Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    Sziasztok!

    Kernek velemenyeket azoktol akik probaltak mar a Kavekalmaros Monszun Malabart.
    Par hete volt egy jo hosszu parbeszed es mivel folyamatosan dicsertek, hogy milyen csokis, szinte teljesen kremes, es erezhetoen "masabb" mint a tobbi kave, en is rendeltem toluk.
    Minden Szerdan porkolnek es masnap szallitanak, igy 1 napos friss porkolest kaptam.

    Eddig, Paljoc-tol kostolgattam Chocot, Java mixet, Get up-ot es legutoljara egy guetamala-t. tehat ezek az en osszehasonlitasi alapjaim.

    2-3 fozes alatt lottem be a friss Malabart, ugyanazon alapelvek mentem mint a tobbit is, tehat 16g-bol szoktam a 25-28 masodperces lefolyassal 45-50ml-ert kapni.

    Szepen olyan 4-5 masodperc kornyeken indul meg, viszont ami meglepo a tobbihez kepesst, hogy mar olyan 12-15 masodperc kornyeken eltunik a szep mogyorobarna lefolyas es atvalt feheresre. (ennel barmelyik elozoleg altalaba probalt kave hosszabban tartotta a szep mogyoros, sotet szint) Ertelemszeruen a creama sem az a hagyomanyos szep barnas, inkabb picit sarggasabb, feherebb. Ez nem tudom baj -e? Ha igen mivel tudom befolyasolni?

    Izre egyelore nem ereztem ezt a szuper csokis, melaszos izt, es allagra sem lattam semmi kulonoset, sot az en szajizemnek meg talan savanykas is volt (90 fokon csapoltam most)

    Es meg egy furcsasag, amit eddig egyetlen kavenal sem tapasztaltam (lehet csak valami massal valo egybeeses, de a probafozeteket mind megkostoltam, mondjuk egy fel ora alatt a 3 dupla felet-felet megittam es utana ugy ereztem magam mintha kotyagos lennek)

    elore is koszi a velemenyeket, infokat!
    G.

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák