Új hozzászólás Aktív témák

  • Cooper911

    senior tag

    válasz sensor060 #29104 üzenetére

    Két ismerősöm használt TrackIR-t polgári rep szimulátorhoz, ők nem panaszkodtak rosszullétre. Igaz ott nem kell hirtelen kapkodni a fejet. Megfelelő távolságból tényleg alig kell mozditani a fejet. Annyit meg amúgy is mozgott a fejed, gondolom nem karótnyelve ültél a gép elött a szemed pont középen meg sem moccant eddig sem. Természetesen egy VR cucc komolyabb beleélős élményt ad "mintha ott lennél", de ott is megvannak ezek a rosszullét esélyek mert ott is átveri a cucc az agyunkat de az agyunk egy idő után nem hiszi el, hogy tényleg ott van (pl hiába látod távolabbinak vagy közelebbinek a dolgokat a szem nem fókuszál és ez fura az agynak).

    Ez a látványhoz társuló G erő is hasonló dolog. Persze ez is személyenként változó. Csináltak egy olyan tesztet, hogy egy szoba közepén volt egy gerenda amin végig kellett mennie a kisérleti alanyoknak. Amikor mentek végig, a szoba falait mozgatták jobra balra és a legtöbben elkezdtek egyensúlyozni mert azt "látták" hogy mozdul a szoba fala amit ők fixnek hittek, tehát azt hitték hogy ők mozdultak el. Volt aki el is esett, volt aki hamar rájött hogy mi a helyzet.

    Szóval bizonyos játékoknál a nézőgombog/egér kiváltására jó lehet a track(no)IR, kisérletezz vele amig nem okoz rosszullétet, de komolyabb VR érzetet nem fog adni.

    Ja amúgy volt itt egy régi motoros Flynth / Sylc (remélem jól irtam a nevét) Ő nyomatta a telefonos VR cuccot és a hangvezérlés témát is. a Hangvezérlésről láttam videókat is tényleg hasznos cucc. Ha visszakeresed a hozzászólásait talán megtalálod.

    [ Szerkesztve ]

    [Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

Új hozzászólás Aktív témák