Új hozzászólás Aktív témák

  • -HajTömeg-

    őstag

    válasz radi8tor #13440 üzenetére

    Neked és azoknak akik daráló nélkül gondolják a kávézást...
    A daráló nem csak azért fontos,hogy frissen őrölt kávét igyunk, nem valami úri huncutság kifinomult ízlésű kávébarátoknak,hanem egy olyan alapvető dolog,ami nélkül nem fogsz tudni jó kávét csinálni,felejtsd is el a jó kávégépeket.
    Vegyél inkább pl valami podosat vagy kapszulásat!
    A daráló azért kell,hogy a gépedhez tudd igazítani az adott kávét!
    Enélkül, előre darált kávékkal ihatatlan löttyöt fogsz kapni,nem éri meg egy fillért sem belefeccölni.
    Hogy miért?
    Mert az előre darált kávék szemcsenagysága túl nagy, nem lehet őket jól betömöríteni, magyarán a gép elindítása után 10bár nyomással, 5mp alatt át fog zúdulni egy barna, ihatatlan lötty.
    Utálni fogod, kiöntöd.
    Tehát daráló nélkül felesleges gépvásárlásba kezdeni.
    Nem azért, mert anélkül kevésbé finom,hanem mert anélkül ihatatlan!
    Nem lehet megúszni.
    Igen helyet foglal, hangos,macera,de muszáj.
    Maga az otthoni igényes kávéfőzés ilyen macerás dolog, pepecselős, darálóval együtt is.
    Ezzel mindenki számoljon.
    NEM, te, te és te sem fogod megúszni, nincs olyan,hogy na majd én olyat választok a közértben,amire az van írva,hogy karos gépekhez.
    Nem, a csibóba sem fogják tudni eltalálni a te gépedhez való kávét!
    Itt a fórumon is számtalanszor olvashatjátok,hogy egy, már kitapasztalt, sokat kóstolt kávé mellett is állítgatunk a darálón,ahogy telik az idő.
    Muszáj,mert anélkül rossz lesz a kv, ihatatlan.
    Nemhogy bolti téglákkal...
    Mindezt tényleg jószándékból írom, hogy ne legyen csalódás a vége,mikor ott állsz egy drága géppel és ihatatlan kávékkal.

    Alias: Júzer error

Új hozzászólás Aktív témák