Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz borix #31800 üzenetére

    Köszi a cikket, olvastam délután. Amilyen pocsékul játszik idén Bellerín, nem biztos, hogy bevált neki a vega életmód :)

    Viccet félretéve. Egy rakás sz.r a gyomrom. Hogy a többi kapcsolódó egészségügyi extrát már ne is említsem. Nem bírom a hüvelyeseket. Mivel alapjáraton nagyon szeretem, heti rendszerességgel eszek, de tisztában is vagyok a következményekkel. Ugyanez a helyzet a tej- és péktermékekkel is, az alkohollal is, a vörös hússal is. Marhát évente egyszer, ha eszem, röfit sem sokkal gyakrabban - leszámítva a reggelit (jobbféle sonka, Papritás szalámi).
    Halat ehetnék gyakrabban, de annak tükrében, hogy életem első harminc évében talán háromszor ettem anélkül, hogy visszajött volna, szerintem a mostani hetente-kéthetente egy alkalommal már így is vállalható :)
    Plusz napi rendszerességgel tolom a gyümölcsöt és/vagy a natúr zabpelyhet (másfél-két kg gyümölcsöt szoktam csak melóhelyen betolni), szóval nem mondom, hogy nincs mit bőven csiszolni a táplálkozásomon (teljesen elhagyni a péktermékeket), de azért jó eséllyel jobb, mint az átlag.

    Bringás koromban akartam megállás nélkül májat zabálni és akkortájt ettem gyakrabban "természetes" porcerősítőként körömpörit. Innen jött csak az ötlet - de gyanítom, ennél nagyobb a gond.

    Szerk: Feleségem kb. éve kezdett el húsmentese(bbe)n táplálkozni, nagy ritkán csábul csak el egy-egy falatra (halat eszik, illetve néha-néha pl. egy-egy szelet feketeerdei sonka, csípős libatepertőkrém vagy csabai). Nem életmódi szempontból, szimplán megundorodott a hústól. Azóta rengeteget volt beteg, nincs is kimondottan jó passzban, folyamatosan fáradt, sokkal feszültebb. Nem lehet persze csak ennek betudni, mivel elkezdte a főiskolát szeptemberben és volt most jó pár sz.rság az életünkben, de gyanítom, hogy sok kiesett tápanyagot egyszerűen nem tud fedezni a napi táplálékából. De ez persze az Ő döntése, én elfogadtam, támogatom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák