-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
válasz UberMutant #4257 üzenetére
Köszönöm a tippet. A lányom szobájában én is szívtam vele, hogy hol látta, hol nem az 5 GHz-es wifit a CC Ultra. Most hibátlan.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
válasz kisbanda #4110 üzenetére
Nem...
Ultra használóként meg azt mondom, hogy a kábel kötelező. Kivétel, ha szereted, ha sokáig pufferel egy film. Akár netflix akár hbo go. Néztem ac-n többször is, tettem is vissza a kábelt.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
válasz bigdady #3965 üzenetére
A MiBox-hoz van táv és alapból benne van a Chromecast. Viszont nem tud automatikusan váltani a NAS-ról vagy USB-ről játszott filmeknél, tehát mindig kézzel kell állítgatni, hogy 23,97 vagy 25 stb... Szóval nem ajánlott. Szerintem neked egyedül az Apple TV nyújthat megoldást.
-
magicbox
senior tag
Más chipset, erősebb proci és dupla ram van az ultrában. A vezetékes lanról nem beszélve. Több tesztet néztem, és olvastam mindenhol jóval erősebb az ultra. Szerintem teljesen érthető, ha valaki a modernebb kiadást választja a cc2 helyett. Nem horrorisztikus árkategóriáról beszélünk.
-
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
válasz gyugyo79 #3189 üzenetére
Teljesen egyetértek, és arra is vettem (már kettő ultra is van a családban) és arra is használjuk. YouTube, HBO GO, Netflix, Telenor MyTV. Erre tökéletes. Minden másra meg HiMedia boxokat. Én is örülnék minden az egyben megoldásnak, de ez drm és licencelési okokból szerintem soha nem fog megvalósulni.
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
válasz gyugyo79 #3186 üzenetére
(#3186) gyugyo79
Én is így tudtam. Ezért nem értem még mindig a vlc, plex-es átküldéses mókolást. Nem véletlenül kérdeztem rá.
(#3187) castiels
Normális boxon természetesen van.
-
magicbox
senior tag
Két teljesen külön dologról van szó. Az okozza a legtöbb gondot, elég csak vissza olvasni a fórumban, hogy ezt keverik az emberek. A médialejátszó különböző multimédiás anyagokat játszik le rá kötött merevlemezről, hálózati megosztásból, NAS-ról stb. Tud valamennyi stream funkciót, de jellemzően gyenge minőségben. A chromecast pedig kifejezetten stream szolgáltatások használatára való, arra találták ki, más kérdés, hogy mindenki erőlködik, hogy mást is ráküldjön, persze szintén kétes minőségben. Tehát a chromecast a cc kompatibilis alkalmazásokat stream-eli a tévédre okoseszközökről vagy pc-ről. Itt jellemzően Netflix, HBO Go és társai jönnek szóba. Van is olyan alkalmazás a play áruházban, amivel megtudod nézni, hogy milyen appok kompatibilisek cc-vel. Szerintem a két eszköz összemosása felesleges. 2 külön célhardverről van szó.
-
magicbox
senior tag
válasz magicbox #3163 üzenetére
#3164-nek szántam
Tapasztalatom és a hivatalos állásfoglalás szerint 1,8x gyorsabb az ultra (erősebb hardver). Még ha egyelőre nem is kell a 4k, én az utra-ra szavaznék. Plusz még az integrált lan megléte is.
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Megjött a CC Ultra. Eddig teljesen hibátlan, villámgyors. Pár pillanat alatt megy a YouTube az HBO GO. 2-3 másodperc alatt minden a legjobb minőségre vált, feliratok is rendben vannak. Szerintem az erősebb hardver és a lan sokat dob az eszközön. Láttam már CC2-t de az messze nem volt ilyen gyors. Már csak a Netflix-re akarok előfizetni. Persze, ha beválik a próba hónap alatt.
-
magicbox
senior tag
válasz UberMutant #3149 üzenetére
Gigabites routeren lenne. Persze lehet a cc csak 100-as, ezt nem néztem. Köszönöm az információkat
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Sziasztok! Most tervezek beruházni egy Chromecast Ultra 4k-s kütyüre. Kifejezetten YouTube, HBO GO és Netflix miatt. Más nem érdekel, illetve filmekre van normális androidos mediabox-om. Csak sajnos, ugye azon max 420p az HBO GO és a Netflix. Esetleg van valamelyikőtöknek tapasztalata? Lesz valami buktató? Nálam lan-on lesz összekötve. Van ac-s wifim, csak a kábelben jobban hiszek.
Minden beállítást a Home alkalmazáson keresztül kell elvégeznem? FW frissítés hogy szokott működni, van-e egyáltalán? Bocsánat a láma kérdésekért, de ez a terület új nekem.