Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz #64052736 #69699 üzenetére

    Itt ilyesmikre gondolj, hogy kimérték, hogy 1% az esélyed a rákra a teljes élettartamod alatt, aztán ha orrba szájba tolod vérzésig a füstölt sonkát meg a szénné sült szalonnát, akkor lesz 2%. Aztán rámondják, hogy dupla annyi az esélyed rákra, ami persze igaz, de az még mindig 2%, tehát nem túl valószínű. Persze számít, de a nagy részüknél nincs akkora eltérés, hogy érdemben foglalkozzon vele az ember. Amúgy nem tudom a pontos számokat ezzel kapcsolatban. Amire érdemes figyelned, hogy egy-egy kajára hogyan reagál a szervezeted. Ha tolerálja, nem lesz tőle nehézkesebb a mozgásod, stb. akkor rendben van, ha belassít, mert nehezen emészthető, akkor elhagyható. A májas, párizsi, ilyesmikre azt mondják, hogy a csontokról oldják le a rajtuk maradt inakat, mócsingot, enzimesen, szétfőzik pépesítik, plusz egy csomó zsír is bennük van. Alapvetően a legtöbb embert ez elriasztaná, nekem nincs bajom vele, gyakorlatilag kollagén és esszenciális aminosav kincses bánya. ;]

    Nem muszáj teljesen elhagyni. Ha mégis megtennéd, akkor arra viszont figyelj, hogy a fehérjét pótold valahonnan. Tojás, zsírszegény túró, hüvelyesek, stb. Ha vegán étrendre térsz át, akkor ebből a hüvelyesek maradnak, az már elég sovány. A másik, amire figyelni kell az a B vitamin és vas pótlás, mert a nagyja húsokból jön. Ha alacsonyak az leginkább vérképből derül ki, hemoglobin mennyisége, vörösvértestek alakja, mérete. stb. Érdekes, hogy pont a nőket célozzák ezzel, akiknek kimondottan nem ajánlanám a vegán étrendet ha teherbe akarnak esni és egészséges gyereket akarnak. A B-vitamin hiánynak súlyos következményei vannak a magzatra, plusz egy csomó vas és fehérje is kell a terhesség alatt. A férfiak termékenysége is csökken, ha nem visznek be elég fehérjét. Kicsit mintha minden a termékenység csökkentése felé menne a mai divatirányzatoknál.

    Hogy a kérdésre is válaszoljak, az olyan kísérletek kell nézni, amit nagy populáción csináltak. Azoknál általában mivel sok pénzt költenek rá, fordítanak időt a normális megtervezésükre, és pl. a dohányosokkal, elhízottakkal, stb. szoktak korrigálni, hogy a végeredményre ezek a faktorok ne hassanak, vagy esetleg teljesen kizárják őket a kísérletből. A húsokkal kapcsolatban én is inkább fehér hús párti vagyok, csirke, amit legtöbbször eszek, a halat próbálom beiktatni mellé. Disznót ritkábban, talán havi egyszer, ha olyanom van. Igaz akkor több napi mennyiséget csinálok. A vegánok általában egy kínai kísérletet szoktak emlegetni húsokkal kapcsolatban, ahol az jött ki, hogy a várható életkor erősen függ a hús fogyasztástól.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák