Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #12399 üzenetére
ez pont nem jó, ssr (vagy voltage) kimeneteset keress. Amúgy sztem evoban egyszerűen kisebb a hely, talán ezért mondhatta SID. Meg akkor már egy OPVs modellt pidelnék én személy szerint
-
-
ronin s8
senior tag
Jaja. Először úgyis az alapoknál kell kezdeni. A karbantartás is fontos. Tersonet, citromsav és vakszűrő mindenképpen legyen otthon. A gőzcsőről meg húzd le a toldalékot, hogy egy keskeny végű fúvóka maradjon. Úgy jobb.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
No akkor alapnak:
- Minden nap vissza kell öblíteni vakszűrővel használat után a gépet, sőt van, aki minden shot után megteszi. Így nem rakódik le a fejre és a felső szűrőre a zacc, plusz a háromjáratút is tisztítod ezzel.
- Legalább hetente egyszer ugyanezt egy kiskanál Tersonettel is meg kell tenni.
- Kéthavonta citromsavval vízkőteleníteni kell.Vakszűrőt, Tersonetet sz Expolygontól tudsz rendelni (vakszűrő 500, Tersonet párezer egy nagyobb adag).
Citromsavat gazdaboltban lehet venni (900-1200/kg).[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
E61 fejen a vízterítőt hogy kapom le?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #12409 üzenetére
Néhány apróságra hívnám még fel a figyelmedet:
- Miután alumínium a bojler, célszerű bekapcsoláskor azonnal kiengedni kb. 1 deci vizet a bojlerből, hogy ne az alus állott vizet idd.
- Gőzölés után, mikor kikapcsoltad a gőzgombot, azonnal ki kell engedni a maradék gőzt (a fejen keresztül, fejöblítéssel, mintha kávét főznél). Ezzel légteleníted a bojlert.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
végre hazaértem, nespresso után gyorsan csapra is vertem a Chelbat. Világbajnok kávé, nálam top 1. Már az illata őrléskor is fenomenális! még jó, hogy felirtam a beállitásokat az előző csomagnál, igy most mind a 200grammot kiélvezhetem!
-
t-bali3
senior tag
Ez érdekelne engem is. Ha lejár a gari szereltetnék rá egyet.
Amiért Evon nincsen OPV, ezért nem lehet vakszűrőt se használni rajta, ugye?(#12394) cekkk
Nekem 58,35-ös van és a Gaggia dupla szűrőben szorul picit, attól függően hogy teszem fel a karra. Expolygonban vettem a dupla szűrőt.Kitérő Nespressora: otthon vendégeskedtem és többször is megkóstoltam néhány speciális kiadású kapszulát. Az a helyzet, hogy van egyen-crema, meg gyorsaság is, de egyszerűen annyira szegényes az ízvilág, hogy nincs értelme erőltetni nekem. Össze nem lehet hasonlítani egy P&Y Choco Madnessel mondjuk, de állhatna itt sok minden más.
Most nézem alul összegzik az ízvilágot. Savas, gyümölcsös...kérdés mihez képest?[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Mi a véleményetek a Rancilio rocky meg a Baratza Virtuoso darálókról?
Ezek mennyivel jobbak egy Iberital Challange vagy Graef CM800-nál? -
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12419 üzenetére
miért nem?
-
lagoon79
tag
-
-HajTömeg-
őstag
Valahogy azóta nagyon nehezen tudok jó kávét húzni.
Megszűnt a játék a darálással, icipici eltérést enged csak.
Két variáció létezik. Megfelelő a darálás és szép lassan lefolyik vagy nem megfelelő és konkrétan szinte ki sem jön a kv.
Azt érzem a legtöbb esetben átázik a pogácsa. A kávé hamar vizesedik, hamar szőkül, vékonyan jön le.
Ha finomabbra veszem nem jön ki, ha durvábbra,akkor hamar átzúdul.
Próbálkozom még,lehet valamit én rontok el,de egyelőre ez a tapasztalatom, pedig lassan két hónapja,hogy megcsináltattam ezt az opv tuningot.Alias: Júzer error
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12424 üzenetére
lehet ez már az őrlő korlátja, ha nehéz megtalálni a megfelelő beállitást
-
ronin s8
senior tag
Hány bar a nyomás azóta?
-
SiD-
tag
ez furi, mert éppen a fordítottja a jellemző: az OPV nélküli gépekre jellemző, amit leírtál.
-
SiD-
tag
azért nem tökéletes az Evo-t PID-elni, mert az Evo rugós fejszelepes gép és mint ilyen, felfűtés közben a táguló víz egy része a fejszelepen keresztül folyamatosan elcsöpög, így folyton változik a bojler vízszintje, a PID viszont csak stabil környezethez tud alkalmazkodni.
szerintem a folyamatos fejcsöpögés miatt a PID nem tud pontosan beállni az ilyen gépeken.
thermoblokkos gépnél tapasztaltam ilyet, de Evo-val még nem próbáltam. -
ronin s8
senior tag
-
Pé
senior tag
Na végre én is bevásároltam
Megvettem mester6 topictárs felszerelését, név szerint egy Gaggia Baby dose, meg egy Graef CM 800
Ma reggel velük játszadoztam. Gyönyörű szépen működik mindkét gép, sikerült is főznöm egy híg löttyöt, meg egy nemolyanhíglöttyöt. Holnap még szöszölök egy keveset a beállításokon, de ígéretes projectnek tűnik. -
Pé
senior tag
válasz ronin s8 #12442 üzenetére
Jó, van honnan fejlődni. Eddig olyan gépem volt, aminek nyomásfokozós volt a karja. Beleszórtam a kávét és kész. Most annál jóval finomabbra kell őrölni, és tömöríteni is kell. Na pl ezeket is ki kell kisérletezni. Az első "kv" 5 sec alatt jött le, a második kb 10 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
Állásajánlatok