Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
szki
őstag
válasz Vasinger! #28975 üzenetére
Nekiindulok nem sokára ebben a 36 fokban bicajozni és úszni Igazi nyár van!
Nekem is marokváltó van a trekkingen. Kényelmes használni. Egy Nexus 7 sebis agyváltós bicajon is azt használtam, és nem volt furcsa. Ha már agyváltó: király városi közlekedésben használni, amikor egy piros lámpához érkezek legnagyobb áttétellel. Aztán indulás előtt álló helyben átváltok 6 fokozatot, hogy könnyű legyen elindulni.
-
Xantomas
őstag
válasz Stauffenberg #28997 üzenetére
Ha nincs bringaépítési tapasztalatod, és komolyabb alkatrész ismereted, akkor ne, mert nagyon drága mulatság lesz.
Jó dolog, egész más, de mivel minden méretesebb, a súlya is nagyobb, ezáltal, ha nem egy dög nehéz, 15 kilós szörnyet akarsz, akkor nagyon bele kell nyúlni a pénztárcába, mert tényleg elveszi a kerékpározás élményét.
Ha csak néha mész erdőbe, kitaposott ösvényeken, arra bőven elég egy offroad trekking is, ballonosabb, offrad trekking gumikkal, mondjuk egy pár Schwalbe Smart Sammel.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Doki-HUN1978
senior tag
Olyan adaptert hol lehet szerezni, ami 1:36-tól látható?
Az a kis fém csavarszerű alkatrész, amire a cső van ráhúzva.
Légtelenítő szett tartozékaként csak?
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
venember83
nagyúr
válasz Doki-HUN1978 #29004 üzenetére
Igen, de elvileg autósüzletekben is kellene legyen. A nevét ne kérdezd, valamilyen csonk.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz venember83 #29005 üzenetére
Autóknál hol van ilyen?
Légtelenítő csavarokat néztem, de abból csak 6-os átmérőjű létezik autókhoz, ez pedig 5-ös furatú.
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
belaazallat
addikt
Bő óra múlva én is indulok bringázni, úszni majd az izzadságban.
Nekem a váltókarok jobban bejönnek, mint a marok váltók.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #29007 üzenetére
asszem én is megyek azért egy kicsit, aztán holnap talán már enyhül, lehet menni nagyo(bba)t is
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
GeneraL_XTX
veterán
Na most jöttem vissza a szervízből, rendben felpakolták a Continental CityContact gumikat, 3300ft volt darabja, az igen jó ár (2.1).
Viszont a szervízzel megintcsak nem voltam teljesen elégedett, a középső váltó még mindig nem rakja le 3-as fokozatból 2-esbe pedig a váltóm nem egy szar, nem tudták beállítani? (Sram X5).
Ami aggasztóbb az az, hogy bár a fékeket is megnézte a a pali, még mindig ugyanúgy fura hangokat ad ki fékezéskor, főleg az első Felhívtam havert neki is tárcsafékes bringája van, (valami komolyabb fél milkás fullly) ő azt mondja ez normális, majd elmúlik Hát nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Vasinger! #29012 üzenetére
Az általam látottakhoz képest azért haladt előre. A hiányosságokat nem számolva van pár apróság, amin lehetne csiszolni, de jó lesz ez. A sehogy azért erős túlzás Hétvégére akkor rittyentek valami kompaktot a zárakhoz.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz hoffman_ #29013 üzenetére
Sehogyant a lakatos részére értettem.
Egyébként a fórumból ketten szerkesztjük én és TheChos3nOne, talán ha 1-2 pü jött még innen fórumról, de sajnos nekünk kb. ennyure futotta, a hiányzó részeket meg majd google-ból fogjuk kipótolni ha mások nem segítenek.
Csak hogy meglegyen ludsimon napi adagja Katt
hoffman_:
A fórumozók többsége hetente több 100 hsz-t tudnak kerálni, kétlem hogy egy kis segítségnyújtásra nem lenne idő.
Ki mondta azt és miért, hogy nincs értelme? Ha van legalább 1 rendes érve, akkor lefújom az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Vasinger! #29014 üzenetére
Igen, a topikosok között már volt pár vélemény anno, miszerint túl sok értelme nincs az első hsz-nek, ezt is meg lehet érteni valahol. Meg hát ideje sincs mindenkinek visszakeresni 100-1000 hsz-szel ezelőtti leírt dolgait. Ha jól rémlik SPD-ről is van valami a topikban. Lakat hétvége elejére kész lesz.
Meg két sort a grammokhoz is hozzá tudok biggyeszteni, felületesen, aki 50 ezreket akar elkölteni váltóra, az úgyis vágja, aki meg nem, annak elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz belaazallat #29007 üzenetére
"Bő óra múlva én is indulok bringázni, úszni majd az izzadságban."
Én is mennék, de holnap meló és szükség van az állóképességemre, az elmúlt napokban is mentem azért pár km-ert.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Vasinger! #29019 üzenetére
Azt, hogy felesleges, egy szóval sem mondtam De alapvetően az egész 1. hsz-re gondolok.
Járok/tam topicokba, ahol olyan 1. hsz van kreálva, hogy megnyalom utána a 10 ujjam, azt is elmondja, amit még meg se kérdeztem. Eredménye: zéró, le sincs tojva.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Ha belegondolok, hogy lassan az enyém is ennyibe van...
-
ludsimon
veterán
Nézzétek csak!
Itt még szokás volt a sárgánál is megállni, nem úgy mint ma, ha nem jön semmi piroson is keresztül.hoffman_:
Ilyen ez a popszakma!
De azért teljesen más mikor Te újíthatod/építed, lelket adsz annak a bringának.
Nem egy gép lesz az életedben, hanem egy Gép és nevet adsz neki.[ Szerkesztve ]
undefined
-
hoffman_
nagyúr
válasz ludsimon #29022 üzenetére
Ez már igaz Ezzel most úgy vagyok, tényleg olyan, amilyennek szeretném, max egy fényezés és új hajtókar ugrik még rá, és onnantól már csak nyúzni kell!
Bár a (közel sem hiperűr-béli) tempómnak és a retek pesti és egyéb utaknak köszönhetően a felni - agy kombóm kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni Sokszor már nekem fáj, amit kap, pedig igyekszem azért figyelni, de 30 fölött, autók mellett, nem lehet minden szart kikerülni...
Vasinger:
Dehogynem könnyebb, nem azt mondtam, hogy nincs létjogoslultsága Csak amikor a 123456. esetnél is megkérdezik ugyanazt, és belinkeled ugyanazt, már a tököd tele lesz vele Most is ezért sikkad el esetenként egy-egy válasz. Amit valljuk be, meg lehet érteni. Ugyanakkor ez a topic elég barátságos én úgy vélem, és a fentebb vázolt dolog se túl jellemző. Ha valaki segítséget kér, akkor kapni is fog, nagy ritkán előfordul, hogy meg kell ismételnie a kérdést, de ennyi kell
Ha sikerül összehozni, kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami látszatja kérdések terén. És a topik címébe is mindenképp bele kéne vésni.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Szeretnék még mindig új áttételt, és ezzel együtt új hajtókart. Most 42 fog van ugye, 170mm, de egyszerűen nincs utód. 10-13k között nézegetek, és K.O. ... Fekete kell, 44-46 fog, és 170mm. Valamelyik kritérium mindig hibádzik, hogy a fene enné meg
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz GeneraL_XTX #29010 üzenetére
Tudtok ajánlani valami jó, megbízható szervízest Pesten aki ért is pl a tárcsafékekhez?
Hova érdemes vinni a bringát?mert ez a tárcsafékes dolog nagyon idegesít
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #29026 üzenetére
A srácok itt Memét ajánlanák, mondhatjuk, hogy a topik szervizese. Ő helyileg asszem Vácon van, nagyon profi. Én retrobringába járok. Ő alapesetben nem foglalkozik ilyen árfekvésű(értsd használható hidr. tárcsafék és társai) bringákkal, de természetesen ért hozzá, jó keze van. Múltkor láttam a versenygépét, grammániás XC gép V-fékkel, érti a dolgát Hívd fel, neked is ezt tudom mondani, mind el a bajod, egy próbát megér szerintem
-
dqdb
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #29026 üzenetére
Probike, Speed-Way vagy kicsit távolabb Vácon Crazy Biker's-ben Meme.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #29010 üzenetére
Ilyen esetben addig ne gyere el a szervizből, amíg nem jó a váltó, illetve, ha nem tudják beállítani, akkor ne fizesd ki. Mindig próbáld ki, hogy mindent megcsináltak-e, amit kértél, ha nem ismerőshöz viszed a gépet.
Az első tárcsafék egy gyorszáras telón sosem lesz tökéletesen beállítva, mivel a tengely rögzítése ezt nem teszi lehetővé. Ettől függetlenül be lehet állítani tünetmentesre természetesen - a fékpofák kopása ezt idővel önállóan elvégzi például.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ati007
őstag
Tanácsot kérnék mtb méret ügyben, tervezem egy össztelós monti beszerzését és nem vagyok biztos a méretben . 175cm magas vagyok és M-es és L-es méret között vacillálok.
Erről a bicajról lenne szó: [link] . -
ludsimon
veterán
Mióta felújították még soha nem voltam a Margit-hídon.
Lenne egy fontos kérdésem!
Most, hogy felújították, láttam mondjuk videót lehet 'kint' is menni, le lehet hajtani a Margit-szigetre vagy sorompó van?Arra gondolok pl. autóval be lehet oda hajtani csak úgy? Ott találkoznék Memével.
Napközben az nyitva van, vagy nem lehet autóval behajtani?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Jamby18
senior tag
válasz sanzi89 #28993 üzenetére
Annyi baj van a keróval, hogy mikor kinéztem egy fehér XCR teló volt a fényképen én naív kifizettem hazajöttem majd 2óra múlva visszamentem, mert addig beállították. Mikor előhozták már láttam, hogy mi ez a nagy krómozott villanyak, de nem szóltam, mondott egy olyat hogy ez még jobb is mint egy XCR. Jah Ha beírom googleba hogy STR 890 0 találat. De mind1 nem megy tőle gyorsabban a keró, csak nekem csúnya, meg mozog 3cm-t max.
Mind1 hagytam annyiban. Kipróbáltam múlt héten haverom Suntour XCR-P-RL 100mm telóját ami 25k és nem mozog jobban mint ez földúton ugyan úgy "majd kiesik a kezemből a kormány annyira merev villa szint". Úgy látom normális teló 40eft ért a RAIDON, vagy Tora, mert youtube videókon látszik, hogy milyen szépen fel-le mozog és semmit nem vezet fel a kormányra.
A váltóval meg az a helyzet, hogy csak egy Tourney RD-TX31 aztán néha félek mikor meghajtom akkor majd le fog szakadni, vagy lánc szakadás, pedig ha indulok mindig visszaváltok 2 fokozatra. Egy SRAM X5-be jobban bíznék.
És ha ezeket összeadogatjuk már 50 körül járunk és még nem vettem rá schwalbe gumikat. Így ott járok hogy ha megkapnám a caprioloért a 40et akkor az lejönne a 120eft-ből és még a régi keróm is eltűnne amivel nem tudok mit kezdeni. Én se tudom mit csináljak, most hogy bejött ez a bringacsere akció elbizonytalanodtam, de a capriolot biztos nem fogom oda adni 30-ba, a 120 ezret meg kifizetni.[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát igen nem kellett volna, de a váltást csak később próbáltam ki, nem volt kedvem már visszatekerni. Most a kötelező átnézés miatt meg volt kötve a kezem a gari miatt. (ugye csak olyan helyre vihettem ahol a gyártónak szerződése van)
A tárcsafékkel meg tanácstalan vagyok hogy ez most normális jelenség-e(haver szerint igen) vagy nem. Nem volt még előtte tárcsafékes bicóm, nincs viszonyítási alapom sajnos.
-
ludsimon
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Xantomas #29003 üzenetére
Valami ilyesmit sejtettem én is, mert nem sűrűn akad össze a szemem a webshopokban 29"-es MTB-hez való alkatrészekkel. Akkor marad egy crossway trekking. Nem akarok nagyon durva terepre menni, inkább csak a turista ösvényeket követném (pl: Hűvösvölgyi gyermekvasút mellett futó gyalogos ösvény).
Amúgy 80k körül milyen gépet ajánlotok? Tudom ez nagyon alsó árkategória, de csak alkalmi bringázásról van szó ilyen terepen. A legtöbb bringázást városban ejtem meg, arra meg ott az országúti.
-
nagyúr
válasz Vasinger! #29023 üzenetére
Most csomagolok, mert holnap nyargalunk Orfűre fishingelni, jövő héten meg záróvizsgázom, de a nyáron lesz időm, és pár fejezetben szívesen segítek, ha van rá igény.
Egyébként például én írtam, hogy egy 1. hsz-t alaposan át kell gondolni terjedelem és részletesség tekintetében, mármint, hogy mennyire legyen részletekbe menő, milyen bontásban, kategóriákban szerepeljenek a cuccok. Egy LCD TV esetében ugye rém egyszerű a helyzet, mert van 4 technológia, azokon belül 2-3 változat, meg mondjuk 5 releváns gyártó, és kész is. Ellenben ez itt kicsit összetettebb. Egy adott gyártó adott típusú villája adott verziójának rövid beállítása például így néz ki (Marzo 66 ATA RC3). Ez persze nyilván nem képezi majd az 1. hsz részét, csak egy példa volt.
De most gyorsan átfutottam közel 2.000 postomat a topicokban, és összeszedtem pár használhatót. Egyébként, ha gondolod, és hasznosnak véled, linkelheted - elrettentő példaként - a komolyabb és kevésbé komoly Tesco-s írásaimat, az a-head-es villacseréről írt bejegyzésem, itt írtam a topicban pár sort takarításról, itt, hogy mit kell átnézni gyorsan egy használt bringa esetében egy kapualjban zajló adás-vétel során, itt pedig a teleszkópok akkori típusairól (ez mondjuk revízióra szorul nyilván, de kezdésnek esetleg használható), a lánchossz kiszámításának egyik módja, átdobók típusainak átfutása, itt a gyerekülések típusait érintettem, A-head set felépítése, néhány szóban a hátsó váltók kanalairól, váltókarok típusait sorolom (sajnos két kép linkje már nem él, de pótolható), illetve javaslom linkelni a hátsó felfüggesztésekkel kapcsolatos Wikipedia oldalt, illetve az aktuális KRESZ vonatkozó előírásait.
Remélem, minden URL a helyén van.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #29008 üzenetére
47km 25.6km/óra átlaggal. A táv pikantériája hogy iszonyat dombos terepen voltunk. A "túravezetőnk" egy kelly's urc 2.9-cel diktálta a tempót. Sajna ő nem kényelmes outis, dombnak föl úgy megindult, mint én le.
Síkon nem volt probléma. Kellett a két kulacs víz.Csináltam telóval pár képet, csak nem találom az adatkábelt. Ha meglesz felrakom.
(#29018) zoltanz
Nekem is lesz holnap meló. 7:30-kor kezdek.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #29041 üzenetére
"Sajna ő nem kényelmes outis,"
de én igen: városi (városkörnyéki) tekergés, 37 km, 21,7-es átlag
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
belaazallat
addikt
válasz rétisün #29042 üzenetére
Neked most szabad ilyen keveset, ilyen kicsi átlaggal menni. Elvégre rehabilitációs szakaszban vagy.
Úgy néz ki, jövőhét szerdától, szinte napi rendszerességgel tudok velük menni, még a végén edzett leszek!
Na megittam a sörömet, irány zuhany, fekvés, alvás!Uhhh! Most nézem max sebesség 60km/óra (óra szerint). Mindenhol húztam a féket.
-
gooool
őstag
A mai tekerés borzalmas volt...
A bringaút Békésszentandráson kb. olyan, mint amin szőnyeg bombáztak, sokan voltak a Szarvasra vezető bicikliúton, és természetesen közlekedni egy se tud...Majdnem elütöttem 3 kollégát, mázli, hogy patentek a fékek és a reflexeim...
Erre a boltban megveszem a prizmatartókat és a boltos nekem esik, hogy rohadjak meg amiért máshol vettem meg a kerekeket és nem tőlük, holott megrendeltem és most áll benne a pénzük (a boltban sorra állnak a falon a 60K-s XC és outi vázak... )De a lényeg, hogy a kulacstartó elkészült és nagyon jó lett, a nyeregcsövön stabilan áll és kényelmesen használható. Pénteken jön a többi alkatrész és akkor a helyére teszem végleg, képeket is dobok fel.
Üdv, Balázs
-
Vasinger!
nagyúr
válasz hoffman_ #29024 üzenetére
Hát, ha már így elkezdtük akkor már befejezzük, de szeretném minél hamarabb. Én nem fogom megunni a folyamatos linkelgetést, ha ott minden le van írva értelmesen...max ő unja meg a fölösleges posztolást.
Nézzél be egy mobilos topikba, hiába kérdezed meg 4x is ugyanazt, mint a 4x ugyanoda irányítanak, az első hsz.-hoz.
Jorus:
Köszönöm, már ez a pár link is nagy segítség. Legfeljebb majd a kész 1. hsz-t kell majd szerkesztenünk, ha írsz még hozzá pár sort.
kisfuri78:
Köszi a véleményed, meggondolom még, hogy mi legyen!
[ Szerkesztve ]
-
kisfuri78
csendes tag
válasz Vasinger! #28861 üzenetére
Nekem Ciclosport 4.2 éd Sigma 1909 em van. A lényeg, hogy a Ciclo kódolás nélkül ugyanazt tudja, mint a Sigma kódolva. Még eddig csak is kizárólag ott állt meg, ahol a Sigma is. ( Halásztelek Lakihegyi leadó)
Ez alatt még az élet is megáll !!!
Egy jó üzletember mindig korrekt !
-
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest