- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #29250 üzenetére
Köszönöm! Remélem a mágnesszelep lesz a hunyó.
-
pyf
újonc
Szervusztok!
Egy kedves barátom mesélt nekem nemrég egy kávé fajtáról, amire már régóta vágyik, de mivel nem emlékszik a nevére, nem jutott még el oda, hogy nyakába vegye az internetet. Azonban közeleg a születésnapja, gondoltam, megpróbálom felkutatni helyette, talán még venni is tudok belőle valahol. Csakhogy én nem vagyok kávé ivó, nem ismerem ki magam ezen a téren. De talán van köztetek olyan, aki kapásból tudja a jó választ.
Szóval egy bergamottal ízesített, arab kávéról van szó. Emlékei szerint kék csomagolásban lehetett kapni valamikor. Ennyi infóból beugrik valakinek valami?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Üdv.Pyf
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #29247 üzenetére
az biztos, hogy a legtöbb változót egy ilyen géppel tudod befolyásolni
nézd én imádom a pavonim (1964), marad örökre. ettől még gyümis kofival eddig nem remekelt, de végülis évtizedeim vannak, hogy kitapasztaljam (kop-kop)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
srácok, van itt valaki, aki tényleg képben van a Sestos PID lelkivilágával kapcsolatban? (m50, p, t, ctl paraméterek pontos működése, többek között)
szívok vele. használható, de valahogy hiába próbálom a behangolását, sosem az igazi. jelenleg P-vezérlőként használom, I (m50) = d (t) = 0. nem rosszabb, bármit is csinálok a két másik nyomorult paraméterrel. nem megyek bele a részletekbe, de nem igazán sikerül elérnem egy ideális görbét (lassan közelíti a célértéket, nem a sebesség a lényeg, hanem, hogy ne legyen túllendülés)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz Kávé Kálmán #29239 üzenetére
Ebben a "bőrös" témában kivételesen egyetértek Veled. Valamiért a kávés fórumokon hibának szokás beállítani a bőrszerű crémát, pedig az tapasztalatom szerint olaszos kávéknál egyenesen kívánatos. Az újhullámosoknál lehet, hogy hiba - ezt nem tudom, nekem nem tűnt fel.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
na, srácok, aki keres (mint állat), az talál. talán most senkit sem érint, de aztán meg lehet, hogy mégis: a fragola-féle sestos PID tényleg egy Auber-klón, de nem az Auber SYL-2362 klónja, ahogy az sok fórumon tévesen szerepel (és ennek megfelelően annak a leírása sem segít igazán a megértésben)...
...hanem a SYL-2372-é, ami csak azért fontos, mert "Please note that because this controller uses fuzzy logic enhanced PID control software, the definition of the control constants (P, I and d) are different than that of the traditional proportional, integral, and derivative parameters."
visszavonulok olvasgatni (edit: nem lettem sokkal okosabb, csak félig), de tegye el ezt a leírás linket mindenki, ha valaha az autotune-on kívül is szeretné érteni, esetleg állítani a PID-je paramétereit!
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #29257 üzenetére
igen, így is érzem magam , de talán most lesz némi remény, egész egyszerűen baromságot írnak a legtöbb hobbista oldalon és totál tévútra vittek. szeretem érteni egyébként, amit használok, de jelen esetben ez nem volt triviális
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nemethsza
tag
válasz Kávé Kálmán #29207 üzenetére
T. karos-szakértők!
Néhány gyors kérdés (az Elektra még szakértő általi átnézés előtt...):
- az normális, hogy melegedés közben csepeg a fejből a víz (cca. 60ml/fél óra)?
- mire szolgál a képen látható, a fej hátsó oldalán lévő lyuk? És normális-e, hogy amikor lenyomom a kart, onnan spriccel a víz?
kép a lyukkalElőre is köszi!
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
Kávé Kálmán
tag
válasz nemethsza #29261 üzenetére
"- az normális, hogy melegedés közben csepeg a fejből a víz (cca. 60ml/fél óra)?"
Gondolom, felmelegedés után is. Inkontinencia. Cserélni vagy szilikonozni kell a dugattyún a gumigyűrűket. Már a bojlernyomást sem tartja.
- mire szolgál a képen látható, a fej hátsó oldalán lévő lyuk? És normális-e, hogy amikor lenyomom a kart, onnan spriccel a víz?
Az előbbivel függ valszeg össze. A rugós karosoknál a dugattyú fölötti tér normál esetben száraz zóna (ott a rugó). Az olaszok ezek szerint nem bízták a véletlenre. Hagytak egy lyukat, hogy ha áteresztene, akkor ott távozhasson a szivárgó víz a rugó megfeszítésekor.
Ha szerencséd van két borsónyi szilikonzsírral megoldható.
-
nepszter1
addikt
Mi lenne az a tamper ?
-
bacskait
tag
Van valakinek egy kapcsolási rajza Iberital Challenge -ről?
-
nemethsza
tag
válasz Kávé Kálmán #29265 üzenetére
Köszönöm, akkor jól sejtettem, hogy nem üzemszerű a dolog...
Más: elképzelhető, hogy durvább őrlemény kell neki., mint a GC-nek?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
Kávé Kálmán
tag
válasz nemethsza #29268 üzenetére
Ilyen mértékű áteresztés mellett mindenképpen :-).
Normál esetben nem gondolnám, hogy nagy diffi lenne. De mások a kávépogácsa dimenziói (kisebb átmérőjű és magasabb). Józan paraszti észjárással azt mondanám, hogy ez esetben azonos nyomás valamivel durvább őrleményen bír csak átjutni. Rég volt Baby-m.
-
nemethsza
tag
válasz Kávé Kálmán #29270 üzenetére
Ööö...
Ismét rá kell jönnöm, hogy egy csomó dolog sokkal egyszerűbb, ha gondolkodik az ember
Tök logikus"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Kopaszi-gát környékén tudtok mondani jó kávézót?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #29256 üzenetére
Én meg nem értek egyet veled, Ronin ebben : elhiheted, és sztem tudod is, hogy több száz talján kávét ittam, készítettem el. És nagyon kevés esetben volt jó eredmény úgy, hogy a crema bőrös volt (és ezzel párhuzamosan legtöbb esetben) és égett. Volt 1-2 kávé ahol rendben volt így, de a 99%-nál NEM.
És ez vonatkozik a vendéglátó helyeken kóstolt kávékra is Olaszo./Szicília. Persze lehet te jobban tolerálod az égett ízeket, mint én. Talán csak ezzel tudnám magyarázni ezt..:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
Ha úgy definiáljuk az égett kávét, hogy minden kávé égettnek minősül, amennyiben sötétebb, mint az újhullámos kávék, akkor igen, szeretem az égett kávét!
Én inkább úgy nézném ezt a bőrösödést, hogy vannak bizonyos kávébab fajták, amiknek ez jól áll, és még nincsenek megégve. Az olaszoknál gyakran kapni ilyet, és általában semmi baj sincs velük. Más szemüvegen keresztül nézve a dolgot, valóban, az újhullámosokra ez nem jellemző, ott én sem szeretem, mert azok viszont baromi könnyen meg tudnak égni. Náluk a bőrösödés egyértelmű hiba.
Természetesen nem mindegyik kávénak áll jól, és nem mindegyiknél egértelműen rossz."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nemethsza
tag
válasz Kávé Kálmán #29275 üzenetére
Az a baj, hogy "tök zöldként" néha nehéz eligazodni a minden bizonnyal jó szándékú, de néha talán nem teljesen pontos javaslatok között :-(
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #29279 üzenetére
Hario. Volt egy idő, mikor otthoni cold brewban láttam a munkahelyi kávézás megoldását, ahhoz vettem, aztán meggondoltam magam, maradtam espresso vonalon. Ide egy kicsit overkill, de cserélni azért nem fogom, és legalább a stopper is kéznél van mindig.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Elkészült az első adag meleg tej hab nélkül Azért nem adom fel.
#Sysco: az a baj, hogy karral már 200g felett vagy, az eddigi mérlegeim 200g felett már csak 0,5g pontosan mértek. Esetleg megpróbálhatod a kosarat mérni, utólag betenni a karba.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
atish15
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. Nem régen vettünk a párommal egy Delonghi EC 156 típusú kávéfőzőt. És azt tapasztaltuk hogy gyengébb kávét mondhatni íztelen kávét főz ugyanolyan használat mellett mint a párom édesapja által használt ec152. Mi lehet enne az oka? Tud valaki valami ötletet?
-
Szyszko
tag
válasz hifis50 #29286 üzenetére
Köszi, ez elég jónak tűnik, és árban is jó. De ugye ezzel csak a kosarat tudom mérni
De akkor technikailag hogy csináljátok nekem egy graef őrlöm van, aminél a karba őrlök, minden mérés előtt vegyem ki a kosarat a karból és úgy ellenőrizzem, Mert kb 3x 4x mérni szoktam mire belövöm magamnak a 18gr-ot. Bocs lehet hogy most ez hülyén hangzik de tényleg nem tudom elképzelni"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #29288 üzenetére
Simán rámegy a kar, és 2 kg-ig mér 0,1g pontossággal. Ez lesz a te mérleged. Az Ibi karba darálás után azért megnézném azt a lefolyást egy naked karral Meglepődnél.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nepszter1
addikt
Valakinek esetleg nincs egy rajza egy tamperrol hogy pontosan mekkorák a méretei ?
Mert forgácsoló műhelyben dolgozok és inkább megcsináltatom kollégával
-
adriankoooo
senior tag
Én ezt használom, simán rá tudom tenni a kart?!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
dalla kóró eddigi tapasztalatok: lehet, hogy a csepptálcát nem lehet anélkül kivenni, hogy ne öntenéd nyakon a gépet. lehet, hogy a gőzkar útban van, amikor a szűrőtartót felrakod. lehet, hogy eleve nem hajtható ki eléggé a gőzkar. lehet, hogy a sestos pid egyelőre elég makrancos. lehet, hogy tamper sincs hozzá, a szűrőbe csak 15 gramm fér és a felsőszűrő+csavar szörnyen gagyi...
...de rossz kávét még nem ittam ezzel a géppel
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kk831228
addikt
válasz nepszter1 #29293 üzenetére
Szerintem csak az átmérő a lényeg igazán, de majd a Mesterek megmondják...
Mesterek : Vettem itt mrrr74 kedves fórumtárstól egy G. Evo-t, és esetleg ha lenne 1 - 2 jótanács, trükk stb. a volt tulajoktól, nagyon szívesen meghallgatnám, és megfogadnám.... Egyelőre csak Pellini "téglával" próbáltam, nyomásfokozós szűrővel. Sajnos őrlő még nincs egyelőre...
Az normális hogy lefőzés után, a szürőbe a zacc pogácsa tetején áll a víz??
Bocsi a sok láma kérdésért de full kezdő vagyok...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen