Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz Parson #11864 üzenetére

    Közben megszakítottak. Szóval arra akarok rávilágítani, hogy egy CAD kernelnek két lehetősége van arra, hogy az általad elvárt akármilyen felületet megjelenítse és eszközöket biztosítson számodra a vele való munkához: NURBS felületet feszít rá és azzal dolgozik, vagy az egyenleteidből generál egy poligonhálót és azzal dolgozik. Ha van is benne egy beépülő modul a függvénykezeléshez, annak így kell működnie. Szerintem.
    Gondolj bele: te hogyan kezelsz egy ilyen függvényt? Kiszámolod az értékeit a neked szükséges pontokban. Ha felületgörbét akarsz meghatározni rajta, akkor a pontok rendezett sorozatát veszed és az azokhoz tartozó értékeket tárolod. Vagyis pontfelhőd vagy poligonhálód van.
    Azért hoztam fel a megjelenítést, mert végső soron minden pontfelhőhöz vezet. A NURBS is, csak ott a CAD kernel fel van készítve arra, hogy folyamatosan számoljon neked az egyezményesen elfogadott közelítő függvénnyel. Tehát ezért van két lehetőséget: vagy pontfelhőt generálsz a neked kellő pontossággal, vagy az eggyel magasabb szintű közelítést használod és NURBS felületet generálsz közbenső munkafázisként. A vele járó pontatlansággal.

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák