Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz Polllen #80155 üzenetére

    Általában kihozza azt, hogy nincs itt semmi hallani való. Amit el is fogadtam általános igazságnak, amíg nem próbáltam ki.

    Mert általában nincs is semmi amit hallani kéne. Az azért érdekes, hogy azt is kihozta, hogy az Audioquest csodakütyüvel volt olyan zaj ami erősödött. Akkor az nem probléma? :)

    "A tapasztalataim azt mutatták (mindig használtam laikus kontroll csoportot), hogy a különböző dac-k másként viselkednek. Az m-dac-nak majdnem mindegy, hogy mire dugod rá, a denon da-300-nál nagyon nem, a nad d1050-nél megint majdnem mindegy."

    De erre nem lehet mit mondani. Sokan a tápkábelt is kulcsfontosságúnak tartják. Ezek nem objektív dolgok. Egy mérés objektív, egy vakteszt objektív. Nem hiszem, hogy a laikus kontroll csoportot vaktesztnek vetetted alá. Nem rád értem de ez egy tipikus csúsztatás, amikor azt mondják, hogy a laikus barátnőm is észrevette hogy valami máshogy szól. Nekem is volt már, hogy a barátnőm azt mondta, hogy húú mit csináltam most olyan jól szólnak a hangfalak. Semmit sem csináltam... Éppen egy olyan zenét hallgatott ami tetszett neki, jól volt keverve, stb...
    Ezek a hallom/nem hallom dolgok csak ABX vakteszttel bizonyíthatóak objektíven (még ha mérni nem is lehet állítólag)
    És vakteszten belül is érdemes a matematikát komolyan venni. Ha 5-ből 5-ször eltalálod mi szól, az semmit nem jelent, statisztikailag jó esély van rá. 10/10 a legelső olyan érték aminél már 1% alatt van a statisztikai valószínűsége annak, hogy véletlenül eltaláltad. 10/9-re 5% esélyed van csak tippeléssel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák