Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz hzsolee #41968 üzenetére

    A fokozatosságnak csak az egyik tényezője, hogy hogy bírod kardióval. Az izmoknak, ízületeknek is szokni kell a terhelést, különben csak sérülés lesz belőle. Tapasztalatom szerint a keresztedzés is rengeteget tud segíteni, akár bringa, akár súlyzós, akár saját testsúlyos. Sajnos ez most nálam is nagyon régóta elmaradt, pedig egyre jobban érzem megint, hogy kéne. Csak annyira ráfüggtem a futásra, hogy ha van egy kis energiám, inkább kimegyek futni, és abba ölöm bele.

    Ha távokra vagy kíváncsi, szeretettel várunk akár a garmin, akár a strava csoportunkban, mindkettő nyitott, link az összefoglalóban.

    Amúgy én most mindennap futok, párom akart egy decemberi streaket csinálni, szóval kimegyek vele minden nap, aztán általában az van, hogy kint is ragadok még egy körre, amikor ő végzett. A normál napi mennyiségem 10-12 km, hetente 2-3x ennél több 15-21 között, ahogy jólesik, illetve hetente legalább egy pihenőnap, ez most a streak miatt 2-5 km nagyon laza kocogás. Viszont érzem, hogy ez utóbbi már sok, hiányzik a pihenőnap, észrevehetően merevebb vagyok, többet ér a streaknél, ha egy-egy napot kihagyok néha. Na mindegy, ez a hónap lemegy, aztán vissza a normál kerékvágásba.

    A cél most 1000 km a télen, elvileg februártól már tempót is kéne bele tenni, de nem fogom erőltetni. Február közepe-vége az első félmaraton verseny az évben, az csak egy tempós edzés, aztán március közepétől indul a szezon.

    Tavaly nagyon bénán jött össze minden, talán 1 perceket tudtam a 10k, meg a félmaraton időből is lefaragni, ami az 1:40-es FM tartomány tetején nem egy nagy wasistdas, viszont egyre stabilabban megy a céltempó közeli sebesség ezen a távon, a km-enkénti 5 percet már lassan egész jól tartom. Egyedül a maratonnal vagyok elégedett, májusban sikerült 4 óra alá bevinni, az októberi sajnos egy hülye vírus miatt kiesett, pedig arra még jobban fel voltam készülve. Attól tartok amúgy, hogy ez az év már megint a maratoni felkészülésről fog szólni, mint a tavalyi, és a sok hosszú (heti egy tempós fm, meg egy laza 30k) miatt a tempó megint csak minimálisan fog fejlődni, de ennyi idősen ez egy ilyen sport. Tetszettem volna korábban elkezdeni. :DDD

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák