Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz KewyParker #59200 üzenetére
-
vicze
félisten
válasz fericske #59197 üzenetére
"több BA-s rendszerek hangja többnyire nem problémamentesek a keresztváltók szükségessége miatt. Tisztelet a kivételnek, ha van olyan."
Van, Sony.Amúgy az szép és jó, hogy a bassz reflex nyílással több mélyet tud előállítani, de pl. hogy lesz ettől "erősebb" a mély? A DD-nél azért jó a mély mert egy akár 16mm-es driver igen nagy levegőmennyiséget tud megmozgatni, amire a BA kis tűje sehogy se képes. Ezt a levegő mennyiséget, egy kis lyuk hogyan pótolja?
-
fericske
addikt
Ha tényleg engem kérdezel, tudok 1-2 példát mondani mekkora játék is egy bass-reflex nyílás, bár még BA-ra nem fúrtam lukat, meg nem mérnökösködöm a FAD-nál.
Az aláírásomban szereplő vsd3*mod is ezzel kapcsolatos, meg most a gr07-em is ilyen moddal van.
A vsd3-nál csökkentettem a basszus mennyiségén egy reflex nyílás kialakításával, ami vsd3s-nél gyárilag meg van, a vsd3-nál meg csak a helye, mert ugyanaz a tok egyébként.
A gr07-nél meg beszükítettem a reflex nyílást, növelve a basszus mennyiségét.
Pontosan nem tudom, de elég széles skálán lehet játszadozni vele, legalább 3dB-es különbségeket lehet kihozni kb. a 100-250 Hz-es tartományban.
De ezek dinamikus hangszóróval vannak.Réges rég, egy messzi messzi galaxisban benne voltam egy diszkós csapatban technikusként. A legbrutálabb mélyláda amit ismertem azt a Dynacord csinálta. Ez úgy nézett ki, hogy nem volt membránja, hanem csak a hangszóró dómja szerepelt mint hangkeltő, de az a dóm egy dugattyú végét képezte ami olajban csúszott.
A dóm átmérője olyan 15 centi lehetett meg a futása olyan 30 centi. Maga a dobozolás sem volt nagy, és hosszúkás volt, hasonlóképp a scanner nevezetű fénytechnikához - ha tudod mi az - csak rövidebb volt valamivel. Mondhatnám azt is, hogy egy BA-hoz hasonlít.
Szerintem ez a cucc megmozgatott annyi levegőt mint egy 50 centis membrán, aminek a futása max 10 centi a dómnál, de csak 2-3 a peremeknél. -
fericske
addikt
A Heaven 7 és 8 az csak amire "full range BA driver"-t ír.
500 és 600 euro az áruk ha igaz, vagyis olcsóbb a w60-nál, de nem hinném, hogy jobbak azok alapján amit hirtelenjében találtam a neten róluk, bár vegyesek voltak a kritikák, az ár/érték általában 7/10 volt, mondjuk a csak hang az 9-9,5/10-eket kapott.Én az AKR02-őt hallottam, az szuperül szólt. Az elég drága, de jobban tetszett a shure846-nál, annyi idő alatt ameddig meghallgattam őket.
A QPR1-ről hallgattam mindet, szóval a szinergia az most mindegy.....habár a QPR1 egyik nagy erősségének azt tartják, hogy nem válogatós, jól szólnak vele a különböző karakterű fülesek, fejesek** A fejesekkel ő sem bír. A HD800-zal majdhogynem csak cincogott, ugyanakkor a K550-mel meg libabőrt csinált a karomon a gyönyörűségtől ahogy azt megszólaltatta.
-
törölt tag
-
Tulku
veterán
válasz fericske #59203 üzenetére
Kolléga sztem azt nehezményezi hogy az armatúra freki átvitele erősen korlátozó tényező kialakításból adódóan ezért is jobb ha több armatúra szólal meg bizonyos freki tartományokat lefedve és behangolva...
Egy membrános megoldások hangfalak esetén sem tudnak áttörést hozni sztereó fronton, mindig legalább 2 osztásra szükség van....persze vannak szélessávú hangkeltők plsztatikusok de azoknak is kell basszus támogatás ...De ettől függetlenül legyen igazuj hevenéknek...én egy drágább modelljükre gondoltam azt hiszem 10-es jelzéssel. .vagy X....
-
-
Tulku
veterán
válasz Ear001 #59207 üzenetére
Vigyázz...itt ugyan vágnak az armatúrára nyílást, de az meg a füles "dobozában" helyezkedik el, tehát a doboz itt maga a test lesz...és mivel megnő a mélyek energiája, ezért nem mindegy milyen is a füles teste, hogy viszi át a rezonanciát, mit mennyire erősít...stb...szerintem nem rossz ötlet, de szerintem 2 armatúra akkor is kellene...de ez az én agylövésem...
-
bigwolf277
csendes tag
Sziasztok erről mi a véleményetek ?http://www.av-online.hu/fejhallgato/yamaha-eph-100-in-ear-hifi-fulhallgato-teszt_1172
-
assemble
addikt
Alapbol ezt mondtam en is, amikor voltak vele gondjaim, egy ido utan viszont ezek a gondok eltuntek es egyelore nem is akartak ujra elojonni (bar eleg sokat a fiokban pihent, most vettem csak ujra elo amig az AN16 cserelodik), es a kabel pont a csatlakozonal kezdett el szetjonni (nem L-alaku..), igy mar nem vagyok benne olyan biztos, igy legalabb ki lehetne cserelni majd a teljes kabelt ha tulsagosan szetjonne...
-
vicze
félisten
Nem, én most a hangnyomásra gondoltam kifejezetten.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy maga a BA tű fel tudja venni a versenyt egy 10 vagy akár 13mm-es DD-vel ilyen szempontból, valahogy fizikailag lehetetlennek érzem.Példának a most pont a XBA-300 vs. AX35-öt tudom felhozni. Az XBA-300 most már elég biztos, hogy mélykiemelt "erősebb" a mély mint az AX35-ben (ami amúgy nagyon ref közeli), de amikor az üt konkrétan érzem, ahogy a levegő mozog és nekiütközik a dobhártyámnak, maga a hang nyomás jóval erősebb, mondom úgy hogy összességében a basszus egyértelműen gyengébb.
@xemelon: "And is's gone!"
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Ezek a cuccaik vannak a FAD-nak. Egy X-es füldugójuk van, de az dinamikus rendszerű. Biztos erre gondoltál, mert valami 2000 dollárnál kezdődik az ára, illetve az összes ebbe a családba tartozó dugó drága - piano forte - , a legolcsóbb tán 800 dollár.
Mint mondtam az AKR02 hangja tetszett, de az Omega ugyanannyi pénzért, de 8x annyi zárt armatúrával alázza.
Viszont van potenciál a FAD - "BAM" technológiájában, csak nem abban az árazásban. Ügyes kis kínaiak rámehetnének a témára - ha még nem tették, nem tudok róla - és megfúrhatnának 1-1 BA-t a próba kedvéért, úgy 50 dolcsis adagolásban.
-
addikt
válasz kemcso #59221 üzenetére
meg jó internet sem ártott hozzá...
én mindenesetre egyelőre jobban örülök annak, hogy az LZ A2-t sikerült meglőni ~21500 forintért (azaz 73,85 usd-ért a 96 helyett) minthogy a hibrid Xiaomi-n tudtam volna spórolni 10 usd-t mikor később úgyis lekúszik 15-re“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Tulku
veterán
válasz fericske #59214 üzenetére
Igen az a forteX van nagyon elszállva..bár a többi is
Nem tudom...egyelőre nem fenyeget az a veszély hogy valaki megkínál egy ilyen X-szel meghallgatás erejéig...addig meg a Veyront is megnézem úgy sem sóvárgok utána....azt az Omegát meghallgatnám...
Falcon: Nem hiszem hogy ismert cégek ilyen minőségű armatúrát használnának...ebből is van - gondolom - minőségi különbség erősen...ha 22-ért adja párját akkor belekerült neki vagy 5 dollárba...az nem az a minőség...szerintem...de megfúrni meglehet....csak hogy próbálja ki?
-
vicze
félisten
Knowles armatúra szóval minőség adott, típusok persze ettől még vannak(itt mazsolázhatsz), ezek 5-70$ között mozognak a típustól függően, a zenére valók nyilván a drágább kategóriába sorolandók.
Szóval de a 200$-os fülesben bizony ilyen ~30$-os alkatrész van. Tisztában vagyok, hogy áll össze az ár, csak példa hogy bizony marketing és egyéb csili-vili nélkül bizony pusztán a BA benne, nem 400$.Ha már feljött, hogy is fér bele most így akkor meg is néztem AX35-ben egy Knowles ED-29689 van.
Méretek: 6.32mm x 4.31mm x 2.97mm
A füles ház mérete: 2cm x 1,27cm (henger ugye)
Elég kényelmesen belefér.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz joysefke #59196 üzenetére
Erre valaki valamit?
http://logout.hu/tema/fulhallgatot_de_milyet/hsz_59196-59196.html -
darvinya
titán
válasz fericske #59226 üzenetére
Ha lenne itthon normális 3D nyomtatás már rég építe(t)nék egy fülemhez való testet, amibe azt rakok amit akarok.
Más:
Reflex nyílás nem önmagában több basszust, mert zár DD test rezgése nem tud át adni.
Viszont reflexes DD már igen. pl:Legtöbbször ezek a nyilások inkább behelyezéskor keletkező nyomás elosztása a lényeg, hogy nem pattanjon a dobhártya.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
Nem akarok vitát generálni, de a kínai eladó lefényképezett vmi szétbarmolt fülest, amiben valamilyen armatúra van...és persze a Knowles a típusa...hogy ebben pontosan a 30 dolláros (ami ugye párban 60 és persze meg kell építeni köré a dobozt, vezetéket, illesztékeket, csomagolást...stb) van vagy vmi teljesen más azt sosem tudjuk meg....csak ha mindent elhiszünk....
Gondolom armatúra fronton is lehet kapni párba válogatott egyedeket, nem tömeg áron...
Én egyszer láttam kevlár membránt, jó nagy átmérőjűt a Somogyinál, mégsem gondoltam azt hogy biztosan a Nautilusban is olyan van...pedig szép sárga volt mindegyik....
Persze ha a 70 dollárosból párban 6-6 darabot vesz az emberfia, mindjárt más a leányzó fekvése....840 dollár már nem kutya..és akkor hol a keresztváltó, vezeték, doboz....stb....nem könnyű szakma ez, hangfalos koromban annyi önjelölt hangfal építőt láttam, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni....mégsem futottak be a Wilson Audioval szemben....
-
addikt
mindettől függetlenül érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi van. ha mégis ez az az armatúra, amit megtalálsz benne
(mondjuk sokszor az armatúra nem zenehallgatásra van, hanem a hallókészülékekbe tervezik)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vicze
félisten
Ez nem vita.
Ez vagy elhiszed vagy nem, hogy az (vagy szétszeded ). De a szóban forgó BA eléggé felső kategória azért.Igen van párba válogatott előre összerakott is, 4 utas is akár, az a 70$, abból nem fér több 1 házba. Abban is elégé biztos vagyok, hogy a W60 anyagára bőven 400$ alatt van, de ez teljesen rendben is van, hiszen nagyon kis mennyiséget adnak el belőle és a megtérüléséhez igen magas ár kell. Meg hát az árban az a mérnöki munka is benne van, ami a nem kevés időbe telő behangolást kiteszi. Rengeteg kikísérletezgetés és szakértelem kell hozzá, ez kb. megfizethetetlen igazából.
K3003-at se tudták eddig olcsóbban lemásolni, pedig sokan próbálkoznak. Sose tudjuk meg, hogy hány év fejlesztés volt AKG-nél mire eltalálták azt amire azt mondták, hogy OK, ez jó lesz. -
sch_a
addikt
Sziasztok!
Jöttem csóróskodni. Nem szeretnék sokat költeni új fülhallgatóra, de sajnos megadta magát az évek óta használt, az igényeimnek tökéletesen megfelelő Maxell Metallics fülhallgatóm. Ha tehetném, ugyanilyet vennék, de úgy nézem már nem nagyon árulják. Tudtok valamit ajánlani helyette? Hasonlóan olcsót? Itt olvastam a Metallicsról is és nagyon bejött, remélem van most is valami best buy a kategóriájában.[ Szerkesztve ]
-
Meridius11
aktív tag
Beszart a Piston 2, így nagy magabiztossággal berendeltem egy Piston 3-at, hát izé, nem kellett volna. sehogy nem akar a fülemben maradni, harmatosan szól, a szabályzó idióta helyen van és nem is működik rendesen android 5.0-n.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Gondolatmenet nagy részét osztom...nem gondoltam soha hogy egy 500 dollláros kütyü beltartalma 400 dollár lenne...
Épp ezért nem értem az emberek tört részét, akik 7-15 dolláros fülestől "hangot" várnak...nem merem elgondolni az ottani bekerülési költséget, de gyanítom hogy itt már a hangzás a legutolsó kritérium a rendszerben...ha épp megszólal és hallgatható annak csak örülni lehet...
AKG klónok...azért itt is különbséget tennék 50-100 dolláros és magasabban árazott (Dunu) darabok között,utóbbiaknak akár már elfogadható (szerethető) hangjuk is lehet...
Mindezektől az agymenésektől függetlenül becsöppenhet egy-egy sikeres darab kis pénzért...VC1000-es a maga 100 dollár körüli árával pl már-már erősen döngette a kaput...meg is csinálta az "utódot" a vsonic (apró szűrőkkel pont kétszeres áron) és abbahagyta a gyártását...
-
addikt
még nem hallottam, de nagyon dicsérik: KZ ED3 Youth Edition
van ilyenem, és szeretem (könnyű meghajtani, igazi bass-heavy): Rock Zircon
ez is egészen meglepően jó, főleg az árához képest: KZ ED Special Edition (ilyenem is van)
Most így a 3 ezerig kategóriában ezeket venném.
Esetleg ha nem vagy annyira mély kedvelő, és egy kicsit több is belefér, akkor HZSound EP001 a nagy kedvencem, de az már majdnem 20 dolcsi (6 ezer)
de Dave is tesztelt egy pár kínait, olvasd el a véleményét: http://logout.hu/cikk/a_nagy_kinai_fulhallgatoteszt_avagy_olcson_is_lehe/eloszo.html“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz BigBlackDog #59240 üzenetére
igen, Dave is szerette, meg úgy általában a fórumokon. szeretik, de kicsit macerás a szűrőkkel nekem...
mindenesetre most 3-4 ezer körül a legjobb ajánlatokat a KZ teszi le az asztalra (plusz a Rock Zircon)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dave™
nagyúr
válasz f4lcon #59245 üzenetére
A KZ-ben az a jó, hogy van egy rakat különböző, de jó fülhallgatója ebben az ársávban. A Zircon meg nagyon jó lenne, ha fele ennyi mélye lenne, de ennek is megvan a célközönsége. Ár-értékben nálam a kis Awei viszi a pálmát, az 900 Ft-ért nagyon sok mindent le tud nyomni, még a kínaiak között is, többszörös árúakat is. Az oké, hogy vannak technikailag jobbak, de az Awei hangképe teljesen egyben van, nincs semmi kirívó hibája (hangilag), szép telt, lágy, meleg hangja van és ehhez képest nevetséges áron adják. Az ász viszont a CKR9LTD, de ebbe ne menjünk bele mélyebben
-
tboldi
nagyúr
Üdv mindenki!
Szeretném lecserélni a jelenlegi fülhallgatómat, ami egy Sony MDR-EX50. Tulajdonképpen semmi baja, csak szeretnék szintet lépni. Hasonló hangzásvilágot keresek (V), de kicsit részletezőbbet a Sony-nál. A zenei palettámon mindenféle megtalálható, de leginkább az akusztikus, rock, illetve pop dalok vannak többségben. Egy SanDisk Sansa Clip+, és néha egy Microsoft Lumia 640 lenne a meghajtó. A keret 10-15k Ft, és lehet csájníz is. Mikrofonra nincs szükségem.
Megnéztem az összefoglalót, egyelőre a Vsonic VSD2S tetszik. Szívesen meghallgatnám, de sajnos egy motorbaleset miatt jelenleg mankózok, és az elég rövid hatótávomon belül nincs olyan hely, ahol kipróbálhatnék bármit is. Így csak a leírtakra tudok támaszkodni.
Van egy Brainwavz R1-esem is, csak a ház formája nem kompatibilis a fülemmel. Egyedül a Comply illesztékekkel marad benne, de úgy már túl brummogós lesz a hangja.
előre is!
-
Speeedfire
félisten
Soundmagic E10 fülesemet cserélném hasonló felépítésű és hangzásúra. 30k körül nézelődök, jó lenne ha mikrofon is lenne benne.
Imádom az asszinkron kábelezést, de nagyon nem látok már ilyeneket. Ezt néztem ki. Esetleg milyen másik versenyző van még?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
contaxg
veterán
válasz Speeedfire #59249 üzenetére
..a lapos kábelt nem ajánlom különösebben..nekem eddig csak gondom volt velük.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest