Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #136088 üzenetére
Ma meg is érkezett a Knodos blind shaker. Hihetetlen, de van különbség a kínai Weber kopphoz képest. Kevésbé tapadós a belseje, meredekebb a fenékdugó íve, így sokkal normálisabban, egyenletesebben "folyik ki" belöle a kávé kevesebb ügyeskedéssel, szükebb a tetején a nyílás, így könnyebben mellészóródik a kávé betöltéskor, és baromi idegesítöek az alján a mágnesek, inkább ne lennének. Szóval ennek fényében mostmár egyiket sem ajánlanám. Persze mindkettövel el lehet jutni a célba, én a kettö közül a Knodos-t választanám, de ha már ajánlást kértél, ezek nem a tökéletes megtestesülések.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #136101 üzenetére
A képen látszik a különbség a két fenékdugó-ív között. Én arra figyelnék, hogy ne legyen olyan ellaposodó, mint a bal oldalinak. A Knodos emiatt sokkal jobb. A mágnest meg majd vagy kiszedem, vagy letakarom valamivel....
[ Szerkesztve ]
-
lojzi1
csendes tag
válasz Alabástrom #136102 üzenetére
És mit gondolsz az Ikape blind shaker-éről? Most látom, hogy már itt is van.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lojzi1 #136103 üzenetére
Partvonalról: teljesen felesleges ennyi pénzt elégetni rá. Hidd el az avx legolcsóbb remekül megfelel. Nem tapad bele semmi, némi porszemcsén kívül.
3 dupla után. Direkt rászűrőztem, mert amúgy alig látszik."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
lojzi1
csendes tag
válasz RetepNyaraB #136104 üzenetére
Ezzel a megközelítéssel mindenki Dacia Logan-t venne, mert az a legjobb ár-érték arányú autó De köszönöm, észben tartom
-
Alabástrom
senior tag
válasz lojzi1 #136103 üzenetére
kép alapján tök jó lejtös ez is
szerk: az AVX-est nem ismerem, lehet, hogy az sem rosszabb. Ha erröl van szó, ez még meredekebb is. Mondjuk nem látom, hogy lenne fedele, de slow feeder-nek nem is kell.
szerk szerk: meg is rendeltem, a kínai Weber koppnak még benne voltam az egyhónapos visszaküldési idejében, úgyhogy az megy vissza. Még a bab is megült a peremen, nemhogy az örlemény.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RetepNyaraB #136104 üzenetére
Nekem is szürke avx-es van, ilyen átlátszó műanyag tetővel, a célra bőven jó, max ha nagyon statikus az őrlemény, akkor egy ecsettel át lehet seperni (néha).
"... and I hope you have a great day!"
-
krupiz
csendes tag
válasz tuzpenge #135921 üzenetére
Szia,
Erről lehetne többet tudni? Akár privátba is jöhet.
Én 24.-n rendeltem, és volt benne a Sweet7(9.25.-i pörk.), ami nekem is furcsa (mint egy tipikus döglött kv, kb. úgy viselkedik)...Szokatlanul finomra kellett állítanom az őrlőt (Fio, AllGround), és még így is express gyorsaságú a lefolyás. A nyomást 6 bar fölé nem tudom vinni. (setup: Lelit Bianca, Fio. AG őrlő, IMS Sup.Fine kosár)Köszi!
-
tuzpenge
őstag
válasz krupiz #136108 üzenetére
Nem részletezték emailben, de nem is nagyon kell…én megkóstoltam de azzal a lendülettel dobtam is a kukába. Leírhatatlan rossz utóíze van…ilyen vegyszer/mosószer nem is tudom minek nevezzem….ilyen rossz kv-t még nem ittam. Nemcsoda hogy azonnal cserélték mert ez igen nagy presztízsveszteség lett volna. Hiba mindenhol becsúszhat, de korrektül kezelték szerintem és nem gátol abban hogy a jövőben is rendeljek tőlük, de ez tényleg kritikán aluli volt. Ha te nem érzel az ízén semmit akkor a tied nem érintett benne.
ˣ
-
kk831228
addikt
Csak rendeltem mèg 400 g CM -Meseta-t amìg elèrhető.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok! Egy hete használok egy 151c késes majort, és kétszer is előfordult, hogy nem indult el előre betöltött babokkal (aprószemű bab. CM, úgyhogy nemigen volt benne idegen anyag). Kondi már cserélve lett. Jártatok már így? Az előző tulajnál sosem fordult elő ilyen. Mi lehet az oka?
-
senior tag
válasz Alabástrom #136114 üzenetére
ez a fekete ami az enyém volt? Mert abban tuti 20-as kondi van. Vagy lehet már elfáradt?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Mano66
senior tag
válasz sz.zs. #136115 üzenetére
Igen. Arról van szó. Olyan sokat nem volt daralva vele. 1450 darálás ment le nálam. A kondenzátorok többet ki szokták bírni. Igaz nem tudom, hogy te mikor cserélted benne. Nálam egyszer sem állt meg.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
kk831228
addikt
válasz Alabástrom #136114 üzenetére
Hiába a nagyobb kondi, ha olyan a bab megfogja azt is. Majdnem rávettem magam hogy cserèljem , de miután havernál csere után is megfogta, nem erőltettem. Ìgy majdnem, hogy fölösleges , mert nem tudod melyik fogja megfogni, annyi hogy a kisebb CM szemek , de abból van azèrt pár fajta . Ha meg forgás közbe dobod bele, nem fogja meg a kis kondival se.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
BBpeter
tag
Korábban ajánlottátok, hogy a Marahoz magasabb hőigényű babokat javasoltok. Mivel eddig nagyrészt a sötétebb, csokis, mogyorós cuccokat próbáltam, most szeretnék nyitni a citrusos, virágos jegyek felé is.
Van olyan CM, vagy Impresso, aminek magasabb a hőigénye, és jó kezdés lehet megtapasztalni az ilyen jellegű ízvilágot amit tudnátok ajánlani és nem egyből mélyvíz?"It always seems impossible until it's done."
-
tag
válasz kk831228 #136119 üzenetére
Ahogy néztem, a Mazzer a 151C-t a 3 fázisú majorba rakja. Annak a motornak jóval nagyobb az indítási forgatónyomatéka, mint az 1 fázisúnak.
Elhiszem, hogy kondicserével meg lehet változtatni valamilyen tekintetben az 1 fázisú működését, de ez nem azt jelenti, hogy általánosan véve "erősebb" lesz.
Az, hogy miért indul el egyik helyen a valamilyen babbal, a másikon meg másik babba nem, egy elég sok változós matek érzésem szerint.
A kondenzátor kapacitását meg lehetmérni, és ha az lényegesen kisebb, mint ami rá van írva, akkor egy ugyanolyan új beszerelése lehet megoldás. ...persze az indítás utáni etetés szintén.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
kk831228
addikt
válasz qvik27 #136121 üzenetére
Havernàl ki lett mérve az új kondi is , nagyobb is lett belerakva , viszont a régi is tudta a gyàri értéket. Leget egy minimàlisan erősebb lett de ìgy hogy van olyan ami megfogja azt is , értelmetlennek làtom.
-
Alabástrom
senior tag
válasz kk831228 #136122 üzenetére
Köszönöm mindenkinek választ, akkor ezek szerint ez "normális" dolog, másoknál is előfordul, nem kel aggódnom, hogy szállítás során valami szétrázódott, stb...
Ami fura, hogy Mano66nál sosem volt ilyen, pedig szinte csak CM-el etette... Lehetséges, hogy a fagyasztás miatt? Ha jól emlékszem, rögtön megy nálad a kávé a fagyóba, és mindig egyenesen onnan őrölsz. Ridegebb lenne mínusz sok fokosan, és könnyebben szétroppan az őrlőben?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
kk831228
addikt
válasz Alabástrom #136123 üzenetére
Ìgy van , előfordul sajnos 151c -vel. Nem kell miatta aggódni, valószìnűleg nem etette olyan babbal , hozzáteszem nem olyan sűrűn fordul elő , de lètezik. Szemèly szerint nem fagyasztgatom , nem vagyok nagy felhasználó meg HC se, amit veszek iszom folyamatosan . A többi kevès , meg elvan addig a zacsiba.
[ Szerkesztve ]
-
tag
CM többféle kávét pörköl, többféleképpen.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
RetepNyaraB
veterán
Nekem eddigi 2 év alatt soha nem fordult elő, filter etióppal sem, pedig az kíméletlen.
Viszont őszintén javaslom a járó motorba őrlést. Jobb (komplexebb ízű) a végeredmény. Kell hozzá csinálni/venni egy jelentős magasítást, hogy ne lője ki a töretet felfele. Két napja volt szó a blind shakerről mint megoldás. Én javasoltam a legolcsóbb avx-et. Ami nekem van az úgy nézem kifutott, most ez van olcsóként.qvik27@ óó, amit a mérnökök kitalálnak és a kész, kereskedelmi termék között hatalmas difik tudnak ám lenni. Közben ugyanis ott a Sales Management, amely 10 cent előnyért eladja az anyját. Ha pedig százezres naygságrendű eladott darabról beszélünk, ott már látszik a kisebb kondi ára, sajnos.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tag
válasz RetepNyaraB #136127 üzenetére
Háát, mindenki abban az infótorzításban hisz, amiben akar.
Persze nyugodtan kimérheted a tekercsek induktivitását, az ohmos ellenállást, ezekből kiszámolható a szükséges kondenzátor kapacitás.
Ja, egyébként annak is van ám "ára", hogy a berkekben arról sutyorognak, hogy a szar méretezés miatt cserélni kell a kondit - ez már eggyel harcosabb szám a bevételben, mint a pár koszos cent. (Btw. a kondenzátorok árában a pontosság meg a várható "élettartam" elég jelentős tényező ám, utóbbi meg gyakran rájuk sincs írva vsz. Szóval inkább azzal ügyeskednék, ha már nagyon muszáj.)
Egyébként nem pont a régi Mázerok a hűdecsudára megcsinált gépek? ...vagy az már két hónapnál régebbi örök igazság?BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
Szerintem az biztosan megoldás.
Ha valaki nem szereti a "csepegtetést", az is megoldás, hogy megvárja azt a pici időt, amíg a motor terhelés nélkül felpörög, és zutty, belezúdítja az egész babmennyiséget.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
bbuffy
senior tag
Srácok hát olyan őrlőt kell venni ami nem bénázik a babokkal. Ha a régi Mazzer nem képes rá, akkor váltani kell. Nem a voodook fogják ezt jobbá tenni. Annyi új generációs jó őrlő van a piacon, ami szebb jobb, nem kell faragni előindítani ráolvasni fúrni faragni. Értem hogy örök élet misztifikuma van de meddig is fogjuk használni?
Ezt a régen minden jobb volt dolgot is helyén kell tudni kezelni. Más volt másképp jobb más elvárásoknak.
(konteós avultatók kiméljenek jeligére).[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kk831228
addikt
válasz bbuffy #136132 üzenetére
Volt ilyen újabb őrlőnèl is , már nem emlékszem, talán df -nèl , c kèssel. Nem a Mazerrel van a problèma, hanem azzal, hogy olyan agresszív kèst raknak (unk) ,ami 3 fázisú motorhoz van kitalálva.
-
őstag
válasz kk831228 #136134 üzenetére
Csak a df-nél meg van oldva, hogy nem pattognak ki a babok, szóval a melegindítás (forgó késre szórjuk a babot (egyben, vagy lassan etetve)) nem okoz semmilyen kényelmetlenséget - és ahogy icm mondja, az aktuális trend amúgy is ez.
"... and I hope you have a great day!"
-
kk831228
addikt
válasz pető bá' #136135 üzenetére
Jó hát nem a világvège egy magassìtó azèrt , meg a pumpás fedèl se nagy dolog , engem inkább az zavar, hogy a cukrász tölcsèrből is szóródik kifelè egy pici .
-
Alabástrom
senior tag
válasz pető bá' #136135 üzenetére
Blind shakerRögösödés mentesítő szerintem jobb megoldás lassú etetésnek. Pár napja meg is rendeltem az AVX-est, azt kép alapán pont erre teremtették a tervezöi, még ha nem is tudnak róla.De nem is ez volt ám a tanácstalanságom oka, hanem hogy aggódnom kell-e, hogy valami baja lett az örlönek szállítás alatt. A legkisebb problémát sem jelenti, hogy utólag kell tennem valamit a tetejére. Ha ennyin fennakadnék, valszleg Nespresso-znék.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
tag
válasz Alabástrom #136138 üzenetére
Azt gondolom, hogy ilyesmit szállítási sérülés nem igazán okozhat.
Ez egy csillagegyüttállás típusú jelenség inkább, amit könnyen tudsz orvosolni az üres indítással - persze, ha adagonként töltesz babot. Ha ez így Neked komfortos, szerintem nem érdemel több szót.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz bbuffy #136139 üzenetére
A DF64 első széria is fulladt néha DLC késsel, min. fordulaton. Bazsi is írta talán.
Abban mondjuk az szerencsés helyzet, hogy a (BLDC) motorvezérléssel ki is lehet(ett) küszöbölni a dolgot.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
lazoltan
csendes tag
Van egy eredeti Kalmár féle nyomásmérős Flair-em. A nyomásmérőbe valahogy kávés víz jutott, ami az aljára száradt, hogyan tudom én azt vajon szétszedni és kitakarítani? Kép
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
tag
válasz sz.zs. #136143 üzenetére
136121-ben pont ezt írom.
A csipkelődés annak szólt, hogy itt általában mindenki szuperlatívuszokban ír a Mázekekről, Retep meg arra céloz, hogy a korabeli mázeres kufárok a terv ellenére microfarad-eken spóroltak össze nagy profitot. Ez a kettő valahogy nem fér össze.Nekem meg aztán főleg nincs bajom velük
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Hami33
aktív tag
Sziasztok! Csak érdekességként ! Október végén lesz kapható nálunk az új Gaggia Classic E24 ! Immár kicsit növelt kapacitású boiler már rézöntvény lesz !
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 4
- Windows 10
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest