Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Trekking kerékpárt szeretnék. társamnak KTm-e van,de nem tudom ,hogy venni használtam vagy építeni vagy mi a jóbb döntés vagy építetni? KTM meg Gepidát néztem ,de nem tudom mi a jó választás. Nem döntést szeretnék Tőletek csak egy kis induló tanácsot.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Whysperer #75904 üzenetére
Duplázd meg az összeget.Lehetséges?
(#75906) 6030D ...gyors vagy,nekem a hajtás szükségszerű újrakenésével legalább 1-1,5 óra.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Vasinger!
nagyúr
Azokhoz szólnék főleg, akik voltak 24-én a mozgásvilág tesztnapján:
Fellelhető valahol további képek az eseményről a mozgásvilág Facebook oldalán kívül?
-
kk831228
addikt
válasz Whysperer #75904 üzenetére
Szerintem ha hosszabb távra tervezel akkor felejtsd el ezt a kategóriát... Kb. duppla ennyiért van amin valamit érő felszerelés van... Sajnos egyre jobban felnyomják az árakat...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
smkb
őstag
válasz concret_hp #75851 üzenetére
Az SRAM Rival kicsit más, és vagy több mint a 105 felhasználás szempontjából. A 105 max 32 fogat tud hátul közepes kanállal is, a Rival viszont 42-őt a megfelelő szabadonfutóval, így remek megoldás 1x11-es adventure bikeokra is, míg a 105 korlátozottan. Sőt, igazából a Shimanonak nincs is adventure/gravel/outiban olyan 1 tányéros megoldása, mint a Rival. A Metreanak is 32 fogban végződik a sor.
A Cannondale Slate-n láthatod legjobb példáját a Rival felhasználási területének, ahol kijön az előnye egy 105-el szemben. Ebből a bringából van 105, Ultegra és Rivál felszereltség is. Utóbbi CX1 néven 10-42 es sorral.
Valószínűleg az, hogy az SRAM jobban fókuszál erre az adventure/gravel/slate vonalra és az 1x11-re az a helyi sajátosság miatt lehet, hogy az USA-ban nagyon erős a piaca eme koskormányos "terep" bringáknak a sok döngölt/sóderes/murvás kavicsos út miatt.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz -=RelakS=- #75872 üzenetére
36-os nagytanyerom van montin. :-) 30 felett nem nagyon lehet tekerni terepen, mert raz. Kicsit fura volt a ket tanyer elsore, de tetszik.
-
bandus
veterán
válasz Napfénysüti #75876 üzenetére
mennyiért adták a kormányt? és mi volt a baj a régivel?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Whysperer
addikt
válasz kk831228 #75910 üzenetére
Köszönöm.
Most vettem lakást meg most veszek új autót. Duplázni nem tudok. akkor elmarad a biciklizés. Nem kétlem a minőséget ,de nekem 150-200-t nem ér egy kerékpár. (nem azért ,mert rossz,hanem mert kihasználatlanság miatt azért nem éri meg) Jó időbe elemgyek párszor hétvégén tekerni a párommal ez volan a cél csupán. Akkor keresek tovább.
Ez: [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #75916 üzenetére
lesz? még mindig ki se próbáltad?
más: járt már úgy más is, hogy külföldi webshopból (bike-discount.de) rendelt, és a feladásról szóló e-mail után 3 nappal még mindig nem lehet megnézni a DHL-nél, hol tart a csomag, mert nincs találat a webshop által megadott csomagszámra?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz Normi™ #75919 üzenetére
igaz, ilyen is szerepl a levélben: "If you have ordered a complete bicycle, the parcel will be sent within the next 2 - 3 working days after receiving this e-mail."
ha holnap sincs semmi nyoma a csomagnak, azt hiszem, írok egy e-mailt a tört angolságommal, mi van már.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
geotigris9
tag
Mentem át hosszában Verőcén a bringasávon a főúton és hátulról jött a menetrend szerinti busz hát mit ne mondjak olyan közel jött, hogy majd hogy nem elsodort. (Nem olyan régen linkelt valaki egy ilyen videót is, de ott el is sodorta bringást a buszos.) Max. ha 30 cm-e volt a kormánytól, de inkább közelebb jóval. Nem is halottam, hogy jön mert némi ellen szél volt különben alapból húzódtam volna még a patika irányába. Nem sokkal előttem később megállt a buszmegállóban. Beértem szóltam neki "kicsit jobban figyelhetne, mert majdnem elsodort." Végül elkezdet magyarázni, hogy nem is a bringasávban mentem ő nem tehet róla, hogy ilyen közel jött. Ergo ha elsodort volna az az elütött volna az még az én hibám lett volna. És bele hazudott a képembe, hogy ez így rendben van mert NEM a bringa sávban haladtam!!! (Jobban tudja mint én, hogy én hol haladok ..WAT [!?]) Kiosztottam a s. fejűt. A végén még rám akarta zárni a busz ajtaját szándékosan. Mondanom sem kell egy hajszál választott el, hogy móresre tanítsam. ([nem ez a sor kicsit alább írva]Ha lett volna fedélzeti kamera nálam rendőröket hívtam volna, mert egyértelmű lett volna a szitú kétséget kizáróan, hogy majdnem elsodort mert túl közel jött.)
(Az más kérdés igazából legszívesebben kiszedtem volna a buszból és had ne mondjam tovább .., de nem érte volna meg a dolog meg az utasokkal is kicserzettem volna.)Igazából az ami kiverte biztosítékot, hogy szerinte ez így tök rendben volt ,mert ha el is sodor csak nekem törhet kezem lábam neki a tonnás "kis" busz burokban semmi baja nem esik. Na meg a hazudozás azt nem bírom. Ha azt mondta volna ok. máskor jobban figyel ne haragudjak stb. Csak pont az ellenkezője volt.
(Máskor is volt már ilyen közel gépjármű annyira nem lepett meg a dolog, de magatartása a sofőrnek. ..)
Szóval komolyan elgondolkodtam valami fedélzeti kamerán mert az után hazudozhatott volna rendőrnek, hogy szerinte szabályosan sodort volna el. Mert a kamera megmutatta volna az igazságot.
(Azért érdekes nem a szembe sávban közlekedőkhöz ment közelebb 30 cm -e inkább a bringa sávban lévőhöz. ..)
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Whysperer #75915 üzenetére
Ezt akartam mondani,de megelőztél.A használt piacon kell nézelődni,ott találsz magadnak valót.
Itt,vagy itt nézz szét.(#75924) geotigris9...te mostanában mindenkivel összetűzésbe kerülsz?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
válasz Hasaggymeg #75925 üzenetére
Teljesen igaza van,annyi büdös paraszt van az utakon,hogy sokszor nemhogy a bringázástól,de az élettől is elmegy a kedvem.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #75907 üzenetére
Mondtam, hogy imádom a Lidl-es mosó + benzin kombót. Aztán az is lehet, hogy más a véleményünk a teljes takarításról, de amennyire nekem kell, arra általában elég ennyi. Mosó+benzin a láncra, spray a fogakra, váltóra, spd-re, aztán slag+kefe. Végén rongy. Lánc kenése, váltók+spd szilikonozása másnap, mikor teljesen száraz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #75925 üzenetére
És még csak a kánikulára sem lehet fogni...
-
maximilian4
addikt
válasz geotigris9 #75924 üzenetére
Szerintem itt neked a legkalandosabb az életed.
Geotigris kalandjai.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
ShiTmano
aktív tag
válasz rétisün #75918 üzenetére
Nálam ugyanez a történet volt. DHL-lel rendeltem és pár nap múlva a csomagszámra nem adott ki semmit. Kiderült, hogy a határtól a Magyar posta veszi át a csomagokat, és az ő oldalukra kerül át a csomagkövetés. Csak egy tipp. Szerintem próbáld ki, hogy a Magyar postához írod be a csomagszámot, hátha.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #75930 üzenetére
KMC-t választanám, 9-esben jobban bírta szerintem, mint a Shimano. Mondjuk nekem eddig a legjobb a SRAM.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
joysefke
veterán
válasz -=RelakS=- #75886 üzenetére
Ami meg a guminyomást illeti, én be szoktam lőni kb 3,5 körülre, aztán hadd szóljon. Elég vegyes a környék, meg hirtelen tud elfogyni az aszfalt, hogy ne tudjam specializálni a nyomást egyik vagy másik irányba.
Szvsz ha csak nem vagy 100Kg fölött teljesen fölösleges felnyomni a nyomást 3.5bar-ra egy montin, főleg ha terepen is mész. Egy jól kiválasztott minőségi terepguminak aszfalton alacsony nyomásra fújva sem olyan nagy a gördülési ellenállása, hogy érdemes legyen nagy nyomásra fújni és terepen elviselni a pattogását, meg hogy minden apró akadály veri az ember seggét, ráadásul az én személyes tapasztalatom, hogy 3.5 barral kemény terepen már érezhetően szarul mászik a gép (72-73Kg vagyok most). Vannak olyan emelkedők (Lajosforrástól Dobogókőre a sárga), amit a merevfarú 26"-os montimmal nem tudnék 3.5 baron kitekerni, de 1.7-1.8bar-on probléma nélkül megy, nem pattog el a kerék, nem esek le a gépről.
A fenti linken 3 jó minőségű abroncs van összehasonlítva (két felső és egy középkategóriás) és elég egyértelmű, hogy a Rocket Ron-t ha csak a gördülési ellenállást nézzük (felütésveszélyt figyelmen kívül hagyva) semmi szüksége nincs a 25PSI (1.7bar)-nál magasabb nyomásra, mert alig javul valamit az amúgy is nagyon jó gördülési ellenállása. De ez a másik két gumira is igaz:
A Race King performance-nál (nekem ilyenem van, ez egy akciótól függően reálisan 4-10E forint között kapható gumi) 42,5Kg tengelyterhelés és 29Km/h mellett a puha és az atomkemény gumi gördülési ellenállása között van 4W. Szóval két kerékre és 85Kg-ra vetítve 8W a különbség, ami ha csak nem az óra ellen mész, akkor aszfalton is jelentéktelen (1Km/h nagyon max 2Km/h lehet a különbség elérhető sebességben), cserébe terepen érezhetően jobban megy az alacsonyabb nyomással.
J.
-
rétisün
veterán
válasz ShiTmano #75931 üzenetére
szerintem még nem ért ide hozzánk, hogy a posta oldalán fent lenne, nem is adott rá találatot.
mondjuk végül is mindegy, a héten meg kell(ene) jönnie, követéssel vagy anélkül, ha péntekig semmi, írok nekik.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz joysefke #75933 üzenetére
Ez így van, mert 3,5 bar terepen már kb a használhatatlan kategória. Még a 3 bar is nagyon sok egy 2,25 körüli külsőnek, nemhogy ennél több.
Szerintem a 2.0 bar elöl és 2,2 hátul az optimális nyomás, belsős rendszerű monti guminál. Belső nélkül meg mehet az 1,6-1,8 is. -
joysefke
veterán
TIL: Párkány-Szob rövidítés
Hétvégén mentem kettesben egy Dunakanyar-kört és találtunk Szob és Párkány között egy komoly rövidítést, ami elkerüli a dombokat és elég sok kilométert is megspórol. Odafelé a normál aszfaltos (autózható) útvonalon mentünk, tehát:
Szob ->Letkés -> Salka -> Garamkövesd -> PárkányVisszafelé viszont találtunk egy rövidebb (és szintén nagyon szép) útvonalat végig a Duna mellett:
Párkány -> Garamkövesd -> Helemba -> Szob
Ezen az útvonalon Helemba után a vasút felé van kb 1Km földesút, majd a vasúti hídon át kell menni az Ipolyon a közeli vasútállomásig, majd onnan lehet menni tovább műúton Szob felé. Trekking vagy Cross bicajjal is simán bicajozható, outival nyilván csak óvatosan..itt a GPS track:
Budapest-Göd-Vác-Szob-Letkés-Párkány-Szob-Vác-Göd[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
rétisün
veterán
akkor fel se adták?
(#75938) Runner_fxr: szerencsére nekem eddig ez az első ilyen, hogy semmi nyoma a csomagnak (pedig jó nagy ) de ha korábban másnál is előfordult ilyen, péntekig (ami a feladástól számított 6. munkanap) várok, aztán levelezek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Runner_fxr #75938 üzenetére
Ugyanarról a cégről van szó?
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #75932 üzenetére
Milyen Sram? Shimano sorral is faxa?
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #75941 üzenetére
Persze. Nekem is úgy van. Shimano sor hajtás és első váltó, Sram lánc és hátsó váltó.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
Ha jól emlékszem, amikor a Cube vázat rendeltem akkor volt így. Egy pár napig láttam a DHL oldalán, aztán eltűnt. Ez meg mi a f@sz -gondoltam. Ránéztem a Magyar posta oldalán és ott megjelent, és Ők is hozták ki.
"Egyebet nem tudok mondani....""Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #75914 üzenetére
Engedd le 2,5 barra, tegyél fel egy rendes terep gumit (ha most nem az van) és máris nem fog csúszni.
joysefke: sok aszfaltozáshoz jó lehet a RR, de ha laza a talaj, akkor inkább valami durvább minta. Látod, milyen különbség volt a Race King és az X-king között is, ha nem kemény talaj volt.
Helemba meg jó hely, mert 0,85-ért van csapolt Krusovice. Amúgy ha Párkányban a főtérrel szemben elindulsz a Duna felé, akkor balra elkezdődik a gát, amin el lehet menni a Garamig, ahol egy vasúti hídon átmész (2.0" alatt szerintem tolós, mert töltéskő van), majd egy kis rázós betontáblás úton becsatlakozol oda, amin mentetek Helembára. A térképen látszik az út és a híd is. Még kevesebb autó, és nem jár arra senki, csak bringások.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kk831228
addikt
válasz Whysperer #75915 üzenetére
Na ez nem rossz... Egy kicsit még alkudsz belőle és kész... Használt is min. 100 körül lesz ami normálisabb...
Vagy vannak Meridák akcijósan... [link]
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
6030D
Ármester
válasz joysefke #75948 üzenetére
Akkor úgy mondom, ha valaki szeret terepre is járni, inkább legyen bütykösebb, mint kevésbé.
Egyébként érdekes ez az összehasonlítás (nem olvastam végig, csak átfutottam), de nekem egy emelkedős, aszfaltos úton simán van 5-10 % időkülönbség ha max-ra fújom a kereket és ha nem. Vízszintesen is mintha egyszerűbb lenne haladni vele. Aztán lehet, hogy csak belemagyarázom az éppen aktuális "nem megy" állapotba, de általában egy időbe esik az alacsony nyomással.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest