Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz emiki6 #181859 üzenetére

    Hasonlóan vagyok, erőállóképességre egyáltalán nem szeretek edzeni. De legalább az nem zavar, ha a jövőben már sosem fogok 100 darab fekvőt egyben lenyomni; gyerekként csináltam 120-at is. Akkor már inkább legyen meg mondjuk a kezenkénti 12 db egykezes fekvőtámasz. Eddigi tapasztalataim alapján 0 formával/kinézettel simán képes lehet valaki 100 darab fekvőtámaszt lenyomni egyben, de olyat még nem láttam, hogy valakinek 0 formája van, de lenyom 12 darab egykezes fekvőtámaszt.

    Extrém lassú végrehajtást szoktam néha csinálni, de állítólag nincs értelme, ha amúgy megvan nélküle is a szükséges izomfeszülési idő.

    HussarF: Szuper forma, elfogadnám.

    benfolds: Jól mondod, egyértelműen szarul csinálja, aki idegileg kimerül, perpill én is úgy próbálom beállítani a terhelést és a progressziót is, hogy mindig maradjon bennem egy kicsi.
    Viszont régen nálam többször is volt, hogy rámentem valami számomra aránytalanul nagy súlyra, amihez valójában nem sok közöm volt, de mégis kierőltettem a sikert, vagy éppen sokszoros bukás és erőltetés után hagytam csak fel a próbálkozással. Tipikus volt, hogy rámentem az 1RM-re minden edzésen, és egyeket nyomtam 5-10 perc pihenésekkel (most konkrétan a fekvenyomásra gondolok éppen). Aztán meg azzal kísérleteztem, hogy még így fejlődjek; nem egyszer befeküdtem olyan súly alá minden bemelegítés nélkül, amit még sosem tudtam addig kinyomni. Aztán jött az, hogy ki vagyok égve: reggeli dupla kávé előtt hozzám se szóljon senki, mert még dekoncentrált és süket vagyok, napközben úgy igazán figyelni bármire egyre nehezebb, de legalább ideges, intoleráns és türelmetlen vagyok apróságok miatt, és hirtelen haragú, megbántok embereket értelmetlenül, az alvás pedig egyre nehezebben megy, és így körforgás lesz az egészből, mert nem tudom kipihenni magam. Zombi mód, amiben az ember leginkább csak feküdne, és zsíros, szemét kajákat tolna be. Ha pedig mindezek mellett is marad a max súlyok erőltetése, végül visszaüt az egész az erőnlétre, a súlyzós teljesítményre is: hiába az erőltetés, egyszer csak nem megy tovább, még csökken is a teljesítményed. Abba kell hagyni, el kell venni a súlyokat végül, és pihenni. Sokat. Aztán mértéket tanulva újrakezdeni, mikor már fejben jól vagy.
    Ezt az utcát a tapasztaltabbakra hallgatók egyből elkerülik, de van, aki csak a saját kárán tanul.

    Tegnap kihagytam az edzést végül, most kezdem csak majd el a hozzászólásom után. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák