
őstag
akit esetleg érdekelne komplett váltás, a következők elvihetőek:
Shimano SL-M610 váltókar szett (2/3x10)
Shimano Deore FD-M611 első váltó
Shimano Deore XT RD-M781 hátsó váltó -
bandus
veterán
válasz lsebestyen #75994 üzenetére
ezt jól összefoglaltad. én nem érzem kritikusnak a taigra szettemet, szépen váltogat, ahogy kell, így el is leszek vele egy darabig. bár az fsa hajtómű cseréjén gondolkozom, hogy rakok előre is tiagra hajtókarokat meg lánctányérokat, vagy akár egy 105-öt. de jövőre a kerékszett lesz a legnagyobb tuning szerintem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest