Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz SystemRoot #1409 üzenetére

    Nos: Én az 1950XT-nél pontosan láttam, hogy 2600MHz-nél lényegében megáll a 3D pontok növekedése, ha tehát a 3,2GHz kihajtaná a 8800GT-t, akkor 3,7GHz-en legföljebb pár tucat ponttal lehetne magasabb. Előtte ugyanis az 1950XT 100pont körüli értékekkel emelkedett minden egyes, 100MHz-es CPU sebesség emelésnél, míg 2600MHz felett alig 10-20 ponttal. Elég nyilvánvaló tehát a CPU limit létezése, és ezért valószínű, hogy a 8800-asok esetében ez nincs elérve, tehát erősebb procival jobban "ki lehet hajtani" őket (lásd: 3D pontok).
    A jelenleg VGA limites rendszerem tehát CPU limites lesz egy 8800GT-vel (viszont az adott VGA-hoz később hozzáfejleszthetem a rendszert).
    Az már más kérdés, hogy kevésbé képzettek sokan a CPU- (ami nyilvánvalóan magasabb lesz az órajel emelésével), és ezzel együtt persze az összpontszám emelkedését is javuló grafikai teljesítményként értékelik, ami viszont, ebben bizonyosan egyetértünk, nyilvánvaló marhaság, mivel a 3DMark összpontszám egy PC-teljesítmény mutató, nem játékteszt. De azért nem is nevetséges, mert ha tudjuk értelmezni az adott értékeket (mint fent), segíthet megállapítani, milyen CPU-t tegyünk egy adott VGA alá, és viszont.
    Online game-ben tudtommal a feltöltési sebesség a szűk keresztmetszet.
    Az nV képét a kártya tulajdonosa minősítette, nem én.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák