Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbence
aktív tag
válasz
Soulfly842 #13379 üzenetére
Az én feleségem is így issza.
(Én pedig az utóbbi időben már nem is iszom tejes italt.)
-
lbence
aktív tag
válasz
Soulfly842 #13377 üzenetére
Én is Dedicahoz vettem, de nem ment vele könnyen a tejhabosítás, aztán kaptam később egy kicsit nagyobb Ikape-t, aminek az alakja is jobb volt, azzal sokkal könnyebben ment. Mostmár ezzel is jól megy, de nem ezzel kezdenéma latte art-ot.
-
lbence
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #13371 üzenetére
Ráadásul ez a tejkiöntő habosításra nem túl ideális. Elég kicsi és a kiöntő része nagyon rövid, kezdésnek nem biztos hogy ezt venném.
-
lbence
aktív tag
Én az irodában egy Kingrinder P1-et használok kotyogóshoz nagy megelégedéssel, a német amazonról rendeltem. Presszóhoz is lehet vele őrölni, de az elég kompromisszumos.
-
lbence
aktív tag
Nagyon szeretem én is az AP-t, nem jár annyi kosszal mint a presszó készítés és ha még mindenki alszik, akkor egész nagy a valószínűsége hogy nem is keltem fel őket ezzel.
Többféle babbal próbálkozom én is, legjobban a filter pörkölésű Casino Mocca tételek jöttek be nekem eddig AP-hoz, de más pörkölőtől eddig nem is próbáltam filter pörkölésű babokat. -
lbence
aktív tag
-
lbence
aktív tag
[link] itt találsz egy no press receptet, nekem mondjuk annyira nem jött be.
Én mostanában ezzel megyek:
15 gramm világos pörkölésű bab, közepes finomságú daralás (K6-on 65 klikk körül), standard method (tehát nem inverted)
Először 30g vizet öntök az őrleményre, majd 45 mp-nél felöntöm 250 ml-ig, ezután felteszem a dugattyút.
Kicsit megmozgatom az ap-t, majd várok a kezdéstől számított legalább percig, ekkor mehet a press.
Sötétebb pörkölésű babból mehet 1-2 grammal több.Azt hiszem hogy Lance Hedrick Youtube csatornáján volt fent ez a recept, de máshol is voltak hasonlóak, az ígéretesebbeket kijegyzeteltem.
-
lbence
aktív tag
válasz
Halley #13172 üzenetére
Nem érettél félre semmit, csak nem írtam le minden lépést.
A kosarat szárazra törlöm mielőtt beleteszem a kávét, és persze a puck screent is mielőtt felteszem a tömörített kávépogácsára. A gép felsőszűrőjét én nem törölgetem, de azzal úgyis csak a puckscreen érintkezik. -
lbence
aktív tag
válasz
light0416 #13157 üzenetére
Szia!
Ha most kezdtél bele a naked karral történő kávéfőzésbe, akkor nagy sok mindennel lehet probléma, de a legvalószínűtlenebb a gép hibája.
Ahogy a HC topikban is írták, először is vegyél megfelelő minőségű babot közvetlenül a pörkölőtől. (Kávékalmár, Casino Mocca, Impresso, Roastopus, Kapucziner stb.)
Rengeteg dologra kell figyelni a beállításnál, érdemes lenne egy kicsit beleásni magad ebbe a témba, ha értékelhető végeredményt szeretnél. (Interneten számos cikk fellelhető, vagy youtube: espresso dial in)
Amennyiben nincs mérleged, akkor venni kell egyet. Ahogy a HC topikban is írták az ökölszabály a kávékészítés során az 1:2 arány 30 mp alatt.
Tehát 16 grammnyi babból 32 grammnyi kávénak kéne lefolynia 30 mp alatt. (Az, hogy mennyi kávét kell tenni az általad használt kosárba az függ a kosár méretétől és a babtól is amit vettél.)
Dedica-t én a következők szerint használom:
Használat előtt pár perccel bekapcsolom, felteszem a portafiltert (bele a puck screent), engedek ki belőle némi vízet a pohárba, amibe a kávé is menni fog. Így lassan átmelegszik mind a portafilter, mind a szűrő, mind a puck screen.
A gépet jó ideje a legalacsonyabb hőmérsékleten használom (3 fokozatban állítható), így elkerülhető a keserű ital, és mivel alaposan előmelegítem, mind a portafiltert, mind a poharat, nem is érzem hőhiányosnak az elkészült kávét.
Oldalakat lehetne írni a kávékészítésről, a tanulási folyamatot nem fogod megúszni, légy türelmes és ne a babon spórolj, még ha az első italok jó része a csapban fogja végezni. -
lbence
aktív tag
Bár nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény, de a Sage-n azért jó pár műveletet lehet egyszerűsíteni. Ha számotokra többet ér a kevesebb előkészítés, mint a tökéletes íz, akkor lehet, hogy a Sage-el tökéletesen meg lesztek elégedve. 2019-ben mutatták be a Barista Pro-t, ha nagy hiba lett volna vele, már rég kiderült volna, lassan igazából kezd egy kicsit meghaladottá válni.
A Sage Barista Pro-n (lehet, hogy az Expresse-n is) be lehet állítani fix őrlési időt, így viszonylag konzisztens mennyiségű kávét lehet őrölni alkalmanként, ha nem single dose módban szeretnék használni. Ha nem szeretnétek gyakran váltogatni a kávékat, akkor sokat nem kéne variálni onnantól a beállításokon.
Ha a család többi tagja is használni szeretné a kávéfőzőt, nem biztos, hogy odaáig lennének az ajánlott kéziőrlőktől, de valószíűleg a signle dose-es /mérleg használatot igénylő/ kávéadagolást sem zárnák a szívükbe. Youtube-on esetleg érdemes lenne keresni "workflow" videókat és megnézni, hogy bejön-e nektek az adott gép használata.
(Az is megoldás lehet, hogy idővel vesztek mellé egy kéziőrlőt és míg a család többi tagja használja a gép beépített őrlőjét, addig te a kéziőrlőt használod és néha kipróbálsz 1-1 új kávét.) -
lbence
aktív tag
Győriben szokott lenni, de rég jártam arra, a honlapról rendeltem már többször indian monsooned malabar-t. Közepes pörkölés, fűszeres ízvilág, sok crema.
Viszont igaz rá a fenti komment, hogy sok volt benne a törött, hibás bab, ezt máshol pl a Coffee HUB kávéinál nem tapasztaltam, igaz 1 kg kávé 1,6x annyiba került.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s drón RC szett újszerű állapotban, két akkuval és DJI RC-RM330 távirányítóval
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest