Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Más: A Lavazza Tierra került a kezembe. Meglepődtem, hogy egészen mély, földes-mogyorós jegyek vannak benne. Előtte az illy-két kóstoltam.. Hát, nem estem tőle hasra.
Az UTZ Lavazza Tierra lényegesen fajsúlyosabb volt. Tetszett!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Innen melyik tisztítószert vegyem meg, hogy majd tisztán tudjam tartani a Classic gépem? Vízkő oldásra a borkősavat javasolták ha jól emlékszem.
Olyat itt én nem látok -
bbuffy
senior tag
Ha tutira mész akkor Tersonet és Tersocal is. De ez a nagy kiszerelés évekig elég is lesz. Egyik a vízkőre másik a vakdugóba OPV-hez. Én is így használom.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #12254 üzenetére
nah...
- a tersonet zsíroldó, és a felsőszűrő-vízterítő-háromjáratú szelepet tisztíccsa
- a tersocal vízkőoldó (sosem használtam, nálam citromsav van), és a bojlert, opv-t stb. tisztíccsaa borkősav egyébként elég gyenge, jobb a citromsav.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
én most pinup-ot húzok otthon. a zacskón levő leirást még nem sikerült előcsalogatni. a lefolyás azonban ma reggel tökéletesre sikerült! tigrisminta, krém szine, minden hibátlan. izében ahogy blaze irta a korzós tesztben, kicsit üres, kis keserével kisérve. nem tudom hogy kéne a gyümit előcsalogatni belőle :/
ui: én most eléggé nem fair módon kétszer annyiba kerülő újhullámos kávékhoz hasonlitom, amúgy ennyi pénzért tisztességes kávé.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
a pin-up kicsit "senkiföldje": van benne elég robuszta ahhoz, hogy mocsaras/kesernyés/csokis legyen, de került bele annyi arabica is, hogy közben meg savanykás. a kettő valahogy nem alkot harmonikus elegyet. szerintem. inkább rome vagy blasius, átlagban forintban ugyanott vagy
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
_MrB_
csendes tag
válasz paljoc #12238 üzenetére
Kottaárus hölgy húzott egy nagyon korrekt espressot. A cortadot még kicsit gyakorolja és menni fog az is neki nemsokára tökéletesen. Azért bőven átlagos megvolt tegnap is.
Ma reggel mondjuk olyan történt, ami rég nem. Gőzölésnél két pitlivel gőzöltem, mert az elsőből nem mikrohab, nem bubis hab, hanem valami brutális buborékerdő lett, mintha egy gyerek fújta volna tele szappanbuborékkal. Nem tudom mitől, de hiába emeletem, süllyesztettem a gőzcsövet a tejben, csak ömlött a centi feletti buborékfelhő... Öntöttem is ki azzal a lendülettel, majd újabb adag, s az már közel tökéletes mikrohab lett.
-
ronin s8
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #12262 üzenetére
Nekem van egy kedvenc 50-50-es blendem amit szoktam pörkölni, de nem mocsaras. Szoktam inni 75-25-ös keverékeket, de azokban se fedeztem még fel mocsaras ízt.
Hétvégén pörkölök 100%R-t, na az mocsaras lesz szerintem, de mindenképpen kiszeretném próbálni, ha már van belőle
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #12262 üzenetére
A mocsaras íz efölött jelentkezik.
Bocs, Ronin, de ez most nagyon buta volt.
A szóban forgó íz nem százaléktól jelentkezik, hanem alapanyagtól. Van 40% robusztás blend is amiből atom nem érzed ki, és ittam 90/10 keveréket is amiből rögtön kiszólt a gyenge robuszta. ("mocsaras")
.:. bl4ze .:.
-
lazlogogola
tag
Sziasztok!
Még abszolút új vagyok,főleg ebben a topicban,de imádom a finom kvt.
Most javítattam meg a Saeco Odeo Go főzőmet,de sajnos a szerelő további magas 10-20k költségeket lát még benne javítandóban.
Tehát le kellene cserélnem.Nem tudom mit vegyek és nem izgat igazándiból a "nyomom a gombot és jön a kv " effektus, inkább a finomságra hajtanék.
kb. max 80-at fektetnék be egy új kv főző rendszerbe és nyitott vagyok a jó ötletekre.
Kérek szépen tippeket!
Sziasztok
-
bl4ze
veterán
válasz lazlogogola #12273 üzenetére
Ha szereted a jó kávét, minőség kell akkor 80-ból kis szerencsével kijön egy ilyesmi :
Gaggia Baby v. Gaggia Classic használt, megkímélt lehetőleg fórumostól (előélet ismert)
Iberital vagy Ascaso vagy Graef őrlő - új, használt ritkán bukkan felErre hajts körülbelül , ez lehet a csapásirány
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
tariattila
veterán
válasz lazlogogola #12273 üzenetére
nem rég volt is pár gaggia ajánlás...
én őrlőből komolyabbat vennék az iberital kategóriától,
használtan iparit 40-60 között s még így is beleférnél a 80- as keretbe -
lazlogogola
tag
tudom,láma kérdés: de miért ez a Gaggia?
Nem uaolyan mint más karos gépek?
Még durvábban fogalmazva: Mi az amiben különbözik mondjuk egy Szarvasi kávéfőzőtől?
Mert láttam,ahogy olvasgatok visszafele,hogy szinte mindenki favorizálja.
Bocsánat mégegyszer,hogy túl hülye kérdéseket teszek fel!!!
-
And06
aktív tag
válasz lazlogogola #12276 üzenetére
mert ennyi pénzért nincs jobb(használtan). nem tökéletes főző, van nála jobb bőven, de ahhoz mélyebben a zsebbe kell nyúlni. emellett PID-del jól tuningolható, és egyszerü a használata.
a gaggia egy pumpás espressogép, a szarvasi meg egy kotyogó -
And06
aktív tag
válasz lazlogogola #12279 üzenetére
van egy pumpa a gépben, ami átpréseli a kávén a vizet. (10-15bar-ra képes pumpa általában).
ez alapfeltétele az espressonak.vs pl kotyogó, ahol a gőz nyomása nyomja át a kávén a vizet.
PID: egy olyan szabályzó ami fokra pontosan tartja a bojler hőmérsékletét:
http://en.wikipedia.org/wiki/PID_controller[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz lazlogogola #12276 üzenetére
azért Gaggia mert ebből van legtöbb elérhető itthon....
van rajta kívül más gyártó is ami szintén tökéletes választás otthonra, pl.: Rancilio, Quick Mill, Faema, Turmix, stb...
de ezek ritkábbakvannak bojleresek, termoblokkosok... mind jó de ezek a SteamToy-ok mint a szarvasi és márkás klónjai csak égetik a kávét és nyomják a feketelevest... igazi zaccerőművek
-
cekkk
veterán
válasz bbuffy #12256 üzenetére
Köszönöm!
Te milyen darálót használsz?
Tárolni, hogy érdemes az 1 kiló kávét?(#12257) Parci
Azt javasolták, hogy ne használjak citromsavat, mert az túl erős
Akkor ez jobb lenne kezdő kávénak?(#12258) And06
Köszi!
Te milyen darálóval használod? -
HÁZIGAZDA
over-pressure valve - jó olvasást
(ami egy beállított nyomás fölött kinyit, és kerülőágon visszavezeti a vizet a tartályba. enélkül a pumpa tiszta erőből tolja a vizet, és a kávépogácsa ellenállása határozza meg a nyomást, az nem feltétlen 9-10 bar, lehet akár 20 is)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
kösz mindenkinek. épp teljesen szét vagyok menve
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest