Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #13298 üzenetére
Hát, ez mára nálunk is így alakult. Reggel leraktam a németből hozott cuccot, onnan át egy rendszeres felrakónkhoz, mely cuccot a telephelyig viszek, ott lekapják hétfőn és mehetek a közeli felrakóhoz. Mindez úgy, hogy a hétvégére még haza is jutok.
Igen ám, de a felrakón 3 óra múlva derült ki, hogy a cuccot már felrakták egy moldáv autóra. Ebédszünet, lustaság és leszarom játszott közre a 3 órában.
Erre talált egy még rakható ADR-es cuccot, amit már sötétben raktam még. Most rohanhatok, hogy elérjek egy közbejött dolgot, álljak be a telepre, menjek haza, megint van mit tevékenykedni otthon, hétfőn úgy menjek a telephelyre, hogy reggel rakjam le a ma este rakott cuccot, onnan vágtassak át a már lekötött felrakóra.
Hát, én nem fogom magam tönkretenni egy fasz miatt, aki elcseszte a felrakómat és kényelmesen hazament 16 órakor.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Qtya123
őstag
válasz Mcrazy #13305 üzenetére
Dlaj fórumtárssal kb 1 éve beszéltem, akkor már nem a wabinál volt, hanem egy kis 5 autós maszek cégnél, azt mondta, hogy jó volt a wabi is, de többet akart otthon lenni.
Egyébként ezen én is gondolkodom néha, hogyha esetleg egyszer főállásban csinálnám ezt, akkor milyen hazajárás lenne számomra a legjobb. Nyilván a feleségem szempontjából mindegyik opció elszomorító, de gyerek nincs, így talán könnyebb.
A napi belföldes bejárást kizárnám, annak nem sok értelmét látom, hogy hajnali indulás után hazaesni este 6-kor és 8-9-kor már aludni, hogy ne legyen az ember hulla fáradt.
A nemzetközi hetelés nekem szintén nem szimpatikus, voltam egyik ismerősömmel egy ilyen körön pár éve megnézni. Vasárnap délután 4-kor indult a kisbusz Ausztriába és pénteken délután vissza. Szombat éjjel 3-ra értünk haza, aludtam 11-ig és eret vágtam volna, ha vasárnap délután 4-kor megint menni kellett volna. Számomra az nem otthonlét, hogy nettó 1 napot vagy otthon, amíg az asszony kimos meg főz egy adagot azl következő útra.
A 3/1 hét már jobban tetszik, mert ott legalább 1 hétig otthon az ember. Persze, ha a feleség hétköznap este 6-kor ér haza, akkor nem sokat vagy vele a héten, de legalább egy kicsit több, mint a hetelés esetén. A 3 hét távollét viszont elég hosszú.
A 4/1-et kilőném, mert 4 hét már tényleg sok a család nélkül, esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy 4/2.A legjobb talán a 2/1 vagy amit Somatom csinál, hogy 2/2 csak ott meg a nyugdíj téma problémás.
Egyet tudok biztosan, ezt régebben is így éreztem és most, hogy elkezdtem, még inkább úgy érzem, hogy nekem való. Mégpedig a hosszú, monoton távok. Nem szeretem a sok lerakásos pörgést, a mész 50-80 km-t és már állj is meg mert odaértél dolgokat. Azt szeretem, mikor ráfordulok a pályára és a GPS minél több km-t mutat a következő kanyarig. Szívesen vinnék olyan fuvarokat, hogy mondjuk szlovák felrakó, onnan spanyol lerakó, onnan holland kikötő és hasonlók.
Tök jól elvagyok a pályán a gondolataimmal, beszélgetek, podcastet/hangoskönyvet hallgatok. Úgy elmegy 3-4 óra, hogy fel sem tűnik.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #13302 üzenetére
Mivel telephely, így onnan már pihenő.
De amúgy, még lenne.
Régebben munkának írtam vissza a be és hazautazást is. Ha már szűk volt az idő, akkor viszont tettem egy kitérőt a nővéremhez, így elméletileg már nem a hazautamon voltam.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Mcrazy #13305 üzenetére
Chop-ról én is akartam már kérdezni...
dlajjal tartom a kapcsolatot, hébe-hóba írunk is egymásnak vagy beszélünk. Most pont staulandban van.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Ez nem így van. Csak az 561 alá tartozó jármű vezetése minősül vezetésnek. A többi az egyéb tevékenység. A kamionhoz, vagy onnan eljutásnál pedig kivételt képez, ha az otthon, vagy a telephelyen áll.
"(2) A jármővezetı által utazással töltött bármely idıszak, annak érdekében hogy eljusson arra a helyre, vagy oda
visszatérjen, ahol az ezen rendelet hatálya alá esı jármő található, azért, hogy azt a jármővet átvegye, amely továbbá nem
a jármővezetı otthonánál és nem is a jármővezetı általános tartózkodási helyeként szolgáló munkáltatói mőködési köz-
pontnál található, nem számít pihenınek, illetve szünetnek, hacsak nincs a jármővezetı kompon vagy vonaton, és nem áll
a rendelkezésére háló-vagy fekvıhely.
(3) A jármővezetı által egy ezen rendelet hatályán kívül esı jármő vezetésével annak érdekében töltött bármely idıszak,
hogy eljusson vagy visszatérjen az ezen rendelet hatálya alá tartozó jármőhöz, amely nem a jármővezetı otthonánál és
nem is a jármővezetı általános tartózkodási helyeként szolgáló munkáltatói mőködési központnál található, egyéb
munkának számít."[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #13311 üzenetére
Pedig a TachoCenteres srác mutatott olyan szöveget, mely azt magyarázza, hogy pihenő az én utazásom (akkor a tiéd miért nem? ), annak ellenére, hogy 130km-t utazok az autóhoz. Ha a munkaszerződésben meg van nevezve a telephely, akkor pihi. Valami ilyesmire emlékszek.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #13313 üzenetére
Ez így van. Ott van a szabályban, hogy a telephely kivétel, tehát a kamionhoz odamenés, onnan eljövés nem egyéb tevékenység. Vagyis, akkor pihi. Az én a legutóbbi esetemnél a kamionnal nem jutottam el a telephelyig, úgy járt le a munkaidőm. Ha az lejár, akkor pihenőt kell kivennem, ergo nem mehetek szgk -val sem a telephelyig. Ha eljutottam volna a telephelyig, akkor onnan haza már pihi lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Qtya123 #13314 üzenetére
Lefordítom.
Jó cég, jó pénz, könnyű munka, hazajárás.Ott a Müller. Menj el személyesen mond meg, hogy osztrák-spanyolt akarod csinálni, ad neked kamiont és mehetsz. Bécs az nincs is messze onnan kocsival haza tudsz menni!
Amilyen fuvart szeretnél.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz KAMELOT #13323 üzenetére
Meg még mi kéne? Kap szép, kényelmes autót, gázolajat, adbluet, egyfelrakós fuvart messzire, ki van nyalva a segge, meg még fizetés is kellene?
Fél karom nem?
Utána járok mik a lehetőségek, igazából onnan visszfuvart találni gáz.
Céget meg átnevezem ProDriver!-re lol[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Somatom
veterán
Klasszikus hazai vállalkozós nézőpont.
Két hétig nyafogtam az előző havi fizumért. Nagynehezen odaadta. Másnapi fuvarnál hívom, hogy nem fogok hazaérni, mert nincs annyi müge az autóban.
-Akkor tankolj.
-Miből?
-Tegnap adtam egy csomó pénzt.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Ha valamit kapsz, akkor adni is kell! Inkább maradj a saját kamionnál. Több kamion csak több gond. Én biztos nem csinálnám magamnak. Tiszta ügy ez, én dolgozok a Főnök meg küldi 10-én a pénzt! Mindenki elégedett!
Qtya123: Én Főnököm ilyen. Vasárnap 2x konténert elvinni összessen 20km és 6 óra munka. 200eu kaptam érte! Így most már megvan az értelmezés, hogy mi a Las vegas cég!?!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zolás
addikt
A jól végzett munka jutalma. Éjjel egykor fáradtan megálltam Szlovéniában a sor mögött. Reggel ez volt az ablakon. 300eur mert nem a kijelölt parkolóban állok. Öröm boldogság.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
veterán
Anyjába szakadt volna bele a feje az ilyennek... Tényleg meg kellene állni egy hétre mindenkinek, aztán elgondolkodnának. Ez a szlovén is egyre birkább. Sose felejtem el amikor kivett a rendőr, megállt előttem, de nem húzta be a kéziféket, és csak azért nem gurult nekem mert nyomtam egy rükit... Istenbarmai...
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
KAMELOT
titán
Pénteki vezetésem 720km 4:30 + 4:01 Elég jól haladtam!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz KAMELOT #13336 üzenetére
Pedig most nem volt rossz, én is pénteken jöttem az A8on, völgynél volt egy negyed óra, utána meg egy baleset, de mondjuk az bundáson is lehet.
Durva volt amúgy, 1 óra alatt 6kmt haladtam, és közben meglett a 45ös :D Mondjuk az akksik nem tudom mennyire komálták a dolgot...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
KAMELOT
titán
válasz Somatom #13340 üzenetére
2db 30 falu van többi 50-60-as. Éjjel arra 68-70 megyek. Friedrichshafen van elkerülő út.
Megnéztem google maps-on. 290km a táv amit megyek azon a szakaszon 4:30 éppen benne vagyok. A táv kizárólag éjjel értendő, amikor nincs forgalom.
Ha van forgalom akkor valahol Offenburg előttig adja ki.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Somatom
veterán
Nézőpont kérdése. Nálunk az a lényeg, hogy ne tudják rám fogni a késést. Ha nem érem el, akkor nem érem el. Az árnyékoló kiszállítós részlegből, holtszezonban, néhány kollégát bérbe ad a cég a DHL -nek konténerezni. Ők éjszaka mennek és bizony pörögniük kell, mert az éjszakai lehetőségekhez vannak számolva a távolságaik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Spórolós topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
- PS5 Dual Sense kontroller (garanciális)
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, 8x 10/100/1000 Mbit/s RJ45, DIN-sínre
- swith játékok eladóak (3 fèle, bontatlan is.)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest