Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Lekocogtam a Mizuno Rider-el [link] ugyanazt, mint másfél hete az új Asics Pulse-al [link] ugyanazon az útvonalon, ugyanolyan sarkazós stílusban, nagyjából ugyanolyan sebességgel, csak kicsivel kevesebb pihenővel. Heart rate-ben átlag 10-el nagyobbak voltak az értékek a hőség miatt. Az előző futásnál felhős volt az ég, és olyan 20 fok körül lehetett, most 30 fok van, napsütés, nem fáztam na.

    A különbség érezhető. Az Asics Pulse-nál már az elején éreztem ugyanazt a viszkető dörzsölő érzést, mint az Asics Ikaia-nál, amit annyira leszólt a Spuri-ban az eladó, hogy nem igazi Asics, csak valami Intersport-nak gyártott gagyi. A lábam ugyanúgy elkezdett fájni olyan 5km után, és az érzés csak fokozódott, amikor egy kavicsos lejtőre értem, és a bal bokám párszor megbicsaklott. Utána már folyamatosan fájt a futás végéig, de nem annyira, hogy abbahagyjam. Körülbelül 10 nap volt, mire azt mondtam, hogy mostanra meggyógyult, és merek újra futni vele. Addig nap közben is volt, hogy fájt 1-1 órát vagy a jobb, vagy a bal sarkam. A Mizuno-val hasonló volt maga a futás. Menet közben néha egy kicsit fájdogált a sarkam, aztán amikor az említett lejtőhöz értem ugyanúgy megbicsaklott a bokám párszor, talán többször is, mint az Asics-el, viszont vele ellentétben a Mizuno sokkal jobban védte a lábam a sérüléstől, tompította az ilyen oldal irányú erőket, mert nem fogta annyira szorosan a lábam. Így is fájt a lejtő alján a bal sarkam egy darabig ugyanúgy, mint az Asics-nél, de a Mizuo-nál pár perc után már kutya baja volt, futhattam tovább. Az eddigi futós tapasztalatom alapján hasonló állapotban lesz a lábam holnapra, mint amiben elindultam ma reggel, alig sérült valamit.

    A konklúzió ugyanaz, mint eddig az Asics cipőkkel kapcsolatban. A sarok fájásnak komoly köze van nálam a cipőhöz, amit hordok, és nem az én lábamra való az Asics. Nemsokára meghirdetem, ilyen [link] Asics Pulse 7, 42-es, 15km van benne, ha valaki Asics fan. Terepre nem ajánlom, viszont aszfalton, vagy hasonlóan egyenletes terepen teljesen jó lehet, akinek nem fájdul meg a sarka tőle. Igazából csak olyannak adnám el jó szívvel, akinek már volt Asics cipője, és nem volt komoly gond a sarkával.

    A másik konklúzió, hogy a régi, csillapítás nélküli Adidas cipőmet sem éri meg futáshoz hordani, mert a Mizuno 1-2 napos idejével szemben, annál 3-4 nap kell, mire regenerálódik a lábam. Talán egyszer-egyszer rövidebb terep edzésre jó lesz még az a cipő, hogy egy kicsit mezítlábas stílust is gyakoroljak, egyébként meg befogom majd kerti munkára.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák