Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
[link]
Hát... úgy néz ki, hogy lesz itt még ezer forint egy kiló kenyér tavasszal drágább szállítás, drágább kemence fűtés, nagyobb bérek, stb. Lesz itt olyan infláció bazeg...[link] 32.5%. Szóval akkor 30 literhez kb 10kg kell, plusz a desztvíz. Ez nem biznisz akkor.
Mondjuk érdekelne mi van akkor, ha csak 20%os a lötty. Nox xszenzor letilt? Vagy többet nyom hozzá... ebből emulátor lesz akkor. Az csak egyszeri 30.000.
[emag][ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
Ez az emulátor csak euro4-5 modellhez jó, olyanunk meg nincs már jó sok éve. Az euro 6 meg letilt minden szarért.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Nem gondoltam volna, hogy ezt így a neten lehet rendelni. Már csak az a kérdés, ez az adblue hiány egész európában van, vagy csak nálunk? Mi nem tankolunk az országban, csak végszükség esetén. Osztrák-szlovén-cseh-belga kutakon tankolunk kizárólag.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
Amennyire én tudom, nincs sok gyár az eu-ban.
Azt írják, hogy lengyel megállt mint a szög, a TC-n még továbbá azt is, hogy a szlovák az takarékon megy (ahogy a németek is), és ahogy hallottam, a szlovák kormány exporttilalmat vezetett be rá
Szóval, hogy egy kőkori klasszikussal éljek:
"A nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik"どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
-
fesii
aktív tag
Ha telerakod a nagy tankot ad-blueval azt megértem, de mi a terved 20 literrel? Ha valaki előre látónak gondolja magát és most vesz egy 2-3 ezer literes tartályt azt megértem. A nagy riadalom miatt biztos feljebb megy a lotyi ára azt én is így gondolom.
Foleg a korona óta itt már lassan minden héten van egy világ vége. Én már kezdem unni. Én egyedül a briteknél érzem azt hogy rendesen elfog húzódni nekik ez a válság. -
Somatom
veterán
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnap még 199ft-ért tankoltuk az ADBLU-t- a Tatai Shell kuton, pénteken 350ft-volt,reggel pénteken a kollégám még 300ft ért tankolt.
A kutas nem tudta megmondani fognak-e még kapni, ugy hogy nem tudom mi lesz ebből[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem tudok magammal vinni egy tartályt. Elférni elférne, de érted... az a húsz liter azért kell, ha német tranzitom van, akkor ott rendesen menjen, mert állítólag civil autóból mérik menet közben a nox szintet amit húzol magad mögött, és ha magas, akkor vesznek ki azonnal, és szerintem kb agyon is lőnek.
De amúgy ebből emulátor lesz.Vagy autó visszaad, és kihozok egy euro4-est. De azok meg mind retkek, meg annyival drágább rá az útdíj, hogy kb ott vagyok ahol a part szakad. Igaz az legalább megy, csak gázolaj kell bele.
De akkor itt meg jön a második kérdés, hogy ez mennyire dobja meg az inflációt, mert minden drágább lesz, ezt nem lehet lenyelni. Kiváncsi vagyok, hogy naaagy hősies nemzethy kormányok mikor fognak közbe avatkozni, vagy ezt miként tervezik megoldani.
Mert az egy dolog, hogy az új traktor, meg az kínából rendelt húsz centes macskafésű nem fog megérkezni, de a géppark 90%+-a már adblues, és azok viszik a kaját, gyógyszert, de jelezném, hogy a mentő és tűzoltóautók sem mennek nélküle sehova, és a kórházba oxigént szállító kamionok sem, ami a covid fényében külön pikáns.
De nézzük a jó oldalát is. Remélhetőleg eljön az elektonikus cmr és menetlevél kora.
[link][ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Somatom
veterán
Megvan az új dili. Rizsfőző. 700W, elbírja a szolgálati inverter. Bedobálom a hozzávalókat és a fülkében, vezetőidőben megfőzi. Párolni is tud, van időzítő és melegen tartó funkciója. Még itthon tesztelem. Pörit már csináltam benne, most húslevest rotyogtat.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #13116 üzenetére
Az igazi kamionosok az EstéLacika által reklámozott 24 voltosat használják, amit a kamionos boltban kapsz. Persze sokkal vacakabb.
-
veterán
-
Somatom
veterán
Egyik kollégámnak olyan van. Mutatta. Hagyjuk! Különben sem látom a 24V előnyét, ha minden autónkban van szolgálati inverter, ami külön vezetékkel, fixen akkura van kötve. Szivargyújtóról nem vennék le 700 Wattot. 24 Volton az 30 Amper.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Elvileg meg van szabva, hogy melyik pihenöt kell kivenni előbb. Én úgy tudom, hogy a 30ast elsőként, aztán a 15öst, fordítva nem jó.
Kíváncsi vagyok a véleményekre :)どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
-
veterán
-
zsid
senior tag
Múlt héten amikor szóba került a vasút akkor írtam a kombinált fuvarozásról, ahogy a cserefelépítmények feljutnak a hegyre. Ez így néz ki élőben:
A vonat elején 3 WAB a Migros áruháznak, majd a tartálykonti után 6WAB a Coop áruháznak, boltoknak és benzinkúti shopoknak. 1300-1400 méter szintkülönbséget nyom le ez a vonat
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
Ki...ott labancok. Este fél 11 -kor három sávon áll kifelé az M1 a határnál. A kamionok +5Km -en állnak a szélső sávban.
-
veterán
Franciaország... Állok a cég előtt, jön egy szürke pözsó, gyerek nagyban sz.pkodja a cigijét, meglát, tesz két kört, nagyon néz, megáll velem szemben, nekiáll fényképezgetni, majd f.szverést immitál.
Mondom... És ez most nem HoTaZo ellen offence, de ezeknél debilebb nincs az euban... Volt, de már kiléptek pár hónapja xDどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
zsid
senior tag
válasz AsakuraDave #13133 üzenetére
Most már biztosan nem lesz. Nagyon nagy hiba volt, hogy a '90-es évek elején vasúti kapcsolat nélkül engedték megépíteni az élelmiszerláncok központi raktárait, aztán később a többi ipari parkot.
<tRucKdriFteR>
-
HoTaZo
addikt
Ugyanígy körözött Olaszországban egy... 4 kamion volt egy cég külső parkolójában. Mindhez odament, mutatott, aztán átment a másikhoz.
De téged komolyan szivatnak a cégednél, ha megint ott vagy! Vagy még mindig a múltkori eset óta?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz HoTaZo #13138 üzenetére
Nem erről volt szó, hanem német-hollandról... Dehát ez Magyarország, itt telibe pofánhazudik mindenki mindenkit ha le tudja húzni két forinttal...
Mindegy is, csinálom egy darabig, valamit keresni szeretnék azért a bolton, aztán vagy visszamegyek ahhoz az egy emberhez akivel dolgozni tudok, vagy felülök egy röpüllőre én is...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Avicularia
veterán
válasz Somatom #13134 üzenetére
Mi is jöttünk haza Magyarországról a nejemmel és 2 órát ott álltunk sorba Hegyeshalomnál este fél 8 -tól fél 10-ig. Rohadjanak meg, visszaállt teljesen a schengen előtti idő. Passaunál is nagykontroll, de ott a német rendőrnő csak vidáman intett, meg se kellett állnom. Itt a svédeknél meg a kompról való lejövet után útlevél ellenőrzés, meg a vámos is kérdezgetett, hogy hol voltunk meg van-e valami bejelentenivaló.
-
Somatom
veterán
Tegnap váltottam. Első feladat Waldshut, svájci határ. Ma reggel le kellett volna vámolnom, leraknom, visszarakni, kivámolni, autózni 4 órát, lerakni, átállni, megrakni.
A reggeli vámolásnál kiderült, hogy nincs számla. 10 -re oldották meg. Negyed 11 -kor indultam. Két óra a lerakó, pont ebédidőben értem oda. 14:10 -kor indultam a felrakóra. Ott sem kapkodtak. 17:30 -ra értem vissza Waldshutba, bezárt a spedíció. Ennyi volt, nyitás holnap reggel 7, 13 órás pihenő. 8, mire végzek a vámon. Meg vagyok rakva, nem adhatnak más melót. Mire a lerakóra érek, péntek dél és 4 óra vezetőidőm elment. Sokmindent már nem tudnak velem varázsolni, jön a hosszú hétvége. Imádom Svájcot![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Somatom #13146 üzenetére
Kedd reggel kellene Firenze alatt 150el leraknom.
Vasárnap tilalom.
Hétfőn tilalom.
Ez oké, de a cuccot még mindig nem szedtem össze kishazánkban, és ahogy áll a dolog, sanszos, hogy ma nem is fogom. Talán holnap délre megleszek vele.
Szóval érdekes lesz megint. Persze kedd délelőtt már van felrakóm onnan 200kmerre, fel Normandiába...
Szuper izgi lesz...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
zsid
senior tag
És azzal mi a baj? 4m a megengedett mindenhol, a fölött engedélyköteles vagy. Ugyanezért ha otthon megfognak ott is elkérnek 10-15 000-ret ( már nem emlékszem pontosna a büntitételre).
Amikor bővítették az otthoni pályás mérlegeket akkor a terv szerint ki akartak építeni lézeres magasság és hosszúrásgmérő kaput is, nem tudom ez megvalósult-e mert közben leléptem otthonról. Ha igen, akkor ott sem tudod kidumálni, hogy csak egy centi, mint ahogy a túlsúlybüntinél is hoába reklamálsz, hogy csak 250 kiló...
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
Ezért nem jó vállalkozóként autón ülni. Én pont lesz..om, hogy késik az áru. Jól sejtettem, hogy nagy csodát már nem fognak mára0 kitalálni. Kaptam egy 80Km -es fuvart, aztán üresen bejöttem a telephelyre. Legközelebb kedd reggel hatkor mozdulok a kamionnal. Itt az autóm, holnap elgurulok Augsburgba shoppingolni, vasárnap meg Nürnbergbe a haverokhoz bulizni. Annyira keserves a sors!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs