Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz KAMELOT #13449 üzenetére
Akad jópár ilyen cég, ne aggódj.
A MAN-t azért veszik, mert nagyon testreszabható.
Kérheted retarder, meg gyári hűtőláda nélkül.
A sofőr vegyen magának hűtőt (akár a cégen keresztül ), 100-120 ezer, futja a fizetésből.
Aztán meg csesztetik a sofőrt, mert sűrűn kell fékbetétet cserélni.
Milyen meglepő.
A kipufogófék szelep is 1500€, de inkább gyakrabban cserélik a betétet, retarder meg ugye nincs, mert minek is.
Ugyanezt az Iveco-nál nem tudod megjátszani, mert ott gyárilag van retarder, anélkül nem tudod megvenni. Az Iveco valamelyik modelljében az oldalsó doboz a hűtő. A hűtő nélkül venném a kamiont kérdésre az volt a válasz, hogy lehetséges; de a kiszerelés díja 800 vagy 1000 euró ha jól emlékszem. A gyári hűtő maradt, milyen meglepő.A lényeg, hogy be kellene vezetni egy szabvány felszereltségi szintet, amiben le vannak írva a minimum szükséges dolgok amit egy gyártó sem hagyhat ki még az ügyfél kérésére sem. Akkor nem lennének ilyen problémák.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Azt hittem, hogy te saját autóval mész.
A retarder az tényleg nagyon jó, én csak párszor vezettem Iveco-t, de a retarder az nagyon jó volt a hosszú lejtős alagutaknál, nagyobb lejtőknél; mert nem kellett attól félni, hogy túlmelegszik a fékbetét.Az a baj, hogy nem néznek előre bizonyos cégeknél, a lényeg a havi bevétel.
Nem számít, hogy a költségként is leírható kiadással hosszabb távon mennyit lehet megtakarítani.
Inkább megveszi az olcsóbb gumit, mert jó lesz az is. Aztán a sofőrök meg csodálkoznak, hogy a traktor kidobja a hátulját, mert a havas úton a felhajtón nincs normális tapadás.
Legjobb élesben tesztelni, főleg ha nem az illető vezeti a kamiont.
Jobb helyeken az ilyeneket már elküldték volna Szibériába.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz KAMELOT #13457 üzenetére
Nem akarok semennyit
Viccet félretéve, ez még a jövő zenéje. Meg nem forintban gondolkodom.
Meg a melótól függ. Ha sikerül bekevernem magam oda ahova szeretném, akkor szerintem a 900/hét meglehet. Igaz az küzdős (bútor kifele, valami meg vissza), ha nem sikerül akkor 700 környéke. De ez sok mindentől függ még.
Az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle, és elhúzok nagyon nyugatra.
Amúgy nem a pénz a kérdés, hanem az, hogy milyen embert ültetsz rá egy autóra. Vigyáz-e rá, vagy szétbassza, lop-e, viselkedése, lelakja-e egy év alatt az autót (bagó, dzsuva, kávéborogatás, stb, stb), összefúrkálja-e...
A tag aki belém tolatott, alig egy éves volvoval volt, de őszintén mondom, hogy a wabinál a belföldes kis 105ös cf dafok különbül néztek ki belülről mint az... olyen ember nem kell, még ha normálisnak látszott akkor sem.
Szóval ja.
Majd kiderül.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
Volt kollégám, vadiúj volvo, és felfúrta az asztalát a műszerfalra. Néztem is, miért van a műszerfalon szerteszét a sok papír. Hogy a lukakat takarja.
Nem volt gond, mire leadtuk a kamiont szereztünk bontott elemet a kifurkált helyére. De ha ott rögtön kicserélik vadiújra, majdnem 200k lett volna.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
Ma elmentünk egy wellness centerbe. Igazolás, gyorsteszt. Aztán egy darabig nagyon király volt, de a végén "menekülnünk" kellett. Emlékeztek a pesti Gerbeaud urban legendre? Nem hittem volna, hogy ilyen még megtörténik velem.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zolás
addikt
-
veterán
Ez kész bazmeg'
710es elkerülő útról nem lehet Siófok fele felhajtani a pályára (M7)
Ezt melyik csoffadtagyú barom találta ki... Édes istenem...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
Ilyen megoldásokkal találkoztam már rengeteg helyen, mondjuk autópályán ritkább. De gyorsforgalmi autóúton csak lehajtó van, felhajtó meg a túloldalon visszafelé, azt már sokszor.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
válasz KAMELOT #13466 üzenetére
De most komolyan, érted... ennyi pénzért adni a szarnak egy pofont? Meddig tartott volna lehúzni jobbra egy sávot Siófok felé?
Annyi eszük van mint egy marék rizslisztnek, de komolyan. Agyhúgykő...
Mint amikor franciáknál 1 órán át mentem körbe-körbe éjjel kettőkor, mert arra mutatott a deviáció. Nem volt nagy kör, 10km, de amikor már harmadszor mentem el ugyanazon ház mellett, akkor már gyanús lett.
Verném a kezét egy órán át az ilyet kitaláló mérnökek egy szöges léccel.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Imfomációra lenne szükségem.
MIO Spirit 7700 LM Truck Teljes Európa térképpel rendelkező gps készülékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
veterán
Évente egyszer, max kétszer járok erre. Mindig elbaszom. És mindig megfogadom, hogy legközelebb nem fogom, ennek ellenére megint elbasztam, és jövőre is el fogom, pedig megint megfogadtam, hogy többször nem :D
Iszonyat fasz egy tervezés....[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Qtya123
őstag
Ha már GPS szóba jött.
Az iGO Primoban hol a fenében tudom átállítani az órát? Már mindenhol kerestem.A WayteQ GPS-em a megfelelő időt mutatja, de ha elindítom rajta az iGO Primot, ez a program 1 órával többet mutat, nem értem miért nem áll át, vagy hol kellene átállítani.
-
HoTaZo
addikt
válasz Qtya123 #13475 üzenetére
Akkor a készüléken már a helyes időzóna és idő be van állítva. iGo-n belül Területi beállítások> Időzóna.
Itt én ki szoktam venni az Automatikus időzóna mögül a pipát és alatta beállítom a +1 órát most, nyáron +2 órát.
Nyári időszámítás mögül mindig kiveszem a pipát.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
fesii
aktív tag
Fogalmam sincs már mikor voltam utoljára Németbe de most megtörték a szériát. Lipcse mellett vagyok.
Praha usti között ugye eltűnik a forgalom aztán a határon csak páran vagyunk. Kicsit még élveztem is. Ma nem rakodok csak vezetek. Nyugis tényleges pihenők.
Aztán megérkeztem azt hiszem a 4-esre?
Nem kellett kiírni hogy üdvözöljük németbe. Alapjába véve szeretek haladni, de éreztem hogy ez a sor az örökkévalóságig vezet, én meg ráérek így adaptív tempó be. Aztán haladjunk a néppel. Hát egy gyenge órát bírtam azt a teszefoszaságot. Nem értem hogy lehet ennyire nem haladni. Értem én napi díj üzemanyag órabér meg ki tudja még mi, de lassan itt megállnak az autópályán.
Ez a szecskavágo is domborzatfigyelős de hogy melyik kamion van be programozva arra hogy -30 a “tolerancia” azt nem tom.
(nem egy kamion ment igy a sor elején vagy ha mégis akkor 10km-re volt az első autó).
Mártírt nem akarom játszani se azt hogy itt minden szar máshol minden jó. De sokkal nagyobb szenvedés itt kergetni a kilométert és akkor még jó kis német dugóban nem voltam. -
Somatom
veterán
-
Zolás
addikt
válasz KAMELOT #13480 üzenetére
Az a baj, hogy hiába három sávos, ha nem lehet előzni. És mindig van valaki, aki rettenetesen ráér, és nem halad. Túl sok az autó, és túl sok a kamion, még mindig. Néha belegondolok, hogy mennyien lennénk az úton, ha nem lenne hiány a sofőrből. Kétszer-háromszor ennyi?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz Somatom #13486 üzenetére
"Valamint az araszolás is látszik a tachográfban. Végül 16 óra 20 -ban álltam meg."
Erről jut eszembe:
A dugóban araszolás, vagy a parkolóban nincs hely dolog világos, ha túlvezetés van miatta. Látszik a tachográfon és rá is lehet írni a szalagra.Viszont múltkor 4:28 vezetéssel értem oda a lerakóra. Az volt a szerencsém, hogy gyorsan rámpára tudtam állni, nem szerencsétlenkedtem.
Elgondolkodtam, hogy mi van akkor, ha mondjuk 4:28-ban beesek egy céghez és szívok a rámpára állással (szűk a hely, mindkét oldalról kamionok, nagyon rá kell törni, stb...) és szépen kicsúszok a tolatgatás közben a vezetési időből.
Ilyenkor is érdemes nyomtatni és ráírni? Egyáltalán mit írna rá ilyenkor az ember? Kedves hatóság, esküszöm odaértem ám időben, csak elsz@rakodtam a rámpával és azért lett mondjuk 4:36 a vezetési idő?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
snipy
tag
Ez a fék-gáz dolog rendben is volna, azokkal a tachográfokkal, amik már tudják az 1 peces szabályt.
DE! Jöjjön egy szemfüles szerv és kérjen egy sebesség diagrammot! Kicsi ugyan a valószínűsége, de az ördőg nem alszik. És még meg is büntet az ördög!
Szerintem mindenki saját felelősségére, és inkább NE![ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sajnos, ez benne van a pakliban. A tegnapi munkaidő-elfogyásom úgy jött össze, hogy 2ó, 40 percet álltam sorban egy cégnél a lerakáshoz. Közben párszor előrearaszoltam egy-egy kamionnyit és visszanyomtam a tachot. Előrekerültem, de ennyi időt nem dobok el, hát szóltam a mögöttem levőnek, hogy ha jön a targoncás, akkor ő következik. Így tacho szerint meglett a három órám.
-
snipy
tag
válasz Somatom #13492 üzenetére
Igen, ez a méreg, hogy az ember eldob 20 percet és borul minden. Hasonló szituban én a targoncást kértem meg, hogy toljon a "helyemre". Igaz 12 t-val könnyen vagyok
Nekem még 1.gen tachom van, nem tudja az 1 percest, így nincs kísértés#13494 csibe1:Igen. Valóba, itthon még nem nagyon hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
A diszpót nem értem. Náluk több napra megvan a terv, de velünk mindíg csak délután közlik a másnapit. Ha tegnap a sorbanállás közben tudom, hogy mit kapok mára, meg holnapra, akkor leszartam volna a 3 óra pihit. Ma símán megvan a 13/11 -em és holnap is nagy bmegnek kell történnie ahhoz, hogy ne legyen meg. Ha meg már kettő megvan, akkor jó vagyok a hétre.
-
Zolás
addikt
Nekem egyszer volt olyan, hogy az irányítószám és a város neve ami meg volt adva nem egyezett. A megadott utca meg végképp nem volt egyik helyen se. 3 órába telt kideríteni, hogy akkor most hova kell menni. Persze ha már ott lettem volna is késő, úgyhogy siessek.
-
HoTaZo
addikt
Ilyen esetekre tartogatok egy képet. S, ha kezdődik a sürgetés, akkor elküldöm neki:"Emlékszel erre?" kérdéssel.
A képen a Google térkép által mutatott teljesen lezárt utca van, ahova kellett mennem. Akkor kérdeztem tőle, hogy "- Ide, hogy akarják, hogy bemenjek?
- Aztakurva! Maradj, ahol vagy, már hívom is őket." Volt a válasz.
Ha, a Google se tud segítséget nyújtani, akkor teperjenek az irodában és ne én a szerelvénnyel!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Oké, csak ez nem a te dolgod. Azért van a fuvarszervező, hogy mint a nevében is benne van, szervezze a fuvart. Szerintem nem bonyolult, de lehet (sőt, elég valószínű), hogy én vagyok fordítva bekötve.
Az én munkaköröm nemzetközi nehéz-tehergépjármű vezető. Nem fuvarszervező, nem biztonsági őr, nem rakodó munkás, nem adóügyi szakértő, és nem titkárnő. Én vezetek. Csinálom én a többit is, de akkor a fuvardij sem 1.2-1.3 lesz, hanem 4-5. Aztán akkor csinálok én mindent.
Most is bazmeg', itt vagyok szlovénoknál, mega pótba úgy fér be a cucc, hogy ki kell emelni a tetőt, de beférni már nem férnek be, fél kézzel a tetölécen lógva, másik kézzel spanifert fűzve logók a gép felett, rá lépni nem lehet. Tiszta DonkeyKong. Csak ettől nem több a fuvardíj.
Simán felszámolnék 50 euró akrobatika pótlékot.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest