Új hozzászólás Aktív témák

  • Keddkem

    csendes tag

    válasz kissandras20 #6021 üzenetére

    Érdekes dolog ez. Az illegális használat tulajdonképpen lopás, ezt lássuk be, ezért jogos a gyártók önvédelme. De a stílus bizony nem mindegy.

    Meghökkentő, amit mondasz. Ha valaki pl. otthon fusizgat SE-dzsel, elképzelhető, hogy egyszer csak ő, vagy a cége kap egy szép nagy számlát?

    Jó pár éve volt egy bilincses BSA reklám, ami a megfélemlítésen és az elrettentő példa statuáláson alapult. Ez rövid távon hatásos volt, összességében azonban nagyon komoly ellenérzéseket szült a BSA-val szemben. Azóta BSA is a felvilágosításra, az együtt gondolkodásra helyezi a hangsúlyt, segíteni akar a probléma megoldásában a felhasználóknak, mert rájöttek, hogy az hatékonyabb. Ebből tanult a gyártók többsége is, és valószínű, hogy azok a gyártók, akik a meggyőzésre építik a fehérítési stratégiájukat, összességében rokonszenvesebbek a júzereknek, és már középtávon is több bevételt generálnak a gyártónak, mint akik a bilincset, vagy a kasszagépet csörgetik.

    Nehezen tudom elképzelni, hogy akit egyszer erőszakkal bezsákoltak, az életben bármikor szóba áll az adott gyártóval. Ráadásul még jól meg is panaszkodja az ismerőseinek és gyorsan elmegy a híre, hogy kerülni kell őket. Szerintem ez öngól.

Új hozzászólás Aktív témák