Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz RetepNyaraB #100198 üzenetére
Meg tudom én is erősíteni.
-
Remus389
veterán
válasz s4tch #100197 üzenetére
+1, szerintem is a tipikus youtuber üzleti modell ordít erről a csatornáról.
Mondjuk az SU-1 az tényleg jónak tűnik [link]
Nekem olyannak tűnik mint az SDAC, annak a méltó utódja, talán még jobb is.Szerintem a Topping E70V-s megállapításai sem légből kapottak, más videókban, tesztekben is dicsérik és hasonlókat mondanak.
Szóval szerintem a véleménye őszinte, persze pénzt is akar keresni a videóival, de attől még lehet őszinte, pont az a jó ha őszinte, akkor marad hiteles.
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
:AMF:
senior tag
válasz Remus389 #100204 üzenetére
Gondolom abból, hogy pénzt kap érte. Ha őszintén leírja pl., hogy "XY másik márkától olcsóbban megkapod ezt a hangminőséget", akkor legközelebb nem kap pénzt/eszközt. Így a hitelességgel és az őszinteséggel eltűnik a pénzforrás. De mivel ő pénzt akar keresni, így nem lesz teljesen őszinte.
-
belashx
senior tag
válasz Remus389 #100206 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben ennek lehetősége, így igyekszem helyén kezelni a videóit.
Szerintem kihámozható belőlük a lényeg, mert sokat beszél a cuccok karakteréről. Elég sok kütyüt tesztel, érdemes rápillantani annak, aki vásárlás előtt áll. Mondanátok még olyan csatornát, akiknek értelmes minőségű videói vannak? Németül, oroszul nem tudok.
Nálam az AV-online számít látványosan szponzoráltnak.
Kár, hogy kevés a magyar nyelvű olvasmány, akár blog, akár "újság" tekintetében."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Remus389
veterán
válasz belashx #100207 üzenetére
A youtube sponzorálja, a youtube fizet neki a megtekintések után.
Szerintem valami ilyen boltban dolgozhat, ezért fér hozzá ennyi high-end cucchoz.Én nekem nem tűnt úgy hogy sponzorálva lenne, az SU-1-est nem csak ő dicsérte, illetve a Topping E70V-s videojában korrekt volt, hogy neki személy szerint jobban bejön az SMSL SU-9, de megérti ha valaki a Topping-ot választja.
-
bitrograde
senior tag
Az elfogultság szerintem az ilyen tubusos véleményvezéreknél éppen abban érhető tetten, hogy nem tűnik elfogultnak. Mi itt mindnyájan azok vagyunk. Vannak bevallott preferenciáink, kedvenceink, ki nem állhatunk bizonyos jelenségeket, fícsöröket, stb. Neki meg minden a legsemmitmondóbb hifis szakzsargonnal dicsérendő. Ráadásul jobbra alulra össze is írta, milyen kifejezéseket akar használni, hogy minden rendben legyen, és pontosan azt mondja, ami az elvárt: kicsi és csodás, és háromszoros árig nincs még csak ellenfele sem, mert lehet, hogy azok másképp szólnak, de jobban biztosan nem. Aha. Ebből a "kritikából" kb. semmi nem derül ki a termékről, amit nem lehetett volna elolvasni a gyártó honlapján.
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #100209 üzenetére
Az elfogultság szerintem az ilyen tubusos véleményvezéreknél éppen abban érhető tetten, hogy nem tűnik elfogultnak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Gyárt havonta 5-6 videót különböző eszközökről, 8-30e közötti megtekintéssel. Amit egy ilyen videóért kap a YTtól, abból egyetlen ilyen eszközt sem tudna megvenni. Patreon oldala is beszédes, de a kedvencem a honlapján lévő aliexpresses, hamis Nordost Odin reklám.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak. A fentiek alapján nyilván egyetlen gyártó sem pénzeli, ezért nem tűnik fel. -
Remus389
veterán
válasz bitrograde #100209 üzenetére
Ezért érdemes összevetni más tesztelőkkel is vagy a fórumokon leírtakkal, ha ott is lényegében ugyanazt állítják, akkor valószínűleg nincs lefizetve az ember, csak elmondja azt amit tényleg gondol vagy ahogy érzi az eszközt.
Amúgy hazudni is tehetség kell, úgy kell hazudni hogy ne legyen feltűnő.
Ha azt mondod, hogy ő úgy hazudik hogy nem feltűnő, akkor az is lehet hogy igazat mond, ha pedig nem, akkor kérlek linkeld be azon videóit amin egyértelműen látszik hogy hazudik.Érdekes mód, eddig ezt senki se tette meg, senki se tudott konkrétan rámutatni arra, hogy pontosan miben és pontosan hol és mikor hazudott, addig ez egy megalapozatlan, általános kijelentés.
:AMF: Ennek nagyon egyszerű magyarázat lehet, ilyen jellegű boltban dolgozik vagy vállalkozó. Tehát szakmabeli úgymond, ezért fér hozzá ezekhez a drága eszközökhöz. Az is lehet az átlagosnál több a pénze és ez a hobbija.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Remus389 #100212 üzenetére
Senki nem állította, hogy hazudik. Az állítás az volt, hogy tipikus youtuber üzleti modellt folytat, amiért pénzt kaphat a gyártótól, tehát anyagi érdekeltség miatt nem lesz/lehet teljesen őszinte. Ez nem egyenlő a hazugsággal.
Ha boltban dolgozna szerinted nem a bolt logója alatt készítene tartalmat? Melyik bolt fog lemondani az ingyen reklámról, hogy egy alkalmazott magát reklámozza a YT-on a cég kontójára? Persze, az is lehet, hogy a szomszédjának a fia szalagmunkás a Shenzhenaudio gyárában és kilopkodja neki a cuccokat, de valószínűbb, hogy egyszerűen csak pénzt kap érte.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz :AMF: #100213 üzenetére
Továbbra is várom tőled is a linket, amelyre rámutat arra hogy elfogult. Értsd: ebben a videoban, ennél a percnél, ezért és azért...
Ezen természetesen nagyvonalúan átsiklasz te is mint mindenki, mindenki csak rágalmazni tud. Azt állítani valakiről hogy elfogult nem nehéz, de bizonyítani is kéne.
Látom semmivel nem tudod alátámasztani az állításod valóságtartalmát, ha állítasz valamit, legyen valami mögötte, ne csak az üres beszéd.
-
Remus389
veterán
válasz bitrograde #100216 üzenetére
Szerintem simán a saját véleményét mondja, nem kell rögtön összeesküvés elméleteket gyártani. Számomra nagyon hasznos volt amit itt elmond a SU-9 és E70V viszonyáról, miért ne lehetne ez a saját véleménye? Nem elrugaszkodott, nem életszerűtlen.
De amúgy a video leírásában ott van egy ilyen, tessék: [link]
Tehát egy bolthoz van köze, lehet alkalmazott, de még az is lehet hogy tulajdonos.Mivel ő ilyet is meg olyat is árul, miért lenne elfogult az egyik vagy a másik gyártóval szemben?
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
A kínaiak küldenek neki ingyen cuccot tesztre, ezt ő is elmondta. Innen pedig bárki gondolhat bármit.
Abszolút nem hiteltelen a srác, csak sok tesz vége pontosan ugyanaz, elképesztően ismétli önmagát.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Remus389
veterán
válasz nobela #100218 üzenetére
A kínaiak küldenek neki ingyen cuccot tesztre, ezt ő is elmondta.
Néhány videóját már láttam, de még ezt nem hallottam tőle.
Melyik videojában említi ezt? Be tudod linkelni? (sejtem, ez nem fog megtörténni)
És ha igen, akkor mi van? Sok tesztelő kap tesztelésre cuccot.csak sok tesz vége pontosan ugyanaz, elképesztően ismétli önmagát.
Miért baj az ha a véleménye konzistens? Pont hogy attól hiteles vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
nobela
senior tag
válasz Remus389 #100220 üzenetére
"Melyik videojában említi ezt? Be tudod linkelni? (sejtem, ez nem fog megtörténni)"
Igazad van, tényleg nem fog megtörténni. Nem gondolod hogy nekiállok újra végignézni 30 videót? Ha érdekel keresd meg.
(Talán az RME Adi-2 teszt kapcsán beszélt róla)
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
emiki6
veterán
válasz ussseal #100222 üzenetére
Aha, az úgy jó.
Nem biztos, hogy overkill, valahol ott kezdődik az alapszint szerintem, jo eséllyel egy cloud is jobban fog szólni tőle. De igen, az már tud valamit kezdeni egy 50-100k-s fejessel is.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bitrograde
senior tag
válasz Remus389 #100220 üzenetére
Nem, mindegyiket megveszi, aztán elmondja róla az őszinte véleményét. Meg is tartja mindet, rendszeresen méri az azonos árú termékeket egymáshoz, alaposan összehasonlítva és kiemelve erényeiket-hibáikat, kitérve az összeállításokra is, amiben a tesztek zajlottak. Közli a teszteléshez használt felvételek listáját, világos tudásunk lehet zenei ismereteiről és műveltségéről. Végső soron mindezek összessége biztosítja hitelességét.
-
Patice
nagyúr
válasz ussseal #100219 üzenetére
Cloud Alpha-t én is használok. Nekem Matrix Audio mini-i Pro 3 van mellé, aminek nem olyan nagy eresztés a füleserősítő része, de vállalható.
Én a szimmetrikus kimenetéről szeretem hallgatni, akkor bazi jó mélyei vannak.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
senior tag
válasz Remus389 #100214 üzenetére
Előbb talán Te linkelj olyan hszt amiben leírtam az elfogult szót...
Létezik egy üzleti modell, amiben a gyártók pénzt/eszközt adnak a "tesztért"/reklámért cserébe. Emberünk tevékenysége beleillik ebbe. Gondolhatod, hogy a szüleivel él, spórolásbol macskakaját eszik és egy audiocég alkalmazottja, attól még ez egy létező dolog és épp a naivitásod, tapasztalatlanságod és pénzed, ami fenntartja. -
Remus389
veterán
válasz bitrograde #100225 üzenetére
Tessék, itt honlapja és amit magáról állít.
Ismered tán személyesen is, hogy megcáfolod amit állít magáról?
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Remus389 #100228 üzenetére
Nem tudom, miért kellene bármit is cáfolnom. Azt írja, a legtöbb készülékét maga vásárolja, de közben azok 85%-ban kínai gyártásúak. Amik meg nem, azok rendre alulmaradnak velük szemben. Így a Schiit, a Chord, stb. Utóbbi ráadásul drága is új áron, szemben a frissen érkezett Ladder Schumann DAC-kal 1400 USD értékben, ami igen kiváló darab, és csak annyit tudni róla, hogy A ShenzenAudiótól érkezett. A Chord tápjáról is az én saját tapasztalatomnak teljességgel ellentmondó dolgokat ír, olyan rendszerben tesztelve, ami messze alá van pozícionálva a képességeinek. Szerintem ez így legalábbis tendenciózus. És teljesen világos üzleti modellt követ. Te nem így véled, mert hiszel a szépen felépített marketingnek. Legyen. Amúgy 2023-ban 17 különféle készüléket tesztelt és értékelt az írásaiban, videóiban. Saját költségén, a szabadidejében.
-
stellaz
veterán
válasz bitrograde #100230 üzenetére
Szerintem mind a ketten tévedtek az üzleti modellt tekintve.
Kint van a link, hogy hol lehet a készüléket megvásárolni és onnan pedig jutalékot kap minden vásárlás után. A készülékeket pedig nyilván teszt darabként ingyen vagy jóárasítva kapja, amit aztán el is lehet adni.
Az összes itthoni oldal is így működik, mint pl a rendeljkinait.hu és társai.
Így asztán minden nagyon szuper lesz, mert ki venne ócska dolgokat? Néha talán a hitelesség kedvéért egy-egy őszintébb teszt is bekerülhet, de ez nem változtat az alap felálláson.
Én ökölszabályként kezelem, hogy ahol a vásárlásra mutató link kint van, az már nem teszt, hanem reklám -
stellaz
veterán
válasz bitrograde #100232 üzenetére
jaja, csak arra értettem, hogy nem egy gyártó szponzorálja, hogy jót írjon, hanem jutalékos rendszerben tulajdonképpeni értékesítői minőségében csinálja a videókat. Tehát nem a tesztért kap pénzt, hanem az eladásokért. De ő mondhatja, hogy a tesztért egy kanyit sem kapott és tulajdonképpen ez - részben - igaz is. Minden jó hazugságnak van egy igazság magva
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz bitrograde #100230 üzenetére
Azt írja, a legtöbb készülékét maga vásárolja, de közben azok 85%-ban kínai gyártásúak.
Amik meg nem, azok rendre alulmaradnak velük szemben.
Ma már szinte mindent Kínában gyártanak, így az hogy 85%-ban kínai gyártású eszközöket tesztel, nem jelent semmit, csupán alkalmazkodik a mai világhoz. Inkább az lenne a gyanús ha 85%-ban drága nyugati dolgokat tesztelne. Ha a nyugati cuccok rosszabbul teljesítenek nála, akkor mi van? A TEAC 503 tesztjében (az azt hiszem japán) sem első helyen zárt a Chord, muszáj annak nyernie? Azért mert nyugati? Tessék: [link] (ezt nem a szerb pasas írta)Amúgy 2023-ban 17 különféle készüléket tesztelt és értékelt az írásaiban, videóiban. Saját költségén, a szabadidejében.
Erre azt tudom mondani, ez neki valószínűleg másodállás és szerintem ki lehet gazdálkodni a dolgot, ha valakinek valamiért ez a hobbija, ott a Youtube csatornája, azután is jön bevétel, a honlapon pedig hirdet, azután is jön bevétel. Esetleg a régi darabokat, amikre már tényleg nincsen szüksége, eladja az ottani aprón. Ezenfelül kapcsolatban állhat kereskedőkkel, gyártókkal, akik kedvezőbben adják neki, hiszen ez a terméküket reklámozza, ettől még maradhat őszinte, nem küldenek rá Kínából verőlegényeket mert elmondja hogy szerinte hogy szól.Amúgy lehet az elfogultság érzékelőket beizzítani: [link] [link]
-
Remus389
veterán
válasz stellaz #100237 üzenetére
De miért kijelentő módban írod mindezt, a feltételes mód lenne a helyes. Még mindig semmilyen konkrét bizonyítékot nem tudtál prezentálni te sem, azonkívűl hogy rengeteg más helyen úgy csinálják, és akkor??
btraven: Ennyi erővel semmilyen netes tesztelőnek nem szabad hinni. Elhiszem hogy sokaknak nem egy szimpatikus arc, de ettől még nem automatikusan részhajlással, elfogultsággal gyanúsítani, erre semmilyen konkrét bizonyítékot nem tudtatok prezentálni, semmit. Amit mond, az nekem őszintének tűnik (vagy Robert Redford-nál is jobb színész) és nem tér el túlságosan a referenciától (vagyis ugyanezen készülék mások általi véleményezésétől), tehát szerintem őszinte és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz stellaz #100240 üzenetére
Elképzelhető hogy így van, de ez nem biztos. Sorold fel akkor kérlek hogy feltételezésed szerinte mely webshopokkal állhat üzleti kapcsolatban és mutass rá, hogy amelyikkel feltételezésed szerint nincs kapcsolatban, ott lehúzza a tesztkészüléket szándékosan, mert onnan nem remél jutalékot. Melyik videojában láttál ilyet? Mert ugye ő állítólag egy elfogult ember és nyílván pénzéhes.
Igazából a magam részéről csak meg szerettem volna védeni, merthogy állítólag részrehajló, de hogy melyik cég iránt, melyik videojában tapasztaltatok ilyet, továbbra sincs semmilyen konkrét bizonyítékotok csak mendemonda, így meg úgy.
Referenciának mondanám a Head-Fi-t, oda ugye írhat bárki kedvtelésből, szórakozásból beszámolót vagy tesztet, akár én is, és pénzt nem remélhet onnan, tehát mondhatjuk őszinte tesztnek vagy nem? Pláne ha több review is van ugyanarról.
Én az SU-1, SU-9, E70V-t néztem meg újabban ettől a szerb gyerektől és lényegében nem elfogultabb a teljesen ingyért dolgozó head-fi-os tesztelők véleményétől. Ott is ugyúgy dicsérték és ugyanazokat a jobb vagy rosszabb tulajdonságokat említették lényegében. Tehát mi bizonyítja hogy a szerb srác nem őszinte?
Amúgy miért tud ő olyan jól tud eligazodni a hazugságok tengerében és megjátszania magát, úgy hogy a véleménye konzisztens marad? Hogyan tudja észbe tartani azt, hogy pl az SU-9-est ne magasztalja túlságosan túl, mert akkor mit talál ki az SU-10-re?
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Akárhogy is legyen a Patreon oldala szerint elég sokan támogatják, nem szorul rá a hazugságra.
40e USD elég szép summa havonta, szóval beleférhet az őszinteség."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
senior tag
válasz Remus389 #100236 üzenetére
A YT nem fizet automatikusan. Meghatározott feliratkozó számmal és összórányi videóval kell rendelkezni, ha jól tudom. Ha ezt meg is ugorja, a YT fizet neki kb. 3-5 dollárt/1000 megtekintés. A 8ezres megtekintésű videóira kap kb 40 dollár...
belashx: "34 paid members"
#100247: Utána olvastam, tavalyi adatok. Pontosítsd kérlek.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz :AMF: #100246 üzenetére
A havi 40.500 USD azért elég keményen jó, pláne Szerbiában.
Nem rossz és az elfoglaltság sem. Szerintem ebbe már belefér egyfajta őszinteség, én személy szerint ezt nem kockáztatnám meg hazugságokkal.
A youtube fizethet többet is, de az változó. Gondolom a Patreon a fő bevétel, na abból tellik ilyenekre, még másra is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OpenWRT topic
- Politika
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Óra topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest