Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
szki
őstag
válasz Jofi81 #10497 üzenetére
"Megint azt kell mondjam, hogy alföldiként nagyon élvezetes zalában tekerni. "
Zalaiként azt kell mondjam, hogy nagyon unalmas volt 2-3 hete az Alföldön tekernem
Amúgy örülök, hogy jól sikerült nyaralás, és voltatok túrázni is!Ráakadtam erre a honlapra: Dél-zalai Erdőtáj Kerékpárút
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Igen, ezt az oldalt én is megtaláltam, innen vettem az ötletet az útvonalakhoz. Bár Lenti már tavaly is tervbe volt véve, akkor csak Csömödérig mentünk Szécsiszigeten keresztül, majd onnan vissza kisvasúttal. Az is nagyon jó volt.
-
Xantomas
őstag
Van valakinek valamilyen tapasztalata a Decahtlonos alap pulzusmérőjével kapcsolatban?
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
venember83
nagyúr
Ugye nem túlságosan elvetemült dolog levett kerekekkel fürdőkádban tisztítani a biciklit? Kicsit fura volt, kádban gyereket szokás füröszteni, meg egyéb dolgokra való, nem bringamosásra, nem?
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #10504 üzenetére
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
-
Def26
félisten
válasz venember83 #10506 üzenetére
Amire Te vársz, azokat már elvitték mind.
Egyébként meg mielőtt biciklit vásároltam több üzletet végigjártam, érdeklődtem, stb... Nos több helyen már látásból megismertek és maguktól ajánlottak kedvezményeket. Ilyen volt pl. az Intersport is. Érdemes pofátlan módon egy összeget kiböfögni a boltos/eladónak, hátha szerencséje van az embernek és pofán vágás helyet rábólint az árra.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
dqdb
nagyúr
-
szki
őstag
Mit szeretnél elérni heti 2-3 x 10 km bicajozással?
Milyen terepen tudsz majd tekerni? (városi sűrűn megállós, hegyes erdők, sík aszfalt, stb)
Viszonylag nagy átlagsebesség alatt mit értsünk?
Bicajoztál-e már korábban rendszeresen?
Testmagasság és testsúly is érdekes lenne a bringaválasztáshoz. Van 6x kg-os és van 12x kg-os topiklakó isEzeket azért kérdezem, mert a cél meghatározza a bicajt. És lehet célszerűbb egy olcsóbb bicajjal kezdeni (akár használtan), ha főként az aerob testmozgás a cél. Aztán idővel kikristályosodik mit szeretnél, és akkor egy komolyabb bringa lehet a cél.
(#10504) venember83: levett kerekekkel a bicaj olyan, mint egy meztelen testű ember. Akkor meg mehet a kádba
[ Szerkesztve ]
-
popp
aktív tag
Igazából rendszeres testmozgás lenne a cél, és úgy gondolom a bicaj még egyedül se annyira unalmas pl. zenét hallgatva.
Amúgy sík terepen használnám (Alföld), tkp bicikliúton mennék elsősorban.
Nagy átlagsebesség? Nehezen tudom másképp megfogalmazni, lehessen haladni vele azért különösebb erőfeszítés nélkül.
Adottságok: 28év, 175cm, 78kg.
Tizenévesen anno szerettem sokat bicajozni, de csak úgymond csavarogni, tehát nem versenyszerűen vagy túrázni, csak lógni a haverokkal. Az utóbbi időben nagyon ritkán használtam, pl. 1,5km-re lévő boltba eltekerni.. egy lehasznált bringát nem nagyon van kedve az embernek másra használni.
Tehát a cél valóban az aerob testmozgás lenne, heti 30-50 km szvsz."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
dqdb
nagyúr
Ha a környékbeli utak minősége a béka feneke alatt van, akkor cross kategóriájú bringákat nézzél. 28"-as kerék, alap teleszkóp, MTB-nél keskenyebb külső, és kevésbé előrehajlós geometria jellemzi őket, a montikkal közös alkatrészcsaládok tagjaival alkatrészekkel szerelik ezeket.
Ha az utak minősége elviselhető, akkor érdemes még a fitnesz kategóriát is belevenni a keresésbe, ezek a bringák lényegében egyenes kormányú országútinak tekinthetőek, országúti alkatrészcsalád tagjaival szerelik ezeket.
-
szki
őstag
Akkor a venember által javasolt 28-as cross gépeket nézegesd, és linkeld be a kiszemelteket. 100eFt-ért valami akcióst is ki tudsz fogni, mert már a 2011-es modelleket is kidobálják. Illetve menj el több bringaboltba, és nagy áruházba (Kecskeméten van Decathlon pl.), és próbáld ki a bicajokat! Átlagos testalkatú vagy, így könnyen találsz bicajt, és vékony külső gumival szerelt bicaj is szóba jöhet!
Heti 3-5x 10 km mozgás nagyon jó kezdésnek! Már csak ennyivel is sokat lehet tenni az egészségért!
Szerk: a bicaj árán túl kalkuláld be, hogy kell egy csomó kiegészítő, és ruházat is, ami plusz költség. Lámpák, küllő prizma, hátsó prizma, lakat, esetleg sárvédő, kulacstartó, kulacs, váztáska, szerszámok, bicajos nadrág, mez, sisak, szemüveg, stb. Ezekre egy fél bicaj árát el lehet nyomni.[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Országútinál melyik a jó (jobb) féktest? Az egy vagy a két forgáspontos? Egyáltalán mit takar ez?
-
gery03
senior tag
Elméletben a 2 forgáspontos az újabb fejlesztés, annak kellene jobbnak lennie. Gyakorlatban egy jó egyforgáspontos jobb, mint egy gyengébb kétforgáspontos.
Hogy mit jelent? Azt, hogy hány ponton forognak el a féktest részei egymáson. Egyforgáspontosnál a felfogatócsavar tengelyénél tudnak elforogni. A másiknál pedig a másik forgáspont oldalt van. De itt egy kép, így egyszerűbb:
[link]Mod: Jól látom, hogy el van törve a linkelt fék a fékpofánál? Még ilyet se láttam...
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
fpeter07
veterán
Hazafelé Lövő-Bagodi bringaút pillanatok alatt véget ért. Lehet közrejátszott benne, hogy elkapott a versenyszellem. Odafele egy lelket láttam, visszafele már jobb volt a helyzet. Az első célpontom az volt, hogy megelőzöm az előttem haladó lányt. Nem sokkal mentem gyorsabban, pedig nem kényelmes tempóban tekertem. Szépen lassan lecsökkent a hátrány. Következő célom az volt, hogy a mögöttünk jövő bringással elmegyek. Outis volt, ezt távolról nem láttam. Kicsit lehangoló volt a sebességkülönbség köztünk, mikor elment, így inkább nyugton maradtam. Valahogy vissza kell fognom magam.
-
Zebu
addikt
Na, nem akartam vágni a villából, haver adott egy vékonyabb hézagolót és ezzel megoldódott a kotyogás. Majd meglátjuk hogy lesz jó.
Viszont nem értem ezt a poploc dolgot... zárom a cuccot, de ugyanúgy rugózik.
Suntour XCR a teló. Hogyan lehet ezt fullra zárni?Mondjuk még nem raktam össze véglegesen... kell vennem bovdenházat, mert azt kispórolták...
Bár olyat lenne érdemes vennem, amivel esetleg a bovden feszességet tudnám a kormányról állítani. Lehet ilyet kapni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kollégám vett egy ilyen bringát épp most néztem meg:
Sprint Whisper
Az áráért egész korrektnek tűnik (65k).Més que un club!
-
Zebu
addikt
válasz Napfénysüti #10526 üzenetére
Az állítható kormányszár full felesleges. Bár az a legkevesebb...
A 23-mas gumi az jópofa! -
Dirtyz
őstag
Szeretném megköszönni azon fórumtársak segítségét, akik nélkül nem tudtam volna egy jót versenyezni a hétvégén az Underworld kupán.
Memének a technikai segítséget (jövök Neki egy pár sörrel...), Ariadnénak az itatásért (és szurkolásért), dqdb és Fáraó fórumtársaknak a szurkolásért.
És gratulálok Nekik a futam sikeres teljesítéséhezVédd a fákat, egyél hódot!
-
Vasinger!
nagyúr
Nah, akkor valóban a hézagolók hiányoztak. Én meg már arra is gyanakodtam, hogy maga a teló kotyog. (becsúszók)
Nekem van/volt egy SR XCR LO telóm. Így néz ki. Nem tudom, hogy melyik évjárat, de ha ilyened van, akkor elvileg teljesen ki kell hogy merevedjen, ha lezárod.
Persze valamennyit be kell, hogy mozogjon, mert a sima LO verzióban egy olajszelepet zársz el, ami nem engedi, hogy az olajpatronból kimenjen az olaj. Persze valamennyit átenged, de csak minimálisat.
Ha hatalmas erőből rányomsz, akár jobban is benyomódik, de a locknak olyan szerepe van csak, hogy betonon való tekerésnél ne mozogjon a teló és evvel veszíts a sebességedből.
-
-
rétisün
veterán
keresek 110-es 1 1/8-os A-head-es stucnit, 31.8-as befogóval.
súly, gyártó nem számít, kölcsönbe is elég lenne, az esetleges postaköltséget természetesen vállalom....war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #10541 üzenetére
Nekem szerencsére az fájt hasonló szögben álló nyeregnél, amíg nyeregcsövet nem cseréltem, mert az tartotta a teljes súlyt, de tudom, lehetett volna rosszabb.
szki: amennyit te mész, és emiatt amekkora nyomatékkal hajthatod a montidat, ne csodálkozz ezen. Szerintem még egy Alivio középrészt is simán az első váltóba hajtogatnál
Dirtyz: grat! Remélem, a következő CX szezon végén is összejön majd a pódium.
-
szki
őstag
Azért vannak nálam sokkal erősebb lábúak errefelé is!
Tegnap nem tudtam feltekerni egy meredek hegyi úton montival, mert kikapart a hátsókerék (még sose mentem azon a meredeken bicajjal). Olyan volt, mintha egy nagy zúzottköves halom oldalán próbálnék feltekerni. Nagyon rossz érzés volt, hogy le kellett szállnom a montiról, és tolni pár 10 métert.Néztétek az idei IronMan eredményeit? Az egyéni győztes a 180 km-t 40,7 km/h átlaggal nyomta végig! Nagyon brutál!
Jövőre haverokkal indulok váltóban, és én leszek a bicajos[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Igazándiból a legdurvább az, hogy ilyen átlag után még lenyomott egy megközelítőleg 3 órás maratont, amivel a leggyorsabb volt a maratonozók között, senki nem volt nála gyorsabb se futásban se bringázásban, az úszásban kapott 6 és fél perc hátrányt a verseny végére 6 perc előnnyé alakította a két utolsó számmal.
-
fpeter07
veterán
válasz venember83 #10536 üzenetére
+1
-
feka007
veterán
Thx. 11.2 kg a képen látható állapotban.
Hát úgy látszik bírja, eltörni csak nem fog még egy ideig. Kb. naponta megyek Nagymaros felé innen Vácról, 90%-ban aszfalton, azért is vettem ilyen külsőt. De rákéne szokni dirt-re, vannak errefelé is jó terepek.venember83:
Motaba78: Hát 191 cm vagyok, a váz 21-es.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest