Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek mit jelenthet az, hogy gázteló és gázrugó van ebben a bicikliben?
Vagy ez csak egy újabb apró "gyöngyszem" akar lenni?
[ Szerkesztve ]
-
zabcs80
tag
Jó estét!
Kisebb kihagyás után, újra fordítok egy kis figyelmet ide is.
Ma megkaptam az új városi bicómat egy: Merida S-Presso Single-t.Ezzel aztán teljesen másképp kell menni, mint a fullymmal. Újra kell tanulnom bicózni. Itt nincs a "átgázolokmindenen" elv. Fékezéskor vártam, hogy a Fox villám kimozogja, de ez az élmény elmaradt, majdnem el is pereceltem.
Holnap már ezzel megyek melózni. -
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #9651 üzenetére
Ja még annyit hogy Monoblockhoz szükséges a specko szerszám, vagy kitudom saját magamnak is operálni a bringából?
-
tekeyagd
aktív tag
-
fpeter07
veterán
Egy hét betegség után bepótoltam a kimaradt napokat. 50 km lett. Felfedeztem a közeli földutakat, amiknek nincs vége.(!) Naptejről teljesen elfelejtkeztem, meg sem fordult a fejemben, hogy bekenjem indulás előtt magamat. Most kezelem magam egy kis napozásutánival...
Jó volt, nem volt egyáltalán melegem, felváltva volt napos és felhős idő. -
Vikusz77
tag
Kösz az érintetteknek a kilométerórás tanácsokat!
Per pillanat ezen vacilálok:
[link]
az egyszerűbb kistesó(a4) nem tud max sebességet, aminek ugyan nem sok értelme van, de mégis szeretném ha lenne.
Ami miatt szimpatikus még, az az 5 év garancia. Bár, ha szükség van rá macerás-költséges érvényesíteni...Felmerült bennem -első ötlet ez volt-, hogy veszek egy ilyen abszolút nonémet:
Van valakinek ilyennel gyakorlati tapasztalata? 6 funkciós mint a (vdo a8) a 13 csak porhintés.
Pofára nem csúnya és ezer forintért adják legolcsóbban.
A vízállósága aggaszt kicsit az alap minőségi aggályokon felül. Meg nem a szokásos cr2032 elemmel megy hanem egy 1,5 voltos gombbal. De ha van valakinek és jól működik, ésszerű vétel lehetne egy olcsó bringára.
Egyébként ha megszeretem a biciklizést kb 3 év múlva(ha lesz rá keret) szeretnék majd venni 80 ezer körül egy rendesebb lerékpárt. -
gery03
senior tag
válasz westcoastog #9654 üzenetére
Szerszám nélkül nem nagyon fog menni. Mindent meg lehet oldani, de nagyon nehézkes lenne, ha kicsit is bele van szorulva, márpedig gondolom nem most lett belerakva.
-
westcoastog
veterán
Most nézem a kézikönyvét, 7-8 éves a bringa, azóta az van benne.
Akkor kell szerszám ehhez is.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #9662 üzenetére
Valaki lehet nagyon jól fog vele járni, de sajnos nem én leszek az
-
siti
őstag
sziasztok!
vennék egy kemping bicajt munkába járni. ép és jó, de ahogy ismerem magam, szíjjel fogom pimpelni. de minimum átfestem. viszont lenne pár kérésem:
a hajtóművet kidobnám. gyerek koromban is volt gond az ékkel, most meg 40kilóval több vagyok. ezt ki lehet cserélni valami épkézláb tengelyre és hajtóműre? Mármint méretre stimmel vagy keressek esztergályost?
az első villa is kuka lenne. ide sima bmx villát gondoltam, ami kicsit masszívabb és jobban fogja bírni a padkákat. ezt bele lehet tolni vagy felejtős?
illetve mániám a golyós csapágy (utálom a kónuszt) ha lehet olyan kerülne mindenhovapersze csak télen. addig kell melóba járni. nem, nem veszek normális bicajt abból a pénzből amit ráköltenék. olyan már van.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
tekeyagd
aktív tag
válasz venember83 #9662 üzenetére
buktató talán nincs benne, mert a vevő lesz az elős tulaj a garikkal együtt,ami ugye elvileg most kezd el ketyegni...
-
gery03
senior tag
válasz westcoastog #9660 üzenetére
Amennyiben monoblokk van venne most is, akkor jó. De lehet csak valami egyszerű középcsapágy, ahhoz másféle szerszám kell. Nézz rá, hogy belül sok kis fogacska van-e, olyan mint ez, mert akkor jó lesz.
-
KaraDani
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz KaraDani #9673 üzenetére
Jó kis vidi.
2 észrevétel. Valakinek a lámpája nagyon meg volt moddingolva egy hűtőbordával. Miért volt arra szükség?
A másik, hogy az utolsó képen, ahol nevek fel vannak tüntetve, a PH!-s nicnkeveket is oda lehetett volna írni, mert így nem tudom ki kicsoda, csak egyedül téged
Amúgy jól össze van rakva a vidi, grat, hallani a videóban, hogy nőnemű támogatást is kaptatok
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #9679 üzenetére
Tegnap hozzájutottam az automata fényképezőgépek előtti korszakban használt fénymérőhöz. Nagyon szép, sohasem használt finommechanikai műremek. Többek között szépen be lehet állítani, milyen érzékenységű filmet használsz, és kidobja az optimális időzítési beállításokat. Ha rájövök, hogyan lehetne ezt lámpák fényerejének összehasonlítására használni, akkor majd rendezhetünk kinek nagyobb versenyt
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
westcoastog
veterán
Igen, az van benne.
Na megrendeltem a shimano packot, és vettem szerszámokat is, most már csak jó lesz.60012T2 - BIKEFUN FÉKPOFA (FEKETE) - 70 mm
SZL41 - ICETOOLZ HAJTÓKARLEHUZÓ + DUGÓKULCS
SZL31 - ICETOOLZ MONOBLOKK KIHAJTÓ
RD-M360 - SHIMANO ACERA HÁTSÓ VÁLTÓ (EZÜST)
FD-M310 - SHIMANO ALTUS ELSŐ VÁLTÓ
FC-M171 - SHIMANO HAJTÓMŰ 48-38-28 FEKETE
HG-40 - SHIMANO LÁNC
MFTZ217428T-D - SHIMANO MENETES RACSNI (7 sebességes)
BB-UN26 - SHIMANO MONOBLOKK (68/113mm)
SZL23 - ZOGGIE RACSNILEHUZÓ SZERSZÁM -
Cathfaern
nagyúr
Pedig az még semmi [link]
Megjegyzem nagyon jó részt a fenti írás hatására álltam neki idén biciklizni Már korábban is fontolgattam hogy nekiállok, és talán épp itt a topicban, vagy biciklis dolgokra keresgélve találtam rá a blogra, amit szinte "azonnal" végigolvastam, és akkor döntöttem el, hogy ideje kétkerekűre pattanni
-
Vasinger!
nagyúr
Nem tudom ki mennyire ismeri, de én ma találtam rá, erre az oldalra: http://www.bringapiac.hu.
Valakinek esetleg vélemény? Miért nem hallhattam még róla? Mindenhol a tb és bm megy csak.
-
törölt tag
Nemrégiben Panaracer Category Train gumikat vettem az outimra (a Schwalbe Luganók egy cseppet már kopottak voltak több mint egy év után ), 1990 Ft/db a Z.P.-ben, ennyiért nagyon megéri. 300 gramm a tömege, és ebbe "hivatalosan" is belemegy a 8.5 bar, ami kell is a felütéses defektek elkerülése miatt. 23-as gumi, de szemre nem ballonosabb/vastagabb az előző 20-asnál, érzetre se különösen más, hobbikerékpározásra, túrázásra szerintem tökéletes, eddig defektügyileg is jól vizsgázott, azaz nem kaptam, de erről inkább pár hónap után illendő beszélni. De szerintem az előző schwalbe lugano is nálam azért volt jó defekt szempontból, mert mindig megkapta a maga 8.5 bar-ját.
-
Flow
senior tag
Hi!
Voltam pénteken egy üzletben, kipróbáltam a 60-as vázméretű outit (cube). Kicsit nagynak éreztem, bár nem tudom, hogy kellett volna magam éreznem rajta. A boltos azt mondta, ez a nekem való, a kisebb hosszú távon kényelmetlen lenne. Azért kipróbáltam egy 58-asat is ami kicsit természetesebbnek érződött. Mindkét méretet "jónak" értékeltem azon a pár száz méteren, amit megtettem velük. Lehet, hogy abból adódik az 58-as kényelemérzete, hogy most is kisebb bringát hajtok, és azt szoktam meg?
Tegnap egy Wilier kereskedésbe tévedtem be, ahol viszont ennek pont az ellenkezőjét állította a bolt tulaja. Mármint hogy kisebb bringa a jobb, mármint az 58-as, mert hosszú távon meg fogom érezni, ha túlzottan előre kell hajolnom.1. Kinek a szavára adjak?
2. A (kb) 184 centimhez melyik passzolna inkább? Ugyanis mindegyik kényelmes volt, dehát 300 méteren nehéz 2 centi különbséget észrevenni...Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Flow
senior tag
válasz venember83 #9689 üzenetére
Egyelőre nekem is csak a nyálam csorog. A Wilier amúgy kicsit érdekes benyomást tett rám. Nem hajtottam meg, mert spd volt rajtam, azon meg műanyag(?) keo pedál, véletlenül sem akartam összekarcolni, és kicsinek is tűnt a váz, de ami meglepett, hogy a stucnitól kezdve látszódott a felső cső ragasztása/illesztáse minimum 5-10 centin. Aztán pedig körben. Mintha igénytelenül lett volna eldolgozva, vagy nem tudom. Végigsimítottam, de nem volt kiemelkedése, ergó a festék és a lakk elfedte a térbeli különbséget (már ha volt egyátalán).
A másik meg, ha a websiteon megnézed, ránagyítás nélkül fényes feketének tűnik a festés. Élőben meg olyan, mint ahogy a gyengébb monitorok a feketét megjelenítik. Ezt leszámítva amúgy elég exkluzív a kinézete, ráadásul a boltban levő bringán piros fékek voltak.
Az Izoard XP-n kicsit gyengébb alkatrészek vannak, ráadásul drágább is. Gondolom a márkát meg kell fizetni.
Zebu: Neked nem országútid van, ugye? Eltérő bicajfajtáknál más méretek passzentosak. A montim pl 50-es (19,5").
[ Szerkesztve ]
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Zebu
addikt
Ez nem monti, igazából ez egy öszvérbicaj.... Fitnesz
[link]Defy váz egy az egyben....
Bár mindegy, mert már megvettem ekkorának Specifikációban jónak tűnt, sajna nem volt a méretem a boltban hogy kipróbáljam.
Egyelőre bevált, csak próbálom megtalálni, hogy miért fájdulhatott meg a hátam a túrák alatt...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
fpeter07
veterán
Ez mai biciklizés ilyen pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Nem lesz a szívem csücske az esőben való tekerés... 28km/h-nál már nem igazán tudom, hogy felülről esik-e rám több csapadék, vagy alulról, amit a kerék ver fel. Az aldis kerékpáros felső jól funkcionált. Nem mondom, hogy olyan megbízható mint egy rendes esőkabát, de egyáltalán nem fáztam alatta. Ez így tesztnek is jó volt.
Hogy jó dolgot is említsek: nem kellett lemosnom a tegnapi sarat.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyen járok, de kis segítséget szeretnék kérni kerékpár vásárlásban.
Nagyon tetszenek mostanában a city bike-ot, és gondoltam a mai benzinárak mellett megpróbálom az autót kicsit félretenni. Tekintettel arra, hogy a melóhely-lakás-barátnő lakása elég messze vannak egymástól inkább a kerékpár felé tendálok, mint a tömegközlekedés.A keretem 30-35000 ft. A praktikerben láttam egy jónak tűnő ajánlatot. Akik értenek hozzá, legyetek szívesek már véleményezni, esetleg valamilyen alternatívát ajánlani, ami ebben az árkategóriában "best buy" lenne.
Köszönöm a segítséget előre is! Amennyiben rossz helyre postoltam volna, akkor elnézést!
üdv: mad
-
fpeter07
veterán
válasz hoffman_ #9695 üzenetére
Áttöröltem száraz ruhával és ahogy néztem, a fékpofa sem rajong a vizes felületért. Nyikorgás nem nagyon volt, de szép csíkot húzott a fékpofa a felnire. Együtt döntöttünk, maradunk a száraz utakon.
Tegnap egy sáros résznél gondoltam szépen áttekerek, próbáltam egy stabil részt keresni. Nem volt az. Leszálltam egy kővel levájtam a hátsókerékre tapadt sárt, inkább, mint a hátamon/fejemen landoljon. A ciklokrossz versenyeket csakis képernyőn át szép nézni.
-
NyxNyxNyx
addikt
Sziasztok!
Én is kerékpár vásárlás előtt állok és nem tudom, hogy mekkora vázméret kellene egy 195 cm 85kg-os embernek. Interneten kinéztem egy biciklit és félek, hogy kicsi lesz.Ő az. (21,5"-ra gondoltam mivel ez a legnagyobb kapható belőle.)
Illetve még annyi, hogy mi a véleményetek a bicikliről?(megéri-e az árát, stb...)
Bocsánatot kérek, ha rossz témához írok.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
Zebu
addikt
válasz Madn!ght #9696 üzenetére
Jópofák ezek a krúúzerek!
amíg egyenesben tekersz, nem elsz bajod vele.
Egyik cimborám vett egy Hauser krúzert, sajnos 1 év után csúnyán elkezdett neki rozsdásodni.... Az 50e volt kb.
Sok tapasztalatom nincs bennük, amit hallottam, hogy az agyváltó miatt a hajtáshatékonyság nem az igazi. Annyira manőverezni sem könnyű velük, viszont nagyon puha az ülés, rugózik, nagyok a kerekek, be lehet vele gyorsulni.
Trekking bringán nem gondolkodtál? Azon is egyenesebben ülsz, van egy kis telód is és a váltó is használhatóbb szerintem....
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest