Új hozzászólás Aktív témák

  • baphomet

    senior tag

    válasz grHawk #27200 üzenetére

    Elnézést, ha túl erős volt a megfogalmazás, nem akarok én megbántani senkit, csakhát a veremben, ahol élek nem zavarja az engem felnevelő farkasokat ez a stílus. De még mindig jobb, mintha kiscicákat molesztálnék mérgemben. :B

    Igazából a buborékban lévő eleve ismert, nav beaconnel vagy megvásárolt adatokkal felderített rendszereket nem érinti a dolog most, a felfedezetlen rendszereknél érdekes a történet.
    A surface map vita lényege az, hogy az első implementáció az volt, hogy minden felderített (discovery scan) bolygó részletes felszíne látszik a system mapen. Erre valami hihetetlen nagy hiszti beindult, egyrészt realizmus (dudálok egyet a napnál és látszik minden, hogyvanez), másrészt az "immerzív játékélmény" oldaláról (szegény felfedezőtől ezt a pici örömöt is elveszik, hogy hosszú SC utazás után érheti esetleg meglepetés). És azzal álltak elő, hogy a surface map unexplored égitesteknél ne látszódjon, kelljen hozzá minimum egy alap scan (a keményvonalasok szerint detailed scan :Y ).
    Ezzel csak az a baj a másik oldal szerint, hogy a scan-hez szinte olyan közel kell menni a a bolygóhoz, hogy onnan már amúgy is látszik a felszín, akkor mi értelme az egésznek? Ez persze nem egészen van így, de tény, hogy elég sokáig kell SC-zni, míg scan közelségbe érünk egy égitesthez.
    Gyakorlatilag annyit nyernénk csak, hogy legalább nem kell olyan közel menni a felszín megismeréséhéhez, ahol már számottevően belassulna a hajó, ergo egy-két percet nyerünk, ha nem tetszik a látvány és állnánk tovább.
    A látszólagos népharagnak engedett az FD és következő bétába már ezt a megoldást tette, amire jött az ellennépharag. :) Közben még befigyelt egy bug is, aminek következtében most egyáltalán nem látszik az unexplored bolygók felszíne/típusa sem kicsiben, sem belenagyítva. :D Ez viszont többeknek újabb ötletet adott, hogy nem is olyan rossz dolog ez: a discovery scan mutassa csak a bolygók helyét, az alap scan a típusát (gáz, földszerű, sziklás stb.), és a detailed scan után látszódjék csak a részletes felszín. :F

    A vita most is tart. Eddig a legjobb felmerült ötlet szerintem az volt, hogy a detailed surface scanner funkciója maradjon, ami volt, viszont a discovery scannerek működése változzék úgy, hogy nem a hatótávjuk nő, hanem a basic scanner megadná a bolygók helyét, az intermediate scanner a bolygótípust és az advanced scanner részletes felszínt.

    Hamarosan meglátjuk mi lesz, esélyes, hogy a jövő héten már élesedik a 2.2

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák