Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika89
senior tag
ÜdvHelló
Hifiman HE400 és Sundara után most hirtelen lett egy Ananda Nano-m.
Jelenleg egy 10 éves chAmp erősítőm van, no DAC. Nincs is igazából gondom vele.
Most Tidal megy telefonról (OnePlus3 jack -> L-R RCA) Jobban szeretem, hogy nem a latopról megy a zene, hanem van lehetőség külön. Nem vagyok túl hard core, a technikai részletek kicsit már mély víz nekem.
Szóval most erősen gondolkodom egy upgrade-n, de kicsit el vagyok veszve.
Mit lenne érdemes keresgélnem? Max .~100k. Méret miatt egyben DAC/AMP-ot gondoltam eddig.
Topping DX3Pro+ DAC/AMP, amit nézegetek egy ideje már.
Noob kérdés, de RCA out van rajta, és COAX 1-2.
Emiatt kellene egy Jack-coax kábel, ha a telefont pl rá akarnám tenni?
Fiio K7 egyértelműbb, ott van RCA in.
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
válasz Ba cy lus #101108 üzenetére
Ba cy lus
Például?
Topping L30 / L30 II / L50, amiket látok hirtelen.
Úgy olvasgattam, hogy a DX3Pro+ is sok mindennel elbír. A mondás biztos igaz, hogy az egyben lévő megoldás kevésbé tud jó lenni, mint külön-külön. De kis kompakt minden egyben, távirányítóval azért jól hangzik.
Polllen és tényleg! Valamiért nem volt az USB lehetőség a fejemben telefonrólfountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
laleeee
őstag
Mi az a synchronous és asynchronous mode és mi a különbség köztük ?
-
attika89
senior tag
válasz Bogyó bá' #101114 üzenetére
Úgy nem ér, hogy az előtte lévő mondatot nem idézed
"A mondás biztos igaz, hogy az egyben lévő megoldás kevésbé tud jó lenni, mint külön-külön. "
No de igen, tisztában vagyok vele, hogy az több kompromisszum lenne.Egy A90 / 70pro viszont most nem fog beleférni.
[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Digitalis
senior tag
válasz attika89 #101115 üzenetére
Egy A90 / 70pro viszont most nem fog beleférni.
Ez a kombó igaz kicsit puritánabb, egyvégű, kevesebb az extra, picit visszafogottabb a teljesítménye (32ohm 3.5W_ 300ohm ~ 600mW), de hasonlóan modern NFCA II modulos, H osztály, összehasonlító tesztek szerint az A90 mellett sincs szégyenkezni valója. [link]
[link][ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz attika89 #101112 üzenetére
Én meghallgatnék egy Helot 2x-et, itt a fórumban legalább két embernek van. Nem szokták alacsony impedanciás planárhoz ajánlani, aztán meg mégis jó
Ez csak amp, de az áráért nagyon rendben van[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #101117 üzenetére
Nem érdemes szerintem, 32 ohm alatt inkább én sem ajánlanám.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #101119 üzenetére
Btw a spartant eladtam Melorinnak (nekem a quadhoz nem elég jó, más meg nem kell). Neki meg vájtabb a füle, mint hitte és nem komálta a hangzását a 650-nek, jó eséllyel ő is el kell menjen planár irányba, így ő is megválik tőle... Ha valakinek éppen kéne...
Tapasztalataim alapján, pl a zendac v2 mellé jó addíció vagy ha valaki meg bass boostolná a rendszerét, akkor van hozzá olyan cső amivel lehet. (A dt880 600 ohmra pl ráfért volna egy bass boost).[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
szaki58
aktív tag
válasz attika89 #101112 üzenetére
Nekem volt A90, és most van A70 Pro. Az utóbbi lényegesen jobb az elődnél. Már írtam róla, ha vissza olvasol, fogod látni, illetve lehet, hogy a DAC topikban van. A lényeg, hogy brutálisan jó erősítő, nagyon komoly teljesítménnyel. Deva-val hallgatom (később lesz HE1000 V2), de a planárokhoz ebben az árkategóriában nincs jobb szerintem. A planároknak kell a teljesítmény. A Deva egyszerűen teljesen más, nagyon hallgatható fejessé nőtte ki magát. Tudom, hogy nem olcsó, de az a fejes megérdemli. Gyönyörű mályeket csal ki, és rendkívül tiszta hang.
-
attika89
senior tag
-
emiki6
veterán
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #101127 üzenetére
Rákötötted egy erősítőre, ami olyan "zseniálisan" erősíti, hogy V-karaktert csinált belőle. Aztán az alapján nyilatkozol a tudásáról. Szerinted mennyire releváns akkor a róla kialakított képed? Kb. semennyire.
Te pedig ugye itt nem ízlésről írtál, hanem "vájtfülűségről". Miközben tegyük hozzá, olyan embernek volt itt ph-n kedvence a HD650, mint schawo, aki azért elég vájtfülű, hallott már ezt-azt életében.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #101129 üzenetére
Akkor miért nincs itt minden vájtfülű kollégának 650-e? Schawo is, te is csak 1-1 adatpont vagytok, de van itt még jó pár kolléga, aki legalább annyira, hanem jobb hallgató és nem a 650 mellett tette le a voksát, sőt rosszat is tudna írni róla. Tudom, tudom, szar az erősítője mindenkinek, aki a 650 felsőbbrendűségével nem ért egyet.
Én amúgy nem vagyok vájtfülű és nem azért nem tetszett annyira, mint a quad, mert az lennék. Elhiszed, hogy a világ legjobb erősítőjéről is tudna nem annyira tetszeni? Jó fejesnek tartom, amit mindenkinek ki illik próbálnia, hogy tetszik e vagy nem. Polllen se véletlen kötött ki annál, de nem mindenkinek való. A quad is a legtöbb embernek nem tetszik vagy csak bőven nem annyira, mint nekem, de nálam akkor is favorit és kimagasló.
Nem csak ízlésről beszéltem, hanem prioritásokról is, ne terelj! 2 vájtfülű ember kereshet tök más minőséget a zenében.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #101130 üzenetére
Akkor miért nincs itt minden vájtfülű kollégának 650-e?
Miért kéne, hogy mindenkinek az legyen? Egy ízlése van mindenkinek? De a tudását el lehet ismerni. El lehet, ha sikerül olyan erősítőről meghallgatni, amiről kiadja. A 650 bőven audiophile fejhallgató. Félrevezető, mikor valaki úgy ír róla, mintha pl. egy ATH-M50x lenne.
Elhiszed, hogy a világ legjobb erősítőjéről is tudna nem annyira tetszeni?
Mármint a leginkább hozzávaló erősítőről? Tudna. De ennek mi köze van ahhoz, hogy azzal legalább megmutatja a tudását, és megfelelő kategóriába sorolod?
Nem csak ízlésről beszéltem, hanem prioritásokról is, ne terelj! 2 vájtfülű ember kereshet tök más minőséget a zenében.
Te mostad össze újfent az ízlést (nem komálta) és a vájtfülűséget (vájtabb a füle, mint hitte) egy mondatban:
Neki meg vájtabb a füle, mint hitte és nem komálta a hangzását a 650-nek[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz bkercso #101102 üzenetére
Nem lenne rossz eljutni odáig, de egyelőre még ötletem sincs, hogy hogyan is kéne nekifogni. Egyáltalán hasonlót sem csináltam sose és a matekolás részéhez sincs semmi tudásom. Így ebből úgy lehet valami, ha egy önzetlen fórumtársnak leírom a doboz paramétereit, illetve mellékelem a hangszórók gyári adatait és ez alapján valaki megtervezi nekem. A megépítéssel és méréssel már valahogy csak-csak boldogulok
Bérelhető reklámfelület
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #101132 üzenetére
Nem komálta a hangzását, mert nem azt kereste hangban, ennyi. Hogy ebből mennyi a spartan hiányossága és mennyi a fejes sajátossága az nem lényeges szvsz, mert utóbbi bizonyosan meghatározó.
Részemről itt lezártam a témát.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz bitrograde #101125 üzenetére
Nem nagy a merítés sajnos. Questyle CMA 12, Hifiman EF400, Topping A90. Nem árkategóriája de úgy érzem, hogy job: OOR+Hypsos-nál. Talán még egy régi meghallgatás: Violetric 281.
"az árkategóriájában nincs jobb", ezt vissza vonom. Lehet, sőt biztos, hogy van jobb, de ettől függetlenül nagyon tudom ajánlani A fentiektől szerintem biztosan jobb, ez természetesen magánvélemény.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #101134 üzenetére
mert utóbbi bizonyosan meghatározó.
Vagy nem. Elég, ha magamból indulok ki, aki a 650-et csak kipróbálni akarta a láncában, mert a korábbi tapasztalatai alapján nem jött be neki, aztán mégis most ugrik rá, ha valaki méltatlanul ír róla. Nem az ízlésem változott, mert ha nem lett volna a birtokomban a 650-hez illő erősítő, amivel nem csak zenei, eladtam volna, gazdagabb lennék 80-100 ezer forinttal.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Úgy látom, hogy ez a HD650 lett a fórum Voldemortja. Nem szabad kiejteni a nevét, mert megjelenik a mumus képében
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz szaki58 #101135 üzenetére
Hát, ha csak a kínai gyártók termékeire korlátozzuk a "merítést", úgy tényleg nem nagy. Hagyjuk is a Bursont, a Schiitet, a Lake People-t (ha már a Violetricet említetted), Rupert Neve-t, Soekrist (na jó, ez vicc volt), a Graham Sleet, a Gustardot, a SimAudiót, a C.E.C.-t, a Beyerdynamicot, a Fostexet, a Chordot, a Geshellit, az Earmant innen a szomszédból, stb.
És mielőtt közbevágnál, ezeknek mind akad újonnan vagy használtan a kb. 5-600 EUR keretbe beleférő asztali fejhallgató-erősítője. És akkor a pákászok alkotásait még számba sem vettük.
Ahogy a költő mondja:
"Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #101138 üzenetére
Nagyon vicces, de ha valaki nem hallgat az adott témában elmélyültebb véleményezőkre, legalább ne terjessze a hülyeséget. Ha meg valaki szól emiatt, rögtön megy az ízlés mögé bújás. Akkor már ízlés, előtte még vájtfülűség nem komálni a HD650-et. Érdekes. De én vagyok a hülye, hogy szólni merek, miközben a vita ma már tabu, "kötekedés".
-
Zoliee
senior tag
válasz bitrograde #101140 üzenetére
Felsoroltál jó pár gyártót, az általuk gyártott különféle típusokról már nem is beszélve.
Arra rávilágítottál, hogy nagyobb a merítés, mint sokan gondolnánk. Ugyanakkor nem elvárható/kivitelezhető ezek otthoni, saját láncba illesztett próbája sem.
Most borítékolom, hogy még a felét is nagyon kevesen (talán senki se) hallotta/próbálta itt közülünk.
Szóval mi az a pont, ahonnan már mondjuk úgy "súlya" van egy-egy fórumozó által leírtaknak? (hány eszköz/év/stb)
Igen, "szaki58" fórumtárs az átlagnál lelkesebben tud fogalmazni, de vagyunk itt a fórumon így még jó páran.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ba cy lus #101129 üzenetére
A 650ben minden tulajjal kiegyeztem (kivéve téged) hogy nagyon szórakoztató fejes, addiktív, de nem valósághű.
Én is hallottam nagyon jól szólni, tényleg vágytam is rá. Mert szórakoztat. De az ,hogy jobb lenne más hasonló árú fejesektol,az így hülyeség.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Ba cy lus
addikt
válasz bajnokpityu #101146 üzenetére
Akkor egyezz ki velük is: [link],
úgy tűnik, ők sem estek bele a minden tulajba.[ Szerkesztve ]
-
vibra
tag
Sziasztok !
Általános célú hi-fi zenehallgatásra jó vételnek számíthat a Topping E30 II-Lite ?
Jóval kedvezőbb az ára mint a E30 II -nek.
Elsősorban csak az USB-s kapcsolatot használnám.
Összehasonlítva a két DAC-ot nem tudom eldönteni, hogy mennyire érné meg a közel
20.000.- os felár a dual DAC-ért és a SPDIF eltérő jel feldolgozásért. -
Polllen
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest