-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
most már tényleg összekavarodtam
Az M23 ha megnyomod, akkor az előre (fejcsavargatással) beállított fényerőt hozza, de ha gyorsan kétszer nyomod meg egymás után akkor a max fényerőt hozza, és ha gyorsan 3-szor nyomod meg, akkor a stroboszkópot. Ha pl nyomod a kapcsolót 10mp-ig, majd gyorsan elengeded, és újra be, akkor is a memorizált módba lép, tehát bármelyik módban lehettél, a lámpa a memorizált módot fogja hozni(amire szintén beállítható a max fényerő)
Az L2 esetén is van módmemória, de máshogy működik. Itt az előzőleg használt módot jelzi meg. Ha azt kikapcsolod, majd gyorsan vissza, akkor jön a következő mód. Ha csak gyors, és rövid max 30mp-es használat van, akkor lehet érdemes kidobni a drivert, meg a gyári lLED-et, és tenni bele egy XP-L HI-t réz Noctigon/Sinkpad csillagon, a drivert meg egy egyszrű nyáklappal pótolni, aminek a közepén van egy 3mm-es furat, itt átjön a + vezeték, és a rugó akku felőli végéhez van forrasztva. Természetesen a másik rugó is áthidalva réz vezetékkel. Ez 160kcd-t, azaz 800m-t tud.
De ha már így építünk, akkor miért nem egy dedómolt XP-G2 egy UF 1504-ben a pillhez forrasztva, a drivert ugyan így nyáklappal pótolva, és ahhoz még lengőkapcsoló is van. Ez pedig 424kcd-t, azaz 1302-m-t tud, de jóval szűkebb nyalábbal.
Ha kell az építést megoldom, de a többit privátban beszéljük meg.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
cekkk
veterán
-
hpsafl
tag
válasz jozsi252 #23197 üzenetére
Szerintem Te is félreértetted, mint én elsőre
Amikor olvastam kkor a Convoyról a C8 ugrott be, de annál az M23 erősebb, viszont ajánlottad az L2-t ami szintén Convoy, és szerintem Kolty erre gondolt, én meg erre írtam, hogy saccra kb 100 és 120kcd között van a fényereje a dóm nélküli led miatt.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
alex89
senior tag
Megérkezett a kulcstartónak szánt Crelant V1A lámpám. Összességében elégedett vagyok vele, egyelőre ni-mh akksikkal használom, de így is elég fénye van, idővel talán kap 10440-es akksit, azzal gondolom jóval erősebb lesz. Fénye szép természetes fehér, szerencsére nem az a kékes-lilás fajta amitől tartottam... (cool white-nak írták) egy apró op refi van benne, nincs erős spotja inkább szórt fénye amolyan arany középút mint S2+-om mondjuk. Kapcsolója nincs, elcsavarós megoldással lehet működésre bírni, de számomra nem várt módon több módja van így is (lo-mid-hi-strobe). Jobban örültem volna, ha csak egy módos, de a leírás ezen része úgy néz ki elkerülte figyelmemet
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
jozsi252
veterán
Ha én C8-at szeretnék lecserélni egy hasonló méretű, viszont erősebb lámpára, akkor Olight M23 Javelotot vennék. hpsafl fórumtársnak írjál, hátha tud segíteni kuponnal hogy olcsóbb legyen. Igaz hogy nem egy olcsó lámpa, viszont 47 500cd-t tud, ami egy ilyen kis lámpától jó érték nagyon.
Vagy ha esetleg nagyobb erősebb lámpára vágysz, akkor én a Convoy L2-t venném. Banggoodon már lehet kapni XP-L HI-vel.
Convoy L2 CREE XPL HI 1000LM 26650 4Mode High Power LED Flashlight
Ebbe én beleraknék egy 5200-as 26650-es aksit, és azzal aránylag jó sokáig világít.
iPhone 16 Pro Max
-
rotring03
csendes tag
Mostanában tűnt csak fel hogy az olcsóbb kézi/fej lámpákat gyakran szeretik Cree Q5 leddel hírdetni,de valójában a legtöbbjükben csak a Q3 utánzatú Lattice Bright van,mi ez ha nem átverés?
-
WestBam
Topikgazda
válasz hpsafl #23189 üzenetére
Még csak most kezdődik az év, én ráérek, szerintem ne törd magad a tesztek kikeresésével, elég lesz akkor ha csinálod a bologod. Mások által csinált miniteszteket is illene akkor belinkelni egyesével, arra meg ez az év sem lesz elegendő, szóval fölösleges bonyolítani.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
hpsafl
tag
cekkk: ha a GB is jó, akkor M23-ra tudok kupont, de csak privátban.
Esetleg ha bárki mást is érdekelne kupon, akkor ti is írjatok privátban
Ha a C8 marad, akkor keress olyat, amiben XP-L HI LED van.-westbam-: az is-is lenne a legjobb, és akkor be lehetne tenni összefoglalóba. szerk.: ha gondolod akkor a teszt hsz-ek linkjeit megkeresem, és azt be tudod tenni az összefoglalóba, mert a blognak még idő kell, hogy elkészüljön.
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
cekkk
veterán
válasz luck66 #23184 üzenetére
Azt hittem lassan 1-1.5 év alatt fejlesztettek már rajta
Mondjuk nekem nem is feltétlen C8 kellene, hanem olyan amihez van nyomás kapcsoló és hasonló méretű viszont már jobb leddel van szerelve.Kézi lámpa ötlet?
-westbam-
Köszönöm, ismerem, volt is olyan, csak elajándékoztam. Viszont ami fura nekem, hogy ha jól gondolom a ledek fejlődtek de ezek a lámpák miért nem kapják meg ezeket az újabbakat?
-
WestBam
Topikgazda
válasz hpsafl #23162 üzenetére
Ha betennéd a tesztjeid blogba akkor be lehetne linkelni szépen az összefoglalóba a blogod, így szétszórva csak ha valakit érdkel egy konkrét típus amit teszteltél akkor lel rá ha nem folyamatosan olvassa a fórumot. Engem nem zavar, hogy itt van (lte rulez) de ha meg lenne egy helyen is annak is lenne pozitívuma. Esetleg is-is?
cekkkEz a C8 a legerősebb amid van gyári kivitelben, ha nem kell márkanév esetleg megpróbálhatod a fentebb is tesztelt Convoy L2-t helyette, az jobban meg van hajtva. Vagy ha bejött a C8 akkor nézd meg a XinTD C8-ast, az elég jól meg van épíve.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Cyborg
őstag
válasz andrisbandi #23170 üzenetére
Nekem azt írja, hogy ezt a kupont csak 40x lehet használni. Próbáltam az aplikációval is, az is ezt írja ki.
Működik még? -
cekkk
veterán
válasz jozsi252 #23179 üzenetére
Ez volt a C8
Convoy C8 AK47 7135*8 8 Modes white light LED Flashlight
Design: XML2 U2-1A SMOHa jól tudom ez flood, vagy is ha jól emlékszem mert ez nem zoomos. De ha hülyeséget írok akkor kérem javítsatok.
(#23180) luck66
Köszi!
Azért nem írtam "márkát" mert ami márkás drágább és ennyiért nem veszek
small sun zy-t13 volt korábban a lámpám, de ilyet vagy ehhez hasonlót keresek nagyobb fényerővel. -
fant0mi
őstag
Köszi! Ennyiért jött is 3 db, kocsiba, hátizsákba, asszonykának.
-
nagyúr
már meg is vettem
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BullZeye
veterán
Ennyi pénzért jön is páromnak egy piros
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Kozy10
tag
Köszönjük
-
andrisbandi
őstag
MECO Cree Q5-ös elemlámpa
"LITEUP" kuponnal 1,99 USD.
jan. 21-ig.Köszönjük elszabi fórumtársak az eBay-es topikból :-)
Fiók ürítés - bringa szerszámok; https://bolha.testbike.hu/clList/userCls?uid=100611
-
-
hpsafl
tag
Convoy L2 teszt
Tulajdonságok:
LED: XM-L2 U2 1A
Fényáram: 1100lumen
Fényerősség: 62000 candella
Fej átmérője: 69,3mm
Markolat átmérője: 35mm
Hossz: 170mm
Súly (akku, és hézagoló nélkül): 368 grammElőnyök:
-Jó kidolgozás
-Nincs PWM
-Rejtett stroboszkóp
-Integrált pill
-Jó hővezetés
-Megáll gyertyaként
-Nem gurul el ferde felületen semHátrányok:
-Forvard clicky kapcsoló
-Nincs az üvegen tükröződésmentes bevonatCsomagolás, kiegészítők:
Egy Convoy feliratos fehér kemény kartondobozban érkezik, a lámpa. Kiegészítőként kapunk 2db hézagolót, amivel 18650-es akkuval használhatjuk a lámpát, és egy fekete csuklópántot. A kiegészítők a lámpa belsejében voltak elhelyezve.
A csuklópánt egy igényes darab, olyan mint az S2+-é. Van rajta egy rögzítő, amivel a hurok a csuklón megszorítható, így elejtéskor biztos, hogy megfogja a zsinór, és nem esik a földre a lámpa.
A lámpára rögzíthető a műanyag csaton keresztül is. Ilyenkor egy zsinór kapcsolódik a lámpához,
de rögzíthető a karabinerrel is.Host, kidolgozás:
A kidolgozás már-már a prémium kategóriába lép, sehol egy sorja, és a matt fekete felületkezelés is gyönyörű, de mégsem prémium, mert hiányzik a tükröződésmentes lencse, és az acél bezel, viszont ezekkel már az ára is prémium lenne.
Tehát a bezel alumínium, és egy sima üveglencse van mögötte, a lencse mögött pedig egy alu reflektor van.
A reflektor mérete nem kimondottan nagy, inkább csak átlagosnak mondanám (57,1mm átmérő, és 50,5mm mélység), körülbelül ugyanakkora mint a SmallSun ZY-T08, FandyFire HD2010, vagy a hasonló lámpák reflektora, sőt reflektor méretben az előd L2 is nagyjából ugyanekkora volt.
A reflektor alján egy XM-L2 LED ül alu csillagon a fejhez csavarozva:
A fejen a bemarások szerepe nem csak a szebb megjelenést szolgálja, hanem az elgurulást is meggátolják lejtős felületen.
A hűtőbordák megfelelő mélységűek, még 15 perc járás után is csak 33,2 fokra melegedett 23,6 fokos környezeti hőmérsékleten légmozgás, és bármilyen hűtés nélkül.
A fejben integrált pill van, vagyis a fej anyagából, egy darabból van kialakítva a LED fészke, és itt nincs a pill és a fej között menetes, préselt, vagy akármilyen kötés. Ennek fő célja az, hogy javuljon a hővezetés.
A driver pedig a fej másik oldalán van rögzítve egy réz leszorító gyűrűvel. A driver egy LD-25-ös, de nem ugyan olyan, mint ami a XinTD X3-ban van. Az UI, és minden más megegyezik, az X3-ban lévő driverrel, de a nyák más elrendezésű. A driver rugója aranyozott, ami miatt nem oxidálódik, és az érintkezés is jobb.
A menetek szép vastagok, és trapéz alakúak. A már megszokott módon a fej felőli oldalon nincs eloxálva, csak a tailcap-nél, így a lámpa mechanikusan lockolható.
A markolaton van csak recézés, ami közepes érdességű, viszont sem a markolaton és sehol máshol sincs Convoy vagy L2 felirat, pedig bátran ráírhatták volna, mert nincs miért szégyenkezniük.
A tailcap egy forward clicky kapcsolót kapott, ami szerintem nem ide való, de erről bővebben a user interface-nél írok majd.
A tailcap rugója is aranyozott:
A tailcap végén fekete gumi van, ami jól illik a matt fekete felületkezeléshez,
valamint van még itt 2db nagy méretű zsinórfurat,
és a tailcap kiképzése miatt gyertyaként is megáll a lámpa.
Akkuból sokfajtát fogad. A mellékelt átalakítóval jó bele a védelem nélküli és védett 18650-es,
és jó bele a 26650-es is, de a védett KeepPower 26650-es akkuk csak nagyon szorosan férnek el benne, mert viszonylag nagy mind a két rugó.
Én védelem nélküli 5200mAh-es KeepPower akkuval használom, mert ez hosszabb üzemidőt biztosít, mint egy 18650-es, és még kényelmesen elfér benne.
Amitől először féltem, hogy a fentebbi képen látható a hézagoló, és a host fala közötti rés miatt az akku lötyögni fog, de a rugók még a védelem nélküli 18650-est is feszesen tartják.
A tömítettség 100%-os, O gyűrű van a lencsénél,
a bezelnél,
a fej és a markolat csatlakozásánál, a markolat és a tailcap csatlakozásánál, és a kapcsolót a már említett fekete gumiborítás védi.Méret összehasonlítás más lámpákkal:
KeepPower 26650, Convoy S2, Olight M23, Convoy L2, Courui D01
Panasonic NCR18650B, Sunvyman C22C, Imalent DDT40, Convoy L2, ThruNite TN32
Panasonic NCR18650B, Shadow JM35, Small Sun ZY-T08, Convoy L2, Fenix TK75User Interface, kezelés:
A lámpa forward clicky kapcsolót kapott, itt egy kicsit kitérnék a két kapcsoló típusra, hogy érthetőbb legyen (persze van még ezen kívül más kapcsoló is, de azokat most hagyjuk):Reverse clicky: S2, és még sok más lámpa használja, lényege, hogy kikapcsolt állapotban óvatos nyomásra nem zárja az áramkört. Csak akkor zárja az áramkört, ha kattant egyet, és utána fél gombnyomásra az áramkör megszakítható vele. Előnye, a könnyebb módváltás, hátránya a nehezebb jelzés például Morse csak igen ritka esetekben valósítható meg vele, Az adott LD-25 driverrel például abszolút nem, mert stroboszkópra vált 3 rövid gombnyomás után.
Forward clicky: Olight M23, ThruNite TN32, és még sok más taktikai lámpa kapcsolója. Lényege, hogy kikapcsolt állapotban is lehet fél gombnyomásra zárni az áramkört, de ha kattanásig nyomjuk, akkor bekapcsol, és úgy is marad. Hiába nyomom meg ilyenkor félig a gombot, az áramkör nem szakad meg, csak ha kattanásig nyomom. Előnye, hogy Morze kódokkal lehet vele kommunikálni, vagy egyéb jelzések elvilloghatók vele. Hátránya, hogy a módváltás bekapcsolt állapotban pusztán a kapcsoló használatával lehetetlen.
Visszatérve a lámpához a forward clicky kapcsoló szerintem nem volt jó döntés. Meg lehet szokni, de eleinte nagyon fura lesz, hogy a bekapcsolás pillanatában már el kell dönteni, hogy milyen módba szeretnénk lépni. Ilyenkor vagy a módmemóriában tárolt utolsó módot hozza elő, vagy gyors fél gombnyomás, szünet, majd megint fél gombnyomásra a következő módba lép, de ha háromszor nyomjuk meg gyorsan, akkor a stroboszkóp módba lép. Volt szerencsém kipróbálni egy hasonló LD25 drivert egy XinTD X3-ban ugyan ilyen UI-vel, és az sokkal felhasználóbarátabb volt.
Fénye:
Színhőmérséklete hidegfehér U2-1A (6500-7000K), de van T6-3B (5000-5200K), T6-4C (4300-4500K) T5-5B (4000-4200K) T4-7A (3000-3200K) is. A driver egyik nagy előnye, hogy nincs PWM egyik fokozaton sem.
Max fokozaton 3,48A-t, és 62000 candelát mértem, ami szabvány szerint 498m távolságra világít el 1100lumen fényárammal, még közepes fokozaton 1,04A-t mértem, ami kb 450lument ad, és alacsony fokozaton 0,09A-t mértem, ami kb 15-20 lument ad.
A fényerők jól vannak kiosztva, nem hiányoltam egy módot sem, az SOS hiányának, és a rejtett stroboszkópnak külön örültem.
pár kép a fényéről:
Pár kép ködbenÖsszegzés:
Ez egy nagyon korrekt kis lámpa, de még nem prémium kategória, viszont ennyi pénzért ezt nem is szabad elvárni. Sokat gondolkodtam ezen a prémium dolgon, és a teszt során is sokszor felmerült bennem, de végül arra jutottam, hogy van elég prémium lámpagyártó, és bár a Convoy nem azt a színvonalat képviseli, de ugyanakkor a Convoy alacsony áron ad olyan minőséget, amivel kiemelkedik az árkategóriájában lévő lámpák közül, és ez jó, mert mi felhasználók relatív olcsón kapunk egy jó lámpát. A megszokott Convoy minőséget gond nélkül hozza, és igazi hátrányként csak a forward clicky kapcsolót hoznám fel, bár ez is megszokható.
Ha most keresel olcsó throwert, akkor az L2 jó választás, mert olcsó, a driver is kellőképpen meghajtja a LED-et, és a minőségére sem lehet panaszkodni.További képek.
A lámpát a GearBest adta a teszthez.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
ZozzV6
senior tag
válasz hpsafl #23155 üzenetére
Az durva lehet. Nekem is tetszik az L2 de a small sun T08-at is azért adom el mert nem használtam így felesleges lenne olyat vennem. Maradok a max C8 méretűeknél egyelőre :-)
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
jozsi252
veterán
válasz Flashback #23135 üzenetére
Én a 2 eltérő kémiájú aksihoz mindenképp külön töltőt használnék, meg igazából így is teszek.
Ni-MH aksikhoz ott az IPC-1L töltőm, a Li-ion-hoz pedig a VP2 töltő. Az általad meghatározott 4 pont közül, egyedül a 2.-at nem tudja a VP2, de a töltési időből erre lehet következtetni hogy mennyit vett fel. Amúgy olyan sokat nem tudsz meg a bevitt milliamperóra szám alapján a cella állapotáról. Azt csak akkor tudod meg hogyha kisütnéd az aksit. Cserébe VP2 egy nagyon jó töltő, tudja a cellánkénti 1A-t, 4.35V-ot is tud, kijelzi a feszt is, illetve úgy tölti a Li-ion cellákat ahogy kell.
A 2 töltővel olcsóbban kijönnél mint az MC3000-el.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
-
Joe63
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Convoy S2+ lámpát, és egy Xtar MC1+ töltőt hozzá.
Akkut milyent ajánlotok hozzá?
Lehetőleg védelemmel ellátott, nagy kapacitású érdekelne.
B.Ú.É.K. !• Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz meridaharcos #23147 üzenetére
Ó pedig pár napja még élt
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz meridaharcos #23145 üzenetére
Nincs mit de olvasd el fent a téma összefoglalót és nagyjából mindennel képben leszel. Jelenleg gearbesttől a legolcsóbb tudtommal a convoy C8 ha beírod kosárnál a newc8 szöveget kuponkódnak.
Link:gearbest C8[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz meridaharcos #23143 üzenetére
SMO: sima reflektor
OP: narancshéj szerű érdes refi
XM-L2 -t érdemes venni. Az 1A, 4C stb a színhőmérsékletre vonatkozik. Az 1A hideg fehér a 4C melegebb természetesebb színű fényt ad. A T6-U2 stb gyártási bin szám. U2 több lument ad picivel. Nekem XM-L2 T6 4C vanYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
meridaharcos
senior tag
Halihó! Picit segítenétek ?
Convoy C8 lámpát rendelnék a banggood-ról.
A leírás alapján több design is létezik. Valaki csak vázlatosan megvilágítana picit, hogy ezek a fogalmak mit is jelentenek ? Illetve melyiket érdemesebb rendelnem ?"Emitter Type: XML U2-1B OP,XML T6-4C OP,XML2 U2-1A OP,XML2 T6-4C OP,XML2 T6-4C SMO,XML2 U2-1A SMO"
Köszi előre is!
Gergő"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
ZozzV6
senior tag
válasz hpsafl #23134 üzenetére
Köszi! Még majd rézpasztával bekenem a pill meneteit a még jobb kontakt és hőátadás miatt meg talán kap egy utolsó 7135-öt és azzal kimaxoltam ezt a pilácsot pár centből az eredeti ár felett Ha lehet jobbat csinálni a jóból olcsón akkor miért ne. Már jön a Blf D80 is gearbesttől. 1A színű XM-L2 -vel hogy jó legyen dedómolni. A C8 kicsit túl sárgás lett. Aztán csinálok egy rendes összehasonlítást
[ Szerkesztve ]
-
Kolty
aktív tag
Kettő okból cserélném a baby akkukat 18650.esre.
Mindenképp szeretnék beszerezni fejlámpát, kereső lámpát is. Úgy lenne jó kialakítani, hogy minden lámpa azonos méretü akkuval működjön, így nagyobb esély van rá, hogy frisebben van töltve az akku.
Illetve bármely furcsa én felteszem a fejemre a rúdlámpát Így könnyebb lenne valamivel.
Azt megoldanám, hogy passzoljon méretileg... -
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
Még mindig töltő kereséssel vagyok elfoglalva.
Van-e olyan töltő most a piacon ami:
- NiMh akksikat is tudja (jól) tölteni. Van pár eneloop cellám.
- Méri a felvett kapacitást, tudjam milyen "állapotban" vannak a cellák.
- Tudja csatornánként 1A-t. (lehet akár fél amper is ha csak ezen múlik...)
- 4,35V töltés, gondolva a jövőre.Egyenlőre a SKYRC MC3000-es tudja ezeket, de az 90$ körül mozog. Aki tud ilyen paraméterekkel megáldott töltőt ne tartsa magába!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
ZozzV6
senior tag
Halihó. Leírom tapasztalataimat a régi C8-ammal. amit nemrég módosÍtottam. Alapból egy 2800mA-es XM-L24A-s Convoy C8 volt OP refivel de vettem SMO-t is hozzá hogy legyen. Első körben kapott 2 db AMC 7135-öst így 3500mA-es lett és áthidaltam rézfonattal a kapcsolónál a rugót:
Így használtam 1 évig kb. Aztán nemrég jött az ötlet ha már ott hever egy sinkpad a fiókban miért ne tenném bele, és egy dedómolást is kaphatna. Ha pedig sinkpad akkor már elbír még egy AMC7135-öt
Kiindulás:
Már vastagságra is 2x akkora a sinkpad mint a gyári alu lapka, emiatt nem tudom a bezelt a fejre koppig tekerni mint eddig. valamennyit enged a tömítés de teljesen nem zömül össze
Egy kis polírozást kapott a pill és a sinkpad alja valamint a driveren a rugót is síkba csiszoltam így nagyobb felületen ér az akkuhoz:
Átforrasztás:
Dedómolás 1 nap áztatás benzinben:
Még működik
3,85A tailcapnél mérve. Tesztképek:
Az autópálya 300m-re van de láttam a fényét a pálya mögött lévő házakon isYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Kolty
aktív tag
Igen.
Én is tronic töltővel töltöm a 3db C. akkumat, jól működik a dolog.
Viszont most agyalok azon, hogy veszek egy 18650.es töltőt, akkut. Ugyanis a 3baby elemes lámpa azzal is működik.A gond csupán az, hogy egész Szombathelyen nem találtam olyan üzletet ami forgalmazna 18650es, töltőt, akkut. Mediamarkt, euronics, tesco... Egyik se ismeri.....
-
rhonin
senior tag
válasz jozsi252 #23126 üzenetére
Utánaolvastam most kicsit én is és elég sokan megvannak elégedve mind a töltővel mind az elemekkel ebből a márkából.
Tronic C méretű 4000mAh.
Jónak tűnik és nem is drágák.Azt hiszem megvárom, míg akciós lesz valahol aztán veszek töltőt meg elemeket is.
Mennyi idő alatt szokott feltöltődni egy ilyen C méretű akksi? 12 óra? Vagy kell neki egy egész nap?erik365: Köszönöm az infót neked is.
ciccuka: Lehet rákérdezek akkor az eladótól ha legközelebb arra járok. Köszönöm a tippet.
Amúgy hihetetlen, de eddig eléggé írtóztam a lidl, aldi-s szerszámoktól, elektro dolgoktól, de azért látom vannak néha gyöngyszemek itt is.
ALDI-s lámpa is nagyon bejött. cree XM-L U2-es led és elég brutál fénye van. 3 év gari és baráti ár ahhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz rhonin #23120 üzenetére
Szia
Az a helyzet hogy Ni-MH aksit kell venned, mert a Li-ion-nak 4.2V a feszültsége, ami a teljesen feltöltött Ni-MH (1.4V)-hoz képest "picit" sok. Elvileg a Vartának vannak jó minőségű C akkui, ha jól emlékszem akkor 3000mAh környékiek.
LIDL-be sűrűn szokott lennie Tronic akció, így szerintem inkább várd meg ameddig lesz. Bár ha találsz olyan boltot ahol régről van beragadva nekik, akkor meg tudod venni ugyanazon az áron mint amennyiért hirdetve volt.iPhone 16 Pro Max
-
bul07
nagyúr
válasz jozsi252 #23119 üzenetére
Nekem kettes töltő kellet és 230V-os
Gondolkoztam rajta hogy rendeljek még egy WF-139-et mert most olyat használok
Nem tölt gyorsan de nyáron 35fokba se melegszikDe gondoltam teszek egy próbát a olcsóval, nem jött be
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
erik365
senior tag
válasz rhonin #23120 üzenetére
Szia!
Töltőnek C-hez a Lidl-is Tronic-ot ajánlom.
Akkut szerintem szintén megpróbálhatod onnan, így árban sem olyan vészes a dolog.
Igen a Nimh-nál C jelű akkuként van elterjedve, ennek 1.2V a feszültsége tölthető verzió esetén.
LIionnál 25500, és 3.6V a feszültsége, ez ugye már rögtön nem is jó neked.1.4 T-jet M32
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy "zseblámpát" amibe C méretű elem kell méghozzá 3db.
Kaptam hozzá 1 szett elemet viszont szeretném megoldani hosszú távon az áramellátását a lámpának.Ajánljatok légyszi hozzá töltő + akksit ami nem horror áron van de mégis normális minőségű, teljesítményű.
Külföldi oldalakon néztem a 25500-asokat ami elvileg hasonló méretű mint nálunk a C.
Vagy számokkal csak a Li-Ion-os akksikat jelölik?
Ni-MH-sok pedig maradtak C jelűek?Ami a lényeg,hogy a fényerő lehetőleg hasonlóan erős maradjon mint egy normál szett elemnél, mégha valamivel előbb is merül le.
Köszönet mindenkinek.
-
jozsi252
veterán
Hulladék, szerintem szabadulj meg tőle jó gyorsan, mielőtt nem történik valami vele. Mindegyik töltőt felügyelet mellett kell/érdemes használni. Én is mikor töltök a VP2-vel, akkor is figyelek rá, pedig az egy nagyon jó minőségű töltő.
Az ilyen töltőt megnézni is kár, nem hogy megrendelni. Nem tudom hogy sokan mit gondolnak, hogy pár dollárból elő lehet állítani olyan töltőt ami arányába pontos, biztonságos..1000-1500ft környéke egy Xtar MC1 töltő, ami egy jó minőségű töltő. Annyit azért érdemes kiadni rá úgy vélem. Pár száz ft-ból nem lehet a világot megváltani.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
bul07
nagyúr
Gondoltam rendelek egy olcsó töltőt a bontott cellának úgyis jó
Dec 15 ezt meg is rendelem(jó párat eladott ezért is gondoltam erre), és ma meg is jöttKibontva nagyon könnyűnek éreztem így gyorsba szét is kaptam
És meg is mértem
Üres járatba 4.40V , egy 4.10V cellát 4.25V töltötteTi mernétek a mérések és a képek alapján használni, felügyelet mellet?
Én nagyon silánynak tartom( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
luck66
tag
-
addikt
válasz csaby9 #23087 üzenetére
Sorry, this item is no longer available!
Persze hogy most akartam megrendelni [link] Még itt lehet rendelni,ahol adnak is töltőt hozzá.Máshol kispórolják.Olcsóbban most nem találok.
Sweden or China posta?Svéd posta nekem nem jött olyan lassan decemberben..[ Szerkesztve ]
-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz RomiJosy #23099 üzenetére
Olykor igen, de nekem melóhoz kell, és ott gyakran kerülök a ~30 cm-es érzékelési távolság alá, és akkor fölöslegesen ki-be kapcsol.
De hétköznapra, vagy pl. horgászathoz tökéletes lehet.
Én általában manuálisan kapcsolgatom.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Automata kávégépek
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest