Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Mcrazy #13305 üzenetére

    Dlaj fórumtárssal kb 1 éve beszéltem, akkor már nem a wabinál volt, hanem egy kis 5 autós maszek cégnél, azt mondta, hogy jó volt a wabi is, de többet akart otthon lenni.

    Egyébként ezen én is gondolkodom néha, hogyha esetleg egyszer főállásban csinálnám ezt, akkor milyen hazajárás lenne számomra a legjobb. Nyilván a feleségem szempontjából mindegyik opció elszomorító, de gyerek nincs, így talán könnyebb.

    A napi belföldes bejárást kizárnám, annak nem sok értelmét látom, hogy hajnali indulás után hazaesni este 6-kor és 8-9-kor már aludni, hogy ne legyen az ember hulla fáradt.

    A nemzetközi hetelés nekem szintén nem szimpatikus, voltam egyik ismerősömmel egy ilyen körön pár éve megnézni. Vasárnap délután 4-kor indult a kisbusz Ausztriába és pénteken délután vissza. Szombat éjjel 3-ra értünk haza, aludtam 11-ig és eret vágtam volna, ha vasárnap délután 4-kor megint menni kellett volna. Számomra az nem otthonlét, hogy nettó 1 napot vagy otthon, amíg az asszony kimos meg főz egy adagot azl következő útra.

    A 3/1 hét már jobban tetszik, mert ott legalább 1 hétig otthon az ember. Persze, ha a feleség hétköznap este 6-kor ér haza, akkor nem sokat vagy vele a héten, de legalább egy kicsit több, mint a hetelés esetén. A 3 hét távollét viszont elég hosszú.
    A 4/1-et kilőném, mert 4 hét már tényleg sok a család nélkül, esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy 4/2.

    A legjobb talán a 2/1 vagy amit Somatom csinál, hogy 2/2 csak ott meg a nyugdíj téma problémás.

    Egyet tudok biztosan, ezt régebben is így éreztem és most, hogy elkezdtem, még inkább úgy érzem, hogy nekem való. Mégpedig a hosszú, monoton távok. Nem szeretem a sok lerakásos pörgést, a mész 50-80 km-t és már állj is meg mert odaértél dolgokat. Azt szeretem, mikor ráfordulok a pályára és a GPS minél több km-t mutat a következő kanyarig. Szívesen vinnék olyan fuvarokat, hogy mondjuk szlovák felrakó, onnan spanyol lerakó, onnan holland kikötő és hasonlók.
    Tök jól elvagyok a pályán a gondolataimmal, beszélgetek, podcastet/hangoskönyvet hallgatok. Úgy elmegy 3-4 óra, hogy fel sem tűnik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák