Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoliee
senior tag
Kedd esti lazulás zenével, mert megérdemlem (meg persze szabin is vagyok) ... : [kép1]
A képen: Roon core, hi-res flac fájl a Mac Mini-ről, laptop, Chord Mojo 2, Beyerdynamic dt 1770pro, FAW kábelek, és a végeredmény: System of a Down albumot így még nem hallottam szólni. Brutál.
Azt tudni kell, hogy ez egy "sűrű", "zúzós" zene, szóval nem egyszerű "jól" megszólaltani.
Még két kép a Mojo2 Asio driverrel: [kép2] [kép3] -
stellaz
veterán
most hallgatom az Una Mattina albubot Tidal hifi, youtube.music prémium és 1506 bitrátás flac formátumban pc-ről.
És mind a 3 máshgyan szól, a youtube a leginkább "mosottas" vagy nem tudom, hogy mondjam, a flac a legsterilebb, a tidal a kettő között. Jó lenne tudni, hogy ezek mind ugyanazon studio felvételek-e.
-
stellaz
veterán
Jean Michel Jarre - Oxymore (binaural headphone mix) albumát ajánlom mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz nobela #101546 üzenetére
Az inkább a consumer bigyókra van, azokra ráfér a reclock.
Egy Allo, vagy Node cuccnak ez fölösleges, egy PC alap kimenetének viszont nagyon jót tehet. Gondolom egy jobb órájú cél USB vezérlőre kár még ezt is ráengedni, de egy amúgy korrektül modulárisan árnyékolt Surface Pro USB kimenetén segített definiáltabb térbeli pozíciót adni a hangszereknek. A maga helyén jó és hasznos kis elem. Hoz annyit, hogy fintorogva elfogadjam az árazását, de még nem vettem sajátot. Előbb a streamer. -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #101555 üzenetére
Tudom, de az Allo már megcsinálja az SPDIF órázását. A Signature változat még a tiszta és zajos részek külön panelre rakására, és szeparált tápolására is figyel, az már komolyabb bigyó, komolyabb árcédulával... De használhatóságban, méretben, egyszerűségben a Wiim Pro vonzó kompromisszum ilyenekre, óráz az is, késztermék összerakott SW háttérrel, dobozzal, stb. Jobbnak mondják páran az Allo-t, de még azok is inkább mindkettőt járatják, mert a kényelem nagy úr.
-
CoroStar86
aktív tag
Szerintetek TMP stack elé Node lenne a jó megoldás, vagy egy RPi4 + HifiBerry Digi 2 Pro + TMP lineáris táp kombó? 99%-ban külső SSD-ről menne FLAC, ritkán DSD, mka. Egyáltalán Node tud külső meghajtóról lejátszani? USB-ből csak kimenetet látok az adatlapján.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101558 üzenetére
Node tud külső meghajtóról lejátszani, ez nagyjából alap mindenhol. Mennyi a keret? Új, használt?
-
-
nobela
senior tag
válasz CoroStar86 #101560 üzenetére
NODE tud USB-ről lejátszani, de akkor csak a koax vagy optikai digit kimenetet tudod használni. Esetleg az analógot, az sem annyira rossz.
Van érintő panel a tetején a vezérléshez, de a telefonos app az igazi, kb mindent tud.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #101557 üzenetére
Nem gondoltam túl: HPC mk2 a fejeshez, és HPC Hibryd az usb kábelhez.
Alapvetően nem sok baja volt a gyári kábelnek, csak a hossza, a súlya, a rugalmatlansága, a stb... -
Gijon
senior tag
Szerintem jobban járnál egy NAS + Wiim pro kombóval. Árban kb. 150e-ből az is kijön. A DSD-t nem tudod natívan lejátszani egyébként sem, itt a szűk keresztmetszet a TMP, 44/16 tud, ha minden igaz.
-
Ear001
addikt
Nem lenne jó. Elég bambabéna hangja van még a te D/A-dal is. Sokkal jobb egy Sotm SMS200, vagy az s4tch által árult Auralic.
-
CoroStar86
aktív tag
Köszi mindenkinek, utánanézek az ajánlásoknak! Natív DSD tudom, hogy nem megy, csak van pár albumon, ami gyengébb formátumban jelenleg nem elérhető.
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #77524 üzenetére
Sziasztok!
A Focal Listen fejhallgatómhoz kb 3 éve vásárolt Ifi Nano Black DAC kezd használhatatlan lenni, mert az új telefonommal valamiért nem akar az USB -n rendesen összedolgozni. (Mindig megszakad a kapcsolat.)
Úgyhogy megint keresek hozzá DAC -ot, ami hangzásban hasonló az IFI -hez, de bluetooth -os. Ár 100...150 k. Van ilyen?
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni DDC-vel kapcsolatban! A célom az lenne, hogy az Edifier hangfalamat összeköthessem a gépemmel. Azonban a probléma azaz, hogy a gépemen nincsen se coaxial se spdif output... Csak jack csatlakozó van, aminek révén sistergést tapasztalok.
Jelenleg RCA to Jack-n van kötve minden. Ha a bemenet RCA-n vagy AUX-n van, alapból is sistereg. Míg COAX és OPT bemenetre váltva, a sistergés megszűnik, azonban nincsen a gépemnek ilyen csatlakozója.
Egyéb ajánlások alapján, az alábbiakat találtam:
- P0100 AK : https://www.ebay.com/itm/115773915034
- P0100 PRO : https://www.ebay.com/itm/284719606886
- Douk Audio U2: https://www.ebay.com/itm/264228387786
- Douk Audio U2 Pro: https://www.ebay.com/itm/264768284773Ezek közül, mit ajánlanátok? Vagy van-e jobb preferenciátok? Miért nincsen egy szimpla usb to spdif converter? Miért DAC-nak írja majdnem mindenki? Holott nekem csak egy DDC kellene. Vagy buta vagyok?
Alaplap: MSI B350 PC MATE
Annyi, hogy 2 PCI slot foglalt. Egy a videókártyának, egy NVME M.2 SSD-nek (Sanyi)
Hangfal: Edifier S360DBKöszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
OPiiPO
veterán
válasz magmakocka #101572 üzenetére
Csak jelzem hogy lehetett volna linkelni is, megkönnyítetted volna a dolgunk
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
bitrograde
senior tag
válasz CoroStar86 #101574 üzenetére
Nézz rá az avx-en, ott (is) fenn van.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz bitrograde #101575 üzenetére
Közben megtaláltam, köszi!
-
Ear001
addikt
válasz CoroStar86 #101574 üzenetére
Máshol árul.
Az Sms 200-at már elég rég használom. Kicsi is egyszerű streamert kerestem, alapvetően Roon hálózati végpontként. Nálam teljesen bevált, de itt a fórumon többen is használják. Roon alól a kezelése végtelenül egyszerű én nagyon másképp nem is használtam, de itt a fórumon ha jól emlékszem van aki más protokoll alól vezérli.
Én annyit tettem vele, hogy kapott egy külső lineáris tápot, meg egy kondi cserélődött a tápban - ez a gyári tuning továbbgondolása volt. Ezzel lefelé nyílt még egy szubtartomány, amit én kedvelek, még lineárisabb, áradó, analógosabb lett a megszólalás. Amit én hallottam Pi-ket, azok mind gépiesebben, mesterségesebben szóltak, kisebb dinamikával, szűkebb sávszélekkel, és valamiféle állandó bizonytalansággal, kiépítéstől függetlenül. A Node meg bambább, bénább, hamarabb fárad el tőle az ember.
Nem mondom, hogy a világ csodája lenne az SMS 200, a nagytesó például sokkal többért sokkal hifibb, de én már jó ideje a hosszan hallgathatóságot próbálom kombinálni az időnkénti akusztikai élményszerűséggel meg a zenei mondanivaló könnyű felismerhetőségével, és ilyen téren nálam bevált.
-
senior tag
A Douk Audio U2 az, amit keresel, egyszerű DDC, külső tápot nem igényel, cserébe Micro USB csatlakozású. Hasonló cucc az amazonról pl. ez. Én a Douk-ot venném a kettő közül, masszívabbnak tűnik és olcsóbb. Hogy egyesek miért nevezik ezeket DAC-nak, azzal szerintem ne foglalkozz - eBay-en tipikusan minden témába vágó hívószót beleírnak a cikk megnevezésébe, ha adekvát, ha nem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kutyek #101579 üzenetére
Arra van vajon megoldás, hogy egy wiim pro digitális kimenetét (spdif) összeboronáljam egy microfluent dac usb bemenetével? Bkercso dacja egész biztosan jobb, mint a wiim, viszont utóbbi olcsó megoldás streamelésre pc nélkül.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ba cy lus
addikt
Egy usb-spdif konverteren kívül még ez lehet megoldás, ha az alaplapon van legalább ilyen lehetőség:
[link].Bár előbbi valószínűleg jobb hangminőségre képes, ez viszont filléres cucc.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #101580 üzenetére
Szerintem csak értelmetlenül körülményesen lehetne ezt megoldani: wiim -> SPDIF -> audio interface -> USB -> PC/DAW -> USB -> bkercso DAC
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Már kb öt éve teljes megelégedéssel használok egy Acoustic Research UA1 + Myryad Z40 DAC + erősítő láncot (az utóbbi időben egy Meze 99 Classicszal).
Nem is terveztem lecserélni őket.Viszont most nem bánnám ha több hely lenne az asztalomon, ezért leváltanám az UA1-et és a Z40-et egy kisebb méretű, ám minimum hasonló tudású DAC+AMP kombóra.
Utánaolvasgatva és a topikot is követve azt látom hogy a Topping DX3Pro+ eléggé ajánlott, ár-érték arányban is jó és ennyit szánnék is rá. Plusz a távirányító és a bluetooth is jól jöhet akár.
A kérdésem az, hogy ez hozza legalább a fentiek szintjét?
Különösen az erősítő része érdekelne, mert a Z40 elég könnyen meghajtott sokmindent, a Mezénél nehezebben hajtható fejeseket is. A Dx3Pro+ tudna legalább olyan dinamikát és hangerőt? -
letoltobeze
aktív tag
válasz Ear001 #101577 üzenetére
+1 a SOtM sMS 200-ra. Nincs semmi hiányérzetem vele és kb. nekem mindent ver, amit eddig hallottam (streamert) Van egy Innuos Zenith Mk3 zeneszerver (ami még használtan sem volt olcsó), és ugye azon van streamer alapból, tehát usb-n egyből mehetne a DAC-ra. Mikor megvettem, azt is gondoltam, hogy leváltja a SOtM-t, de áh, nem. A kicsike valahogy sokkal jobban szól. Ezért most be van iktatva a Zenith és a DAC közé switch-el. (apropó, tud ennél valaki jobb összekötési módszert, mármint a switch helyett?)
Én nem használok Roon-t. BubbleUPnP-vel telefonról vezérlem, és tökéletesen működik.
Rendesen be kellett állítgatni (köszönet Ear001-nek a segítségért! ), és a saját kezelőfelülete enyhén szólva lassú, de ha egyszer beállítottad, onnantól nem sokat kell vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz CoroStar86 #101560 üzenetére
Én is szeretek barkácsolgatni és a málnában ez volt a legjobb (van is kettő valahol Volumioval meg Moode-al a fiókban) de hangra köszönő viszonyban sincs a SOtM-el.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Per Degaton #101587 üzenetére
Nem.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz letoltobeze #101589 üzenetére
Köszi, már lecsaptam egy Auralic-ra, remélem, jó lesz...
-
bajnokpityu
félisten
válasz Per Degaton #101587 üzenetére
DX3Pro+ erősítője: sony z7 négyesalá, hd560 kettesalá. hd600 ötös.
nekem annyiból csalódás, h belengették a szuper új kapcsolásteknikát, ami a vasat is meghaj(li)tja, de igazából anno az nx4 (ami egy cigisdoboz méretű akkus kis szösszenet) a sony z7et ötösre hajtotta...eladó topping dac
-
Ear001
addikt
válasz letoltobeze #101594 üzenetére
A Viablue-t én csak Telegartnerrel tudtam megszerelni, mert az elemi szálai kicsúsznak a késes érintkezőkből, meg a csak simán rányomódó, de nem rároppantós tartóból.
-
Ear001
addikt
válasz letoltobeze #101596 üzenetére
Azt nem tudom, nem szereltem még.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, ma megérkezett Ausztriából Mr. Paul Pang (V2).
Az első percekben okozott némi fejtörést: beépítve az asztali PC-be, rádugva a MOLEX csatit, majd a DAC-ot, az istennek sem akart szólni. A másik DAC-kal sem, egyszerűen fel sem ismerte őket....
Gondoltam esetleg valami driver kell hozzá, bár a Win11 megold magától szinte mindent. Eszközkezelőben is minden rendben, mégsem látja a rákötött eszközt. Driver persze az nincs égen-földön, netes keresgélések után rájöttem, hogy nem is létezik hozzá, de nem is szükséges.
Kínomban a DAC-helyett az egyik USB portjába bedugtam egy pendrive-ot, azt tökéletesen látta. Tehát akkor a kártya rendben van. Ezek után a DAC-ot rádugva már minden működik simán, akárhány kikapcsolás, újra indítás után is, mindkét portján.
A sikeres üzemi próba után a PC MOLEX-ét lecseréltem az időközben 5V-osra átalakított Studer900 analóg külső tápomra, és úgy is tökéletesen üzemel. Arra majd vigyáznom kell, hogy a PC indítása előtt kell az analóg tápot bekapcsolni, különben nem ismeri fel az eszközt, lehet újra indítani a számítógépet.
A hangja érdekes: érezhetően "másképp" szól mint az alaplap saját USB-portjairól, de nem tudnám az értékbeli különbséget meghatározni. Majd egy-két nap járódás, megszokás után lesz csak véleményem róla.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
stellaz
veterán
A Denon PMA500AE erősítőm helyett beszereztem egy Hamran/Kardon erősítőt, ami basszus akkora, hogy más ilyen méretű bőröndbe 2 hetes nyaralásra csomagol....~10 kg. A hangja viszont nem rossz, szerintem jobb, mint a Denoné, illetve a fejes kimenete is szignifikánsan jobb szerintem, még ha a Zen Dac szintjét nem is közelíti meg.
-
Panthera
őstag
válasz Bogyó bá' #101598 üzenetére
Arra majd vigyáznom kell, hogy a PC indítása előtt kell az analóg tápot bekapcsolni, különben nem ismeri fel az eszközt, lehet újra indítani a számítógépet.
Ez van nálam is. Ezért együtt kapcsolok mindent az elosztóval. Még a PC is úgy van, hogy áramot kap, akkor indul. A (készenléti kör nélküli) erősítőt se piszkálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok