Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz troller #4850 üzenetére
Ahogy a fekvenyomó bajnokok és a súlyemelők is alacsonyak, de az összes nevesebb atléta (sprinterek, dobó, ugró atlétak stb.), úszó és labdajátékos magas. Ami itt hátrány, az ott előny, nem véletlen voltam röplabdás. Mondjuk ez alapgyakorlat, erre bárki képes, míg valószínűleg egy fecskét soha nem fogok tudni kitartani.
-
RBJ
addikt
Gratulálok az esti időhöz, de azért se fogom kihagyni az edzést. Itthon lenyomom most pedig nulla motiváció.
kínai telfonkodunk sanyibá?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Zoo123
senior tag
válasz troller #4825 üzenetére
Kipróbáltam ezt a "10 perc szenvedést" húzódzkodással. 90Kg vagyok, max 14 megy elsőre aztán 12,10, stb. de a rövid pihenők miatt visszavettem és 4db-ot csináltam percenként, így is jó volt.
10x4 ismétlés, utána nyomtam még kb 1,5 perces pihenőkkel 5,6,5,5-öt, szóval most jól vagyok.Holnap elmondom van-e izomláz, most még nem érzek semmi különöset.
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
KISDUCK
addikt
Mennyire érdemes magam kifárasztani egy edzés során? Kezdtem 8 perc bemelegítéssel, utána húzódzkodtam nem tom 20-30-at talán összesen, vállszélességben és szűken befelé fordított tenyérrel, utána nyomtam egy 20perces comb-has tornát, utána még nyomtam 20 kitörést 10 guggolást jó lassan 10 felülést egyenes törzzsel és beakasztott lábbal jó lassan, majd futottam kb 1km-t, de előtte még 10-t húzódzkodtam. Leizzadtam durván, de nem érzem magam kifáradva. Érdemes kifáradásig edzeni vagy előtte inkább stopp? Utána toltam kb 15g gyors felszívódású fehérjét meg kb 25g szénhidrátot és most főzők kis tojást. A célom az edzésekkel zsír vesztés és kis izom gyarapítás / erő növelés. Vélemény, észrevétel?
-
kolosanyi
veterán
Köszi. Van még mit fejlődni, de ahogy mondtam is, idei első próbálkozásra nem vagyok elégedetlen.
Jaaa, most megtetszett a Lenovo P780, szerintem be is rendelek egy olyat.#4854) KISDUCK
Ez célkitűzéstől függ. A tipikus erőedzés kevés ismétléssel, sok sorozattal, nagy edzésgyakorisággal szokott operálni, míg egy testépítő jellegű izomcsoportonkénti bontással, sok gyakorlattal, nagy volumennel, a gyakorlatokat bukásig, vagy még tovább végezve szokott működni. Arany középút például az 5*5-ös edzésmodell, de igazából érdemes váltogatni, úgy mindent le tudsz fedni és nem is unod meg. -
kk831228
addikt
Én is kiprócáltam a 10 perces dolgot de nem jó idáig valami ... Lehet kevés lett az ism. szám. Kb én is annyit csinálgatok mint Te húzásból ,és én is belőttem hogy csinálok akkor 5-ket de kevés. Kb 8-10 ismétlésre gondolnék ami elfáraszt a végére... A tabata nekem jobban bejött eddig. Lehet én alapból is rövidebb pihenő időket tartottam idáig, és azért egy kicsit sok a majdnem 1 perc.
Viszont tegnap próbáltam ezt: pyramid push up Én csak 10-ig csináltam utána vissza felé és azt kell mondjam nem rossz... Pihenőben biztos csaltam egy kicsit + a leengedésbe is szerintem... de úgy is elég volt...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Zoo123
senior tag
válasz kk831228 #4859 üzenetére
Durranás most is volt, de erősödni akarok, nem durranni.
Hiába no, át kell térnem az egykezes rávezetőkre, csak még gyenge a fogásom és állandóan lecsúszom a rúdról.
Majd szépen lassan...Kipróbálom GTG módszerrel, meglátjuk erősödik-e a fogásom néhány hét alatt.
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
westcoastog
veterán
A hátam miért akar beleszakadni a hasedzésekbe?
Derekam fölött, a hátam/gerincem úgy elfárad hogy rettenet, és akkor le kell tenni magam mert nem bírom tovább, utána mehet megint.
Ilyesmiknél.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Gaben360 #4860 üzenetére
Én se rendszeresen csinálom csak néha. Csak sima fekvővel próbáld ki... Azért tetszik mert ha nincs idő akkor 4 perc alatt ki bírod magad készíteni sima fekvő támasszal is...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
westcoastog
veterán
Ja és van egy tízesem, tornagyűrű projekt indul.
Szobai edzést már nagyon kinőttem, ez a fekvőtámaszozgatás/hasedzés már semmit nem ingerel. -
kk831228
addikt
válasz westcoastog #4864 üzenetére
Milyen hasedzés tolsz??
(#4866) westcoastog : Aha, haskerék?? Nem rossz az se 2-3000 ft...
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Haskerék egyelőre nem, függeszkedésben szeretnék hasgyakorlatokat végezni.
Anyám most mondta: Jó lenne ha leállnék azzal a fehér porral...
Fárasztóak az emberek. -
kk831228
addikt
válasz westcoastog #4867 üzenetére
Ne az orrodon szívd fel amikor a Muter lát...
-
kolosanyi
veterán
Ide is beírom: "Kipróbáltam ezt a tíz perces szenvedést húzódzkodással, meg hétfőn kézállásból nyomással is. Fasza. Múltkor írtam, az a lényeg, hogy 10 percen keresztül minden percben (tehát amikor a mutató a nullához ér) megcsinálod a max ismétlésszámod 40 százalékát. Tehát ha 10-et tudsz húzódzkodni, 4-et csinálsz percenként. Én olyan 12-14 között tudok most, de szerényen csak 4-et húztam én is. Épp végig tudtam csinálni, igen fasza program. Olyan 35-40 másodperces pihenőim voltak, 10 sorozattal az elég intenzív. Bármilyen gyakorlattal el tudom képzelni ezt a programot, tök egyszerű dolog. Súly növelése nélkül is faszán lehet nehezíteni, csak meg kell próbálni növelni az ismétlésszámot, ezzel növekszik a volumen és csökken a pihenőidő. Például ha legközelebb csinálom, az első 5 sorozatban 5 ismétléseket csinálok, aztán a mind a 10-ben, majd 6 ismétléseket és így tovább. Kifejezetten tetszik."
-
kolosanyi
veterán
Ezzel inkább alapállóképességet tudsz felépíteni. Ahogy írtam, folyamatosan növekszik a volumen és csökken a pihenőidő, ezáltal egyre intenzívebbé válik a dolog. Ez akkor jó ha fel akarod tornászni valamiben az ismétlésszámod. Például 5-6 ismétlés belemegy valamibe, elkezded ezt úgy nyomni, hogy kettőket csinálsz öt sorozatban, majd utána ugyanennyit csak negatívokkal. Aztán szépen lassan feltornászod, végignyomod a 10 percet 2 ismétlésekkel, aztán átváltasz 3-4 ismétlésekre és így tovább. Jó kis program ez, igazából ilyesmi a fokozódó sűrűségű edzés is.
-
brownus
veterán
használ itt valaki kinezio szalagot? a héten alkalmaztam a yt-ról felszedett tudást a csajomon, azt mondja, kurvajó! a hétvégére magamnak is felteszem vagyis tetetem a jobb vállamra. kíváncsi vagyok rá, mennyit fog használni!?
-
kolosanyi
veterán
Lábaztam, jó volt.
- 8 perc ugrókötél bemelegítésnek
- 5*5 pistol squat
- 4*10 lábhajlítás (gumikötéllel imitáltam a gépet)
- 200 m sétáló kitörés
- 4*10 box jump (ennek mi a magyar neve, simán felugrás )
- lépcsőzés, 60 valahány lépcsőfok: sima felfutás, felfutás kettesével, szökdelés, szökdelés kettesével, egylábbal szökdelés (bal és jobb lábbal is egy kör), illetve a végén törpejárásban fel (itt nagyon beégett a lábam)Jó volt, most úgy megyek, mint aki beszart.
-
KISDUCK
addikt
válasz kolosanyi #4875 üzenetére
Az igen. Volt hogy udvarba tuskóra ugráltam fel egy lábbal, meg tuskót ugrabugráltam át, nekem az szedte szét a lábam.
Ma haverom lehozta a kettlebelljét kipróbáltam igen tetszett, pár figurát mutatott és azokat csináltuk, kiegészítésnek jó lenne a testsúlyos dolgok mellé, lehet hogy beszerzek majd egyet.
-
RBJ
addikt
Én azzal vagyok viharban, hogy nem e kevés a heti egy hátedzés.
Calisthenics alapja meg állandóan az.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Régi Prohardver felhasználó vagyok,de csak most láttam,hogy van ilyen topic.
Én már 2,5 éve edzek csak saját testsúllyal és előtte sem csináltam ilyenféle testedzést,konditermeset sem.Van egy oldalam,ahol motivációt próbálok nyújtani mindenkinek,aki a testedzés és főként a calisthenic iránt érdeklődik.
Kukkoljátok meg!
Facebook: https://www.facebook.com/CalisthenicsWestHungary
Youtube: https://www.youtube.com/user/CalisthenicsWestHun
A kérdésekre szívesen válaszolok itt,vagy az oldalakon.
Nincs megállás!
üdv.: Chris
[ Szerkesztve ]
"Nincs megállás"
-
Mr.Rain
senior tag
Köszi az üdvözlést nektek!
RBJ !
"Mondjuk a sötétben padon edzést nem értettem."
Padlást akartál írni,nem? Az az üzenete annak a videónak,hogy bárhol,bármikor lehet edzeni,még egy koszos,sötét padláson is,erről szól a calisthenic. 1
KISDUCK!
Vas-megye.
[ Szerkesztve ]
"Nincs megállás"
-
kolosanyi
veterán
Toltam egy törzs edzést, fasza volt.
-Dragon flag (egyik láb nyújtva, másik felhúzva): 4*5
-L-ülés (hajlított lábbal, egyszerűen nem tudom kinyújtani rendesen, fáj tőle a derekam, így viszont okés): 4*30 sec
-Bicikli hasprés: 4*40
-Oldalsó hídtartás: 2*1 perc mindkét oldalra
-Falséta: 4*5
-Sáska tartás: 4*30 sec (ezt most csináltam először, frankó )
-Törzsemelés fordítással: 4*20[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Mr.Rain #4879 üzenetére
Üdv!!
Hát ez vicc ... Tőtök egy lottót... Pont tegnap olvastam a blogodat...
Jó hogy itt vagy Lesznek itt kérdések hozzád úgy gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
Remélem mindenki bekajált tegnap sonka-tojás-torma kombóból!
Lenne egy kérdésem: Ugye ajánlott C vitamint szedni edzés mellé?
Remélem igen,mert rendeltem 2 dobozzal.Minden kedves edzőtársnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Az alkohollal meg finoman holnap......Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
kolosanyi
veterán
válasz Gaben360 #4889 üzenetére
Nem csak abból, most épp házi Kentucky csirkét kajálunk. Meg tortát.
Azt mondják, hogy alapból érdemes. Én mondjuk nem vitaminozok, eddig semmilyen tanulmány nem bizonyította számomra, hogy miért jó, ha az RDA ajánlások több száz vagy ezer százalékát viszem be. A C-től viszont bajod nem lesz, nyugodtan szedd.
-
kolosanyi
veterán
A sprintelés az jó ééérteeeeem? link
-
kolosanyi
veterán
Szoktatok sissy guggolást csinálni? Én nem, de kéne, mert király gyakorlat. Tökéletes alternatíva a lábnyújtásra és gép se kell hozzá. Egyébként már próbáltam, fasza tud lenni.
-
SkyS1gn
félisten
-
RBJ
addikt
Én letudtam a hátedzést tegnap este fele. Ma, holnap zabálás zabálás.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest