Új hozzászólás Aktív témák
-
Bukta01
csendes tag
Az árváltozás téves infó. Most nem változott az ára, már egy ideje 250k volt az iPad Mini 6. Ergo, most a korábbi árért jobb SoC-t és több tárhelyet kapunk.
-
adalbert1
veterán
válasz hegedus001 #58 üzenetére
Hát, nekem a mini 6-hoz képest a saját felhasználói szokásaimat tekintve (filmek nézése streaming servicekről, olvasás, böngészés) az erősebb soc és több RAM nem akkora előrelépés, ami miatt cserélném a 6-ot (ha valaki most vesz újonnan, akkor nyilván ez jó dolog, azt aláírom).
Én nagyon örültem volna egy oled kijelzőnek - de mivel azt csak a pro modell kapott, így nem igazán várható, hogy lehozzák ide is -, ami tudja a 120 hz-et, illetve azonos külső méretek mellett ha kicsit nőtt volna a kijelző a kávák csökkentésével.
Esetleg még a touch id-t is lecserélhették volna face id-ra, amennyire ódzkodtam tőle mielőtt elkezdtem más készülékeknél használni, most már annyira tetszik - persze megértem, ha valakinek továbbra is a touch id jobban tetszik. -
bostone
addikt
Ezen eszközök támogatása hivatalosan az Apple szerint meghaladhatja az öt évet. Bizonyára számtalan példát találni, hogy ettől gyengébb hardverelemekből felépülő táblagép is veszi az akadályokat idősebb korában, viszont azok nulla vagy két év rendszerverzió frissítést garantálnak általában.
Rengeteg hiányosságot fel lehet emlegetni az Apple felhasználóihoz való viszonyulásával kapcsolatban, de azt elmondhatjuk, hogy mindig remek processzort építenek termékeikbe.
Más részről, garantáltan nem lenne olcsóbb a gyengébb változat, példának okáért az egyik legnagyobb rivális a Samsung táblagépeit említhetem. -
adalbert1
veterán
Azta, azt nem tudtam, hogy a vízállóság ilyen rossz
Érdekes, telefonnál megoldják rendesen, pedig kisebb eszközről van szó.
Igen, a gyorstöltés is üdvözölendő lenne.Attól kicsit tartok, hogy most megint lehet 3 évet várni a következő minire, és esetleg ott se lesz igazán érdemi fejlesztés
-
jbcs
tag
Valaki árulja már el nekem, hogy minek kell egy bika soc egy olyan tabletben, amit kb. az emberek 80-90% arra használ, hogy elindít egy youtube, netflix videót vagy olvas rajta valamit...? Nem teljesen mindegy, hogy egy Netflix videót 1 msp vagy 1.8 msp alatt nyitja meg...
Korábbi hozzászólások: "Elég lesz a soc egy ideig... " Meg mennyi ram van benne...
Tudom, ha valaki munkára is használja, az más helyzet...[ Szerkesztve ]
-
-
scdlsc
senior tag
válasz vakablak93 #46 üzenetére
Az engem pont nem zavar. Nekem az a lényeg, hogy egy kézzel átérem a hátulját. Hüvelykujjam az egyik oldalon, mutatóujjam megtámasztja hátulról, a többi meg a másik oldalon.
-
scdlsc
senior tag
válasz Farkassacred #27 üzenetére
Nálam egy iPhone 13 mini mellett iPad mini van. Egy kézzel kényelmesen fogható/tartható akár gyaloglás közben is. Régen laptopot vittem magammal utazáskor, most az iPad minit viszem. Játszani is jobb rajta, mint telefonon, habár ritkán játszom. Mondjuk a Hitman GO-t pont most hétvégén kezdtem újra.
Nekem csak egy bajom van. Jelenleg egy 5-öst használok. A tablet le van rakva az asztalra és a home gomb miatt kényelmes feloldani + nem billeg. A 6-os és 7-es ujjlenyomat olvasója a tetején van. Nem tűnik ugyanilyen kényelmesnek a használata.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz LosBlancosRM #43 üzenetére
Te ne gondolkodj. Megárt.
-
Prophyte
tag
A sima ipad, aminél 2022 volt az utolsó típus, vajon jövőre fog frissülni?
-
zalchi
csendes tag
Miről beszélsz? Te nem tudtad hogy az iPhone 13 SoC és a 4 GB ram az már kuka, ciki, felejtős? Múltkor látom, hogy van iPhone 16, amiről még csak nem is pletykáltak, hazafelé szégyelltem elővenni a telefonomat, otthon dobtam is egyből a kukába, nem jó az már tetriszezni se.
-
worxland
addikt
válasz adalbert1 #34 üzenetére
Nekem a vízállóság lenne az elsődleges (a Mini 6 kapott egyetlen egyszer a töltőportba egy kávéskanálnyi vizet, szervíz+alaplapcsere lett belőle), meg a gyorstöltés (intenzív használat miatt naponta töltöm, jó lenne, ha nem lenne egy órát a madzagon), a sok míting miatt zavar a rossz kamera elhelyezés (ahogy megfogom a cuccot, eltakarom a kamerát). A többi esetleges fejlesztés nálam a nice to have kategóriába kerül.
Nálunk is Mini 6 (enyém) + Mini 5 (asszonyé) kombó van, egyelőre marad. Talán majd 2026-ban, amikorra rebesgetik a következő Minit.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
adalbert1
veterán
Én is annak örültem volna, ha a kijelző oled és 120 hz lesz, az erősebb soc a saját felhasználói szokásaimnál (böngészés, streaming szolgáltatások, olvasás, stb) semmit nem ad jelenleg hozzá, max. kicsit jövőtállóbbá teszi a készüléket.
Sajnálom, hogy ennyire nem történt érdemi fejlesztés (az alap tárhely növelése üdvözölendő, de annak épp ideje volt már), vártam az új generációt, de így valószínűleg amíg megy a mini 6, addig kimarad.
Családon belül van egy mini 5-ünk is, azt is nagyon szeretjük, 5 éve van meg, és az lett a családi mindenes gép, 3-4 ember használja felváltva, és a hardware még mindig elég, az akksi is bírja, azt merem rá mondani, hogy az egyik legjobb tech vásárlásom volt.
-
worxland
addikt
válasz burgatshow #32 üzenetére
Én se, de ettől még másnak jó lehet.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
burgatshow
veterán
Én ezt a vezetéknélküli töltés hiányt egyszerűen nem látom relevánsnak egy tabletnél. Akkora tekercset kellene érdemben beletenni, hogy normálisan töltsön, mint egy főzőlap. Attól meg azért már hatékonyabb egy USB PD szabványos gyorstöltés. Telefonnál még megértem, ott mondjuk úgy kompromisszumos megoldás a méret/töltési hatékonyság arányában, de tabletnél egyszerűen nem látom életképesnek.
-
burgatshow
veterán
válasz vakablak93 #19 üzenetére
A PayPal-t átrakod Authenticator alkalmazásra SMS helyett és meg van oldva az SMS gond.
-
hegedus001
aktív tag
Én próbáltam anno kiváltani a laptopot, de sajnos arra tényleg nem elég. Nálam amire használom az : képszerkesztés, film/sorozat nézés, második kijelző, jegyzetelés a junkában a pencillel, így nem vesznek el az i fók amiket addig valami fecnire írtam rá. ezen felül még jó szerintem mérésre (lidar) így lehet tervezgetni, hogy mi hova hogy fér be, emailezés, olvasás, alap netezés meg persze játszok is rajta. Baromi sok mindenre lehet használni, nekem a mini is nagyon tetszett, de alapvetően számomra túl kicsi volt, pedig baromira jó cucc főleg a mérete miatt.
-
worxland
addikt
FIlm, youtube, Teams, Outlook/Gmail, böngésző, géming. Mind sokkal kényelmesebb, mint egy telefonon. Plusz (ha veszel hozzá tokot), akkor le tudod rakni az asztalra és amíg mást csinálsz, addig is kényelmesen látod a képernyőt. Mindemelett 30 deka, egykezes módban is jól használható, ami egy 10 collos tabletnél már nem igaz. 12 éve használok Minit, még mindig nincs jobb nála erre a célra.
A laptopot nálam nem váltja ki, ahhoz túl kicsi és az egér+bill kombóhoz képest nem rúg labdába. Ezért is írom, hogy inkább tartalom fogyasztására és nem gyártására való.[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Úgy általában mire jók ezek a készülékek, amire egy telefon képtelen lenne? Részemről pont egy laptopot kéne kiváltania ennek a kütyünek, így sajnos csak egy nagyobb mobilt kapunk..
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
hegedus001
aktív tag
válasz vakablak93 #24 üzenetére
Jelentkezem, mi az aszonnnyal pl addig használjuk őket, amíg bírják persze a gyerekünk még pici így neki nem kell telefon, így még évekig nem kell tovább adni sem.
Ő jelenleg egy 11-est nyüstöl amit 2 éve vett én meg egy 3 éves 13 minit, nem látom, hogy mikor váltanánk újra. Talán 1-2 év múlva, de akkor is max az egyikünk, és akkor a céges számos 2016-os SE-m helyére megy vagy az enyém vagy az övé majd.
-
vakablak93
őstag
Van nagy gép itthon nagy kijelzővel nem téma hogy, alapvetően úgy kéne. Csak mikor munka után hazamegyek, a fene akar meginnt az íróasztal mögé ülni..
Van hogy, útközben hazafele vonaton, még mobilról is elszöszölök Lr-ben, ahhoz képest a 8,3' + Pencil zseniálisnak tűnik nekemIdén volt egy ipad air-em is, szuper volt, de a mérete zavart, kényelmetlen volt még kanapén fekve is, előtte régebben volt minim, akkor ez a méret nagyon tettszett.
Főleg hogy a legkisebb fotóstatyómba is belefér, így távvezérlőnek is viném magammal, meg egy rakat egyéb dolog...
bostone: elhiszem neked. Sok dologra még évekig jó a mini 6, mert erős benne a Soc.
Mondjuk nem tudom mit értesz átlagfelhasználó alatt:
A fiatalt akinek mindig a legújabb kell? Ők szerződeshosszabbításkor 2 évente veszik az újat.
Azt aki a 2 éves kifutó modellt veszi 2 évente mert, tök mind1 csak iPhone legyen de olcsóbban? Ők is 2 évente cserélnek hosszabbításkor.
Azt akinek a gyereke a cserekor továbbadja a 2 éves mobilt és örül hogy kapott egy jó telefont?
Ezek mindegyike álagfelhasználó és a
végén mindig ott van hogy, 2-3 év után ugyanúgy csere.Nem látok a környezetemben ilyet hogy 3 évnél tovább használnák, ugyanúgy cserélik az iPhonokat is az emberek.
-
A.K.
tag
a hatos wifi-s verzió is 249 volt
-
worxland
addikt
válasz vakablak93 #20 üzenetére
Na, igen, bár szerintem a PS+Lr-hez rendes gép illik, min. 32 inches kijelzővel, nem egy 8-as tablet. De nem értek hozzá, nem az én területem. Neked így tényleg megérheti a 7-es.
Osztott képernyős alkalmazásbezárás: ezzel az elmúlt három évben egyszer se találkoztam.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
bostone
addikt
válasz vakablak93 #20 üzenetére
Egy átlagfelhasználót biztosan kielégít még pár évig a 6-os tudása. Nem futnak ki a Rambó (elnézést). Ebből a szempontból jól dolgozik az Apple.
Sőt, én még az iPad 9-et is elég korszerűnek tartom, mivel egy élhető, szerethető táblagép.
Szentségtörés lesz lehet, de néhány ismerős még mindig iPhone 8-at használ és nem is akar cserélni, “mert minek?”.
-
vakablak93
őstag
Nekem volt korábban, és az volt a tapasztalatom hogy, simán bezárja a fenébe a dolgokat pl. osztott képernyőnél, egyszerűen kifut a ramból...
Na meg mi a fene értelme a legújabb Soc-nak ha nem lehet semmi komolyabbra használni a tabot?Én simán PS+Lr-ben képeket szerkesztgetnék rajta, meg tartalmat fogyasztanék.
Ereje erre a mini6-nak is bőven van, csak mégse fog menni mert kevés a memóriája. (mielőtt mondnátok, nem, nem mobilos képeket)
A másik hogy, rendes muktitaskinghoz is kevés volt a 4gb már régen is, nem iOS ez hanem ipad os, amin van erre lehetőség.A 8Gb-rammal, a szememben nagyot ugrott előte a mini 7.
-
vakablak93
őstag
válasz janeszgol #15 üzenetére
Nah köszi, akkor eldőlt, így már király, akkor a legfőbb gondot ami tönkrevágta az elődöt itt megoldották.
#16 sanyci: régóta nem telefonálok sehova, de sajna tényleg kéne egy mobil, a paypal belépéshez sms jön . Ebben igazad van, hogy ez komoly korlát.
Lehet valami filléres buta telót kéne tartani mellé sms-t fogadni és kész 🤔 -
worxland
addikt
válasz janeszgol #17 üzenetére
Nem érdemes. A 4 giga RAM Mininél soha nem volt kevés arra, amire ki van találva (tartalomfogyasztás+game). A sokkal erősebb SoC konkrétan 15-30%-ot jelent. Amikor a proci amúgy sem volt soha kevés a Mini 6-ban. Akinek esetleg mégis, annak az "akár +30%" nem lesz megváltás
Ami nem változott, pedig jó lett volna:
a frontkamerának vagy a sarokba, vagy a hosszabbik oldalra átpakolása
IP védettség hiánya
töltési sebesség
vezetéknélküli töltés hiánya
súly
IPS kijelző
60 Hz
vastag keret
Ez a ráncfelvarrás megfelelő lenne egy évente frissülő kütyünél, de nem 3 év után.[ Szerkesztve ]
-
sanyci
senior tag
válasz vakablak93 #11 üzenetére
Egy baj van, nem tudsz vele helyettesíteni egy telót. Nem lehet vele se telefonálni, se sms-ezni. Még a Signal app is csak a telefon klónjaként megy rajta, önállóan nem. Ez sajnos nem Android, hanem iPadOS
Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x
-
janeszgol
félisten
válasz vakablak93 #13 üzenetére
Ebbe 8 GB ramot irnak.
-
bostone
addikt
válasz vakablak93 #13 üzenetére
Óvatosan csepegtetik a jóságokat mostanában, de szerintem annyit húztak rajta, amennyit kell, így bizonyos szinten elég korszerű marad.
-
vakablak93
őstag
Igen gondolom, ugyanez volt előtte is majdnem
Meg az összes mobilnál évek óta, mióta semmi fejlődés nincs.Csak azt sajnálom hogy, valamivel mint a pl.: a keves ram, vagy hasonló, mindig agyonvágják szegény minit, véletlen se lehessen komolyan használni, ha már benne van a hardver...
-
bostone
addikt
válasz vakablak93 #11 üzenetére
Ha elolvasod a 6-os tesztet, mintha a 7-es tesztet olvasnád.
-
vakablak93
őstag
Végre! A mini a legjobb méret amit tabletből kedvelek. Remélem lesz teszt itt Mobilarenán is.
Néha már agyalok, hogy simet bele ee inkább használnék egy ilyet telefon hejett, annyira jó méret. Csak a Pixelt meg nagyon szeretem, és akkor az hiányozna. -
janeszgol
félisten
Őszintén szólva nem érdekel. Ami fontos, hogy a kisebb tabletek kedvelőinek itt az idei Mini, illetve a Lenovo Legion ( [link] ). Oké, hogy utóbbiban csak egy SD8+ gen1 van, de kellően erős az is. Persze az A17 Pro erősebb.
A nagyobb tabletek kedvelőinek meg ott a Xiaomi Pad 6s Pro. -
janeszgol
félisten
Ez megéri. Jó vásár. Nem is volt róla szó, meg pletyka sem, hogy jön új Mini.
De a hardver ok, az ár ok, újabb ár/érték bajnok a tabletpiacon. A Xiaomival közösen (Pad 6s Pro). -
bostone
addikt
Esetleg egy mini pro nincs tervben?
-
worxland
addikt
Meh.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- IPAD PRO 12.9 2022 Cellular M2 6th gen 128Gb + Apple pencil 2 + Magic keyboard
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest