Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz total90 #25559 üzenetére

    "Azért ugyanúgy bele kell túrni a különféle megvilágítások esetén a Fuji profilos képekbe is"

    Épp ez a lényeg, hogy nem. Töksimán végigtolom a fesztiválokat mondjuk -1 shadow tone, DR200 Classic Chrome JPG-gel, annyi dolgom van, hogy expókorrekciózzak. Gyönyörűen, fantasztikusan kezeli a csúcsfényeket, a központban képleídáskot én vedelem nyugiban az innivalókat, míg a Canonos kolléga mellettem a notiját üti, hogy a CR2-ből kijöjjön valami értelmes output. Én meg odaadom a szervezőnek az SD-t, mehet a FB-re frissen az anyag. Néz rám, nemár, csak így? És megnyitja a mappát és tényleg mehet ki.

    De a lagziknál is az van tavalytól, hogy JPG-ezem. Ha kicsit kell módosítani, van bennük annyi tartalék, ha nagyon, ott a RAF az egyes kártyán, de kábé sose kell. Ha mégis, X RAW Studio, mert a LR csak hunyorogva tudja ugyanazt.

    Igen, tudom, eretnekség pixelpeeper szemmel 8 bites tömörített formátumot utómunkázni, de én úgy vagyok vele, hogy amíg élő ember meg nem mondja, hogy "fújj ez JPG", addig magasról teszek arra a túlzó geekségre, ami a digitfotózást is beborítja. Videónál is csak azért F-logozok, mert nincs Eterna a T2-ben. Ha lenne, DR200/400-zal, még kevesebb lenne az utómunkám ott is :))

Új hozzászólás Aktív témák