Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz Cucuska2 #10128 üzenetére

    Egyéni itemeket pedig egyszerü csinálni, még ha saját meshet/turhát is használsz.
    Saját uj plugint kezdeni, nyilván vágod... Oblivion.esm-el behúzod a CS-t, ahogy betöltődött, nyomsz is egy save-et, ilyenkor megkérdezi a plugined nevét, majd elmenti. ESP-be ments, ilyen aprócseprőségekért felesleges esm-ezni.

    Minden változtatás, amit végrehajtasz, rögziti a CS, majd save-kor kiirja a mododba.
    Minden alatt, azt értem hogy minden. A tévesen/valamilyen okból végrehajtott, majd undo-zott müveletek IS.

    A fegyver témája egyértelmü, választasz egy vanilla weapont, duplikálod, FormID-jét átírod!, igy létrehoztál egy önálló fegyót, ami nem dependáns a vanilla fegyókkal, különálló FormID révén bármit modosíthatsz. Ezeket tedd meg, helyezd el a fegyvert ahova akarod, elmented, load order végére beteszed, Obli indit, jónapot.

    Fontos: Ha vanilla helyekre ohajtod elhelyezni, vagy bármi okán vanilla objektek közelében turkálsz, vigyázz hogy azokat ne piszkáld el, még véletlenül se (teszem azt, eltolsz arrább egy követ, hogy megnézd a kilátást, vagy pl ide lehetne rakni a chestet, stbstb) Ha azt vissza is teszed, vagy undo-zod, a CS megjegyzi, és a mod betöltésekor valóban el is mozditja, majd visszateszi a követ - ezek a dirty/wild editek, a hibák, crashek 90%át ezek képezik.
    Másik a FormID. Bármit hozol létre, mindig duplikáld, vagy hozz létre uj itemet. Pl: Fogsz egy dadreukus kardot, elkezded pilingálni, lesz belőle egy überdadreukuskard. Betöltöd a gammát, és azt látod hogy minden daedric Shortsword helyén überdadreukus kard van. Mivel létező FormID-t módosítottál, ami pedig a Daedric Shortsword - volt... Vágod?
    Fegyóknál is duplika után azonnal Edit Base, FormID megad, rákérdez hogy tényleg, te nyomsz okét, és nincs gond.

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák