Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Tamoo #138572 üzenetére

    Ha már a kereskedő hülye, hogy 10-15 pár doboz egyszerre van a meghallgató szobában, akkor meg kell mozgatni egy kicsit. Azért vannak olyan kereskedések, ahol csak az az egy pár doboz van, amire a vevő kíváncsi, igaz ott nem a HM a fő csapásirány.

    Olyat viszont még nem hallottam, hogy letét ellenében ne lehetne elhozni a dobozokat otthoni próbára, ha van belőle demó darab és nem valami külön rendelendő, őrülten egzotikus darab. Pontosabban egyszer belefutottam ilyenbe, ott fordultam ki az ajtón.

    Amúgy ez a hifi kereskedelem valahol egy elég speciális képzettséget igénylő szakma lenne, amit például Nagy-Britanniában rendesen tanítanak is. Ott az nem pálya, hogy a vevő bemegy a boltba, megveszi, azt csókolom, ez még csak az üzlet első fele, harmada. A boltban kiderül a fő csapásirány, aztán egy otthoni demón derül ki, mi lesz a kiválasztott, persze a megfelelő kábelezéssel, állványokkal, installálással. Ha olyan a helyzet, akkor megy a készülék beszámítás is. És még itt sincs vége a dolognak, pár hónap múlva jön a telefon, hogy minden rendben van-e, esetleg hogy egy máshonnan beszámított jó árú komponenssel most egy jó nagyot lehetne előre lépni, érdekli a dolog, vagy nem nézne-e el a boltba, lesz egy exkluzív demó, stb. De hát ehhez kölcsönös bizalom is kell a vevő és a kereskedő között, szakértelem, rendes vevői adatbázisok, kultúra, pénz, kellő méretű piac... :O

Új hozzászólás Aktív témák