Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz Studi #95466 üzenetére

    :C Köszi, ezen felnyerítettem :D

    Jaja, dióhéjban a sztori, agyaltunk futóbarátommal, Petivel, hogy menjünk az EU futásra.
    Alapvetően bkv-ban gondolkodtam, főleg mert úgy volt, jön a Család is. Aztán Feleségem szombaton elintézte a bokáját, és mivel amúgy sem akartam komolyan venni a versenyt, mondtam, hogy tök felesleges kijönniük a tömegbe, hőgutát kapni.

    Így szombat este ráírtam haveromra, mi lenne, ha kikocognánk (és hazafelé bkv), mire azt válaszolta, Ő amúgy egész héten ezen gondolkodott. Így ez el is dőlt.

    Egy kb. 5:30-as tempóban kikocogtunk (13.3km), úgy 55 perccel a 10:00-s rajt előtt értünk ki. Szétváltunk, majd összeszedtük egymást Pttypanggal, aki hamar bizonyította éleselméjűségét - míg mindenki más bemelegített, kajált, vagy egyéb felesleges módon múlatta az időt, Ő leült a fűbe és a pompomlányokat nézegette :D
    Begyűjtöttük Norbyt, majd hármasban elsétáltunk a tér másik oldalára, hogy találkozzunk Studival - és futólag Stefyvel is (bár Ő szerintem nem fogta fel hirtelen, ki vagyok).
    A találkahelyünk később hirtelenjében rajtzónává változott, így esett, hogy a 7:00-s iramfutó mögött találtuk magunkat, s annak a szegmensnek is a legvégén. Így majdnem negyed órával később indultunk, mint az első futók.

    Én tavaly elég jól meghúztam az itteni futást, életem eddigi legjobb futása volt. [link]
    Idén abszolút takarékosra terveztem, amiben Norby partner volt/akart lenni. Mivel úgy tűnt, sem futás előtt, sem utána nem lesz időnk beszélgetni, gondoltuk akkor kocogunk, és közben dumálunk.

    Aztán a rajtnál már 5:15-5:30-as km-ekről papolt, ami jócskán szembement az én 6:00-s elképzelésemmel, de úgy voltam vele, legyen, ahogy akarja, majd lelassulunk. Aztán a rajt után nem sokkal elejtett egy mondatot, miszerint a maratonon is ezt az 5:15-ös tempót akartuk, és ez úgy bekattant nálam, hogy onnantól kezdve igyekeztem tartani az időt :D :B

    Ez lett belőle:


    *Norby stravajáról lopva

    5:13-as tempó lett, úgy, hogy a napon azért igencsak meleg volt, végigbeszélgettük a futást, megállás nélkül kerülgettük az embereket (soha többé ennyire hátul!!!), és minden frissítőponton (5db) megálltunk inni. Szóval maradt benne bőven. Nagyot futott a Télapó, nekem csak finoman cukkolnom kellett, meg néha jobban elnyújtanom egy-egy előzést ;]
    Mivel őszerénysége elintézte öt sorral a beszámolóját, az alábbi képet már csak én teszem hozzá - utólagos engedelmével:

    Norbynak megszaladt

    Szóval szuper volt. Remek élmény, ezúton is köszi mindenkinek, hogy találkoztunk! Pttypang is nagyon szépen odatette magát a szombati hosszú után, Studi és Stefy pedig óriási tempót vágott ki, öröm volt nézni az eredményeiket :R

    Az EU után kis pihenés, búcsú Norbyéktól, majd Peti barátommal nekiindultunk a hazaútnak - de nem volt őszinte a mosolyunk. Még én is éreztem, hogy mégis kellene az útra folyadék, de Ő aztán jóval kevesebbet ivott, mint én (és túl azon, hogy 4:30-as tempóval tolta le a versenyt, előző este még meccse volt). Egyetlen működő közkutat sem találtunk a közelben, végül letojtuk, és hazindultunk. Elég lassan röffentek be a motorok, mindenhol IS fájt. Én úgy 2km alatt összekapartam magam, Peti viszont még cudarabbul lett, így Ő végül megszavazta magának a hazabékávézást. Ezután új erőre kaptam, egyenesbe jöttek az alkatrészek, megindult a futás - majd szép lassan rámtört a szomjúság, és nagyon-nagyon szerettem volna már hazaérni. A hazaút (~13km) második fele kész rémálom volt, főleg az aluljárós fel-le lépcsőzéseknek és a sok piros lámpának hála. Végül úgy döntöttem, 45km-ig húzzam, aztán hazasétálok. De akárhogy számolgattam, kb. 46,5km lett volna a teljes táv hazáig, mondom azt a másfél kilit csak kipréselem magamból. De úgy éreztem, nem fog menni. Így végül kompromisszumos megoldásképp a közeli Lidl-t céloztam meg, ahol fél liter víz után, jutifalat gyanánt lement egy jégkrém, és egy jéghideg mentás-limes radler :D Mennyei manna volt.

    Tanulságos hazaút volt, brutális meleg támadt, ostoba dolog volt elengedni a víz kérdést, csak féltem, ha megállok kutat keresni (és találni), nem leszek képes újraindulni.

    Elég vaskosan megfáradtak a lábaim, kaptak egy alapos nyújtást, este hengerezést, és meglepően jól éreztem ma reggel magam - ha ráértem volna délután, kimentem volna Petivel egy laza kocogásra. De ~45km bringázás azért csak összejött ma is, darabokban :)

    Mielőtt megint elfelejtem: Pega39-ben (és Podiartos futótalpbetétben) mentem, a futókörök napjához hasonlóan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák