Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz Cathfaern #28495 üzenetére
"Bal lábamnak pont jó ez a nyeregmagasság, jobbon viszont eleinte achilles ínt kicsit éreztem, akkor lentebb vettem, utána jó lett, viszont így balnak mintha picit alacsonyan lenne..."
Pontosan ez történt velem is!
A jobb láb achilles inammal volt mindig probléma, amíg nem találtam meg a megfelelő nyeregmagasságot.
Vagy pedig annyit tekertem amíg hozzá edződött az achilles inam ehhez a tevékenységhez.Szerintem próbáld meg kb 3 mm-t visszatolni. Ha kb. 600 km után is fáj az achilles ín akkor vissza, mert tényleg magasan van a nyereg.
undefined
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ludsimon #28501 üzenetére
Igazából miután pár mm-t visszaengedtem, már nálam se fáj. Csak így meg a bal térdem nem bírja annyira a terhelést. Mondjuk nálam az se kizárt, hogy az ízületeim eléggé megsínylették, hogy túlsúlyom van (illetve egyre inkább volt, 83kg-nál tartok ) cirka ~8-10 éves korom óta
-
szki
őstag
válasz Cathfaern #28495 üzenetére
Lehet nem egyforma hosszú a lábad. Majd talán megszokod Én is néha úgy érzem, mintha a bal lábam más ívet írna le. Pedig az SPD-vel belőttem pontosan, és tekertem már pár ezer km-t
Próba nélkül ne vegyél cipőt! Ha a Shimano 42-esnek számozta, és utcai cipőben az a méreted, akkor valószínűleg 43-44-es Shimano kellene valójában a lábadra. (Keszthelyi eladó, ami egy köpésre van csak Szhelyt-től )Ja, és gratu mindenkinek a nagy súlycsökkentés projekthez! Azért a diszkóizmokat nem elhanyagolni A csajok a felkart nézik főként, utána ágyék, mellkas, fenék. Izmos láb, és kockás hasizom ugyanmá'!
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ludsimon #28503 üzenetére
Biciklizéssel eddig elég kevés, de igazából most jön az a szakasz. 90kg-ról indultam, onnan fogyókúrával lementem 84-85 környékére (május utolsó két hetében), az az 1-2 kg viszont már csak biciklizéssel jött le Fogyókúra előtt is bicikliztem, de akkor csak rövidebb távokat (időjárás, meló, sötétedés trió miatt főleg), az nem volt elég a fogyáshoz. Most heti 100-150km megvan, emellé igazából normálisan eszek, tehát semmi megválogatás, legfeljebb kicsit kevesebbet, mint régen (nem szedek repetát pl. ). Eddig jó az eredmény, ezt tartva talán még a végső célnak kitűzött 75kg alá menés is sikerül (~72-73kg körül lennék súlyomnál)
szki:
Köszi
Méretkülönbséggel is beleszámolva mondtam, hogy pont a méretem, 41-es cipőket hordok inkább (bár amilyen számozás tud lenni... van 40-es meg 43-as cipőm is, mindkettő pont jó a lábamra ).
Diszkóizmok nagyrészt hidegen hagynak Bár azért úszni részben amiatt akarok elkezdeni, hogy kicsit felsőtest is fejlődjön[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz Cathfaern #28505 üzenetére
Sok sikert hozzá! Meglesz az!
Én mikor nekiindultam lemértem magam, majd nemrég a napokban és azt vettem észre, hogy lejött rólam 2-3 kg súly. Nem igazán tudom, hogy honnan, mert nem vagyok egyáltalán egy súlyos darab, de végül is a szálkásítás erről szól.
szki:
"diszkóizmokat nem elhanyagolni A csajok a felkart nézik főként, utána ágyék, mellkas, fenék. Izmos láb, és kockás hasizom ugyanmá'!"
"Ágyék"
Mindig megnevettetsz.
Napokban láttam olyan ágyékot.
Meg is van. Azta\uva életbe! Lélegzetem is elállt.[ Szerkesztve ]
undefined
-
szki
őstag
válasz ludsimon #28506 üzenetére
Na megyek is fát hasogatni a diszkóizmokért. Utána kis hegyi edzés jön erőt növelni. Holnap meg szerintem futok egy félmaratont. Strandolás is lesz bedurrant izmokkal, meg csokibarna végtagokkal, és fehér testtel
Szerk: gömbölyű csípő De majd mindjárt kimoderálják[ Szerkesztve ]
-
Bandi18
tag
2 napja olyan problémám van hogy kattog recseg valami a hajtásban vagy a vázon nem tudom. Teljesen új a hajtás kb 2 hetes, újraolajozva is lett a lánc tegnap de ugyanaz. A tengelynél nem lötyög nem kotyog, ugyanez van a pedálnál is. Nagyon zavar. Nem szeretem ha fura hangokat ad ki alatt a gép...
Valami tipp hogy mit érdemes esetleg megnézni ellenőrizni ? Nagyon szétkapni a bringát nem tudom[ Szerkesztve ]
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Cathfaern #28500 üzenetére
Ha pontosan meg tudod mérni a talpad hosszát, akkor csökkented a mellényúlás lehetőségét.
Az én lábam pontosan 27 cm hosszú és az 43-44-es méretnek felel meg. (cipő függő)Ez a 26,5 inkább 42,5-ös méret lehet.
Nyilván az a biztos -ahogy szki is írja- ha fel tudod próbálni.
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Bati0501
őstag
válasz Gyufaaa #28434 üzenetére
Sztem is 10-15e-től lehet vezetéknékülit venni,de én is inkább vezetékeset vennék(vettem).Nekem Sigma 1609-em van,én eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,tud mindent,amit tudnia kell...Örülök,h dqdb is azt ondja,h a 9-es végűek a jók.
Enne a vezeték nélküli verziója 1609 STS,ha... -
Cyberpunk
félisten
Na Eplénybe megy valaki?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Chosen
addikt
(#28303) Erre valaki? Lehet igaz?
-
nagyúr
válasz Chosen #28303 üzenetére
Első körön azt mondanám, hogy állítsd be, ha ez megvolt, azt mondanám, elgyengült a rugó az átdobóban, ezért nem húzza le a láncot. Ellenben Meme ért hozzá, tehát, ha megnézte, akkor nyilván nem a beállítással/rugóerővel van gond. Az, hogy nem előkészített a lánckerék, az azt jelentheti, hogy egy tányéros hajtóműhöz tervezett lánckerék lett feltéve rá, amin nincsenek váltást segítő pöckök és vájatok, ezért három tányéros rendszerhez nem teljesen alkalmas. Ez független attól, hogy mennyi idős a gép vagy a hajtáslánc. Milyen típusú hajtómű van rajta? Milyen fogszámúak a tányérok? Bontható? Bolti a gép és/vagy a hajtómű, vagy használtan vetted?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Chosen
addikt
Meméék állították be a probléma ismeretében, így valószínű én nem tudnék náluk jobbat. Hasonlót mondott ő is az előkészített lánckerékről, csak akkor nem értettem, új volt nekem, hogy ilyen is van. (mármint, hogy nincs előkészítve)
Ez az én bringám, náluk vettem, használtként érkezett hozzájuk:
Hajtómű Corratec, (vagy Zzyzx) elemekből épül fel, ennél többet nem tudok róla. Fogszámot délután tudom megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Gondoltam elindulok délbe.
Aha, igen, az ajtóig jutottam olyan meleg van.
Majd este...undefined
-
ludsimon
veterán
Srácok! Kemény mag!
Arra gondoltam jön a leghosszabb nappal, mi lenne ha nyomnánk egy 24 órás menetet?
Nyári napforduló: 2012. június 21. 01:09Hétvégére tenni mondjuk. Vagy összeegyeztetni kinek mikor jó.
Első négy hely tuti meglenne endomondo-n erre a hónapra.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Cyberpunk
félisten
http://www.k2-bike.hu/shop/kerekparos-termekek/kerekparok/mtb/scott-spark-70-mtb-kerekpar-12
Ez vagy a Cube? Lesz min agyalnom.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
ludsimon
veterán
válasz Bandi18 #28524 üzenetére
Ne ezekkel kezd!
Pl pedált nézd meg, kormányt is vizsgáld át, lazítsd meg a csavarokat, majd szorítsd meg és úgy próbáld ki.
Ha elmúlik akkor onnantól tudni fogod honnan jön a hang.
Ha nem múlt el, onnantól kezdve elég valószínű középcsapágy cserés lesz a dolog.Csabi94:
Nah, én azt hiszem megfürdetem a kutyánkat.[ Szerkesztve ]
undefined
-
lorcsi
veterán
egész jó kis retro kerók vannak itt..még nem ismertem ezt a boltot, de nem rossz a felhozatal..de árakat eddig nem találtam
eladó: vadi új soundcore motion+
-
ludsimon
veterán
Jaja, csak viccnek szántam.
Amúgy ha komolyan gondoljuk, akkor szerintem jövőre mehetne, de valamikor kora tavasz, vagy ősszel és nem ám szélbe valami jó időt kell kifogni hozzá.
Szerk.:
Átállítom magam éjszakai állásba. Most kell egy kis NightRide-ozás is, nem csak korai tekerés.[ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
Hatszáz kilométer nagyon soknak tűnik nekem így elsőre, a srácok négyszázat nyomtak 18 óra alatt rekun, amin lényegesen kisebb a légellenállás. Igaz, nem is tekerték magukat halálra. Én mondjuk montin pár éve bő kétszázat 12 óra alatt, de azt terepgumival és ezer méter fölötti szintemelkedéssel. A hatszáz plusz nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #28530 üzenetére
Lehet nem fogod látni, mert ismerősének kell lennie, de lehet látni fogod:
[link]Sasi 614 km-t tett meg 5200m szintkülönbséggel 24 óra alatt.
undefined
-
fpeter07
veterán
válasz venember83 #28533 üzenetére
[link] Tégy rá egy lapáttal.
-
tjokai
senior tag
válasz ludsimon #28494 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő táblázatot
MTB bringám van[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
szki
őstag
válasz venember83 #28533 üzenetére
Igen, csak montis aggyal sok. Outis szemmel nézve meg tudjuk, hogy nem a táv, és az időtartam a meghatározó, hanem az iram. Kell egy 30-40 km-es kört találni kis szinttel. És azon kell körözni. Persze megfelelő támogatást, frissítést is le kell szervezni. Bolyban még többet is lehet tekerni ennyi idő alatt. Persze kell hozzá megfelelően felkészített emberi szervezet is
-
rétisün
veterán
meg voltam magammal elégedve, hogy a konával is felmászok azon a pár dombon, ami a környéken van (botfa még az idén kimaradt eddig) aztán hazaérve a gyanúm beigazolódott, nem 42-es, hanem 39-es kistányér van a hajtóművön
ja, nem sok híja volt hogy hagyjam a francba az egész bicajozást ebben a böszme szélben.....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
tjokai
senior tag
Ma letekertem egy szűk 40km-es távot 36fokos hőségben(árnyékban mérve). Úgy néztem ki, mintha egy kád sóban hemperegtem volna meg, hó fehér voltam. Hazaértem, gyors vettem be egy Kálium és magnézium tablettát és bedobtam két kávéskanálnyi sót vízben oldva, csak h pótoljam a hiányosságokat Ja és nem beszélve arról, h ku*vára leégtem
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
szki
őstag
válasz tjokai #28538 üzenetére
Ja kérem! Ki korán kel, annak hűvös, és szélcsend a jutalma.
Tegnap este tekertem pár kilométeren együtt egy haverral, aki egy 40 km-es körnek indult neki. A haver 4 db 0,5 L-es termoszos kulaccsal pakolt fel az útra, és azt mondta mind meg is issza(!) (akkor épp csak 27 C fok volt)
(#28537) rétisün: miért kell neked széllel szembe tekerni mindig Megint Zalalövőt kellett volna megcéloznod!
-
ludsimon
veterán
Meg is akartam kérdezni épp ezzel kapcsolatban, hogy ~2 óra alatt, mióta megvettem a 2db 1 liter kulacsot elfogy mind! Azt tudom, hogy a profik kb ennyit isznak vagy talán még ennél is többet, de ez egyébként miért szükséges, miért kívánja ennyire a szervezet?
Nagyon durva, igazából tegnap eszméltem rá, hogy hoppá, nálam 2 liter elfogy 2 óra alatt.
undefined
-
-
szki
őstag
válasz ludsimon #28540 üzenetére
Mindenkinek más a folyadék igénye. Rétisünt kellene megkérdezni, hogy ma mennyit ivott a kánikulában Én nem szoktam kulacsot vinni 50 km alatti utakra, és nem is eszek közben. Persze most a nagy melegekben lehet kell egy kis víz. Hosszú távoknál meg nagyon pontosan be kell tartani a folyadékpótlást.
-
rétisün
veterán
majdnem egy kulacs víz ezért elfogyott nekem is ma. inkább iszok most már többet, akkor is ha nem érzem magam szomjasnak, amúgy is keveset iszok sztem úgy általában is, ami nem jó.
be is pótotlom a folyadékveszteséget némi seritallal. tudom, nem a legjobb folyadékpótlásra, de hát ez van
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Bati0501
őstag
A víz utánpótlás nagyon-nagyon fontos,mert az emberi szervezet nagyon sok vizet tartalmaz,de gondolom ezt csak tudjátok...
"A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme. Az emberi test legnagyobbrészt vízből áll, melynek aránya az életkor növekedésével egyre csökken a szervezetben. A csecsemő szervezete még kb. 75%-ban, a felnőtté már csak 60%-ban, az idős szervezet pedig mindössze 55%-ban tartalmaz vizet. Bizonyos szerveinkben, illetve testrészeinkben az átlagosnál is nagyobb a folyadék aránya: az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. Ennek a vízmennyiségnek kell ellátnia folyadékkal testünk minden részét. "
Már pár % vízveszteség kimutathatóan rontja a szervezet erejét.
Szóval nem hiába isznak a sportolók annyit,amennyit...majd figyeljétek meg,h pl.a teniszezők,focisták,stb.. és persze biciklisták hányszor isznak egy mérkőzés/táv alatt.
(ez egy elég extrém példa,de a formula1-es pilóták egy verseny alatt több liter vizet izzadnak ki magukból) -
Toomy
senior tag
válasz tjokai #28538 üzenetére
És miért nem kented be magad? Vagy miért nem indultál reggel 6:30-7óra között ahogy én is és Szki is. Tudod az okos ember más kárán tanul!
Én is megszívtam amúgy a leégést, de én már április első hetében. Már akkor is brutális ereje volt a napnak. Most már nekem sem kell magamat kennem, mert ami kilátszik az csoki színű
Amúgy meg gratulálok Neked is, meg másoknak is akik ilyen időben kimerészkednek tekerni!
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest