Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
válasz Peti...(16v) #23350 üzenetére
en sokat koltottem eszkozokre furogeppel, rongykorongok es pasztak.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Peti...(16v) #23348 üzenetére
az enyémnek ma kellett vna megérkeznie... ELVILEG ma valaki át is vette... mert lejárt a hozzá tartozó tracking number... remélem, vhonnan cs előkerül... a recepciós csaj nem tud róla semmit, a szobám ajtajánál nem volt... mindenki lapít, mint sz@r a fűben...
lagoon: ált nem szoktak tetszeni a világos gépek, de ez kimondottan bejön, ennek a gépnek jól áll! kíváncsian várjuk a fejleményeket!
-
madgie
titán
válasz soldier2 #21712 üzenetére
Na, most kapta meg az asszony a Mukkát, nagy élvezettel kortyolta a Capuccino-t
Mondjuk nemtom, miért nem futott fel annyira a cucc, mint a videókban. 3,5%-os tejet raktam bele, a kávé/víz meg előírás szerint.Majd kialakul idővel, elsőre örültem, ha egyáltalán sikerült jó capuccinot lefőznie a kis bocinak.
-
soldier2
őstag
válasz madgie #23353 üzenetére
Nem minden tejből lehet jó tejhabot készíteni, és ugyanabból a tejből is van, hogy néha nem lesz annyi hab mint a reklámban. Próbáld meg a LIDL-es tejet, többen javasolták, és kezdeti gyakorláshoz nekem is bejött. (próbálhatsz zsírszegényebb tejet is 2,8; 1,5%) azzal is lehet jó - nekem volt, hogy kifutott a hab a tűzhelyre, majd ugyanabból a teből később alig lett valami. A tej mennyiségén is sok múlik, szóval jó kísérletezgetést.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
válasz tariattila #23347 üzenetére
Nem ez baj, hanem hogy ha a vevő mást is vesz...akkor már dupla posta lenne. Én is így vennék, pl. fél kiló paljoc és mellé valami egyszerűt. Még ha a rendes rendes árnál egy kicsit drágábban is adná a paljoc műveket, akkor is megérné, mert kiesne paljoctól a postaköltség. Még jó hogy adpeter rugalmas és bármit megold, ha rágjuk a fülét egy kicsit (=már jött tőle CHM).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez milyen lehet?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
dugesz77
őstag
Már régebben linkeltem de van itt egy egész jó tejhab teszt. Annyiban biztos segít ,hogy a használhatatlanokat kiszűrje az ember.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Mi történik, hogy káosz van a fórummotorral...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
lagoon79
tag
válasz Peti...(16v) #23363 üzenetére
nekem maradt paszta, plusz korongok, ha gondolod szivesen odaadom. csak furogep kell hozza.
tobbit pu-ben
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz adriankoooo #23378 üzenetére
Tudom, így szoktam, de most ez jutott eszembe. Meg így homályban van minden.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Kávé Kálmán
tag
válasz lagoon79 #23317 üzenetére
Az alábbi írás egy MEGA OFF hsz. kiegészítése:
Bocs Ádám (Lagoon), de.....
ha valakit egy médián megtámadnak, kampányolnak ellene, a szavahihetőségét kérdőjelezik meg, akkor alapesetben 2 választása van. Vagy hallgat és bízik a publikum bölcsességében, vagy tételesen megcáfolja a valótlan állításokat.
Találtam egy harmadik utat. Kiegészítem "Blaze" (Balázs) (hosszú szignóját most lehagynám, mert reklámnak minősülne :-)) tényfeltáró szerű publikációját, nem cáfolok és bízom a publikum bölcsességében. A feltételezéseimet (bár vannak számosan) nem írom le, csak a tényeket.
Blaze nagy coming out-ja (http://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_22930-22930.html) 24-én esett meg. Aznap nem a fórumon (!!!), hanem sms-ben megköszöntem neki ezt az aktust ("Lekötelezel" - usm - ultra short message volt). Válaszként kérdés érkezett tőle: "miért is?" (ez valamiért a oknyomozásból/tényfeltárásból kimaradt). Tehát nem az, hogy "ki is vagy?", hanem "miért is?".
- szünet -
Mindenki mérlegelheti, vajon ismeri-e a számom a kérdést feltevő.
Kifejtettem neki minden pikírtséget mellőzve, hogy miért tartozom neki köszönettel. Ha van hozzá kurázsija, akkor szó szerint fogja itt idézni, mit írtam. Szó szerint.
8 nap szünet következett(!!!). Szabadság, külföld, mobil-mellőzés és az egész röhejes közjáték elfeledése. Minden nem fogadott hívást sms-ben értesítettem, hogy miért vagyok nehezen elérhető. Blaze is hívott. Meg is lepett, így több mint egy hét után. Neki is küldtem egy udvariasat (töredelmesen bevallom, ismerem a számát).
Tehát e hét szerdán (8 nappal az sms-váltás után) Blaze úgy gondolta, itt az ideje "kideríteni", ki érzi úgy, hogy hálás neki / ki zaklatja "névtelen, pikírt stílusú" sms-spam-ekkel. De az is lehet, hog 8 napig tartott neki. Minthogy nem vettem fel (mobil a szálláson, én meg a Hüttében söröztem, szomszédban főztem, tudomisén?), ezért ő úgy gondolta, összecsináltam magam és nem merem felvenni a hívását. Feltételezés.
Fáradságos vagy egy teljes hetet felölelő(?!) oknyomozó munkássának eredménye emitt olvasható:
http://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_23301-23301.html
Nem állít valótlant (bár az igazságtartalma a telefonszám tulajdonosára korlátozódik csak, a sallang az egy csokor feltételezés).
Ami meg kimaradt, az egy sor fentebb megvilágított, nem lényegtelen részlet, amiket TÉNY-eknek is nevezhetünk.
Ezt vele nekem úgy gondolom, nem egyszerű tisztázni. Lehet, hogy nem is nekem kéne.... Viszont, minthogy állandóan itt ragadja meg az alkalmat a lejáratásomra, azért itt voltam kénytelen tisztába tenni a dolgokat.
Akit ez untatott, felbőszített, attól én kérek elnézést. Ezért tettem off topik-ba.
Sziasztok
Gábor
-
paljoc
tag
-
bl4ze
veterán
válasz paljoc #23382 üzenetére
Már megírtam,hogy nem fogok rá(d) reagálni a továbbiakban.
Ezért nem is fogok itt beírni neked adatokat a gyerekesen a korzót+engem SMS-ben szapuló,lenéző kis szövegedre.Egy tény még és nem ragozom tovább: én hívtalak 2x, hogy kiderítsem kié a telefonszám+elbeszélgessünk az SMS tartalmáról. Nem vetted fel a 2 külön időpontban: síeltél,OKé. No prob. De azóta volt bőven időd,hogy visszahívj és megbeszéljük. Nem tetted. Akkor ne újjkaretézz már itt Kalmár. DROP IT.
.:. bl4ze .:.
-
Ábi
tag
Lassan átmegy a fórum Mónika kibeszélő sóóóóba...
-
HÁZIGAZDA
ajjaj, gyerekek, mi viszont síeltünk, most nyitottam meg a gépet bő egy hét után, de úgy látom, még nem jött el a totális békesség és szeretet kora
mindenesetre gyorsan summázom a hét kávés tapasztalatait:
- az egy éve szunnyadó brikka most keményen robotolt, és bár a román változat, de a világon semmi gond nincs vele. hario mini mill etette paljoc kofival, csak akkor lett égett a végeredmény, ha szarul volt beállítva az őrlő (tehát az elején). tök korrekt, sőt, finom kávékat csinált. a brikka él! és a brikka returns!- ma reggel már itthon húztunk egy kofit a silvanóval, paljoc feka elixír. tök finom lett, érezni a yirga illatát (remélem nem lőttem most mellé, hogy nincs is benne, én nagyon érzem), viszont volt egy brutál állott, keserű felhangja is. na, az az a maradék 2 gramm, ami a mazzerben szunnyadt egy hétig . amikor csak egy napig szunnyad és másnap reggel húzom a kofit, nem érezni ki (de semmiképp sem ennyire).
hát, ennyi. peace és kávézzatok sokat, lüktessenek az erek a halántékokon!!!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #23342 üzenetére
a kávé jobb... ez a malbec pont olyan, mint egy maxi robusztás olasz cucc: elsőre nagyon üt, de ha ember picit jobban elmélyül a témában, akkor egy nagyon harsány, nagyon egyszerű, hosszútávon unalmas, fárasztó cucc. szerintem..
-
paljoc
tag
Ez ugy vedheto ki pl. hogy nem folyamatosan iszol Malbec-et csak neha!:-)
Az mondjuk jo benne, hogy a szolot a hegyrol levezetett holevel ontozik es abban a magassagban a klima is elegge kiegyensulyozott, igy az egyes evjaratok kozott nem nagyon van minosegi anomalia, folyamatosan jok. De innek egyet, most mig ez megsul a kemenceben!:-))) -
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #23394 üzenetére
igen, olyan mint a coca-cola, tudod, hogy mit kapsz. aki ezt várja egy bortól, az tényleg nem fog csalódni. rosszallás nélkül mondom, hogy én nem ezt várom. én nem bánom, ha egy bor tükrözi az adott év lenyomatát, amikor készült, sőt, elvárom.
nekem a legtöbb dél-amerikai vagy épp ausztál/új-zélandi bor (tisztelet a kivételnek, mert a világ legjobbjai is sokszor innen származnak) harsány, tolakodó, egysíkú. pont olyan, mint amiért a villányi borokat ekézni szokták, csak valóban sokkal profibbra csiszolva.
...ami attól sem teljesen független, hogy az ottani bortörvények sokkal, sokkal több dolgot megengednek, mint itthon. ami annak fényében végképp ijesztő, hogy az itthoniak keretei között is lehet olyan bort készíteni, amiben semmi, de semmi természetesség nincs. tokaji "aszú" tökléből édesítve stb. stb. végtelen a sor, elég lenyúlni a 800 ft-os polci ár környékére...
-
Surda-
őstag
A bankcenteres TP ilyenkor zárva?
Megtaláltam,igen,zárva[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest