Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimpláncsak
tag
válasz 6030D #274349 üzenetére
Igazából nem számít annyira, mert mióta van országúti bringa már nem megyek hosszú aszfaltos túrákat a bicajjal, terepen meg kevés a tudásom hozzá, hogy 50-el száguldjak lefelé . Nekem kicsit speciális az igényem, mert Miskolcon lakom, de a Bükk tőlünk 10km aszfalt, ami kb. átlagban olyan 0.5%-al emelkedik. Most ez visszafelé pont elég ahhoz, hogy erőlködés nélkül lehessen tartani a 30-33 km/h körüli tempót. Ha ennyire elég én már el leszek vele egy darabig, de nem akkora érvágás egy 36T tányért venni, ha mégsem
Más: nagy pirospont az ebike.hu-nak. A szerelő srác nem számítva arra, hogy nem lesz megfelelő a lyukkör, úgy bontotta ki a lánctányért, hogy a nyitó fülnél elszakadt. Írtam nekik, hogy így is visszaküldhetem-e, akár értékcsökkentett áron is. Írták, hogy küldjem nyugodtan, gondolják, hogy nem volt szándékos visszaadják a teljes összeget
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz Fall-N #274321 üzenetére
Az a neonzöld takonyszerű cucc, amit Shimano használ, és amit a Motorex is árul Bike Grease néven, valójában egy tök egyszerű, de mégis zseniális kalciumkomlex zsír, nagyon magas viszkozitású félszintetikus olajjal. Kb. 5-6 más gyártónál találtam tökugyanolyat, más-más néven, és röhejesen olcsón.
De talán a legautentikusabb az Autol TOP 2000 ( ENI/Agip ) néven dobozolt változata. Valószínűleg ez az Autol nevű német cég fejlesztette ki eredetileg, és az ENI később megvette őket. -
mauimagic
aktív tag
Secret Spot
-
Friczy
senior tag
válasz Mezga Aladár #274334 üzenetére
Tervezéshez jobban szeretem a monitort használni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #274355 üzenetére
Nem volt sár? Tegnap én itt a fóti Somlyón vegyesen mentes nedves avaron, saran, homokon, fagyott havon, jégen, estem-keltem a sötétben ...na meg rengeteg kidőlt fa, bokor az ösvényeken.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #274351 üzenetére
Merida Big Nine Limited volt ebben a felszerelésben évekig ilyen árban, nem venném a rockrájdert, pláne fehérben
-
Fall-N
veterán
válasz Maximum1 #274358 üzenetére
Ha megnézem, nekem ezek nem jobbak, mert ezekben eleve a kerekek kónuszos - golyós, olcsó Shimano agyasak, meg a fék is Tektro a Shimanoval szemben. Így szerintem még mindig jól jöttem ki. Ha esetleg vettem volna egy 29-es vázat és a kerék is 29 lett volna (azonos áron) akkor sem lett volna sokkal drágább, maximum még +50ezer Ft, de nem akartam 29"-t.
-
Fall-N
veterán
Közben sajnos egy kis negatív tapasztalat. Kro fórumtársnak feladtam Packetával a Bryton komputert és sajnos betört kijelzővel kapta meg. Én így nem ajánlom nektek, mint csomagküldő szolgálat. Eddig rengeteg csomagot adtam fel és kaptam meg FoxPosttal, soha nem volt semmi gond velük. Tanulság, hogy videóra kell venni, ahogy sértetlenül becsomagolja az ember a küldeményt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #274358 üzenetére
Csak hirtelen kerestem egyet mit lehet ennyiért kapni...de van más is, mert szinte soha nem olcsóbb építeni mint egyben vásárolni. [link] [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz Fall-N #274360 üzenetére
Sokra nem mész a videóval sem. Kibonthattad utána, hogy adjál a kijelzőnek a Samuval. A tanulság, hogy jól be kell csomagolni.
De a gyári csomagolás sem sérthetetlen, pont nemrég kaptunk egy mikrót, amibe a DPD ba***ott bele valamit. Ezt persze már csak kibontás után vettem észre, pedig a dobozon is szép nyoma volt.
A reklamáció eredménye, hogy a bolt ad egy 5000 ft-s vásárlási utalványt, és sajnálják Annyira frusztráltak szerintem az összes csomagküldő alkalmazottai, hogy ütik-vágják az árukat.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #274362 üzenetére
Néhány napért, hétért értelemszerűen nem fognak idénymunkásokat alkalmazni így ilyenkor szét vannak hajtva a meglevő sofőreik...gondolom nem csak itt, több nyugati webárúház ajánlja is újabban a csomagbiztosítást mint lehetőség in case of damage, theft etc.
Fall-N...pedig azt betörni nem piskóta.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Ha valakit érdekel, az Uvex i-5 átlátszó védőszemüveg egész jó alternatíva sötétben bringázásra. A szára kihúzható, illetve a szöge is állítható, szóval elég jól fejre szabható. Ma ezzel mentem 0 fokban, nagyobb sebességnél sem folyt a könnyem a hidegtől, elég jól védi a szemet, és jól látni vele. Kicsit lazának tűnt elsőre, de jól tartotta a fejemet, bár terepen lehet, hogy már sok lenne. És világosban sem ajánlom, mert azért becsillanós. Ja, és persze ez a nem párásodós verzió, felhúztam a csősálat, és 10 másodperc múlva nem láttam semmit, ha megálltam. Viszont felhúzott sál nélkül egyáltalán nem párásodott, megállva sem igazán.
Tudom, biztos van ennél sokkal jobb is, csak a dedikált bringás szemüvegek nem ennyibe kerülnek. Nekem ez csak esti mászkálásra kellett, plusz most már tudom, hogy ilyen oldalra nyúlós formát akarok nappali szemüvegből is, mert ami van Aldis, az oldalról beengedi a huzatot, és könnyezik a szemem tőle hidegben.
#274350 Fall-N: ez a sárga bringa? Látod, neked legalább pont olyan lett, amilyet szerettél volna. Nekem ahhoz kéne egy komplett kerék + hajtás + fékcsere, aminek biztos nem állnék neki, és meg sem érné. Főleg, hogy hazaérve általában rájövök, hogy mennyire szeretem ezt a bringát.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #274357 üzenetére
A ködös részeken egész nap fagypont alatt volt, fennt viszont volt sár, de nem vészes. Szerintem nem fagyott át rendesen a talaj, így issza a vizet.
A kidőlt fa helyzet se nagyon vészes errefelé, pedig a Parkerdő szabályosan pánikoltatta a népet a hó után, hogy azonnali halál vár mindenkire, aki belép az erdőbe -
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #274361 üzenetére
Súlyban nem tudom milyen a Merida, de én ezek közül egyértelműen azt venném. A finoman szólva nem túlhypeolt Manitou villa leiskolázza az RS-t, nekem a Float 32-nél is jobban bejött anno, pedig max feleannyiba kerül.
De igaz, utoljára 10+ éve lehetett olcsóbban bringát építeni CRC-ről meg Ebayről összekukázva, mint a gyári.
Persze az épített gépnél az is alapszabály, hogy a resale value a bekerülési érték négyzetgyöke, de sokan ezzel csak eladáskor szembesülnek -
Hasaggymeg
Topikgazda
A nem párásodó szemüveg az olyan mint a Jeti, mendenki beszél róla de látni még senki sem látta...a fizika az fizika, harmatpont kialakulása 2 dolog függvénye, relatív páratartalom és az adott felület hőmérséklete és mivel elsőt az utcán aligha tudod befolyásolni a másodikat csak mondjuk valami fűtött szemüveglencsével lehetne megakadályozni...vagy egy ventilátorral a harmatpont miatt bepárásodott lencsék leszárítására.
-
Fall-N
veterán
Igen a sárga bringa. Azért számoltam össze, mert kíváncsi voltam mennyivel többe került (volna) mintha egybe vettem volna hasonlót. Hát nem lett drága, sőt. Az meg pénzben nem mérhető, hogy tényleg olyan az utolsó csavarig, amilyet én szerettem volna.
Szerintem neked még ennyibe sem kerülne ha kicsit fejlesztesz, így jobban megéri pár dolgot cserélni, mint egy komplett új bicikli.
Hasaggymeg: Ezért lepődtem meg én is. Olyan mintha ráejtettek volna egy nehezebb másik csomagot.
Dark Archon: Ha visszagondolok, akkor az ebike és a BikePro sem viszi túlzásba a csomagolást, mégis az összes alkatrész sérülésmentesen jött meg. Még a dobozon sincs a legkisebb nyúzás. GLS szintén. Packeta a szar.
mauimagic: Eladásakor csak bukik az ember, így az nem ellenérv.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #274368 üzenetére
nem tudom, a párásodásgátló bevonatok (akár gyári, akár utólagos, spray mondjuk) hogy működnek, de tippem szerint csak késleltetik a pára lecsapódását. Az viszont számít, hogy a menetszél milyen gyorsan szárítja ki, szóval a szemüveg kialakítása is fontos.
Egy úton volt rajtam eddig az NRC, végleges ítéletet nem mondanék, de kicsit többet vártam. nem sötétedik be annyira, mint a decásom, és annak ellenére, hogy egyik irányban hajlított csak a lencse, nem érzem úgy, hogy teljesen torzításmentes lenne. Pedig nem vagyok torzításnáci (a gitár az más téma), szóval nem tépem le egyből a fejemről, ami nem tökéletes, csak szerintem ennek van egy kis torzítása. A kimondottan filigrán kialakítást is szoknom kell, de ez nem hátrány, ahogy az állítható orrtámasz sem, természetesen.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
mauimagic
aktív tag
válasz Fall-N #274369 üzenetére
mauimagic: Eladásakor csak bukik az ember, így az nem ellenérv.
Nézz meg eBay-t, willhaben-t, buycycle-t, amit akarsz, az épített bringák gombokért mennek, kivéve ha butik vázra épül pl. Yeti. Magyar apróhirdetéseket inkább hagyjuk, utoljára pár hónapja mikor néztem, még mindig az ment, hogy új listaárán hirdették az 1 éves bringákat
Minimum 20%-al olcsóbb, ha egyedi építés, a gyárihoz képest.
Nekem 20% az egy erős érv, de én már csak ilyen fillérb@szó vagyok -
Tin
veterán
válasz Fall-N #274369 üzenetére
Legfőbb érvem az 55-ös gumi. Bár valószínűleg a karbon villa mellé egy 40-es is elég lenne. De mivel nem tudom, mennyire jönne be egy országúti, ezért előbb bepróbálkozom azzal. Ha nem jön be, akkor majd elgondolkozom ezen. Annak nincs értelme, hogy erre rálocsolok többszáz eurót, aztán áll a pincében. Főleg, hogy a cserék csak a tartósságát növelnék.
Hasaggymeg: ja, röhögtem én is. Bár a melegből kihozva nem csoda. Amikor állítottam rajta, és a homloknál is volt légrés, jobb lett. De igazából tök jó ez esti bringázásra.
Rétisün: Fulton jól eltűnt. Gondolom rekordot dönt.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Dark Archon #274337 üzenetére
Nézegettem szép kártyás helyeket, de nem találtam olcsóbb boltot ahol jó áron lenne computer Ez nem SZÉP kártyás, úgy látom, [link] de még ma 10% lejön kuponnal az iGPSORT termékekre. A 630-as kb. 74ezer. Korábban írtad, hogy ezt is nézted.
"SZÉP kártyás pénz is pénz. Az egy heti bevásárlás" erről jut eszembe... Mi van ha SZÉP kártya összegét költöd bevásárlásra, az arra szánt összegből (azt félrerakva, átcsoportosítva, érted mire gondolok ) meg megvennéd az órát, ahol a legjobb áron van.[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Dark Archon #274362 üzenetére
Nekem az unokahugom ajándéka az alza-ról, amit a dpd hozott konkrétan átlátszó alufóliába volt csomagolva De szerencsére semmi baja nem lett Nah, jó kit általatok, magamnak rendeltem
Zolkow:
Múltkor néztem egy videót, ahol autóüvegen próbálták a borotvahabot meg a lidl páramentesítőjét. Ott azt mondták, ezek úgy működnek, hogy létrehoznak az üvegen egy felületet amin ugyanúgy lecsapódik a pára, csak nem fog gyöngyöződni így átlátsz rajta, mint a vizen, max kicsit torzítani fog. Amúgy arra jutottak, hogy nappal a borotva hab is jó, de esti fényben látszódik, hogy maszatos.[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz szimpláncsak #274377 üzenetére
Szerk: Nem alufóliába, hanem celofánba na.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #274372 üzenetére
Pára ellen nekem semmi nem vált be, csak az, ha a csősálat megpróbálom úgy felvenni, hogy ne felül, hanem alul távozzon a kilihegett levegő. Meg persze az ilyen trükkök, hogy mászáskor letolom az orrom hegyére az arcomtól távol.
A sötétedésre érdekes, hogy egy haverom is panaszkodik, neki van Rockbros és NRC is, szerinte egyik sem elég sötét. Mivel nekem ezzel nincs bajom, sőt, annyira sötétnek érzem napon, mint egy normál polarizált napszemüveget, eddig azt hittem, hogy biztos a haver extra-ultra érzékeny erre, de ezek szerint nincs egyedül a véleményével . Mivel neked is feltűnt, csak van benne valami és ezentúl ha valakinek ajánlom az NRC-t, megemlítem ezt is.
Torzítást én nem tapasztaltam, haverok sem, itt sem említette senki, szal van esély rá, hogy egyedi hiba.
A filigrán dologgal egyetértek, de én sem tudom eldönteni előny-e vagy hátrány, kézbevéve fura, a fejemen tekerés közben előnynek tűnik. A többi NRC nem ilyen, azok súlyosabbak.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szimpláncsak
tag
Mekkora trollok
-
addikt
válasz HEAHEA #274376 üzenetére
A SZÉP kártya költést nem látja az asszony, azért lenne jobb úgy venni, eleget pampogott idén már bringás cuccok miatt Ja, néztem a 630-ast is, csak nem tudom, milyen a térképe. Nem lehet valami ász, csak a Szelidi-tó partját néztem a saját tervezőjükben, számos földút hiányzik.
Meg állítólag csak a Garmin cuccaihoz jár +10W önbizalom, a többi márkához kevesebb vagy semmi
szimpláncsak: jó unikornisozást! Amúgy nem tudom, mi ez a mánia, lányom is oda van értük.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #274380 üzenetére
Marha finom ez a Toblerone, szeretem benne a pergelt cukrot.🤩...mondjuk elég xar enni ezzel a formával.
#274381Dark Archon...na akkor vegyük át újra: 1. kérsz zasszonytól 75 ezer forintot mivel te idén annyira rendes vagy, hogy egyedül bevásárolsz az ünnepekre, veszel fát, apró ajándékokat stb. 2. azt a pénzt amit ad jó mélyen a zsebedbe süllyeszted mert majd abból kell kifizesd a futárt aki hozza az Edge 530-at. 3. seggére versz Szép kártyán levő pénzednek, abból vásárolva mindent amit az első pontban felsoroltam. Vége.
-
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #274350 üzenetére
ma megrendeltem a jobbos fvk-t, nálam a berakott kép szerint fog kinézni, még a korábban vásárolt, már meglévő dolgokat is lelkiismeretesen megírtam. apróságok még kelleni fognak, pl. külső fogazású centerlock záróanya.
ha lesz valahol nagyon akciózva 29x2,2-es külső, akkor veszek azt is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz Hasaggymeg #274382 üzenetére
Hiába, a rutin Kösz a tippet
Most néztem a Garmin térképét is, azon is hiányzik a Szelidi-tó körüli földút Tehát nem lennék vele előrébb, ha ugyanúgy Straván vagy akárhol máshol kell megtervezzem a dolgokat, vagy menet közben, eltévedéskor nem képes ajánlani alternatív utat.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Dark Archon #274384 üzenetére
Az nem a Garmin térképe. Az a Google, kapcsold át műholdas megjelenítésre és többet látsz egyből. Amit a "susnyás" takar (ahol esetleg mehet út azt sajna nem látni.)
Jómagam ezzel tervezek, sokkal rugalmasabb, majd ki lehet menteni gpx-be és már mehet is a connect-be, majd a készülékre. Ha módosítani kell, sok esetben(ha nem akarja a connect tervezője, vagy cudarul elrontja) akkor ismét Brouter-ben módosítom.
A Garmin útvonaltervezése innentől a kijelölt úton visz.
Persze ha nincs út a térképen ahova tervezni lehetne, akkor az sajnálatos.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
6030D
Ármester
válasz arcitec #274385 üzenetére
Egy érdekesség, amit megfigyeltem: a Strava nem aktuális műholdképet használ. A Google és a Connect térkép az utolsó frissített képet mutatja, a Strava nem (sőt, kb 2021-es képet, legalább is Vácról).
Most megnéztem, ez a brouter is régi képet mutat (Esri World Imagery).
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Kro
tag
válasz Dark Archon #274381 üzenetére
Ákosbike-ba elfogadják a SZÉP-kártyát és nem szükséges személyesen vásárolni sem, neten keresztül is megoldják.
-
arcitec
addikt
válasz 6030D #274386 üzenetére
"a brouter is régi képet mutat". Ezt, hogy érted? Amire eleddig használtam arra tökéletesen jó volt, pl a BUBA útvonal még sehol nem volt aktuális, de itt már igen.
Lehet nem totál új, de a bringás útvonalak azok majd aktuálisak.
Melyik menüben nézted meg a térkép verzióját?
U.I: Itt [kép] pedig azt írja mindig a legfrissebb, bár lehet nem minden régióra igaz.
Ja és OpenStreetMap a térképe. 20-Dec-2023 01:03[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Dark Archon #274381 üzenetére
Apropó a Garmin ha "már" egy idő után a készüléket nem is, de a térképet végtelen frissíti,
tehát az nem avul....Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
.LnB
titán
válasz szimpláncsak #274380 üzenetére
Ezt nagyon nem ők találták ki. Talán a bemutató utáni első ESbringa podcastben is így nevezték már ezt a szakaszt. Vagy valahol máshol, de az biztos , hogy rögtön felmerült ez a becenév.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #274384 üzenetére
Már naaaagyon korán megírták a tutit erről.
"Jobb a tető * ormán lakni, mint háborgó asszonynyal, és közös házban." Bölcs Salamonnak Példabeszédei 21.9 Károli Gáspár fordítás."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Ha már útvonaltervezés: én ha nem vagyok éppen lusta (ha az vagyok, akkor Strava, esetleg Locus), a QMapShacket használom. Szinte mindenféle térképet (Turistautak.hu, Openbikemap, OpenMTBMaps.de, Strava heatmap) be tudsz masszírozni alá, az útvonaltervező motorja jól paraméterezhető, megeszik GPX meg egyéb fájlokat, így könnyű a straváról letöltött túrák alapján is dolgozni, az útvonalpontok jól szűrhetők, stb. Ami még jól szokott jönni, az a GPS Track Editor, azokra az esetekre, amikor például egy GPX fájlban több részből van összefűzve a track, mert azt nem kedveli a Garmin.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Hát *Urska se az a szendeszűz kiscsaj: [link] Sírok..
*Urska, Tadej Pogacar párja.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz lsebestyen #274396 üzenetére
Nézem közben, csak az elején annyira elröhögtem magam.. gondoltam hátha érdekel mást is.
Egyébként Remco YT csatornája is jó, azt is szeretem.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
arcitec
addikt
válasz 6030D #274392 üzenetére
No brávó, a Sherlock, akkor amit az oldal ír, az az útvonalakra vonatkozhat, mert nyilván egy ház épülhet bármikor. Ha minden igaz a Garmin is úgy 1/4 évente frissít.
De akkor lehet az is elsősorban az útvonalakra vonatkozik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
.LnB
titán
válasz szimpláncsak #274399 üzenetére
De ez onnan ered konkrétan? Nem valami angol poén? Egyébként meg párom is szereti. (Nekem meg abszolút az egyik kedvencem. Idén is újranéztem) Azért az simán csajos sorozat Pam és Jim miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...