Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Ez kényes dolog... Engedélyed kellett volna kérje, ez tény, de a rácsatlakozás szerintem akkor is szabálytalanság ha nyilvános a wifi, mert nem egy kávézó vagy reptér vagy hasonló, de lehet a többi topiktárs kijavít majd, mert nem tudom biztosra. Próbálj meg beszélni kulturáltan vele és kérd, hogy mutassa meg mit lát a kamera, mert az is lehet, hogy ki van maszkolva az udvarod a felvételen. Ha mégis rácsatlakozol, akkor egy sima ip scanner alkalmazással megtalálhatod a kamerát, de a felh./jelszó páros hiányában nem sokat tudnál kezdeni amúgysem...
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
hzsolee
őstag
-
őstag
Ahogy sambenez és én is írtam korábban, első körben kultúrlény hozzáállással rákérdezni, hogy ki van-e maszkolva, ha nincs, akkor megkéred, hogy ne az udvarod felé nézzen, aztán a kérés eredményének a kimenetelétől függően cselekedni, mert ez magántulajdon / terület sértés vagy mi a fene, nem tudom pontosan.
-
őstag
De nem az, hogy értenek vagy sem... Jöjjön akkor egyik nap oda a fia és kérd meg, hogy mutassa meg a monitoron vagy telefonon a látóteret, aztán ha zavaró, akkor kérd meg, hogy forgassa másik irányba. Ha nem tesz eleget a kulturált kérésednek, akkor esetleg tehetsz panaszt.
-
nihill
őstag
Hát a kép alapján ha így van beállítva a kamera, akkor abban a saját telkéből nem sok látszódhat, egy kamerának átlagosan 90 fok a látószöge, szóval még ha párhuzamos lenne a kerítéssel, a fele kép még akkor is téged venne...
Szerintem szép kulturáltan, semmi célozgatással semmire, kérd meg őket mutassák meg mit lát az a kamera, akár a mobiljukon, vagy küldjék el emailben, bárhogy.
Aztán hogy erre a kérésre hogy reagálnak, +a kép alapján, majd eldöntöd hogyan állj hozzá a továbbiakban az ügyhöz...[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
bocs bele szólók, de... igazi kamera? mert lehet kapni ál kamerákat, és csak feltette valahogy az illető hogy ott legyen, nem figyelt az irányra.
Ha igazi, akkor nagyon unatkozhatnak a nyugdíjasok és haladnak a korral, nem az ablakból kibámulva hanem így kényelmesen a fotelből figyelik a szomszédot.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
Rossz hír ... valódi a kamera, ráadásul motorosan forgatható jobbra-balra/fel-le!
Konkrétan ez a kamera az!
Mondjuk nem egy komoly technika, kb 10-15 méterig lát élesen.
A korábban linkelt térképed alapján a saját udvarát is figyelhetné, de mégis a tiédre van fordítva!
Az a baj, hogy ha vissza is fordítja a sajátjára, utána is csak pár másodperc és megint téged figyelhet![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
nihill
őstag
Mondjuk egy ilyen forgatható kamerával sokat érsz ha elfordítja, 5 perc múlva ugyan úgy vissza tudja telefonról fordítani... (látom közben vacs is ugyan erre jutott) ráadásul ennyire telibe rád van állítva nem hinném hogy véletlen. (ha nekem lenne forgatható kamerám ami a szomszédot is tudná venni, alapból biztos hogy a saját kertemre állítanám be)
Szerintem semmiképp ne hagyd annyiba mert egyértelműen neked van igazad hogy ez így szabálytalan.
Rakjon fel oda fixet, ami csak a saját udvarát látja. Eleve sarokban van, oda semmi értelme így forgatható kamerának, sima fix kamerával is teljes mértékben be tudná látni a saját udvarát. A forgatható csak annyi "pluszt" ad neki hogy hozzád is át tud nézni vele.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
A kamera elég b@lfasz módon van felrakva, de a kőműves ráért azt látom... az esőcsatorna nagyon faja módon van megoldva. Szájerbiztos
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
csƵ
addikt
A következő a gondom.
Tegnap felszereltem 2 kamerát. Az egyik tökéletesen működik, visszajátszás is megy. A másikon akadozva látom az élő képet, 3 mp jó, aztán ugyanennyit áll. Itt a mentett lejátszás sem működik "a hálózat instabil, újracsatlakozás" majd "elérte a lejátszási csatornák maximális számát" szövegre hivatkozik.
POE mindkettő kamera. Tegnap még nem volt semmi hiba vele. -
kunberci
senior tag
Én még nem rontottam el UTP csatit, és nem is használok tesztert. Pedig csináltam párat.
Mondjuk most már nem olyan jó a szemem, kell a nagyító. Szeműveget nem használok.
Én meg inkább asztali gépen nézem, ritkábban tabon. Okosteló méret nekem nagyon kicsi.Tartalék kamera, próbáig?
POE switch kimenet csere?[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Könnyen lehet, hogy az Annke felhős elérése nem túl acélos sebességű. Ugyanis amikor telefonnal az appon keresztül nézel rá a kamerára akkor gyakorlatilag a telefon és a kamera az Annke szervereken keresztül kommunikál egymással. Azt nem tudom, hogy a cégnek mennyi európai szervere van vagy csak kínai szerverei.
Ezt "megkoronázhatja" még a telekomos előfizetésed upload sebessége. -
hevepapa
senior tag
Jaja, ha otthon a saját hálózatodon keresztül nézel rá akkor menni kéne rendesen.
De attól még mobilon ha az Annke szerver csigalassú, akkor akadozni fog bármilyen gyors az upload otthon. Akkor a távoli szerver a szúk keresztmetszet. Nem mondom tutira hogy ez van, mert nem ismerem mélyrehatóan azt a rendszert. De általánosságban ez a helyzet.
Én úgy állítottam be a saját rendszeremet, hogy otthoni PC-ről max minőségben a main stream jön, a mobilos app-ban meg a substream ami jóval kisebb adatforgalommal jár. A mobilos appban persze 1 kattintással át lehet állítani HQ-ra a minőséget ha kell, de alapból, rápillantani bőven elég a LQ is. Főleg ha egyszerre 3 kamera képet nézek 1 képernyőn. TP Link Vigi a cuccom, de gondolom az Annke app is valami hasonló lehet.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
A beállításoknál keress olyasmit hogy csak IR fény. A Viginél ez a Suplement Light Mode menüben van: Infrared light, White light (motion triggered), Wgite light
Hogy az Annke ezt hogy fogalmazta meg - hát lövésem sincs, de a szisztéma tuti azonos náluk is. Praktikus ha nem magyarul használod az appot mert ahogy láttam, abban is van pár cifra fordítás
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest