Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz vhunor #309896 üzenetére
Nekem is egyre inkább ez az irány körvonalazódik, méghozzá országúti irányból érkezve. Cross trekking fasza, csak szar a pozíció, meg mtb-s a váltás. Egy ilyet próbáltam cannondale verzióban, annak egyedül az ára nem tetszett, de az nagyon nem (igaz, karbon váz, meg elektromos váltás volt). Engem mondjuk a terep része pont nem izgat, szóval ez a teló bőven elég lenne az úthibákhoz, meg valami szélesebb, de aszfaltos gumit kapna.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
vhunor
őstag
válasz Ringman #309899 üzenetére
Nem tudom, így jön a gyárbu' . Ez sajnos nem lockolható, az egyel drágább modellben már lockolható van, én azt vennék, ha gyakran használnám aszfalton is.
paradroid: Hm, úgy hogy tegnap a Time-mal ingáztam be (35 km, némi murva, némi macskakő, sok úthiba, itt-ott ugratás padkáról), szerintem egy jó váz, jó kerék és jó gumi kombó elég, nem kell a teleszkóp. Elhanyagolható különbség van komfortban a két bringa között, ha nem veszem figyelembe a terepezést.
De pl. Prédikálószékről lefelé nyilván sokkal jobb legurulni 45-50-es gumikon 2 baron és 40-es telóval .[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
válasz mauimagic #309900 üzenetére
Én Tenerifén szoktam mérni valós egy órás FTP-t (ott van hozzá megfelelően hosszú mászás ), nekem pl. óriási a különbség a görgős mérés és az ottani tesztek között, az utóbbi javára. Gőrgőn bármit csinálok, túlhevülök, főleg egy ramp teszten, kint pedig mértem valós egyórás 280 wattot, amit görgőn sose tudnék tartani, mert már a felénél lefolynék a nyeregről.
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #309883 üzenetére
Általánosságban igaz, nehezedtek valamennyire a montik, de egyre gyakoribbá válnak a karbon váz, karbon alkatrészek és a karbon kerekek. Persze ezzel még baromi drágák, de a garvel sem feltétlenül az olcsó kategória. A weight weenie meg főleg nem olcsó. De a gravelhez a hardtrail kategóriát hasonlítottam, azok annyira azért nem nehezek. Ott nincs annyira még ez a fully cuccok tömkelege aka downcountry. A gravelnél sincs alapból teló, levegős hátsó tag, meg 30+ mm széles felnik.
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz Victoryus #309890 üzenetére
Akár ezt is lehetne mondani. Vagy ha nem teszünk rá kiegészítőket, akkor az új cross (annak ellenére, hogy mind a trekking, mind a cross továbbra is létező kategória). Emlékeim szerint elsősorban angol területen létezett korábban a túrakerékpár fogalma, ezek nagy része koskormányos, nálunk ez nem nagyon volt elgerjedt. Ebből lett a gravel.
-
-=RelakS=-
veterán
Milyen fain, amikor megjön az alis szajré, de nem hogy nem kapcsol be, nem is töltődik
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz -=RelakS=- #309909 üzenetére
Nem tudom, miről van szó, de lehet, hogy annyira lemerült, hogy a töltést sem tudja jelezni. Érdemes rádugva várni kicsit.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ReFleXx
addikt
téli/hosszuban van ajánlott Alis betétes kantáros gatya? Rövidben nem volt rossz az YKYWBIKE.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Dark Archon #309913 üzenetére
Lámpa.
Szétszedtem, az akkut megsértette a töltő csatlakozó, és kifolyt a beleItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
RobbyJr
őstag
válasz -=RelakS=- #309916 üzenetére
Az ilyen sajnos előfordul... Írj az eladónak, vagy egyből support, képeket készíts róla. Jobb esetben visszakapod a pénzed, vagy küldenek egy újat.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Ringman
nagyúr
outi kerékszettel (+32-es gp 5000 s tr) és "alföldi" 1x10-zel (38T-11/36) az m-es/56-os nuroadot sikerült ~9 kilóra leküzdeni (pedálokkal, 2 kulacstartóval, lámpatartó- és computer-konzollal), ennek itt a vége a súlycsökkentés szempontjából (ha az értelmes keretet nézzük). hirdós ultegra szettel vsz. ugyanilyen nehéz lenne, ha megszokom a geót, akkor majd visszarakom.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
AsmundTorben
újonc
Sziasztok!
Vásárolnék egy Cube Reaction C:62 Pro-t saját részre. Németországban most az idei modell 1500 euro, a '25-ös kiadás viszont már 2000...... Azt látom, hogy hozzányúltak a vázhoz, más a teló, szélesebb a kormány, ilyesmi.
Szerintetek megéri az új (2025-ös) a +25% felárat? Abszolút hobbicélra használnám. Én laikusként azt mondanám, hogy nem, de kíváncsi vagyok mit mondanak nálam nagyobb szakértők.
Itt vannak a specifikációk: [link]
-
itouchfan
senior tag
válasz AsmundTorben #309921 üzenetére
Ez alapján megéri, könnyebb majd egy kilóval, Judy helyett SID teleszkóp és full XT hajtás.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
addikt
#becauseonlygaysrideindoor
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Telinyomtam slime-mal az elsőt, hátsót, most úgy tűnik nem ereszt. Nem is tudtam eddig, hogy szét lehet szedni az autós szelepet is. Rá volt húzva mindkettő keréknél, valószínű tüskét kapott be az első.
Az a baj, hogy a települések között a kutya nem foglalkozik a kerékpárutak állapotával. Most is volt akác ág, meg egy csomó kukorica csutka a 47-esen Telegerendás előtt. Ha meg sár van, akkor meg traktornyomos, majd lemossa az eső...Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
semmiho
tag
https://welovebudapest.com/cikk/2024/09/30/budapest-kresz-modositas-kerekpar-bicikli-kozlekedes/
"Kivilágítás: Változhatnak a kivilágításra vonatkozó szabályok. Betiltanák a villogókat, csak állandó fénnyel lehetne világítani. A kerékpárút és a kerékpársáv kivételével a kivilágítás nappal is kötelező lenne."Akad még pár egyéb érdekesség, amolyan előre emésztgetendőleg!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz RobbyJr #309918 üzenetére
Tojok rá, ez ilyen vegyé három cuccot történetből volt olcsóért.
Egy fülesem pár hónapja elégett, mert a töltőm rátolt 9V-ot, de úgy látszik, az akku túlélte. Átraktam bele, most valamennyire működik.
Azért majd jól megírom, hogy a biorobot fejjel lefelé rakta be az akkut, vagy az akkura a szivacsot (mert hogy a hátsó lámpa felépítése alapján ez történt)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz tecső88 #309929 üzenetére
Random kör alakú fényt okádó lámpa vagy ócska COB led még kis fokozaton is jól látható nappal, ha beleirányítod a szembejövő képébe.
Amúgy a villogó betiltásra akár azt is mondhatnám, hogy mennek a németek után. Tudtommal ott sem lehet villogni.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
mauimagic
aktív tag
válasz Fall-N #309904 üzenetére
Ekkora bullshitet összehordani...
egyre könnyebbek az XC gépek
Ezt írtad..
Tessék Hardtail 2018 vs 2024:
Fél kilóval nehezebb az új, és ez az általános.Nem az a baj, hogy hülyeséget írsz, előfordul, ha valaki minden témában szakért, hanem az, hogy sosem látod be és jön a bullshitcunami, mint érv.
-
fulton
addikt
Olyan jó idő van kint, 13-10 fok. Rem kihasználtátok..holnap este körül ideér az eső. Megint nonstop 2 nap csapadék..
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Ha valaki nagyon megérős L-es merevfarúra vágyik, ezt nézze meg:
ORBEA ALMA H10-EAGLE Diamant 856,76€*
Ha jól néztem, €30-ért még Magyaro.-ra is elküldik Hamburgból.
A boltot amúgy nem ismerem, csak az árfigyelőm dobta fel, én meg pislogtam hogy tényleg ennyire olcsó-e."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
dom1n0
senior tag
válasz AsmundTorben #309935 üzenetére
Nemtudom mas is erdekel-e, de a Cannondale Scalpel 3 HT 1732euro a pro-m storeba (olaszok), ingyen van a szallitas asszem, a felszereltsege hasonlo mint a 2025-nek
-
mauimagic
aktív tag
Ennyiért már inkább ezt szerintem.
Szerk. a Cannondale propaganda nagyon átlátszó itt a topicban[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz AsmundTorben #309935 üzenetére
Ha valóban csak a teleszkóp és az XT váltókar a különbség köztük, akkor szerintem nem éri meg a +500€-t az új.
A váltó esetében feltételezem, hogy mindkettőn XT váltó van, csak a kar az egyik esetben XT, a másikban Deore. Nekem is így volt eredetileg, de vettem egy XT váltókart akcióban €20-ért, és ugyanott tartottam. Oké, az extrém jó akció volt, de €30 jörül már láttam jópárszor.
A teleszkóp különbség meg csak akkor számít, ha tényleg sokat használod terepen. Az "abszolút hobbicél" alatt nem tudom hogy sok jelentős terepezést értesz-e. De ha igen, akkor is kérdés hogy milyen SID, mert alapváltozatot kapásból lehet kapni €300-ért vagy Ultimate Race csúcsváltozatot €530-ért.#309937 mauimagic
Egyetértve mauimagiccal (és megkockáztatva a topicgazda lelkébe gázolást ), inkább a Scalpel 3 mint a kocka. Főleg ha M-es kell, mert abból van fekete matt is €1900-ért.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
őstag
Tessék egy térdes gravelos nektek..csak 800 méter gravel volt, de így jobban mutat
Hogy mehessen a gravel vs outi flame tovább.. 30 mm-s outi gumival...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Ringman
nagyúr
válasz semmiho #309926 üzenetére
korábban már volt erről szó a topikban, amíg rendszeresen kivilágítatlanok este is a bigiGlivel közlekedők, addig nincs miről beszélni.
autósok dettó, 0 világítás szürkületben, különösen jó, hogy lassan az összes autó szürke, fekete vagy fehér.
közvilágítás meg kb mindenhol le van dimmelve szerintem, az is nagy segítség.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha az alkatrészek puszta árát vesszük akkor is fennállhat az az 500 € különbség (teló Judy Gold vs.Sid, váltókar Deore vs. XT, kerékszett Answer vs. Newmen)...ugyanakkor felhasználástól függ kell-e neked, érdemes-e ennyivel többet költened, kihasználod-e majd azt a pluszt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
AsmundTorben
újonc
válasz Ixion77 #309938 üzenetére
dom1n0, mauimagic: köszi a tippet.
Ixion77: Az a fekete Cannondale nagyon jól néz ki, viszont 2 méter magas vagyok, szóval a legnagyobb vázzal keresek MTB-t, ezért lyukadtam ki a Kjúbnál.
Hasaggymeg: igen, valójában ez a fő kérdés. Most azt mondom, nem fogom tudni egyelőre kihasználni azt a pluszt.
Viszont ha marad 500 euro a zsebemben, azt tudom másra költeni, esetleg később upgradelni az 1500-ös bringát.
Most egy XXL-es Speci trekkingem van, de mozdulnék az MTB felé, itt még vakon mozgok.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz AsmundTorben #309943 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz AsmundTorben #309943 üzenetére
Egy biztos, az elég jó ár-érték arány az megmarad a drágábbnál is, ha esetleg később eladnád...persze az is igaz, hogy én olyan jókat tapasztaltam ezzel a régebbi vázzal (csapágyházak, belső kidolgozás, hagyományos nyeregcsőrögzítés) hogy 3x meggondolnám mielőtt újat, számomra ismeretlent vásárolnék.
Maximum1...a Dzsájönt már messze nem olyan jó ár-érték arányú mint a 2025-ös kocka, még a karbon felnikkel sem, NX/XT, Deore/XT és még drágább is, nem?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Friczy #309947 üzenetére
Nagyon nem az, amióta elöl is villogok, nem akarnak megölni az elém vetődő kamikázék (akár mellékutcából, akár parkolóhelyről kilőve), de a szűkebb kerékpárúton szembe jövp többi kerékpáros, vagy gyalogos is jobban figyel. Fagyizós tempónál persze mindegy, de haladósabb, 31 körüli sebességnél nagyon nem mindegy. Estére meg elfogyhat nyugodtan, sötétben nem használunk villogót, meg nappali fényt, mert olyankor csak vakít.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Lajmund
őstag
Sziasztok!
Montizok alföldön hetente egyszer 70 percet kardio gyanànt és munkába is azzal jàrok. Semmi extra csak egy cube analog-om van. Mennék többet de ugye a monti nem az igazi erre és több hónapja vagy ha úgy nézzük több éve szemezek az országúti bicokkal és most erősen rákattantam a témára. Venni akarok. Mindent néztem már reddit youtube egyéb webes felületeken tanàcsokat hogy nagyjából képbe kerüljek. Persze itt nem kerestem rà csak most és nagy örömmel làtom hogy pörög a topik.
Első pàr kérdes ami hirtelen eszembe jut.
Használ itt valaki rose blend-et? [link] Ezzel szemezek a road verzioval. 1200 euró. A felszereltség és kinézet szempontjából nem talàtam jobb alternatívát. Vagy mit érdemes mèg nèzni ami megàll 500-ba? Jól làtom hogy Magyarországon nincs képviselet meg semmi ahol árulják?
Làtom használtba is nagy a választék de ami tetszik vagy méretben vagy felhasználásban nem passzolna meg kitudja mennyire van lestrapálva stb. Nem zàrkozom el tőle de az új az új minden tekintetben. Persze azt is tudom hogy ennyièt amennyiért a blend van jobban felszerelt használtat lehet kapni ha egy jót kifog az ember.
Összerakáson is gondolkoztam hasznàlt cuccokbol de ahoz kellene egy kis rutin a beszerzéshez osszerakàshoz. Nem félek tőle de ha a blend jó lenne nekem bőven akkor nem veszödnék ezzel.Nekem fontos a kényelem ezért csak endurance bicok jöhetnek szóba. Gravel is tetszik de csak aszfalton használnám igy felségesnek érzem meg suhanni akarok vékonyabb kemény gumikon a monti után.
A táv max 100km lenne első blikkre de inkább csak 30-70 hetente egyszer egyenlőre kiegészitve a többi edzést. Heti 5 napot edzek 2 kardio a másik az uszás.Slime van a montiba. Országútiba is szoktatok rakni nem nagy állatság a suly vagy bàrmi miatt? Nem szeretnék defektet kapni 50 km-re.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (AV1)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest