Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz Zola007 #18748 üzenetére
Városban azért továbbra is szerintem inkább hátrány mint előny
Tömör leszek indoklás nélkül: szerintem nagyon nincsen igazad.SOAD19 esése nem az SPD miatt, hanem az SPD cipő műszaki hibája miatt következett be. Nagyon nem ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
rankesz
veterán
-
Zola007
veterán
ha már ellenzed a véleményen, akkor én pedig kérnék hozzá indoklást is
a "mert, csak" nem kielégítő magyarázatvárosban (főleg Debrecen, ahol kb összesen 5-6km-nyi kerékpárút) nem látom értelmét az spd-nek MTB-n
nem kötözködésből kérdezem, milyen előnyt ad egy átlag közlekedőnek?
meggyőzhető vagyok[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nauro
aktív tag
Ti szoktatok vinni pumpát magatokkal? Hova rakjátok fel? Az a baj, nekem 3 órás tekerésekre szükségem van két kulacsra, azok pedig elfoglalják az összes helyet..
-
Zola007
veterán
vannak kulacstartó alá rögzíthető pumpák is, illetve fel lehet fogatni az üléscsőre is egy minipumpát
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
wxppro
aktív tag
Vannak kulacstartó alá rögzíthető pumpatartók. Ha közel lennél, adnék egyet. Én mindig hátizsákozok, nekem abban van, van amikor 3 is, mert több van, és csak beledobom, ha a kezembe akad egy...
Az SPD-témához: Én már lassan 10 éve Look-kal nyomom állandóan, télen-nyáron, városban, mindenhol. Semmilyen hátrányát nem tapasztaltam még itt Bp-en sem a belvárosban pl. Pedig ott gyakran meg kell állni.
Nemrég próbáltam utcai cipőben, taposópedálos bringával menni, állandóan állon akartam rúgni saját magam (nem tudtam húzni), plusz előre-hátra csúszkált a cipő a pedálon...[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
Üdv mindenkinek!
Én kezdő bringás vagyok! Most vettem egy cangát és az első 30km-en defektem lett! Vettem belsőt , pumpát , szerszámot és mikor neki akartam kezdeni , látom nem olyan pumpát adott el nekem a bolt , mint ami a szelepre való! Legalábbis nekem nem jött össze sehogyan sem!
Ilyen a szelepem:Ez pedig a pumpa:
Gondolhatjátok milyen ideg beteg vagyok , mikor mindenem ott van és semmit nem tudok kezdeni vele!
Holnap az első utam az lesz , hogy leteszem az asztalra nekik és mutassák meg hogyan pumpálja vele fel!
Ott vettem mindent egy helyen a biciklivel együtt! Felszereltettem velük stb , de volt olyan érzésem , hogy csak addig voltam fontos , ameddig le nem előlegeztem nekik. Utána sajnos ..........
Csalódás , mert nem kis boltról beszélünk!
Nyerget úgy rakták össze , hogy hazafelé menet , csúszott alattam be a nyereg cső! Azt is nekem kellett rendesen meghúznom! A kormánynál is én húztam utána! Addig kattogott valami , mintha nem lett volna helyén a csapágyaknál!® SimonYana ®
-
rétisün
veterán
válasz Zola007 #18757 üzenetére
nekem a 'dolgozóbajárós' bringámon is spd van (és nem csak azóta, hogy mindenféle kerülőkkel az alig 4 km helyett 15-25 km-eket tekerek oda.vissza ) mióta egy esős napon lecsúszott a lábam a platformpedálról....nem estem, semmi különös, csak lecsúszott, de nem esett jól...spd-nél ilyen nem fordulhat elő ugye, a kioldás meg pár bringázás után gondolkodás nélkül megy, még a hirtelen esetekben is.
persze a 'szükséges' esés (inkább dőlés) nekem is megvolt, és azt se zárom ki, hogy még előfordul(hat) több éves spd-zés után is, de nem váltanék vissza platform pedálra
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
D.Orion
veterán
válasz SimonYana #18763 üzenetére
Nekem is ilyen abroncs van a gépen, kb. nulla a defektvédelme, hiába van ráírva. Eddig első kerékben öt, hátul 4 defektem volt vele, másfél év alatt. Pedig városban használom. Aztán vettem bele Zefal szalagot és azóta a rózsabokron is átmennék ha muszáj.
Szigorúan tartsd 4Bar felett. 3.5 Bar-on én már fordítottam le a felniről kanyarban.
#18770: Szép barangolós gép cross gép.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
Készen lettek nagy nehezen a DT E2000-es kerekeim, DT küllőkkel anyákkal. Igaz, a végén már sokminden lett, csak nem olcsó, de az mindegy. Inkább vettem volna megy egyben a szettet, mint felnit-agyat-küllőket-anyákat-szalagot. Köszönet mindenkinek, aki javasolta, hogy ne én küllőzzem be, mert így tökéletes lett. Kis negatívum, hogy ki sem tudtam próbálni, mert nem volt egy rohadt torx kulcsom, hogy átrakjam a tárcsákat, fék nélkül meg inkább kihagytam a projektet. Suck... Na de majd holnap.. Ami a kérdés: mivel sajnáltam volna ledörgölni a két Nobby-t, így vettem rá két arcos Kenda Flame fehérfalú gumit a városra. Ez mennyire defektre hajlamos gumi, meg hány bar-on érdemes használni? Még sosem volt ilyenem, szemre tetszetős, elég masszív, igaz nehéz , mint a sár, meg drótos.. Esetleg tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz wxppro #18733 üzenetére
Lehet egy defektvédelmes külső lesz+slimeos belső. Fő az óvatosság. Elég ha az enyémen kell belsőt cserélni, a páromnak legyen nyugalma,pláne ha nélkülem megy
Lánc és kosz téma: ma unatkoztam és leszedtem a hátsó kereket és elkezdtem tisztogatni a fogaskoszorúmat,mert recsegett a portól. Volt ott minden spray,olaj,wd40...de úgy érzem,hogy a lánc levétele nélkül nem lehet normálisan megtisztítani. Lehet be kellene áztatnom a láncot?
-
SimonYana
addikt
válasz D.Orion #18771 üzenetére
Dobnál egy linket ha megkérhetlek , hogy mi az amit Te is tettél bele? Nekem is egy rózsa tövis vége szurta ki!
Mivel tudom megmérni a nyomást? Lehet kapni valami jó kis mérőt , mert a mérős pumpák nagyok is és nem túl pontosak! Így most csak saccolni tudtam , de akkor nyomok még bele!
Lehet jobb lenne valami jó külsőt venni , mert elmondásod szerint egy év alatt , már azt az összeget majdnem belsőre költötted!® SimonYana ®
-
imyourfriend
őstag
válasz Gizmo94 #18777 üzenetére
De inkább vigye be az illető szervizbe. Mondjuk én nem tudom megérteni az olyan embert aki csak megy a bringával és b*szik rá hogy szerelje/gondozza. Az ilyennek lóf*sz való a s*ggébe nem kerékpár. Tisztelet a kivételnek, aki valamilyen problémája miatt nem tudja gondozni a kétkerekűjét!
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni pumpa választáshoz. Otthoni használatra kellene úgynevezett műhelypumpának.
Lehetőleg olyan kellene amivel az autó és presta szelepes kerekeket is feltudom pumpálni. Sajnos az eddig használt pumpa kevésnek bizonyult az új kerekekhez. Nem muszáj, hogy aranyból legyen,de azért ne egy hónapig legyen jó.Esetleg ha valakit érdekel vagy ilyen problémája van, hogy 26"mtb-ba belelehet-e rakni a 622-es kereket.
Innentől kezdődött.
Az eredmény igen ebbe a típusba belefért.
Igaz egy kicsit idétlenül néz ki, viszont meg volt az első próba út és egész jónak tűnik a dolog.Íme az öszvér.
Még egy kérdés continental ultra sport 700×25c külsőket kapott elméletileg max. 8,5bar van ráírva.
Mekkora nyomással érdemes, lehet használni esetleg tapasztalat erről a külsőről?Üdv. Zsolt.
-
Gizmo94
veterán
válasz razzorr #18782 üzenetére
Szerintem jobban jársz. Még jobban, ha amint írták, nem várod meg, amíg teljesen elborítja a mocsok, mert egyrészt igénytelenül néz ki, másrészt nehezebb tekerni, harmadrészt sokkal gyorsabban szétkopik mindened és vehetsz új láncot, fogsort, ami típustól függően költséges is lehet.
Simon Yana: Én inkább nem javasolnám a Sterimobbal mosást, mert a víz nagy nyomással bárhová be tud menni és az nem túl hasznos.. Amúgy a te géped is igen minőségi, szép darab. Inkább ne told neki a Sterimobot.
Zsolt_974 Egyáltalán nem mondanám, hogy idétlen lett, sőt. Az biztos, hogy nem átlagos kinézet, de nekem pl. kifejezetten tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz SimonYana #18775 üzenetére
Zefal Z-liner
ebike.hu -n nézz körbe, nekem a 700x35-ös gumiba a narancssárga lett a jó, Hybrid néven fut.Nyomást én benzinkúton szoktam mérni, az pontosabb, mint a LIDL-s műhelypumpám(bár ez se téved sokat).
Az elsőt nem cseréltem csak foltoztam. Mikor meglett a Z-liner, akkor persze kapott egy új belsőt.Enyhén murvás, kemény földes terepen, erdei ösvényekre jó ez a gumi, mert tapad. A süppedősebb terepet nem szereti már.
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz Zsolt_974 #18783 üzenetére
Sajna nekem 25 éve volt bicikli és most pénteken vettem egyet! Szóval nagyon kezdő vagyok! Én is most gyűtöm be a többiektől az okosságokat!
Remélem elérem azt a szintet mint anno , hogy egy nap eltekertem 60-70 km-re meg vissza kirándulni! Most nagyon sokat kell még tekernem , hogy csak a felét megtegyem! Hiába nem mai csirke vagyok!® SimonYana ®
-
Zola007
veterán
válasz SimonYana #18763 üzenetére
Üdv a táborban, kár, hogy ilyen rossz élménnyel indítottál, remélem a későbbiekben ez sorozatos pozitív tapasztalatokban kompenzálódik.
A boltba pedig menj vissza, ahol a bringát vetted, kötelesek rendesen beállítani, már csak amiatt is, mert a garancia így érvényes#18769) deicide : neked nem look van?
(#18776) razzorr : ha nem patentszemes, akkor is csak egyszer szedd szét és tegyél bele patentszemet, 500 ft körül van darabja, lánctól függ melyik kell bele
kinyomóból olyat vegyél / kérj kölcsönbe, amin rendesen felfekszik a lánc mindkét lapja, mert egyébként eldeformálhatja, ha nincs benne gyakorlatod. Y-n sok videó van fent a dologról#18779) SimonYana : sterimót hanyagold, tömítéseket szétvágja és oda is benyomja a vizet, ahonnan magától nem párolog el
(#18780) Zsolt_974: bikefun steeltowert ajánlom, 7e körül van, nagyon jó pumpa
-
Zsolt_974
tag
válasz SimonYana #18787 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. Én is 2 éve vettem a bringát, de sajnos tavaly nem nagyon volt időm. Most, hogy jobb idők vannak nekiálltam mondjuk rá "rendszeresen" heti 2-3 alkalommal tekerni. Igaz most még a télen felszedett kilók(van mit) legyűrése a cél és nem mellesleg a gyereket is eltudom rángatni a pc elől egy kis tekerésre.
Üdv. Zsolt
-
Gizmo94
veterán
(#18772) Gizmo94 Erre a Kenda Flame kérdésemre nincs valami tapasztalat? Jahh, tudom, Cruiser gumit venni MTB-ra, no comment. De kellett városi gumi, vékonyat meg nem akartam, mert kellemetlen emlékeim van a csatornarácson kiterülésről. És igen, én megtalálom ezeket, ez meg ballonos, mint a Nobbym és nem fér bele.
-
Runner_fxr
Ármester
-
Toomy
senior tag
válasz ludsimon #18754 üzenetére
A Csabin nem fog múlni. Idáig is beleadott apait-anyait. Igaz ezután már követni kell az edzéstervet, mert ezen a szinten már csak úgy lehet feljebb lépni.
(#18734) Tomi_Sci - Igen jól tudod! De gyárilag az is túl volt ám húzva. Viszont a szerelő aki befűzte szépen beállította. Amúgy hétvégén elővettem a tavaly ősszel vásárolt FOCUS CAYO-t. Hát ha de mondjam, ki akar alólam szaladni. Versenyeken azzal fogok hasítani, de edzeni visszaülök a 8 éves alu MERIDA-ra, mert egy idő után biztos hozzálustulnék a carbon 7900 full dura ace szetthez is. Arról nem is beszélve, hogy egy lánc és sor csere a harmadába kerül a MERIDA-n levő 9 sebis TIAGRA -ra.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
adott egy cateye velo 5 km óra, de nincs meg hozzá semmi más, sajnos az nem lett meg sehol.
fel tudom ezt használni még vagy kuka? kéne egy km óra, ez meg pont jó lenne. vagy vennék is esetleg hozzá ami hiányzik ha lehet vhol kapni.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
törölt tag
tegnap egy bmw-s csávó begyorsított a mellékútról, amikor látta, hogy jövök a védett úton, valszeg direkt, épphogy elhúzott előttem, beintettem neki... utánamjött kb. 500 méter után bedobta elém a kocsit, sikerült kikerülni neccesen, mentem tovább, megint bedobta, ott már vészfékezés a fixivel kb. bringaeldobással tudtam megállni úgy hogy ne csattanjak bele, 185 centi 130 kilós ürge kimászott, azt egyből ököllel elkezdett ütni meg rugdalni. Szerintetek ez normális? Mert még kb. én voltam a végén a geci, hogy miért intettem be neki.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz deicide #18795 üzenetére
tudtommal a Look/ -SL az biztosabban old, mint a sima SPD és a koszra is érzéketlenebb
(#18799) maummamut: nem normális, de ez van
Sokan direkt a bringásokra utaznak, főleg az ilyen bmw-s hordónyi sz.rzsákok. Bringásokon általában látni is, hogy nem nagy darab emberek, jól lehet velük kötözködni.
Rám én is néznek néha rosszul, mióta 85 kiló vagyok, mert beléptem a "préda"-tartományba
Bezzeg mikor amerikai fociztam és felülről karcoltam a 130-at úgy 90 nettó izommal, akkor senki nem mert b3szakodni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest