- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Micro Four Thirds
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Kotomicuki #1471 üzenetére
Értem! OK, köszi
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Kotomicuki #1469 üzenetére
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
tibaimp #1468 üzenetére
A játékmenet nagyban épít a mellékküldetések adta XP-re, szintlépésekre és a "farmolásra", ezért a csak a főszálon rohanás nagyon nehézzé tudja tenni a játékot.
A lovagolni csak 3, kisebb gépen lehet a HZD-ban - a HFW-ben ehhez jön még 2(?) - , de feltörni és szövetségessé tenni lehet a nagyobbakat is a megfelelő "kemencék/barlangok" meglátogatása után - sokkal könnyebben, mint a HFW-ben.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Kotomicuki #1467 üzenetére
OK, köszi
. Akkor a fő szálat kell vinnem, meg az Override "barlangokat" kipucolni.
A legvégén, akár egy igazán nagytestű robotot is meg lehet majd lovagolni, mondjuk egy Thunderjaw-t?
-
Kotomicuki
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Most kezdtem hozzá eme csodálatos játékhoz! Nagyon tetszik, félelmetes, ahogy megcsinálták, le a kalappal a készítők előtt. Még a "normál" verziót tolom, de tuti meg fogom venni a Remaster-t is.
Egy kérdésem lenne, ezt az alap Spear-t hogyan lehet fejleszteni, mert már csak az "zöld" a fegyvereim között, illetve plusz kiegészítő sincs rajta, viszont rá való upgrad-eket meg már találtam!
-
Kotomicuki
senior tag
A HFW-ben a Prológusban kapod meg a zöld helyett a többet sebző, kék lándzsát - "természetesen" a verekedős rész után.
Itt
kell érte teljesíteni a játék (leg)elején.egy mellékküldetést
Ezután már a skill-pöttyökkel megtámogatva, bele lehet menni a közelharcokba is - na, nem a nagydarabokkal, nem arra van ez kitalálva.Aztán, majd Sylens "laborjában" lehet még magasabb fokozatra váltani a lándzsánál, de ez csak a játék/főszál legvégén lesz elérhető.
A közelharc nehézségi szint függő: a legnehezebb fokozaton kevesebb a lehetőség az egydöféses orvgyilokra (mindenképp skill-pöttyök kellenek hozzá) -> sokkal nehezebb lopakodva haladni, azaz: életben maradni. De, így legalább sokkal később válik monotonná, unalmassá a játék! -
Vistaboy
veterán
válasz
xyzikeee #1460 üzenetére
Szerintem foglalkozz a mellékküldetésekkel is. Nagyon sok XP-t lehet szerezni pl. a banditatáborokból és vadászpróbákból, plusz sok jó cuccot is adnak jutalomként. Én már nem is tudom, hányadszor játszom végig (a Remasteredet először, de a Zero Dawn-t rengetegszer kivittem már), és azt tapasztalatból mondom, hogy nem érdemes rohanni a főküldetésekkel.
Emellett kezdetben a felszerelés javítása és a fontos skillek megszerzése legyen az elsődleges feladatod, hiszen Aloy elég minimális cuccal kezd. Ilyenkor jó taktika lehet a lesből támadás, füttyel odahívod egyesével az ellent, majd leszúrod lándzsával. Ehhez két skill kell, amit érdemes mindjárt a játék legelején megszerezni: Silent Strike és Lure Call (Bár a Lure Call mellőzhető, ha felszedsz követ és magad elé dobod, az is hatásos, de nekem nagyon tetszik, ahogy fütyögök a gépeknek.
). A Lure Call helyett - vagy után - válaszd a Gatherer és Herbalist skilleket, amivel több növényt tudsz gyűjteni és kétszer akkora lesz a gyógynövényes erszényed.
A Silent Drop képesség nekem nem annyira érdekes, ezzel nem hallanak meg a gépek, ha mögéjük ugrasz, bár nem sok helyzetben tudod kihasználni. Viszont meg kell szerezni, mert alatta van a Low Profile, ami a kezdeti lopakodásnál segít, sokkal nehezebben vesznek észre az ellenfelek guggolva járás közben. De ami legfontosabb, az a Dodge Prowess, ezzel ha nyomva tartod az oldalra ugrást, Aloy sokkal messzebbre
tud vetődni. Ez pedig nagyon fontos, hogy kikerüld a támadásokat.A Silent Strike egyébként működik fütty nélkül is, csak arra kell figyelni, hogy az ellenfél ne vegyen észre. Vagy ne tudjon rá reagálni. Például, ha gyorsan odafutsz hozzá, mielőtt támadna, akkor is ledöfheted, csak figyelj, hogy megjelenjen az ikon. Szintén nagyon fontos a Concentration képesség, amivel célzás közben lelassíthatod az időt, így pontosabban tudsz célozni. Ez pedig életbevágó, hiszen a Horizon-ban a gépeket páncélborítások fedik, ha csak simán megszórod őket nyilakkal, nem sok hatásuk lesz.
Igyekezz az érzékeny pontokon eltalálni őket (amik világítanak, ha megvizsgálod őket a fókusszal), illetve azt is figyeld, hogy milyen sebzéstípusra ellenállók, vagy érzékenyek. Ha például tűzre érzékeny, érdemes tűzsebzésű lövedékkel megszórni. Ezek státusz-effektet raknak rá (égés), amíg az tart, folyamatosan sebződnek. Szintén fontos adalék, hogy ha egy elemi sebzésre érzékeny tartályt eltalálod egy ugyanolyan elemi sebzésű nyíllal, akkor kis késleltetés után felrobbannak, komoly sebzést okozva a gépekben, ha csordákban vannak. Érdemes kihasználni.
Amit érdemes még megszerezni, az a több nyíl egyszerre kilövése (Double Shot és Triple Shot), amivel megduplázzuk- és triplázzuk a sebzést. Ehhez fel kell oldani a Heavy Lifter-t is, amivel nehézfegyferrel gyorsabban tudunk mozogni. Jól jöhet ez is kezdetben, ha belefutsz olyan küldetésbe, ahol a kisebb ellenfelek mellett van egy nagyobb gép is, amit nyíllal nehéz lenne kinyírni. Ekkor minél hamarabb lődd le róla a fegyverét (vagy ha van olyan katona, akinél van, azt használd), és azzal szórdd meg, hamarabb kipurcan.
Ruha tekintetében eleinte érdemes lopakodásra fejleszteni, hiszen kezdetben nem igazán tudunk még nyílt harcot vívni a gépekkel. A felszerelés javítása is fontos, az alapanyagok gyűjtésével és a tarisznyák növelésével egyre több cuccot tudsz cipelni és érdemes vadállatokat elejteni és gyűjtögetni, hiszen a húsból és növényekből potikat tudsz gyártani, amik sokat segítenek. Plusz sok trófeát is szerezhetsz így, amikért komoly pénzeket kapsz.
Kezdetben limitált a tarisznyád mérete, ezért ajánlom a Shard Salvager képesség mielőbbi megtanulását, amivel a felesleges cuccokat az áruk feléért le tudod bontani. Később is jól jön, de az elején sokszor muszáj valamit lebontani, ha nem tudsz felvenni egy jobb dolgot. És amint lehet, szerezd meg az Expert Carver-t is (alatta van), ezzel sokkal nagyobb eséllyel tudsz értékes alapanyagokat kinyerni a vadállatokból és a gépekből. Majd a Hoarder (szintén alatta), amivel 20%-kal több hely lesz a tarisznyád minden tárolójában. Utána a Scavenger és Ammo Crafter kell, amivel több fejlesztést és lőszert kapunk.
A Critical Strike képesség is jól jön, ezzel nagy sebzést mérhetsz a mozgásképtelen ellenfelekre. A kisebb gépeket a lándzsád erős utésével (Heavy Attack) pár ütésből le tudod teríteni, nagyobbakhoz ajánlott egy Ropecaster (kötelekkel megkötözni), vagy a lábukat eltalálva földre dönteni őket. Nagyobb ellenfeleknél több kötél és nyíl kell, de ha sikerül, könnyen lehet sebezni őket, míg a földön fekszenek. Persze ez inkább a későbbiekben jó taktika, mikor már nem kell a bokorban lapulni.
Ami még mindenképp kell, az a Tinker, bár elég baj, hogy 3 pontot el kell baszni a Disarm Traps (csapdák hatástalanítása) képességre, de nagyon fontos, hogy a ruhákból és fegyverekből újra tudjuk hasznosítani a fejlesztéseket, így anélkül cserélhetjük őket, hogy elvesznének. Szintén érdemes behúzni a Scavenger+ skillt is, amivel még nagyobb eséllyel kapunk értékes alkatrészeket a gépekből. Amik még kellenek kezdetben, az a Concentration+, Fast Reload és a Critical Hit+. Ezek tovább erősítik a továbbiakat és több időd lesz pontos célzásokhoz.
Ezzel nagyjából a fontosabb képességek megvannak, amiket szerintem kezdetben érdemes megszerezni. A ruhák és fegyverek fejlesztésénél még arra ügyelj, hogy később, ha már több hellyel rendelkeznek, ne egyforma Coil-t tegyél bele, mert van egy maximum érték, ami felett már nem javulnak a sebzések. Zölddel mutatja az érték növekedését, pirossal a csökkenést, és feketével láthatod, meddig lehet húzni az adott értéket. Ha eléri a maximumot, akkor hiába raksz be még egy növelést, nem lesz hatása. Szintén nincs hatása olyannak, amit a fegyver nem tud (Pl. tűzsebzés növelést nem éri meg olyan íjba rakni, ami nem tud tüzes nyilat lőni). Érdemes vegyesen pakolni, hogy ne vesszenek kárba az értékek.
Szerintem ezzel nagyjából lefedtem a lényeget. Igazság szerint a Zero Dawn - és a Forbidden West is - kezdetben kicsit lassan indul, mivel még nincs meg a felszerelés és a képességek. De ha átbillensz azon a szakaszon, mikor már elég sebzést tudsz bevinni a gépek többségének, utána könnyebbé válik, mert nem kell folyton a bokorban lapulni, vagy sunnyogva megkerülni a nagyobb hordákat sem.
-
Drenadar
veterán
válasz
xyzikeee #1460 üzenetére
lehet a nehézségi szintet érdemes lejjebb venni.
egyszerűen csak a tradereknél érdemes venni a magasabb szintű felszerelést.
Jah meg a skill pontok... én mikor elöször játszottam nem foglalkoztam a közelharccal... hááát pedig pár skill felvétele után brutálislándzsával a sok kisebb enemyt simán leverem minimális sérüléssel...
szintezz ahhoz csak őlni kell + küldizni.
Sokszor nekem az old meg durvább szitut hogy Overrideolok egy két gépet... persze ezekhez csinálni kell azokat a specko helyeket ahol ezeket megkapja az ember.
És a fegyverek is nagyon sokat számítanak, hogy mit használ az ember... -
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el a játékot, most először, megvártam a Remasteredet.Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogyan érdemes elkezdeni?
Mert lehet kicsit rohanósra vettem a dolgot, elsősorban a főküldikkel kezdtem foglalkozni és a mellék küldiket hanyagoltam.
Viszont a gépeket annyira nehezen tudom levadászni, hogy csak többszöri nekifutásra sikerült jópár küldi normal fokozaton.
Szinte alig sebzek valamit.Pedig scannelek és a weak pointokat próbálom lőni.
Sőt, megnézem hogy mi az adott ellenség gyengéje, pl tűz és akkor tüzes nyilakat lövök de nevetséges amit sebzek.Nem igazán élvezem a dolgot, inkább frusztrál.
Főleg amikor az egyik küldetés felé tartok és kismillió lénnyel találkozom ami mind engem akar kinyírni. Ilyenkor inkább elfutok vagy elsietek egy robot hátán.
Hogy érdemes ezzel a játékkal játszani? Mire érdemes figyelni? Hogy tudnék értelmeset sebezni?
+Kérdés: Esetleg valami olvasni való vagy videó van ami jó és segít elmélyülni a világban, a történetben?
Köszi
-
Vistaboy
veterán
válasz
Drenadar #1457 üzenetére
Közben valahol olvastam, hogy a beállításoknál a [Headphones] (fejhallgató) opciót kell kiválasztani, akkor megjavul. Kipróbáltam, tényleg jobb valamivel, de azért még mindig halkabb, mint maga a játék. Azért zavaró ez, mert én felirat nélkül szeretem nézni a videókat, de így muszáj bekapcsolnom, ha érteni is akarom, amit mondanak.
A HDR-t én nem használom, pedig a monitorom tudja, csak olyan szinten szürke és színtelen lesz tőle minden, hogy inkább kikapcsolom. Kipróbáltam egy OLED TV-re rákötve, ha a kijelzőbeállításoknál engedélyezed a HDR-t, a TV menüjében pedig kiválasztod a játék üzemmódot (nekem automatikusan észleli) és a HDMI-csatin az optimális beállítást, akkor úgy jó lesz. Nálam működött így.
-
Drenadar
veterán
válasz
Vistaboy #1456 üzenetére
Szia!
igen sajnos az átvezető videóknál a hangerő nem a játékbeállítások hangereje. Hol zavar hol nem, az első pár átvezető videónál egyértelműen éreztem de most már vagy nem figyelek rá vagy most már ott tartok hogy nem halk...?
a játékban a hangok is jobbak lettek állítólag, sokan a steames értékelésekben mégis panaszkodnak rá...
A HDRt szerintetek hogy lehet legjobban beállítani? -
Vistaboy
veterán
Horizon Zero Dawn Remastered Changes More Than You Think...
Nos, végül meggondoltam magam, 10 Euróért lehetett megvenni a Remastered kiadást azoknak, akik rendelkeztek az eredeti változattal. Miután megnéztem róla pár összehasonlító videót, arra az álláspontra jutottam, hogy nemcsak sokkal szebb lett a játék, de jóval hangulatosabb is a környezet, érdemes megnézni a poszt elején linkelt videót, abban részletesen elmagyarázzák, mi változott a Remaster kiadásban.
Viszont nekem lenne egy kérdésem azokhoz, akik már megvették és játszanak a Remastered kiadással:
Nálatok is halk a hang az átvezető videók alatt? Minden maxra van állítva, mégis, a játékban jól hallok mindent, az átvezetők pedig olyan halkak, hogy szinte alig hallani valamit. Másnál is előfordul ez, és ha igen, mit lehet tenni vele?
-
Vistaboy
veterán
We May Be Getting A Horizon Zero Dawn Remaster, But Do Gamers Want It?
A Playstation 5 Pro megjelenésének okán egyre többfelé hallani, hogy készül a Horizon: Zero Dawn Remaster kiadása, ami kihasználja az új konzol képességeit. Egyelőre nem tudni, miben lesz jobb, mint az alapjáték, mindenesetre szerintem a PC változat már így is elég szép (Ok, a Forbidden West-től elmarad látványban, de azért bőven nem csúnya.)Meglátjuk. Ha ingyen lehet majd frissíteni a PC kiadást, megnézem, de amúgy felejtős, nekem bőven jó úgy is, ahogy jelenleg van.
-
spleenszuru
őstag
válasz
csepanyi #1432 üzenetére
Ja, hogy itt ilyenekre figyelni kellene?
Tegnap merültem bele először, pedig hónapok óta megvan, de ilyenre mintha nem figyelmeztetett volna a játék, vagy csak nem rémlik.
Szóval eddigi kemény 2,5 órám alatt szépen csak kinyírtam az összes dögöt, és lootoltam, amit dobtak.
Azt nem is tudtam, hogy figyelni kellene arra, mennyire verem szét őket. -
Ma kezdtem el vele játszani, eddig kimaradt az életemből.
Még szoknom kell az erdőben, nyuszik között járkáló robotokat is. -
chungee
addikt
Sziasztok!
Hol tudom beállítani hogy célzásnál ne kelljen lenn tartani a jobb egér klikketPc steam
-
Kotomicuki
senior tag
Némileg árnyalnám a képet azzal, hogy a sikeres harchoz több dolognak is meg kell lennie, nem elég egy-egy alkotóelem belőle. Azaz, hiába van meg a legjobb íjad, ha nincs hozzá megfelelő kiegészítő (a megfelelő mennyiségben), amivel felturbózva már elérhetné a megfelelő sebzésszintet. Ezeket a tekercseket pedig fokozatosan adagolja a játék, tehát a DLC nélkül nem lehet egyből nagyleány Aloy, ahhoz bizony gyűjtögetnie kell az egyre nagyobb gépek legyőzésével. A kereskedőknél megvehető példányok silányabbak, mint amik a gépekből, harc árán kinyerhetőek, így a pénz sem boldogít, ezen a téren.
...és azért vicces egyének a készítők, mert egy-egy Robajpofa és Viharmadár van közvetlenül a nyugat felé vezető úton akkor, amikor Aloy-nak még legfeljebb satnya kék cuccai lehetnek és nem ez az egyetlen eset, amikor a játéktér beszűkül, miközben pont ott, de nagyon át kéne vágni rajta.- a tárhelyek még "könnyen" bővíthetőek a 2. részhez képest, de ezeket érdemes is minél előbb meglépni, mert utána már a bővített tárhely is kevés lehet a motyónak
- maga a jobb fegyver ugyan elérhető, ha elérsz kellően nyugatra(, vagy északra - DLC), de a belevaló tekercsek és skill-ek, amitől igazán megtáltosodik, az még messze a jövő zenéje ilyenkor
- az elején a tárhely-bővítés viszi el a legtöbbet a nyersanyagokból, ill. maga a loot is soványabb, mint később, amikor marékszám lehet a nagyobb gépeket leteríteni; amint már csak a lőszerhez kell a nyersanyag, onnantól valóban könnyebb a megélhetés, de idáig el is kéne jutni vhogy és ez az idő nem 1-2 óra
- pontosan azért vannak benne a nem kellő képességek, hogy a valóban hasznosakhoz ne tudjon a játékos azonnal hozzájutni és így folyamatosan fenn tudják tartani a játék, a harc nehézségét azon a szinten, hogy az izgalmas legyen a lehető legtovábbAmúgy, nem kötelező a karakterfejlesztést befejezni ahhoz, hogy nekiálljon a játékos a sztori felgöngyölítéséhez: meg lehet azt kezdeni sokkal zsengébben is, így növelve az izgalmakat!
-
Sliderxy
senior tag
Igen ezzel én is így voltam, hogy hamar felturbóztam Aloy képességeit, aztán meg haladtam előre mint forró kés a vajban. A végére már megvolt minden amit még lehetett szerezni, a finálé előtt még közvetlenül megcsináltam a kiegészítőt, na abban azért volt egy pár olyan feladat ami még így sem volt olyan egyszerű.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Sliderxy #1443 üzenetére
Igen, alapvetően a sztori rettenetesen epic. Nekem csak egy bajom volt az egésszel, hogy szerintem nem jól írták meg köré a küldetés és fejlődési rendszert.
Miért írom ezt: A Nora landet, azaz kvázi a tutorialt elhagyva, ott áll előttünk az egész világ, szinte nulla korlátokkal. Ami persze rohadt izgalmas, de szinte semmilyen korlátot nem hagytak benne. Az első végijátszáskori legnehezebb fokozaton toltam ki.
- A fegyverek lőszerkészletét kábé úgy maxoltam ki, hogy még csak a terület 21%-át fedeztem fel, a sztori meg még 15%-nál sem járt.
- Maguk az erősebb fegyverek túl hamar elérhetőek. Szinthez kötöttem volna a használatukat, kábé mint a Souls gamekben. Használhatod előbb, de a holdba fogsz vele lőni, kihúzáskor meg remegni fogsz mint a kocsonya. Emiatt a játék kiegyensúlyozatlan. Az elején még vért izzadsz az alap fegyókkal, de később túl über leszel velük, vagyis a komolyabb variánsaikkal.
- Nyersanyag: míg az elején nagyon rá vagy kényszerítve a gyűjtögetésre, addig a játék kb. felétől ez már megy a kukába, mindent megveszel inkább, mert lesz rá zsé bőven.
- Képességek feloldása: Túl sok benne a töltelék képesség, és bár szintlépésenként kapunk pontokat rájuk, nem éreztem azt, hogy az utolsó legdrágábban megvehető képességek lennének a legjobbak.
Maguk a harcok viszont tudnak meglepetést okozni még magasabb szinten is, főleg ha sokan vannak ellenünk. Meg úgy összességében a harcok meg a történet a játék sava-borsa. Na meg a nagybetűs látvány.
De elvitathatatlan a játék sikere, mert ha azt nézzük, hogy egy pusztán fps-eket gyártó studió mit ki nem hozott belőle elsőre, le a kalappal. -
Sliderxy
senior tag
Szia!
Egyike azon kevés játékoknak amikkel hajlandó voltam olyan szinten foglalkozni, hogy az összes létező feladatot megcsináljam. Nem vagyok platina hajhász, sosem érdekeltek ezek a trófeák, a játékélményért játszottam vele addig amíg volt benne tartalom. Nagy élmény volt az biztos, kevés játék ad olyan érzést mint egy jó film a moziban, ami közben végigfut az ember hátán a hideg. Na ez pont olyan volt nekem!
Most legutóbb a Death Stranding volt ami hasonló élményt tudott adni, ha az nem volt még meg akkor bátran merem ajánlani.
Forbidden West-nek még nem ugrottam neki, az ilyen játékokhoz kell az, hogy legyen rá megfelelő mennyiségű és minőségű idő. -
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Nemsokára befejezem ezt a rendkívül érdekes játékot. Eddig 124 óra a kieggel együtt. Azt kell mondanom, hogy a Witcher 3 óta (300 óra) az egyik legjobb élményem volt. A történet AAA+, a grafika a W3-at is felülmúlta nálam, egyedül a küldetésrendszeren érezni, hogy itt bizony többet kellett volna az asztalra tenni. De így se panaszkodhatunk.
Reméljük a Forbidden West is mihamarabb elérhető lesz PC-re.
-
Pferi
senior tag
Dupla KáVé: Ha nem tudom, nem fáj...
Még igy is 1000-szer jobb volt játszani mint a kezdetleges angol tudásommal és szótárral.
Természetesen tudom hogy nagyon sokan utálják a gépi forditókat-forditásokat, úgyhogy ha nem tettszik a magyaritás linkelésem nyugodtan töröld a hozzászólásaimat, semmi gond.
3-4 éven belül úgyis kész lesz a kézi forditás is hozzá... -
tökéletesen meg lehetett érteni ezekkel is
És azt honnan tudod, hogy mi minden van félrefordítva?
Csak mert nem fogod tudni megmondani, melyik fordítás pontos, így azt sem fogod tudni megmondani, hogy tényleg megértetted-e a sztorit. Márpedig ha a google-vel fordították akkor garantálom neked, hogy a nagy része rosszul van fordítva.
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
A Horizon Zero Dawn Complete Edition forditása működik Epic Store verzióval?
Most 4200-ért megvehető lenne, de ha csak a Steam vagy GoG verzióval megy akkor kihagyom. -
Kotomicuki
senior tag
válasz
csepanyi #1432 üzenetére
HZD, normál fokozaton a tépési erősségek, csökkenő sorrendben - ha minden igaz:
- Sharpshot íj, Tearblast nyílvessző (100)
- Hunter/Vadász íj, Hardpoint nyílvessző (75)
- Sharpshot íj, Harvest/Arató nyílvessző (50)
- Hunter/Vadász íj, Vadász nyílvessző (25)Ezek mindegyike nagyobb tépési/szakítási értékkel bír, mint pusztításival, tehát kizárólagosan ezek használatával lebonthatóak lennének az alkatrészek és a fegyverek a gépekről - a vadász nyílvessző kérdőjeles a számítási metódus miatt.
A "probléma" akkor adódik, ha a sebzésorientált fegyverekből, lőszerekből is bekap párat az áldozat és az adott alkatrész károsodási értéke előbb éri el a HP-maximumát, mint a tépési/szakítási, így az megsemmisül - ez ellen a legnagyobb sebzés-tépés különbségű Tearblast nyílvesszőkkel lehet leginkább védekezni (a fenti határértéken belül), ha már meg lett sorozva a gép, de mégiscsak kéne róla valami karcmentes.
Mivel a bontás speciális lőszert igényel, ezért drágább mutatvány is, mint a megsemmisítés, így tényleg csak akkor érdemes használni, ha nagyon kell. Tömeg ellen, ha nem kell az XP - emlékeim szerint ekkor nem(/sem?) kap a gép általi ölésekért XP-t Aloy - , akkor a War/Harci íjjak korrumpáló lövedékei is hatásosak lehetnek - meg ameddig nincs kigyúrva/banukizálva felszerelésügyileg a főhősnő... (vagy a gépfeltörés közelről - ezeket a HFW-ben mind nerf-elték, mert tényleg eléggé hatásosnak bizonyultak) -
válasz
csepanyi #1432 üzenetére
Bontó nyílvesszőket kell használni, bontó íjat, bontó aprító kesztyűt, illetve a skillfán lehet még a bontással kapcsolatos skilleket fejleszteni, plusz bontást segítő szövéseket lehet a fegyverekbe tenni. Emellett a fókuszoddal meg tudod nézni az adott gépnél, hogy hova kell célozni, hogy egy adott alkatrészt le tudj róla bontani a fenti skillekkel, eszközökkel. Arra is figyelni kell, hogy ha a gépen van valamilyen tartály (sav, víz, tűz, stb.), akkor azt próbáld meg nem eltalálni, mert, ha felrobban, akkor sok alkatrész megsemmisül. Én sokáig a tűzhátúk tömlőpántját vadásztam a Forbidden Westben, és időbe telt, amíg rájöttem, hogy azt csak úgy tudom kilootolni, ha előtte nem robban fel a tartálya, mert, ha felrobban, akkor a tömlőpántnak is kampec.
-
csepanyi
csendes tag
Sziasztok!
Én is elkezdtem a Horizon Zero Dawn-t PS5-ön és nagyon tetszik.
Olyan kérdésem lenne, hogy tudom és milyen fegyverrel könnyen lebontani az alkatrészeket az ellenfelekről mikor ez a feladat?
Legtöbbször inkább megsemmisül a harc közben.
Köszi -
Most nézem, hogy szeptember 22-én kezdtem játszani és október 14-én fejeztem be 100 órával, az 22 nap alatt napi átlagos 4.5 óra játék.
Elkezdtem egyébként a FW-et, nagyon szép lett a játék a ZD-hoz képest (mindkettőt PS5-ön játszom), egyelőre nem érzek fásultságot, kicsit kusza még nekem a harcrendszer pár módosítása, illetve a skillfát elég rendesen átdolgozták, azt is még tanulmányozni kell, el leszek én a FW-tel is, úgy érzem.
-
válasz
tomazin #1427 üzenetére
Volt már, hogy ilyen helyzet állt elő, meglátom majd, most egyelőre nagyon elkapott a hangulat - rendeltem is magamnak egy ilyen pólót.
Egyébként MQ után csináltam meg a DLC-t, az is érdekes volt, jó hangulatú. Persze majd a második végigjátszásnál előbbre veszem a DLC-t, mert a spear mod jól jött volt a boss fightnál.
-
No, ez nagyon jó volt!
Tegnap este fejeztem be a DLC-vel együtt, közel 100 óra lett a vége, de a Hunting Groundsokat kompletten kihagytam, plusz maradt pár Corrupted Zone is, szóval simán 100+ óra a játék, tetszett.
Meg is vettem gyorsan a Forbidden Westet, este már azt kezdem.
-
Lenry kolléga ajánlására tegnap behúztam a játékot PS5-ön, és egyből beleszaladtam abba, hogy délután 5-kor leültem játszani, és este 10 lett, mire felnéztem.
Legutóbb Death Stranding tudott ennyire lekötni.
-
Kotomicuki
senior tag
A DLC részben köthető a fő vonulathoz, lesz benne ismerős karakter.
Azért volna érdemes az alapjáték főküldetésének befejezése előtt végigmenni rajta, mert ad néhány hasznos tárgyat, amik mindenhol megkönnyítik Aloy életét.Lényegében, amint át tud jutni az ember az "ajtónállón" már érdemes körülnézni ott és begyűjteni, amit be lehet, még ha a sztori ott is marad addig, amíg a főhősnő meg nem erősödik a végigviteléhez. -
Akkor félreértettelek
sixpak: Nem csináltam meg a DLC-t csak elkezdtem a fő sztori lezárása után. Nekem valamiért teljesen érdektelennek rémlik, de szép környezetben. Érdemes a végére hagyni, mivel abban már nincs tutorial stb, hisz alapnak veszik, hogy először az eredeti szálat fejezted be. Fő sztori szempontjából bevallom kevés rémlik
-
sixpak
nagyúr
Aloha!
"Kicsit" megkésve, de megvettem én is, tervben volt régóta, de most engedett el a CP...egy időre.
Létezik olyan interactive map, ahova nem kell account, de tudom követni a haladásomat? -
tomazin
veterán
válasz
AlexWolf #1408 üzenetére
Akkor eddig egesz vidam jatekokkal jatszottal. Probald ki a frostpunkot, na az szomoru lesz.
Ps5 meg sajnos meg mindig nem a bemesz a boltba es odaadjak kategoria, bar par eve en is vettem egy ps4et csak,h par cimet kijatsszak, aztan tovabbadtam. Pcre en nem varnam, mert az nagyon hosszu varakozas lesz. -
AlexWolf
senior tag
Tegnap fejeztem be a játékot PC-n. Ez az egyik legszomorúbb játék amivel eddig játszottam. A zenéje, története, megjelenése tökéletes. Teljesen a hatása alá kerültem. Erősen gondolkozom egy ps5ön, hogy minél hamarabb megnézzem a folytatást... Bár gondolom előbb -utóbb pcre is jön.
-
Sliderxy
senior tag
Pár hete játszottam végig a játékot. Nagyon tetszett, bár néhány mellék küldetés kicsit repetitív volt, de a világ miatt megcsináltam az összeset, összegyűjtöttem amit lehetett, így meg is lett a platina trófea.
Azért így a végén már abszolút nem volt nehéz a játék. Gyakorlatilag a legtöbb ellenfél egy csapás volt. Ami viszont nagyon aránytalan volt az a Fireclaw-ok erőssége, bár ezek ellen meg a ropecaster vált be a léginkább. -
Kotomicuki
senior tag
válasz
s4hu|SyD^ #1402 üzenetére
A játék elején mindenki csetlő-botló, mert nincs felszerelés és skill sem.
Szintet lépni segítenek a fegyver-tutorial-ok, vadászpróbák, banditatáborok és cauldron-ok végigkínlódása.
A játék elején még gondot jelenthet a "pénz", így mindenért le kell hajolni, majd eladni (a fölösleget). Ekkor érdemes a tárolóhelyek bővítéséhez szükséges állati részek begyűjtését is megejteni, mert ilyenkor még, jobb esetben van hely a hátizsákban ezeknek. A zsákokat és tárolókat érdemes addig nem kibontani, amíg vészesen el nem fogynak a készleteink a hátizsákból - ebben a játékban a helyszűke, amíg még gyűjteni kell vmire, fogja a legnagyobb gondot okozni.A harcok az elején a lesből, vagy távolról, majd el-el futva támadva és a csapdák alkalmazásával fognak leginkább eltelni - túl messzire eltávolodás respawn-t "ér" és lehet előröl kezdeni az egész harcot.
A "minőségi" változást a korrumpáló harci íj, a gépek feltörése, a ropecaster és a bombavetők alkalmazása hozza majd el.
Érdemes lehet az elején, amíg nincs meg a több nyílvessző használatának a képessége egy sniper-íjat törésre - a nagyobb gépek le-, majd Aloy felfegyverzésére - , egyet pedig sebzésre "tuningolni" - pl. a humán ellenfelek egy lövéssel való leterítéséhez, hogy ne verjék föl a többit.Mindig érdemes a lehető legkisebb létszámra leszűkíteni az ellenfél erejét még addig, amíg nem vettek észre.
Tömegben a nehézkesen kezelhető fegyvereket kerülni kell és inkább elfutni, vetődni érdemes, amíg kedvezőbbé nem válik a szituáció.
Harcba indulni csak teljesen feltöltött gyógynövény-kapacitással szabad! -
Sliderxy
senior tag
Visszaolvastam, de nem találtam arra vonatkozó infót, hogy a platinához össze kell szedni az összes gyűjthető tárgyat? Acient Vessels, Metal Flowers, Vantage Points? Tutorialok is kellenek? Ezeken kívül minden megvan, az összes mellékküldetés, Hunting Grounds, minden fullos.
-
s4hu|SyD^
addikt
Üdv játékostársak! Kérdezném, hogy tudtok-e jó tippeket trükköket a játék elejéhez, amivel nem ilyen csetlő botló lennék? Mit tanuljak ki vagy vegyek? Íjászkodás meg lopakodás tetszene, de valahogy gyengének érzem magam. Azt hiszem 11-es vagyok. Nemrég jutottam át a másik oldalra.
-
Runetheraven
csendes tag
Srácok, azt szeretném kérdezni, hogy van valamelyikőtöknek ps4 mentése a Horizon Zero Dawn Complete Editionból? Kb a Maker's End küldetéstől.
Az történt ugyanis, hogy régebben én már végigjátszottam PS4-en a játékot, és van is mentésem a játék végé felé több is.
De most PS5-ön elkezdte a feleségem is és kb a Maker's End küldtésig vitte a játékot.
Csak sajnos beszoptam az a hibát amikor a PS5 rest mode-ban összefossa magát és csak a factory reset segít rajta. Cloud saving persze nem volt mert nem volt PS+ aktív. Ezért lenne szükségem mentésre, de bárhol nézem csak 100%-os mentéseket találok. Pls help
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen program, ami...?
- Ubuntu Linux
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch OLED, 2026.12.12-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Újszerű Playstation 5 Pro 2 TB -- Digital -- (2028 márciusig Garis)
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest