Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz osonte #99093 üzenetére
Megjött a DAC kábel, 13 nap alatt itt volt és nem Vámolták meg, így 4300 Ft volt. Be kell járatni, de van egy kis plusz mélye, abban pedig a K371 amúgy sem szerénykedik, némelyik számnál feljönnek bennem azok az emlékek, amikor kocsiban volt 1000 Wattos JBL mélynyomóm. Durvát oda tud csapni, de nem bántó és nem ül rá más tartományokra/az egész zenére. Illetve iszonyat sok mikro részletet mutat meg, még amikor közepes hangerőn megy a zene, akkor is hallom ahogy pakolnak a háttérben. Szóval analitikus nagyon, de nem fárasztó, kellemesen csinálja. Eddig vékonyabb volt a hang (ez a DAC-om jellemzője), például valamelyik zenénél volt simán egy finom halk pihegés, most meg van teste, hallom ahogy a halk pihegés nagy sebességgel megrántja a membránt és levegőt lök a fülembe. Ezenkívül sokkal tisztább lett a magastartomány és keletkezett tér is. Annyira élethű a térérzet, hogy volt a baloldalon a zenében egy köhögés (gondolom nem tervezett volt) és teljesen átverte az agyam azt hittem balra áll mellettem valaki 1 méterre és annak a köhögése hallatszott be a fejhallgatón, kicsit "befostam", hogy ki van a szobában, mert elvileg egyedül voltam, gyorsan balra rántottam a fejem, de kiderült a felvételen volt rajta. Kis költés, nagy változás!
Amúgy úgy érzem, hogy a Topping DX3 Pro+ olyan mindenes DAC/AMP kombó, nem tud rosszul szólni. Egy kedves fórumtársnak hála lett egy Audio-Technica ATH-M50x fejhallgatóm is és ez is nagyon jól szól, itt is van bőven mély, ami kellemes és a magas viszont kiemelt, de nem sziszeg be, határeset, de nem engedi a rendszer. Nem annyira pontos, mint az AKG K371, de kifejezetten jó hallgatni!
Most kezdem érteni miért van valakinek 6-7 fejhallgatója. Kell még egy Grado és egy X2HR...
Honor 200 Pro
-
Sipasanyi
tag
Üdv a FiiO K3 vagy KA5 közül melyiket ajánlanátok asztali PC/laptop mellé.
Árban, erőben, tonalitásban kb. azonosak, könnyem hajtható fejes/fülesek -hez kellene.LUXURY IS A CHOICE
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #99305 üzenetére
Hogy jól érzékeled az egymáshoz képesti hangamagsság elteréseket. Szerintem ez zenészeknek fontos tulajdonság, azt mondják tanulható is valamennyire.
Ha jól sejtem erre mondják, hogy valakinek jó a zenei hallása. Ez a teszt ment nekem is, de rendes teszt gépen elbuktam Mondjuk én a három kismalacot sem tudom elprüntyögni cimballmon, a fiam meg nyolc évesen hallás után elharmonikázta a Valkűrök lovaglását, vagy most a Magyar táncot, meg egy csomó mindent még. Ennyit számít -
bitrograde
senior tag
Csendes hétvégi estéken szoktam belehallgatni a csorgatós ajánlóba. Vannak jó hírek: lesz új Helge Lien Trio- és Tingvall Trio-album is, június 2-án pedig jön az új Knower-lemez.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bitrograde #99307 üzenetére
Uh ez a Knower egészen beteg
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nLali
őstag
válasz bitrograde #99307 üzenetére
Kisvárosi fejemmel igen nehéz elképzelni, hogy hogyan élhet egymáshoz közel 4-5 , hangszeren is játszani tudó ember, aki pont ilyen zenét akar csinálni. Valószínűleg van valami közös bennük. Talán a hatóanyag lehet.
Bérelhető reklámfelület
-
s4tch
veterán
válasz RetepNyaraB #99308 üzenetére
Jók a szövegek is. Kevés elektronikus zenét hallgatok, ők az egyik zenekar, amelyik le tud kötni.
-
RetepNyaraB
veterán
-
nobela
senior tag
Pár hete írtam hogy nem igazán győzött meg a HD 560s / iFi xDSD Gryphon páros, úgyhogy Aliról rendeltem hozzá egy balanced kábelt.
A gyárihoz képest fele vastagságú, de még így is klasszisokkal jobb lett a hangzás! Nyilván ez elsősorban a Gryphon miatt van, a hagyományos 3,5-ös kimenete brutálisan gyengébb a szimmetrikus 4,4-nél.
A hagzás bár sokkal jobb, de sajnos még így sem győzött meg. Az 5 khz körüli csörömpölés sokkal kisebb de bizonyos zenéknél még mindig ott van és zavaró, max hangerő környékén pedig még így is be tud torzítani. Megyek tovább, fejhallgató és DAC csere is lesz. Vettem egy Topping DX5 Lite-ot, a DAC része hangfalas rendszeren jobban tetszik mint az iFi. Fejhallgatóban Grado sr225x vagy Hifiman Edition XS amiken vacilálok... Minden pénzem rá fog menni erre
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
-NoVa-
addikt
válasz nobela #99312 üzenetére
Az 560s 4-5.5KHz között rátesz 5-6dB-t a 600-650-660 karakteréhez képest mérés szerint is, azt hallod. Nem véletlenül olcsóbb.
A Grado 225x-nek nem kell akkora teljesítmény, nekem a Gryphon unbalanced kimenetén nem volt rá panaszom, ahogy a Hemp-re sem, a Hifiman viszont igényli a nagy teljesítményt, oda kell a balanced.
Aztán hangra a Topping kicsit világosabb, élesítettebb, térben szélesebb, de kevésbé mély hangja melyikhez passzol inkább, az ízlés kérdése, érdemes meghallgatni esetleg többmindent bármelyikkel. -
bbuffy
senior tag
Sziasztok!
Felteszem itt is, lehet a fejes topikban rossz helyen volt, mivel válasz nem volt rá.
Anandához milyet dac erősítő egybekombót javasoltok ami már kiaknázza szépen a tudását? Ilyen akksis vonal érdekel. Most FiiO Q11 van meg egy KA3 is bár az már kifelé kacsingat. Gryphon szintet most nem lépnék meg. Fosi audiot ne javasoljatok pls mert annak nevétől szétmegyek sajnos. Köszönöm
Mobilról, (IOS), megy a zenélés, ez kimaradt.Igazából szeretem most is a hangját, de ha ennél jóval több tartalék van benne akkor miért ne? Olvastam olyat is hogy 30-40 ig semmi értelme venni külsőt mert a mobil hangját nem javitja, de ezt cáfolnám, mivel jobb mindkét Fiio val nálam.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
stellaz
veterán
válasz bbuffy #99316 üzenetére
Az aksis megoldás csak a lakáson belüli használatra kell? Ha jól értem a Bluetooth sem feltétel.
Csak ezért kérdezem, mert ha igen, akkor pl. az iFi zen dac v2 is elmegy külső táplálás nélkül, de egy Power bank is radugható, így azért mobilis valamennyire, legalábbis az ágy vagy kanapé mellé telepíthető könnyen, ha az ember vesz a gyárinál egy hosszabb és rugalmasabb usb kábelt hozzá (nyomtató kábel). Mondjuk, hogy mennyire passzol a fejeshez, azt nem tudom, csak a megoldás miatt írtam.
Valódi szabadságot a Bluetoothos megoldás adná, gondolom, hogy az lenne a gryphon. -
s4tch
veterán
Anandának kell a kraft, az alacsony impedancia és a magas érzékenység ellenére is nehezebben hajtható, mint hasonló értékekkel rendelkező más fejesek, amik jártak nálam. A head-fi topikjában páran próbálkoztak Gryphon, Mojo, XD05+ hajtással, és bár mindegyikük elégedett a kapott hanggal, egyikük sem helyezi ezeket desktop forrásokkal egy szintre. Pedig mindegyikben van erő rendesen...
Megpróbálnám a Megatront, hátha.
-
SunMount3r
nagyúr
A Megatron AUX kimenete csak 0.95V-os, ez a jelenlegi 2V-os DC03-amhoz képest jelentősen halkabb lesz ugye?
-
bbuffy
senior tag
válasz fericske #99320 üzenetére
Ára alapján erősen out of scope.
Nem kell BT, ilyen fülesnél szentségtörés, arra van más. Kis hordozható mindenes kell, fejest jelenleg csak mobilról hallgatok, ha épp van időm. Ez is a cél hogy gyorsan kompakt módon üzembe helyezhető legyen. Van komplett hifim, meg egyéb vackok, másfajta zenehallgatáshoz.
Az alsóbb házas iFi HIp DAC 2 -t akkor el is engedhetem ezek szerint.
Gryphon is 240 szóval valahol 100 környékén húztam meg a lélektani vonalat. DSD meg nem is érdekel. Apple music van meg Tidal.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-NoVa-
addikt
válasz bbuffy #99321 üzenetére
VE Prime + RA2Bfe stack? 400$ az erősítő + DAC, 2x3W és talán többet is használom, mint a Gryphont. Az erősítő saját külső akkuról megy, vagy hálózatról, még egy powerbank kell a DAC-nak, hogy ne a telefonról húzza az áramot, és kész.
De egyesek a Megatron - Ananda.párossal is jól megvannak:
Ja, meg majdnem elfelejtettem a klasszikus olcsó, planarhoz ideális megoldást, E1DA PowerDAC V2. A 2.5mm balanced kimenetéhez kell egy 4.4 vagy XLR adapter. Y kábellel érdemes rendelni és powerbankról tápolni, meg hűtőbordát ragasztani rá, nagyon forró tud lenni, de a hangja kárpótol :)
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz bbuffy #99321 üzenetére
Ha rá kell dugni a kábelt, akkor szerintem hiába kompakt, annyira nem lesz kényelmes otthon sem. Ezért írtam, hogy akár egy asztali cucc is lehet hasonlóan használható, ha nem kell konnektor neki és ha nem az van, hogy azzal mászkálsz fel alá. Ha jössz mész, akkor nyilván nem jó.
Szerintem ezek a kábeles, de aksis cuccok hosszabb utazások alatt nyerhetnek igazi értelmet, ahol kirakod a kisasztalra, aztán nyomathatod órákig.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Bár korábban ragaszkodtam a Focal Clear Mg-hez, idő közben eszembe ötlött néhány éve kiszemelt "áldozatom", a Denon AH-D9200. Tudom, itthon horror áron, 680 papír környékén vesztegetik, de Ausztriában átszámítva 500 papírért is magamévá tudnám tenni. Tapasztalata esetleg valakinek? Korábbi hozzászólásokat olvasva, már egy szutyok DAC-kal is brutálisan szól, én azért ennél egy kicsit jobban megtámogatnám azért. Előre is köszi a tippeket! Most jutott eszembe, hogy ezt már nem ebbe a topikba kellett volna, de lusta vagyok, bocsi!
-
fericske
addikt
válasz CoroStar86 #99324 üzenetére
A saját szubjektívem az, hogy D9200 nem lett jó áráért.
Keveset ad szerintem azért amit kérnek érte, térhatásban és folyékony zenélésben.
Tiszta hangok jönnek ki belőle, de zene az nem igazán.
Valahogy nem koherens, hiába egy db. hangszóró.
A tuningja és a tokozása körül lehet a bibi vele.
Nagy csalódás volt a D5200 után, ami meg szintén szerintem egy igen jól sikerült fejes árában.A 9200 árában, zártban személyes kedvencem a Fostex TH900MK2.
(Itt lényeges, hogy a 2. revizió, azért emeltem ki. Jelentősen jobb lett a TH900-nál, érdemben nyúltak hozzá. Infó, ha olcsón találnál valahol, akkor erre figyelj.)
Nagyon jó a térhatása, és könnyedén, dinamikusan zenél.
Ez ott van ahova árazták. Mindent tud amit a 9200-nek is illene tudni.
Amúgy kb. egyformán könnyen hajtható a 9200 és 900mk2 is. -
fattyu
veterán
válasz fericske #99325 üzenetére
hatalmas plusz 1
9200 nem volt varázslatth900mkII hallgatok több mint egy éve. azóta nem is nézek másra és nem is vagyok kiváncsi se másra.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bbuffy
senior tag
válasz stellaz #99323 üzenetére
Igen, legyen kompakt, ha vinni akarom magammal akkor ne legyen gond. Illetve ahol zenét hallgatok ülve, ott annyira nem megoldható a fix asztali telepítése. Pont a gyerek zongorája mellett van a Poang amiben szoktam henyélni a fejessel kicsit. És ott az adott térben nem a legjobb. Zongorára meg nem rakom. Tény hogy utazáshoz nem biztos hogy ez a legjobb a mérete miatt talán. Arra jó a Momentum TWS in ear. A vinni akarom magammal inkább azt jelenti, hogy ha más helyen a lakásban, más szobában, akkor ne kelljen már installt átrakni ,az nem életképes.Ha klasszisokkal jobb hangot ad egy asztali cucc, elgondolkodom rajta. Egyéb esetben a gyors megoldás a jobb. Nem kapkodok, mert őszintén, a Q11 el is jól szól jelenleg. De mivel régóta hifizem, ezért én is, itt is az elérhető legjobban keresem.
Megatront megnézem, köszönöm. Érdekes az árképzése amúgy. Mármint elég olcsó. Csak nem szép Sajnos én ilyen erős tárgyfétisben szenvedek, ha nem tetszik, meg sem veszem. Legyen bármilyen jó. tudom, tudom...
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Ez gondolom, nem az igazi akkor:
[link]
Bár a szine ennek is olyan meh...Venture-nál egész jó cuccok vannak, nézegetem, írják is a planár dedikációt. Köszönöm. De miért van a 24-96 only?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz bbuffy #99328 üzenetére
Igen, így érthető. Nekem erre az iFi go blu van, az az összes fejesem/fülesem kiszolgálja, nincs energiaéhes planarom. Az asztali cuccom valamivel jobban szól, ez tény, de azért a go blu is bőven jó.
A Megatron is jó, de androiddal azért halkabban szól, mint pc-ről, csak ott nem, ahol be lehet állítani direkt usb elérést (Pl Neutron Player). -
bbuffy
senior tag
válasz stellaz #99330 üzenetére
Rámennék erre a Megatron-ra, de nem látom az IOS supportot. Gondolom ettől még megy vele. Best pairing Ananda ez elég jól hangzik. Amúgy meg gombokért van. Kb vicc. 23000 mindennel. A kinézete végül is elfogadható, olyan funkcionális Hivox doboz kb De annál kicsit jobb.
-
bbuffy
senior tag
válasz fericske #99332 üzenetére
Értem, így megint visszakerültem az erdő közepére. Na majd alakul ez. Nézegetem a felette levő opciót is, szintben, de az már nem annyira mobilis sajnos.
Amugy kinemő teljesítményben a Q11 erősebb. 600mW. Mig a Megatron csak 300mW. Kontrollban a kraft kell ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz bbuffy #99331 üzenetére
Élőben nincs gond a kinézetével szerintem, olyan indusztriális Azon keresztül lehet telefont is tölteni amúgy, tehát egy powerbankkal lehet pótolni az aksi hiányát. Könnyen hajtható fejesénél kell impedancia adapter hozzá, mert pc-ről már 1-es fokozaton is hangos lehet, 1/3-nál meg már fájdalom küszöb van.
Akkor vettem az Zen Dacot, amikor egy-ket alkalommal maxi hangerőn indult el a tejemen lévő cuccal
De egy nehezen hajtható fejessel, telefonról szerintem ez nem probléma. Pc-esetében a Line out kimenetet használva teljesen fel kell venni a hangerőt, és aztán az könnyen úgy maradhat, mikor a fejesre visszakapcsolok
Egy fixre állított kimenet amúgy jobb volna ilyen szempontból is rajta.Kölcsön adtam volna neked kipróbáln, de pont most adtam el, mert nem használtam a go blu és a zen dac mellett semmire, aztán nem szeretek gyűjtögetni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz stellaz #99334 üzenetére
Notit is, nem csak telefont, egy PD képes 65W-os töltő már elég egy U-s procis és iGPU-s noti töltéséhez a Megatronon keresztül. Nálam most ez az íróasztali setup (épp kevés helyem van), egy Yamaha HP2-vel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-NoVa-
addikt
válasz bkercso #99340 üzenetére
MacBook töltőről másodpercek alatt üzemi hőmérsékleten van, cserélhető generikus T100 heggyel, hobbizni nekem pont elég. SMD-t nem piszkálok, kézügyességem sem lenne hozzá, az MMCX aljzattal még nagyjából megküzdök, ennyire nem kell jobb. Helyre sem igényel annyit, mint egy Weller állomás.
-
fehér_ember
addikt
Én asztali cuccokról hajtom. Zidoo UHD 2000 + Teac HA-501 párosról jól muzsikál. A 3m-es kábellel még az ágyig is elér ha épp háton fekve volna kedvem hallgatni.
De amúgy van egy "Astell & Kern AK120 II"-es DAP-om is, arról is tűrhető (pedig sok zeneszámom még mindig mp3-ban van meg ).
Pl. dragonfly cobaltot viszont nem érdemes elé tenni. Azzal már kicsit vékony a hangzása.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
......
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, ez kicsit idétlen időzítés, de így sikerült:Ha valaki szeretne megfülelni egy Susvarát, egy Elitet meg esetleg egy Euridichét is, és szabaddá tudja tenni a kedd estéjét vagy a csütörtök kora délutánját, az írjon rám privátban.
-
bitrograde
senior tag
válasz emiki6 #99185 üzenetére
De ő még él, és itt koncertezik megint nálunk. Elmehetsz meghallgatni.
-
SunMount3r
nagyúr
Az iFi uno hogyan teljesít egy Megatron-hoz képest? (Főleg az RCA kimenetekről lenne szó aktív hangfalakhoz, de a fejhallgató része is érdekel).
-
nobela
senior tag
iFi xDSD Gryphon + Grado sr225x beszámoló:
Fülig ér a szám úgy vigyorgokBővebb teszt majd jóval később, de így frissen a dobozból kivéve is elképesztő a kis Grado. Ami azonnal feltűnik: ezt kis hangerőn is élvezet hallgatni, csak szól belőle a zene én meg élvezem.
A HD560s-t rendesen küldeni kellett hogy zene hallgatás érzésem legyen, ez halkan is megadja
Kis bejáratás után ezt tervezem összehasonlítani:
- Gryphon + Grado
- Topping DX5 Lite + Grado
- Topping DX5 Lite DAC + Gryphon erősítő + GradoEttől a legutolsótól várom a legtöbbet, a Topping mint DAC a hangfalas rendszeremben klasszisokkal jobban teljesít mint az iFi.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
stellaz
veterán
RCA kábelt keresek, nincsenek nagy igényeim kb szóljon legalább olyan jól a mostani gyári edifier kábel (vékony kábel, de aranyozott dugókkal), az teljesen jó.
Ezek vajon megérik az árukat?
https://hardverapro.hu/apro/in-akustik_2rca_2x_6mm_interkonnekt_osszekoto_kabe_2/hsz_1-50.html
Kb ennyit adnék kábelért maxiumum. Esetleg akadna jobb ezért az árért? A 3 méteres kéne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest