Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
frodo14
csendes tag
már nekem is újra kezd fellendülni a városom mert minuszba volt a mennyiség (arany) és a katonáimat is lefokozták
de már alakul..
-
Boci_83
őstag
Ne aggódj! Én is igy voltam vele az elején. 3 x fokozták le az összes katonámat. Akkor rájöttem nem kell nekem hadakozni!
Viszont ugyan az a helyzet mint ezelőtt, nem adnak be a bányákba fát nálunk sem. Pedig körlevelet is küldtem. Kicsit elegem van belőle hogy nem csapatjátékosok a szigetlakók.
-
Shad0w
senior tag
-
frodo14
csendes tag
de azt fejlesztés után is küldheti.
-
fpeter07
veterán
Amint látom, most se raknak be fát a közösbe, 2-es szintű a fa
-
Allien
veterán
Ebben az esetben érdemes pl a bor felszolgálását csökkenteni. Ahogy húzod lefele, figyeld az arcot. Van egy, mely még sárga, de olyan "húzza a száját, mert nem tetszik neki" féleség, az bőven elég. Ebben az esetben, a növekedés pozitív, de lehet, hogy egy alatti, vagy épp felette.
Így spórolhatsz sok-sok borocskát (is).
-
Shad0w
senior tag
Ha blokád alá helyeznék az egyik városomat arról kapnék információt? Csakmert sorra tűnnek el a felém közeledő kereskedelmi flották.
-
frodo14
csendes tag
fúú most mennyit szivok lefokozták a katonáim
de már alakul vissza az egész
-
netkoo
senior tag
Ha nem emelem a város szintjét mert még nincs elég nyersanyag ,de a lakosság elérte a maxot történik valami baj?MOdjuk elmenek vag yilyesmi?
-
netkoo
senior tag
Baszus ugynézki költöznöm kell
Mert nem eléga márványom:A bánya fejlesztésre meg nema 12böl 5en adunk
Csak még azt nem tudom honna francbol fogok 60k fát 15k kristályt meg márvány szerezni -
frodo14
csendes tag
köszi szépen
-
Allien
veterán
Ezt "látattlanban" nagyon nehéz megmondani. A téma olyan, mint a könyvelés. Van bevétel oldal, van kiadás. Bevételi oldal, hogy a lakosságod, akiket nem foglalkoztatsz, óránként 4 pénz "termelnek". A kiadás oldalon pedig ott vannak a bányákban dolgozók (mert ők nem keresnek óránként 4 pénzt, mert bányásznak), és a tudósok az akadémiában ráadásul még pénzbe is kerülnek. Ezen felül, a hadseregnek, és a hajóknak is vannak fentartási költségei. Itt arra kell figyelned, hogy a pénzed ne fogyjon el, mert akkor lefokozzák a katonáidat. Ebből következik, hogy az egyik "megoldás" lehet, hogy a lakosságot növeled, tehát pl felemeled a városháza szintedet, tapasztalatom szerint, ez kb 14-s szint körül már pozitív lehet, függ a fent említett dolgoktól, tehát pl mennyi tudósod van, és mennyien dolgoznak a bányákban. Ha nagyon gáz kezd lenni, először a tudósokat vedd visszább, miközben növeled a lakosságot.
-
frodo14
csendes tag
Csaó! és hogy tudnám elérni hogy ne fogyon az aranyam?????
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #850 üzenetére
A bányák szintje sosem elég!
De, a legnagyobb luxuscikk jelenleg 15-s, de van, mely nemsoká 16-s lesz, fából pedig 20-s a max jelenleg. Nagyon nem mindegy, milyen szigeten van az ember. Én már nagyon soxor költözködtem, de most aránylag nem rosszak, és maradnom kell, már nem éri meg költöznöm, mert ha mondjuk a jelenlegi bánya 13-s, akkor minimum 15-sre érdemes költözni. Jól körbe néztem, eszmélettlen szigetek vannak, van, ahol még a 10-s szint sincs elérve, de mondjuk van 1-2 város, mely már 18-sra van felhúzva közben ezen a szigeten. Ez valszeg ócskaváros, mert attól, hogy a városháza magas, a többi épület szintje alacsony, nem ér semmit.
-
fpeter07
veterán
Csináltam + egy accot a Zéta szerverre
kidobott egy kénes szigetrem olyan amúgy se volt még
Fa: 1-es szint
-
Hun'reeth
őstag
Az ide-oda hordozással szerintem több idő elmegy mint a visszaépítéssel. A szint csak a rakodás sebességét csökkenti. Na meg sok ásvány esetén nem járható az elvitel.
A megszállást kivették. Nem tudom lesz-e valaha.
A lóvét majd meglátod mennyit visz. Mert ha az is a kikötő szinjétől függ akkor mindenképp az a jobb megoldás.
-
bátor60
csendes tag
Ikariam acc eladó!
Beta serveren! Pontszám:100e topp 89-es helyezés topp 2-es klán
Telepek: 5
1 Kristályos
3 Márványos
1 Szőlős
érdeklődni: email: zambeemail@gmail.com -
Shad0w
senior tag
válasz
Hun'reeth #861 üzenetére
Kis szinteknél még működhet, de később már sokat lehet veszíteni azzal az idővel amíg az ember visszaépíti. Így meg hogy elvittem mindent nem veszítek szinte semmit, max pár aranytallért.
Bár most volt 2 és fél órám felkészülni rá, de ha mondjuk közelebbről támadnak lehet hatékonyabb megoldás lesz a rombolás vagy a kettő kombinációja. Majd meglátom.
Ja, meg súgóban írnak olyan funkcióról is, hogy meglehet szállni egy várost. Az még nem került bele vagy inkább kivették?
-
Hun'reeth
őstag
Szerintem attól is függ mennyire győződ le a várost ill. mennyi egyéb ásványt tudsz rabolni (lásd kikötő mérete). Én jellemzően 35k körül raboltam az 1 millából de nagyon lebutított kikötőnél. Az a gyanúm ez is ehhez kötődik.
(#860) Shad0w: nem kell elvinni az ásványt. Csak lerombolni a kikötőt és alig visz bármekkora sereggel jön.
-
frodo14
csendes tag
na szal mért fogy állandóan a pénzem??????????
-
Shad0w
senior tag
Na, megint van egy olyan kérdésem amire hamarosan mindenképp rájövök (ugyanis egy flotta tart a kolóniám felé, hogy fosztogasson). Tehát, fosztogatásnál az aranyat is elviszik?
-
frodo14
csendes tag
Sziasztok! az ikariamban mért fogy állandóan az aranyam???
-
Hun'reeth
őstag
Múzeumból is elértem a korlátot azaz a 9. szint már 57k fa és 25k márvány! Brutál.
-
netkoo
senior tag
válasz
littlemole #850 üzenetére
A 13as elmegy
DE a profik szerint legalább 15 vagy 18as kellene hoszu távon! -
fpeter07
veterán
Most a csodán ügyködök hogy meglegyen azaz áldás
már csak 500K arany kell, ami várhatólag nőni fog mire kifarmolom a nyersanyagokat és eladom őket, de áldozatot mindig hozni kell
szekr: jah meg jobb is, mert a kristály bányába nem nagyon adakoznak, kár hogy szövi társaim laknak a szigeten, különben lopkodnék egy kicsit -
Allien
veterán
válasz
[HUN]-Kisa #833 üzenetére
Én speciel tudnék segíteni.
De NEM akarok!!!
Egyrészt, szinte mindenki sirdogál itt anyagért. Némelyek még le is írják, hogy a városuk koordinátája. De könyörgöm, még ha akarnék SE tudnék, mert nem mindegy, melyik szerveren van az a nyomi város, én meg tuti, nem fogok utánna nézni minden szerveren, ahol vagyok.
Másrészt, minek kellene anyag? Az jön, ha nem csinálsz semmit se. Csak ki kell várni, vagy okoskodni kell. -
csongee
csendes tag
mi va
-
Skynet258
veterán
Megmondom, hol csúsztatok el ezen a kilós dolgon: az "egy kiló" kifefejezés a magyar szlengben (mint azt egy másik kolléga linkelte is) egy száz forintot jelöl (az ezres lehet a rongy, a lepedő és társai).
Ezért írtam direkt egyébként, hogy 5 kiló. Ez a magyar rész.
Az angol szlengben egy ezres a sokat emlegetett 1K-nak felel meg valóban, de érzitek az írásbeli különbséget: 1 kiló-1K.
Tehát a félreértés abból adódott, hogy én a magyar szóra gondoltam, míg a kocka társadalomnak (ami én is vagyok, szal nem bántás) az itt elterjedtebb K jutott eszébe - amit itt valóban az ezrest jelöli.
Szóval, ha azt írom 5 kiló az sms az Ikariam Premiumára, akkor ötszáz forintra gondolok. Ha azt mondom, hogy 5K ez az sms, akkor meg azt mondom, hogy jó nagy barom vagyok, hogy ennyiért küldök sms-t valahová
Szóval a peace és a sok K ereje legyen veletek
Most pedig megyek vissza az egyetemre, iszunk egy sört Grétsy tanár úrral...
-
AMD Power
titán
Most ezt is elkezdtem.
-
netkoo
senior tag
válasz
[HUN]-Kisa #833 üzenetére
Te figyu ezt mért nem az ikariam forumán irod
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
hello Tudna valaki nagy falu segiteni?? Kéne egy kis anyag!!a 4 ik falumhoz.
5K= 5.000.-
-
LightSide
tag
Tudna valaki nekem küldeni bort? én küldök érte márvány úgy 1900 kéne és 1900 at adok!
-
csimav
őstag
Uhh ez a gamet még nem ismerem
de beregelek
-
Skynet258
veterán
Én mostanság úgy jutok lóvéhoz, hogy Premiumozok kicsit
1 hónapba egy sms, de ezért cserébe 4-szer cserélhetek bármilyen luxuscikket 1:1-be.
A mostani taktikám az, hogy felvásárolom a kén pakkokat a piacon, összegyűjtök mondjuk 50k-t (ez elég hamar megvan), és becserélem márványra. Ezt eladom dupla annyiért, mint amennyiért a ként vettem, és máris dupla annyi aranyam van... ebből megint ként veszek, és indul a körforgás... Mondjuk én mostanság a hajókra gyúrok, amikhez kell zseton bőven
De ezt látom most a leggyorsabb megoldásnak (igaz, havi 5 kilóba kerül az sms miatt)
Másrészről kén árába jutok így márványhoz, igaz nem rögtön, de pár nap alatt. Nekem ennyit megér. -
fpeter07
veterán
De szeretem ezt a bugot, egy szigeten van 2 városom és pl: berakok fát a közösbe, ott leveszi, átmegyek a borszőlőkhöz megint annyi van mintha nem raktam volna bele
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #812 üzenetére
Szerencsém volt, bár, csak kb a felét tudtam elhozni.
A márványos(ok) a legfontosabbak. Ha másért nem, az a legjobb csere alap, illetve, a legdrágább luxuscikk. Ergo, én keresnék egy jó szigetet, és átmennék oda. A jelenlegi márványosom 15-s, és a felénél tartunk az adakozásnak, de, most elvileg a fa oldalra száll rá mindenki, mert az nincsen arányban még, 18-s, és azt hamarabb be tudjuk fejezni. Csak az a kérdés, hogy a többiek mennyire spúrak.Én, a két városommal most leálltam, nem tolom feljebb egyiket se, ezért a fát teljessen rakom vissza. Szerencsére, nem is olyan rossz a rendszer, mert sok-sok szabisunk van, de úgy néz ki, egy idő után átrakja inaktívba ezeket a városokat, így elöbb-utóbb felszabadul a helyük.
Végtére is, ha jön a helyükre egy nem túl akadozó kedvü, az is jobb, mint egy szabin lévő.
-
Allien
veterán
válasz
littlemole #809 üzenetére
Természetessen, a szövin belül 1:1, kivéve, ha mondjuk az eladó jobbat kínál, de jó ideje nem nagyon cserélek. Nekem nem nagyon éri meg, és aránylag önellátó vagyok.
Másrészt, két dolgot tehetsz (szvsz), hagyod a fenébe, nem terjeszkedsz, hanem a fejlesztéseket nyomod, tehát a kutatást, vagy elköltözöl, keresel egy JÓL működő szigetet. Ebben az esetben ugyebár lasabb a fejlesztés, mert az új szigeten mindent elölről kell építeni, és a lakosságot növelni, és az akadémiát is lassú felhúzni mondjuk olyan 11-s szintre. Én a költözés mellett döntöttem. A boros szigetem fejlődik rendessen, és egyedül a kristályos ami kb középszerü. Még a márványos is fejlődik, pedig ott vannak szabis városok, jó sok. -
littlemole
őstag
Milyen arányban szoktál cserélni bort?
Én szövin belül 1:1 ben.
Nekem most épp az kell nagyobb mennyiségben mert az 5. városhoz 11000 kell amit magam nem tudnék elérni. A lakosaim felisznak mindent.Hiába termelem "Ezerrel". A boros szigeten meg csak 11 es a bánya. Mondjuk a többin se sokkal jobb a helyzet. Nem valami adakozóak az emberek. Legrosszabb talán a boroson. Dehát majdcsak lesznek többen.
Amúgy 5. szigetnek borost tervezek, mert nem sokan árulnak bort se. Akik meg igen azok horribilis 70-80 as árakért.
Ként venni szoktam, mert viszonylag olcsó és most nem háborúzom amúgy sem -
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #806 üzenetére
Én talán eddig egyettlen márványt sem adtam el.
Itt pl 60 körül lehettne venni. De, a márvány az kincs. NAGY kincs. Elfér a raktáraimban. Igaz, volt egy időszak, amikor voltam olyan rendes, és cseréltem egy szövivel, de nagyon megszokta, és abba maradt a csere-bere. Nagyon nem érte meg nekem. Pontosabban, 1:1-be borra csere az nagy luxus volt, de mégis, úgy gondoltam, hogy szövi, akkor bele fért a "költségvetésembe", ma már esélytelen. Főleg, mert most már megéri tulhúzással termelni, mert nagyon magas az ára, ezért, a tulhúzás emberszükséglete már nem kompenzálja a márvány árát. Más luxuscikket nem éri meg tulhúzni, a fát se.
-
Allien
veterán
Elég? Na ja. De aki "játszik", annak az erőssen "szűk keresztmetszet" tud lenni.
Haverral rendszeressen "okoskodunk", hogy milyen taktikákat kövessünk. Az egyik ilyen dolog, hogy én is készülök az 5. város előkészitésén, helytartók felhúzása.
De, mivel 2-2-s felállásban vannak városaim, ezek közt 3 óra 40 perc az út, a szállitás (és bepakolás) sok ideig feltartja hajóimat. Namármost lehet, hogy azt fogom tenni, hogy "megspórolom" az egyik helytartót, annak anyagát eladom, és a kapott bevételen veszek kereskedő hajókat. Ugyanis, ha éppen szállítmányozok, és megy közben a fosztogatás sorozat, akkor már szinte semmi hajóm se marad piacozni. Márpedig, NAGYON nem mindegy, hogy meg tudok-e szerezni egy frankó üzleti "csomagot", mert van rá elég hajóm, vagy verem a fejemet a falba, hogy erről is lemaradtam.
Pl multkor 10E kristályt vettem darabja 10-rt. Ez szinte ingyé volt.
-
netkoo
senior tag
válasz
[HUN]-Kisa #800 üzenetére
Van már muzeumod?
SkynetGondolom van már rá loved.
Minek ebbyi hajo?
Nekem 16van és elég
Igez én még csak kicsi vagy 12-11-10es -
Allien
veterán
válasz
[HUN]-Kisa #798 üzenetére
Először is, keresel hozzá partnert. Tehát, írsz egy országnak, hogy köttnél vele kultur egyezményt. Ebben az esetben, ha van neki helye, küld neked egy "üzenetet", melyben van egy szabvány üzenet, és két lehetősség, "elfogad", vagy "visszautasít" (talán mégse, nem emléxem a pontos szövegre). Logikus a választás.
Ha Te akarod valakinek felajánlani, megkeresed mondjuk a térképen a várost, rákattintasz, és bal oldali menüből a "diplomácia"-t választod. Majd "Téma: üzenet", az üzenet egy fülecske, megnyitod, ott van "kulturális egyezmény" szöveg, ezt választod, és írsz valami szívhez szóló szöveget, mondjuk, kötünk kulturegyezményt, vagy bármi mást.
Ha valahogyan meglesz az egyezmény, mehetsz a múzeumba, ott a "kulturális javak kiosztása" katt, majd innen már valszeg NEM téveszted el.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- Asztrofotózás
- Robotporszívók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen videókártyát?
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest