Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #100652 üzenetére
"A lineáris viselkedést senki sem unja szerintem."
Szerintem ez ízlés és felvétel függő. Az egyik elbeszélés szerintem abból fakad, hogy még csak nem is ugyanazt hallgatjuk a láncainkon.Mondhatom én, hogy x lineáris fejest mennyire szeretem, ha amúgy basszust túltoló felvételeket hallgatok és amikor jön egy normálisan kevert felvétel, akkor meg "unalmas" lesz.
Amikor valaki azt mondja, hogy unalmas, soha sem tudhatjuk biztosra, hogy egy rossz minőségű felvételt hallgat egy amúgy jó láncon vagy egy jó minőségű felvételt valami olyanon, ami kinyírja a zenét. (Már ha nem ismerjük az adott láncot.)
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Remus389
veterán
válasz btraven #100644 üzenetére
Ha ez valóban így lenne, az E30-as vettem volna én is, meg sokan mások is.
emiki6: kissé mélykiemelt lett az új DAC-kal, elhiszem hogy manapság ez a divatos, az ezüst kábellal visszament neutrális-részletesbe, nekem úgy tetszik
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Melorin
addikt
válasz Remus389 #100655 üzenetére
Az E50-nél én is észrevettem, hogy jobban "lötyögnek" a hangszórók. Csak azt nem tudom, hogy akkor lett a jó vagy tényleg túltolja valamiért. Az ASR mérései alapján nincs mélykiemelése, aztán mégis több mint az előző DAC-omon volt.... Ki érti ezt
De nem foglalkoztam vele, kifejezetten tetszett, hogy több lett a mély. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után hogy fog szólni az Ares. Ma érkezett meg, este próbálom ki.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Androidos Tidal app is megy a Zen Dackkal közvetlen usb eléréssel, nem is tudom telóról állítani a hangerőt.
-
PuMbA
titán
válasz Melorin #100656 üzenetére
Az E50 az eddigi "legvilágosabb" DAC-om. Egyáltalán nem érzékelek több mélyet az előző DAC-jaimhoz képest, ugyanannyi van benne Azért tettem idézőjelbe a szót, mert ha több a magas részlet, akkor az valószínűleg világosabb érzékelést eredményez. Az olcsó DAC-okat mindig úgy hallottam eddig, hogy kevesebb a magas, a drágábbakat meg hogy több.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Melorin #100656 üzenetére
Ma érkezett meg, este próbálom ki. Remélem tetszeni fog.
Én alapvetően úgy érzem hogy az SDAC neutrális volt, kicsit azért magasba hajló, ezért pont jó volt a rézkábel a fejhallgatóhoz és akkor szerintem pont jó volt.
Az E70V-vel pedig szerintem ugyanezzel a kábellel mélykiemelt lett és a magasak le lettek véve, nekem azért így nem tetszett így az ezüstkábel ezt kompenzálta.
Tehát a hangszínét tekintve alapvetően olyan az SDAC a rézkábellel, mint az E70V lett az ezüsttel. Neutrális alapvetően, én azt szeretem.
Viszont nyertem több részletet, mélyben leginkább, középben is valamennyit, a magasak talán ugyanaz a szint (bár vissza kell még térnem az SDAC-ra). Kevésbé jön zavarba az új DAC ha a mélyhangokban sok minden zajlik, a mélyhangok részletesebbek, feszesebbek, jobban elkülönülnek nem folynak annyira egybe ha egyszerre sok minden van. Remekül kezeli a mélyeket.
Nyertem teret és vagy térleképezést, jobban érezni hogy teres, levegős, mi honnan jön.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Remus389 #100659 üzenetére
Abszolút nem kötekedésképp írom: akkor tehát két jó méréssel rendelkező (mitöbb, mérésre kihegyezett) eszköz között is van hangbéli különbség az ASR-es hitvallással ellentétben! Mégsem elég mindenre (is!) az apple dongle...
Mindenképp pozitív, amit az E70V-ről írtál...az A90D-ről is egész jó dolgokat hallani, szerintem jó az irány most a Toppingnál, kíváncsi vagyok mit hoz a jövő.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
stellaz
veterán
A DACkok közötti finom különbségek margójára, hogy amikor az IFi dacra rátöltök egy másik filtert, akkor is változik annyit a hangja, hogy kicsit más karaktert kap. De szerencsére ez ingyen van
-
btraven
őstag
válasz :AMF: #100572 üzenetére
Igen, bonyolult az alis vásárlás:
Standard version, use DC 12V single group power supply, can use battery or high-quality linear power supply [link]
vs
Standard version, use DC 5V single group power supply, can use battery or high-quality linear power supply [link]Most akkor melyik? Bár egy vásárló írta hogy 6-12V jobb mint az 5V mert az 5V-os regulátor eleve levesz a feszből. Csak nagyobb fesznél jobban melegszik az IC.
Ennek ennyire mindegy? Azt hittem nagyobb feszkótól tönkre mennek a dolgok. -
Melorin
addikt
Ismerkedek az Ares 12th-val. Mivel az R2R dacoknál nagyon mondják, hogy ezeket tényleg be kell járatni, nem akarom siettetni a véleményezését.
Viszont ami feltűnt már 10 perc hallgatás után is:
Feltűntek valami zavaró zörejek, apró glitchek. Először azt hittem, hogy nincs szinkronban a Wiim és a DAC órajele, és ezért ugrik/pattog/megcsúszik a lejátszás.
Ezért elindítottam ugyan azt a dalt a CD lejátszómon annak az analóg kimenetét hallgatva és a Wiim Pro + Ares kombinációt is,
így tudtam a bemenetválasztóval A-B tesztet végezni.De kiderült, hogy a színpadon történtek dolgok a háttérben
Ezt eddig nem hallottam valamiért, de most erre különösen odafigyeltem A-B teszt közben. A CD lejátszót hallgatva nagyon erőlködni kell, mereszteni a dobhártyámat, hogy kihalljam az énekes mögül ezeket a zörejeket. Fogást vált a gitáron és odakoccan az ujja, a gitáros rálép a pedálra vagy valami ilyesmi történhet. Mondjuk elég ijjesztő volt ilyet pont egy új DAC-on hallani, már a visszaküldés gondolata fogant meg bennem
10 éve jött ki Katie Meluának ez az albuma, rongyosra hallgattam de most először tűnt ez fel.Más info: USB-ről (HTPC) 350ms a DAC késése!! Még szerencse, hogy a lejátszón (Kodi) tudok hangsáv eltolást csinálni, különben nagyon nagy bajban lennék filmnézés közben.
Toslinken keresztül csak 100ms a késés, még jó, hogy egy 3rd party Youtube lejátszó van a TV-re telepítve, így azon is eltudom végezni a hangeltolást. -
PuMbA
titán
válasz Ba cy lus #100664 üzenetére
Értem. A "legtöbb magasat" eddig egy Mytek Stereo96 mastering DAC-cal, egy CEC erősítővel és egy AKG K1000-rel hallottam és a tér, valamint a közép és magas hangok részletessége is itt volt a legjobb Ezt még azóta se sikerült reprodukálnom nagyban a hangfalas rendszeremmel, csak tényleg az lepett meg, hogy amikor nem rég Topping E50-re váltottam megjött a magas, hasonlóan ehhez a rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
-
Remus389
veterán
válasz Polllen #100662 üzenetére
Lehet a fejhallgatók miatt éreztem úgy, mind a HD800S mind az ADX5000 kicsit világosba hajlik.
Amúgy az árát bőven felülmúlja az SDAC. Nekem mindig is tetszett a filozófiája, hogy a lehető legalacsonyabb árért a lehető legjobb hangminőséget adják, cserébe nincs semmi extra; kijelző, távirányító, díszdoboz meg egyéb huncutságok.
Volt egy Asus Xonar Essecnce ST belső hangkártyám, annak milyen csodaszép csomagolása volt, de messze volt az SDAC-tól hangminőségben (jó az más, régi darab volt). A díszdoboznak az is a hátránya, hogy nem dobod ki, hanem ott foglalja a helyet.
Mondjuk kb olyan upgrade az új E70V DAC nekem, mint a Lake People G103S -> Gustard H10. Azért volt értelme, lett némi értékelhető javulás, de azért nem olyan egetverő, lélegzetelállító.
Az SDAC basszusa is jó volt meg feszes, csak pl újra meghallgattam a "head like a hole"-t a nine inch nails-től és feltűnt hogy ezzel a DAC-kal sokkal részletesebb lett a basszusa, azt hittem eleve olyan a szám mint az SDAC-kal, pedig nem, sokkal több részlet van elrejtve a basszusban és úgy tűnik ezt átjön az Audio-Technikán is (a Gustard se zavar be szerencsére). De az SDAC-nak is elég feszes a basszusa, csak ha túl sok minden van ott akkor nem képes már rendesen lekövetni, bezavarodik.
Mindenesetre kipróbálok egy ilyen elvileg jobb USB kábelt, már csak kiváncsiságból is, Talán veszek egy pakk Ferrit szűrőt is ha már arra járok, azt majd a tápkábelekre rápakolom.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Polllen #100670 üzenetére
Végülis szerintem van méltó utódja, ugyúgy AKM chipes, talán kicsit upgrade-elt és olcsó: [link] [link]
Nyílván az lenne a legjobb ha lenne egy ilyen és hallanám, de nem lennék meglepve ha kismértékben is, de lelépné az SDAC-ot, vagy legalábbis ugyanazt hozná.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Polllen #100672 üzenetére
Ez van, minden távol-keleti lesz lassan, az én láncom kínai-japán.
Mondjuk Dekoni párnákkal, hogy legyen benne valami a nyugatból is
Nem mintha bajom lenne a nyugati dologokkal, egyszerűen így alakult, talán azért mert a nyugatiak drágábban adják a jó cuccaikat, így az ember hajlamos kínait venni.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz stellaz #100674 üzenetére
Nálam nem számít, sőt a múltban volt egy idő amikor nyugati volt a láncom.
SDAC (USA) + Magni 3 (USA) \ Lake People G103S (Német) + Sennheiser HD650 \ HD800S (Német)
Most meg minden kínai illetve a fejes japán.
Tehát minden távol-keleti lesz idővel, előbb vagy utóbb.
Még az SDAC is kínai lett SU-1 néven.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Remus389 #100669 üzenetére
"...újra meghallgattam a "head like a hole"-t a nine inch nails-től és feltűnt hogy ezzel a DAC-kal sokkal részletesebb lett a basszusa..."
Kíváncsiságból rákerestem, hogy értsem is, mire gondolsz. Meghallgattam, HD800S-el értékelhetetlen. (van egy sanda gyanúm, hogy a Beyer dt1770 pro-val már jobb lenne.. )
Uhhh, mondom, nem volt ez ilyen sz@r fejes...
Gyorsan elindítottam a Deftones: My Own Summer (Shove It) számát és megnyugodtam, visszaállt a világ rendje.
Ugyanis nem történt más, csak amit Polllen tökéletesen megfogalmazott: [link] .[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-
-NoVa-
addikt
válasz Remus389 #100675 üzenetére
Nálam oszlik:
Grado - Brooklyn, NY
ifi - Southport, UK
Spartan - Manchester, UK, de kínai alapból továbbfejlesztve, Orosz csövekkel, globális
Phoenix - Budapest, Neo-Szovjetúnió :(
Glamdring - Kínai alapból Új-Mexikóban továbbgondolt planar in-ear.
Shuoer - Kínai cég, de Kanadából és az UK-ból futtatják.
A többi kínai, Japán, mindenféle, bár kallódik még Bose, Sennheiser, AKG, Koss, Harman Kardon bigyó is szanaszét, azok sem keletről jöttek. Legalábbis részben, a komponenseik fene tudja. -
Zoliee
senior tag
válasz Remus389 #100677 üzenetére
Márpedig: DE!
"...Tudom, mert azt cseréltem le..."
Én is tudom, az van a fejemen jelenleg is.
Járt nálam a Tiéd is (a + kínai kábeleddel együtt), és ellentétben Veled, én meg is tapasztaltam milyen olyan amp-al (de inkább helyesen: lánccal) hallgatni/használni, amivel ki is futja magát.
Szóval ne vitatkozz kérlek...[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Remus389 #100677 üzenetére
A fejhallgató mögötti lánc is sokszor limitál...vagyis nálam (én jóval alacsonyabb ligában mozgok) ez a tapasztalat. Sokan úgy indulnak neki, hogy legyen minél jobb fejhallgató, ahhoz jöhet aztán majd egy jobb DAC/AMP idővel, de elindulni kicsivel is lehet...számomra viszont teljesen más a zenehallgatási élmény az Atom Stackkel mint az MFA+MFD párossal. Az előbbi megmutatja szárazon a fejhallgató karakterét (ezt viszont tényleg jól teszi), az utóbbival pedig sokkal kellemesebb zenét hallgatni (élethűbb hangszerhangok, dinamikusabban, nem fárasztóan szól). Nálam az audiofil vonalat abszolút az MFA+MFD páros képviseli. Hiába lenne pl. egy OG Focal Clearem, biztos vagyok benne, hogy az Atom Stackkel közel nem érné el a fejhallgató a maximális potenciálját. És hogy annak a fejhallgatónak hol lehet a vége? Szubjektív véleményem szerint valahol a félmillió forintos DAC + félmillió forintos AMP környékén.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
CoroStar86
aktív tag
Valaki elárulná nekem, hogy a wtfplay-ben hol találom a zenei fájljaimat? Sikeresen telepítettem a programot USB-re, a beállításokon is túl vagyok, az SSD-t is látja, de hol találom a "C" meghajtót???
-
Zoliee
senior tag
"...A fejhallgató mögötti lánc is sokszor limitál..."
Pontosan!
Hiába írják/írjuk le ezerszer is. (inkább a "szerintem", meg az "úgy gondolom", "azt olvastam" játszik, még akkor is, ha lenne rá lehetőséged, hogy megtapasztald)
A szinergiáról már nem is beszélve.
A net tele van baromsággal is (szűrni/szelektálni tudni kell). Ha nem megy másképp, saját próbával.
Itt pl: [link] arról ír a tesztelő, hogy a HD800S és a Chord Mojo 2 mondhatni kiváló.
Hááát én összedugtam őket egyszer, soha többet nem teszem.[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Zoliee #100682 üzenetére
Jajj, csak a Headfonia-t ne!
Egyébként van egy ötletem!
FELHÍVÁS: Kérjük a tapasztalt, "vén" rókákat, hogy írjanak olyan láncokat, amit már hallottak, és amivel egy-egy adott fejhallgató szuperül ki tudta futni magát!
Mivel sokmindenkinek van/volt (nekem még nincs, de egyszer majd szeretnék), kíváncsi vagyok a HD600/650-el kapcsolatos tapasztalatokra! Elvileg nagyon jól skálázódik!
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #100679 üzenetére
Jó hát elhiszem hogy van akinek a HD800S tetszik jobban, de nagyon sokan mondják hogy az ADX5000 felülmúlja, én is ezt vallom.
Polllen: Az SDAC-kal kb HD650\HD6XX szintig bátran el lehet menni, ott még a fejhallgató limitál, szerintem nem hallottam volna a HD6XX-el nagyon a különbséget a DAC-ok közt, mert nem képes átadni
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Azt hittem, hogy a 650-t már elengedtük. Vagy az másik topik volt?
Remus389
"Az SDAC-kal kb HD650\HD6XX szintig bátran el lehet menni, ott még a fejhallgató limitál"
Jó cucc az az SDAC, de nem ennyire. Még gyengébb fejesekkel is hallható előrelépés több 100k alatti dac.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
kNG
senior tag
válasz Polllen #100686 üzenetére
Őőő, lehet a fejhallgatós, már nem tudom.
Nincs semmi elengedve! De ha valami új jön, akkor valaminek mennie kell mostmár. Egyelőre nincs szívem egyik eszköztől sem megvállni, most a láncomat fejlesztgetem! (OPA Blue incoming ).MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
Lehet, hogy hülyeség, de én egy DAC és AMP tier listet is szívesen látnék szöveges kommenttel, különböző kategóriákban (pl. hordozható DAC/AMP-ok, asztali DAC-ok, asztali AMP-ok, csöves erősítők).
-
Zoliee
senior tag
válasz Remus389 #100685 üzenetére
".. Jó hát elhiszem hogy van akinek a HD800S tetszik jobban, de nagyon sokan mondják hogy az ADX5000 felülmúlja, én is ezt vallom..."
Még mindig elbeszélünk egymás mellett.
Én nem azt mondtam, hogy xy jobb, vagy felülmúlja.
Én azt állítottam, hogy Te a hd800s képességeivel nem vagy tisztában, mivel nem hallottad megfelelő láncról.
Ugyanez igaz részemről az adx5000-rel kapcsolatban, nem is írok róla semmit. -
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100681 üzenetére
Linuxban nem meghajtó betük vannak, hanem mindent a könyvtárrendszerbe tesz bele. Szóval a könyvtárakat nyitogasd..
Olvasd el a leírást, wtfcui-ban megtalálod a zenéideta bal oldali könyvtár rendszerben..[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100694 üzenetére
Sima flacok sem jelennek meg?
Akkor más gond van.
Nem vagyok gép előtt..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #100691 üzenetére
Azért ezt így túlzás kijelenteni hogy nem hallottam megfelelő láncról (úgy állítod ezt mintha tudnád én mikről hallottam eddig, de ez más tészta már), pont erről szokott lenni végtelenbe menő vita, hogy ki szerint mi való alá.
Azt viszont el tudom fogadni, hogy nem hallottam olyan láncról, ami passzol is hozzá és a csúcsot jelenti a HD800S-hez. Pl.: V281 amp
Erről drágábbról is hallottam már, de az lehet nem passzolt hozzá.
Viszont 3 hétig volt mindkettő nálam, és azon egyértelműen szebben zenélt az ADX5000, illetve a másik két láncon is amin hallottam egymás mellett mindkettőt. Ott is szebben szólt az ADX5000, mindent jobban csinál a tér szélességét kivéve, de azt is tudja a maga módján.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #100697 üzenetére
Nekem minden látszik a helyén.
A /media utvonalon a megfelelő mappád, amiben a zenék vannak, üresnek látszik, vagy a mappát sem látod?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
szaki58
aktív tag
válasz Remus389 #100696 üzenetére
Ha lenne kocsid, akkor egy hétre kipróbálhatnál egy rendszert. Adnám! Helyileg már nem aktuális a meghallgatás.
iFi Neo Streamer (Tidal + sok nagy felbontású zene micro SD kártyán) + Topping A70 Pro fejes erősítő. Nagyon szeretik egymást, és más világ, mint ami eddig nálam volt : pl. OOR+HypsosEsetleg egy teszt? Te úgy is szeretsz tesztet írni!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest